- Eigen recept
Bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesam
Geleerd tijdens een van de workshops van Librije`s Atelier. Heerlijke amuse van tonijn.
- 150 gram mooie verse tonijn - 1 rijpe avocado (geprakt) - 1/4 komkommer geschild in kleine blokjes - 1 el creme fraiche - citroensap - zout en peper - sojasus Voor de dressing: - 30 gram wit sesamzaad - 2 el limoensap - 1/2 teentje geperste knoflook - 1/2 spaanse peper zonder zaadjes - 1 el sesamolie - 70 ml zonnebloemolie - 1 el honing
De dressing: Meng alle ingrediënten behalve het sesamzaad in de blender tot een gladde massa. Rooster de sesamzaadjes in een pan goudgeel en meng ze met de dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Snij de tonijn in 6 mooie dunne plakjes van een halve centimeter. Leg de plakjes tussen folie en plet ze met de pan flinterdun. Roer de geprakte avocado met de blokjes komkommer, zout, peper, citroensap en creme fraiche door elkaar. Leg een plakje tonijn op een stuk folie en scherp hierop een lepeltje avocado mengsel. Draai met behulp van het plastic de tonijn tot een mooie, gevulde bonbon. Leg het voor de stevigheid een halfuurtje in de koelkast. Verwijder het folie en bestrijk de bonbon met de dressing.
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-12-2008Voorgerecht20-30 min.
Amuse
Amuses: tartaar van verse tonijn met een tomatencoulis en basilicum.
-200 g rauwe tonijn, -1 sjalotje (gesnipperd), -1 el kappertjes, -2 el olijfolie, -1 el citroensap, -peper en zout (naar smaak), -150 g rijpe tomaten, -2 el sherry-azijn, -basilicum blaadjes, -komkommer,
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-03-200020-30 min.
Amuse van coquille en gemarineerde komkommer
Vis amuse
2 plakjes dungesneden Parmaham, gehalveerd, 8 verse coquillenoten (het witte vlees uit de coquilleschelp is los te verkrijgen of te bestellen bij de visboer), rasp en sap van een limoen, zout en versgemalen peper, 1/2 komkommer, 1 el gembersiroop, snuf chilipeper vlokken,
- Goedkoop en snel Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-12-2010Goedkoop en snel Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Amuse van beenham,zachte kaas en komkommer
100 gram gebraden beenham, 1 doosje smeerkaas (smaak naar keuze), 1/2 komkommer, 1/2 limoen (geperst), 2 a 3 eetlepels room,
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-12-200910-20 min.
Amuse: Gazpacho van komkommer met basilicum
Verse basilicum, Bieslook, sap van 1/2 limoen, roomkaas (Mon Chou), 1-2 eetlepels olijfolie, 1 komkommer, in stukjes, Paprikapoeder,
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-12-2009Frans Voorgerecht10-20 min.
Amuse: Gazpacho met komkommer en garnaal
½ liter gazpacho (bijv. pakje van Olé), 4 gerookte tijgergarnalen, 1 thee el Kruidenmix met zout voor Scampi & Garnalen (Verstegen), 1 el olie, Stukje komkommer van ca. 5 cm,
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-12-200910-20 min.
hammousse amuse
1/2 komkommer, 2 eetlepels suiker, 5 eetlepels wittewijnazijn, 100 g achterham, 1 bakje zuivelspread bieslook light (150 g)
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-01-201130-60 min.
- Eigen recept
Amuse van gerookte zalm met gelei van komkommer en wasabi mayonaise.
Overheerlijke amuse.
120 gr Verse Zalm met vel. (of gerookte zalm), 6 gr Maldon zout, 6 gr fijne suiker, Rookmot, 200 ml komkommersap (1 st), 20 gr honing, 10 ml witte wijnazijn, 10 ml champagne azijn, 1,5 gr Agar Agar, 1 eierdooier, 7 gr mosterd, 7 ml sushi azijn, 100 ml plantaardige olie, 7 gr wasabi pasta, 1 bosje dille, peper, zout
- Europees Amuse
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-04-2016Europees Amuse60-120 min.
Amuse met een ster.
Gegrilde Gamba's met gember.
8 grote gamba's, 1/2 komkommer., , Voor de marinade: 1 el olie, 1 tl honing, 1 tl me kuei lou (chinese rozen eau de vie), 1 tl geraspte gemberwortel, 1 teentje knoflook (geperst), 1 tl vissaus en een mespuntje peper.
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-12-2006Voorgerecht0-10 min.
Hammousse amuse
Heerlijke luchtige amuse
Ingrediënten 4 personen, , , 1/2 komkommer, 2 eetlepels suiker, 5 eetlepels wittewijnazijn, 100 g achterham, 1 bakje zuivelspread bieslook light (150 g),
- Nederlands Amuse
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-10-2019Nederlands Amuse10-20 min.
Amuse gueulles
Mosselschelpen, garnalen, creme fraiche, witte wijn, geraspte kaas, peterselie, witbrood, palingfilet, ui, dille, citroen, veldsla, krulandijvie, pate, cranberrycompote, broccoli, wortel, rode paprika, groene paprika, champignons, bleekselderij, olie, azijn, mayonaise, verse kruiden, creme fraiche, witlofblad, garnalen, mango, komkommer, citroenrasp, zout, peper, soesjes zonder vulling, ham, asperges, grote champignons, paneermeel, vleesragout, kip, groenten, kruidenmayonaise, bladerdeeg, roquefort, kaastaart of groentetaart, tuinkers, geitenkaas, roomkaas met bieslook, palingfilet, ei, vismousse, kerstomaten, meloenbolletjes, rauwe ham, muntsaus of munt, rucolasla, gerookte heilbotfilet, notenolie, kappertjes, zwarte peper
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-09-2002Frans0-10 min.
- Eigen recept
Amuse: gevulde lychee (prijswinnaar)
Een simpele amuse maar oh zo lekker!
- 1 blikje lychees, - 2 tl vijgenchutney (O`life), - 1 pakje monchou, 100 g (voor koude gerechten), - enkele druppels crème van balsamicoazijn met frambozen (Drogheria Alimentari)
- Multi-cultureel Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-02-2009Multi-cultureel Voorgerecht10-20 min.
Amuse van gerookte zalm met een citroencrème
Megaklassieke ingrediënten, op een vork ofl. Weer anders-dan-anders gepresenteerd. Dat hapt makkelijk weg zonder vette vingers te krijgen,. Prik eventueel eerst een stukje komkommer of avocado aan de vork en wikkel de zalm daaromheen.
200 gram gerookte zalm, 1 citroen, 4 el crème fraiche, ,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-11-2010Frans10-20 min.
Amuse Forel Met Mierikswortelroom
Stukje komkommer van 5 cm lang, zout, ? dl slagroom, 1 ? tl geraspte mierikswortel, 25 gram gerookte forelfilet, spuitzak met kartelmond, borrelglaasje met doorsnede van 3 cm, 4 amuselepels, keukenpapier, citroen- of sambaltrekker
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-10-2000Frans Voorgerecht10-20 min.
Amuse: Gekleurde minigroenten
Bevat per eenpersoonsportie: Energie 35 kCal - Eiwit 0 g - Vet 3 g - Koolhydraten 1 g
250 ml olijfolie, 1 blikje ansjovisfilets (46 g), in stukjes, 8 tenen knoflook, gepeld, 1 venkelknol, 1/2 winterpeen, geschild en in blokjes, 1/2 komkommer, geschild en in blokjes
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-01-200830-60 min.
garnalen Amuse of voorgerecht
Ik heb mogen meelopen bij sterren restaurant Niven en daar heb ik dit hapje van af gekeken en nagemaakt. Heerlijke amuse maar ook zeer smakelijk als voorgerecht de hoeveel heden kan je aanpassen aan de personen
20 gram Hollandse garnalen per persoon., een hele kleine courgette, crème Fraiche, mayonaise, handje zoute pinda,s, Witte balsamico crème, 1 radijs per persoon, beetje bieslook olie (eventueel zelf gemaakt, verse bieslook in stukken snijden en 24 uur in de olie laten marineren, liefst druivenpit olie dan in de keukenmachine en klaar is de bieslook olie.)
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-11-201320-30 min.
- Eigen recept
Amuse beenham met honing/mosterdsaus
Lekkere amuse om je gasten mee te verwennen als het bijvoorbeeld net even iets langer gaat duren in de keuken, of gewoon lekker voor op tafel bij de borrel!
- 10 plakjes beenham 25 gr, - 1/4 komkommer,  - Voor de saus: , - 1 klein uitje, - 40 gram boter, - 200 ml slagroom, - 3 eetlepels zaanse mosterd, - 3 eetlepels honing, - Allesbinder, - Zout en peper
- Amuse
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-10-2014Amuse10-20 min.
- Eigen recept
Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer
Amuse: Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer Voorgerecht: Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa Tussengerecht: Venkel saffraansoep met gerookte paling Hoofdgerecht: Stoofschotel van hert met eekhoorntjesbrood en selderijpuree Nagerecht: In kokos gegaarde zoete risotto met blauwe bessen en abrikoos
- 2 komkommers, - zout & peper, - 200 ml. wijnazijn, - 200 g. zachte geitenkaas, - 3 vijgen, - 3 eetl. rietsuiker
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-11-2010Nederlands20-30 min.
Amuse van gerookte zalm met citroencrème op vork.
Megaklassieke ingrediënten, op een vork toch weer anders-dan-anders gepresenteerd. Dat hapt makkelijk weg zonder vette vingers te krijgen. Prik eventueel een stukje komkommer of avocado aan de vork en wikkel de zalm daaromheen.
200 gr gerookte zalm, 1 citroen, 4 el crème fraiche, 16 gebaksvorkjes of dessertvorkjes.,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-03-2011Frans10-20 min.
- Eigen recept
Zalm komkommer cocktail
Een lekker voorgerecht dat je ook als amuse kunt serveren.
Gerookte zalm(200 gram), 1 komkommer, 3 of 4 stuks bosui (tegenwoordig ook te vinden als `saladeui`), 1/2 citroen, Room, Mayonaise, Dille
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-04-2012Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
zalm rolletjes met roomkaas en komkommer
Hapje voor bij een verjaardag of een heerlijke amuse
-4 grote plakken gerookte zalm (of 8 kleintjes), -1 bakje roomkaas (paturain, boursin, filadelphia enz.), 1 komkommer, -peper naar smaak
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-03-201010-20 min.
Gazpacho met komkommer en ansjovis
Een fris zomers soepje dat kan dienen als amuse of tussengerecht.
2,5 kg rijpe tomaten, 4 el witte wijnazijn, 4 dl olijfolie, 3 el truffelolie, 3 a 4 el suiker, peper en zout, 1 komkommer, 4 a 8 stuks ansjovisfilets,
- Frans
- > 120 min.
- Geplaatst op23-01-2005Frans> 120 min.
- Eigen recept
Een amuse van wilde rode zalm met een sausje van mango en granaatappel
Snelle amuse met rode zalm.
- 1 x blikje 213 gram rode wilde Alaska zalm, - 1 granaatappel, - 1 mango, geschild, ontpit en fijngesneden, - 1/4 komkommer, fijngesneden, - 1 groene peper, ontpit en in kleine reepjes gesneden, - Fijngeraspte schil en sap van 1 limoen, - 1 eetlepel gehakte verse munt, - Suiker, - Zout
- Internationaal Amuse
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-03-2015Internationaal Amuse0-10 min.
Komkommerbakjes met Thaise biefstuksalade
Lekker fris voorgerechtje of iets kleiner als amuse
1 mooie komkommer, gewassen, 50 gr. malse biefstuk, 1/4 rode ui, gesnipperd, of 2 bosuitjes, alleen het wit, 7 verse muntblaadjes, fijngesneden, 1/2 eetl. verse koriander, fijngesneden, 2 theel. vissaus, 2 theel. limoensap, 1 theel. limoenrasp, 1/4 chilipepertje,zonder zaad, fijngehakt, mespunt bruine basterdsuiker, garnering:, kleine korianderblaadjes, ongezouten cashewnoten, grof gehakt
- Thais Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-09-2011Thais Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Gerookte paling uit een glaasje
Heerlijke hartige amuse! s`morgens snijden, s`avonds op tafel!
1 pakje gerookte paling, 1/2 komkommer, balsamico-honing dressing, 3 lekkere tomaten, peper en zeezout uit de molen, 1 bosui, olie voor koude bereiding, 3 zoetzure augurkjes, mayo uit een tube, zwart sesamzaad
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-04-2011Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Luxe garnalensalade in een komkommervorm
Een heel leuk voorgerecht (of amuse) bij een smulbuffet. Vooral de presentatie is bijzonder. Dit is een klein smakenbommetje en zo godsgruwelijk lekker !
1 komkommer voor salade, 20 g verse gember, 1/2 rode chilipeper, 200 g garnalen, gepeld, 75 g mayonaise, 1 theelepel kerrie, 2 eetlepels verse room, zout, cayennepeper, sap van 1/2 limoen, Tuinkers (om te garneren), Bosuitjes in fijne plakjes gesneden
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-05-2012Internationaal10-20 min.
Komkommerroom met gerookte zalm gepresenteerd in mooi glas
Een schitterend voorgerecht, maar ook leuk als amuse te presenteren in een wat kleiner glaasje dan.
½ komkommer, Grof zeezout en peper, 2 takjes dragon, 125 gr yoghurt, 1 el crème fraiche, 1 dessertlepel sherryazijn, 1 el olie, 100 gr gerookte zalm, ,
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-05-2011Frans Voorgerecht10-20 min.
Garnalenpalet
Een zeer makkelijk en feestelijk triootje als voorgerecht, bestaande uit een cocktail, amuse en soep
Cocktail, • 4 eetl mayonaise of creme fraiche, • 2 eetl tomatenketchup, • 1 eetl whiskey, cognac of sherry, • zout en versgemalen peper, • 1/2 komkommer in reepjes, • 200 gram Hollandse garnalen, Amuse:, • 1/2 potje yoghurtmayonaise, • sap van 1 citroen of limoen, • 1 eetl gehakte verse dille, • 200 gram Hollandse garnalen, Soep:, • 1 blik of zak kreeftensoep, • 100 ml kookroom, • 200 gram Hollandse garnalen, 2 eetl gehakte verse bieslook,
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-02-2013Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Lekkere gevulde Tomaatjes met panzanella
Ik vind het erg leuk als amuse. Alleen nog kleinere tomaatjes nemen. Maar ook perfect als borrelhapje
8 kleine trostomaten, , 1/4 komkommer, , 1/2 rode ui, , 2 eetlepels fijngehakte basilicum, , 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge, , 2 sneetjes witbrood, , balsamicoazijn, , zout, , versgemalen zwarte peper, ,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-11-2004Frans10-20 min.
- Eigen recept
Heerlijke lente salade met garnalen
Mmmm. Dit is niet alleen erg lekker, maar staat ook heel feestelijk. Leuk klein voorgerechtje of in kleinere porties een leuke amuse. Dit misstaat niet op de tafel met Pasen of Pinksteren.
1 bosje verse radijs, 1 ui, 125 gr komkommer, 1 bosje verse dille, 250 gr garnalen (Noordzee of Noorse), 4 el olijfolie, 3 el witte wijn azijn, Snufje suiker, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout
- Vis
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-04-2014Vis0-10 min.
zalmknoopjes met garnalenprikkers
Een heerlijke amuse of voorgerechtje maar ook als tapas te serveren.
1 komkommer, 100 gram zalmfilet, (lange plakken), 100 gram garnalen, 4 sateprikkers, honing-mosterdressing
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-01-2002Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Gazpacho
Amuse
? komkommer - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 5 rijpe vleestomaten - ? dl. olijfolie - 2 el. suiker - ? l. runderbouillon - zout - peper
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-12-199910-20 min.
Gemarineerde Hollandse garnalen
Garnalen met limoen en koriander. gemakkelijk een amuse op een lepel van te maken
1 limoen, 1/2 komkommer, in heel kleine blokjes, 1 eetlepel olijfolie, 1 bakje verse koriander (15 g), de blaadjes fijngesneden, 2 bakjes Hollandse garnalen (a 100 g)
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-02-2010Nederlands Voorgerecht0-10 min.
ZachÂte kaas met beenÂham en frisÂse komÂkom
Amuse
100 g gebraden beenham (gesneden), in stukjes, 1 doosje smeerkaas (la vache qui rit), 1/2 komkommer, geschild en in kleine blokjes, 1/2 limoen, geperst.
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-02-2013Voorgerecht10-20 min.
Zalmtoastjes
Deze uit de krant gehengeld, in een mum van tijd klaar en zo vers en lekker. Met deze eenvoud verras je je gasten en jezelf. Ook leuk als snelle amuse, slank en super gezond! Voldoende voor 14 stuks.
, 1 komkommer, 1 avocado, 3 takjes verse dille, 100 gr gerookte zalm filet
- Multi-cultureel
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-10-2016Multi-cultureel0-10 min.
Tzatziki met toast
Amuse
1 komkommer - 3 tenen knoflook - 2 el. munt - 2 dl. Bulgaarse yoghurt - zout - peper - paprikapoeder - cayennepeper - ? dl. olijfolie - toast
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-05-200010-20 min.
Cazpacho als amuze
Echt een heerlijke amuse die voor het eten geserveerd wordt
1 komkommer circa 500 gr tomaten, gepeld 1 grote groene paprika, ontpit 1 ui 2 teentjes knoflook, uitgeperst 3-4 el olie 3-4 el wijnazijn 4 dl tomatensap 2 el tomatenpuree., ,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-02-2006Frans20-30 min.
Japanse garnalencocktail
Amuse
? krop ijsbergsla - 3 worteltjes - ? komkommer - 2 el. zoetzure Japanse gember - 200 gr. gepelde kreeftgarnalen - 2 el. sojasaus - 3 el. rijstazijn - 1 mespunt suiker - 2 el. Japanse rijstwijn - mespunt wasabi - 8 el. sojaolie - 1 el. sesamolie
- Japans
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-07-2000Japans10-20 min.
Zalmmousse
Dit kan ook goed als borrelhapje, of als amuse.
Blik (rode) zalm /- 350 gr. Mon Chou of mei-kaas 250 gr. Mayonaise (zaanse) 150 gr. Groene paprika 1 Komkommer 1 Witte gelatine 4 blaadjes Cayenne peper mespuntje Dragon 1 eetlepel Peterselie 1 eetlepel,
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-01-2000Nederlands Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Komkommergel met tzatziki
Lekkere frisse amuse
* 1 kilo Griekse yoghurt, * 1 komkommer, * 5 teentjes knoflook, * zout, * peper, * 3 gelatine blaadjes ( + oploswater ), * eventueel wat citroensap
- Grieks Amuse
- > 120 min.
- Geplaatst op08-11-2015Grieks Amuse> 120 min.