Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Komkommer

Amuse komkommer recepten (27) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesam

Geleerd tijdens een van de workshops van Librije`s Atelier. Heerlijke amuse van tonijn.

INGREDIENTEN

- 150 gram mooie verse tonijn, - 1 rijpe avocado (geprakt), - 1/4 komkommer geschild in kleine blokjes, - 1 el creme fraiche, - citroensap, - zout en peper, - sojasus, , Voor de dressing:, - 30 gram wit sesamzaad, - 2 el limoensap, - 1/2 teentje geperste knoflook, - 1/2 spaanse peper zonder zaadjes, - 1 el sesamolie, - 70 ml zonnebloemolie, - 1 el honing

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2008
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Amuse

Amuses: tartaar van verse tonijn met een tomatencoulis en basilicum.

INGREDIENTEN

-200 g rauwe tonijn, -1 sjalotje (gesnipperd), -1 el kappertjes, -2 el olijfolie, -1 el citroensap, -peper en zout (naar smaak), -150 g rijpe tomaten, -2 el sherry-azijn, -basilicum blaadjes, -komkommer,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  •  
  •  20-30 min.

Amuse van coquille en gemarineerde komkommer

Vis amuse

INGREDIENTEN

2 plakjes dungesneden Parmaham, gehalveerd, 8 verse coquillenoten (het witte vlees uit de coquilleschelp is los te verkrijgen of te bestellen bij de visboer), rasp en sap van een limoen, zout en versgemalen peper, 1/2 komkommer, 1 el gembersiroop, snuf chilipeper vlokken,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2010
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amuse van beenham,zachte kaas en komkommer

INGREDIENTEN

100 gram gebraden beenham, 1 doosje smeerkaas (smaak naar keuze), 1/2 komkommer, 1/2 limoen (geperst), 2 a 3 eetlepels room,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2009
  •  
  •  10-20 min.

Amuse: Gazpacho van komkommer met basilicum

INGREDIENTEN

Verse basilicum, Bieslook, sap van 1/2 limoen, roomkaas (Mon Chou), 1-2 eetlepels olijfolie, 1 komkommer, in stukjes, Paprikapoeder,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse: Gazpacho met komkommer en garnaal

INGREDIENTEN

½ liter gazpacho (bijv. pakje van Olé), 4 gerookte tijgergarnalen, 1 thee el Kruidenmix met zout voor Scampi & Garnalen (Verstegen), 1 el olie, Stukje komkommer van ca. 5 cm,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2009
  •  
  •  10-20 min.

hammousse amuse

INGREDIENTEN

1/2 komkommer, 2 eetlepels suiker, 5 eetlepels wittewijnazijn, 100 g achterham, 1 bakje zuivelspread bieslook light (150 g)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Amuse van gerookte zalm met gelei van komkommer en wasabi mayonaise.

Overheerlijke amuse.

INGREDIENTEN

120 gr Verse Zalm met vel. (of gerookte zalm), 6 gr Maldon zout, 6 gr fijne suiker, Rookmot, 200 ml komkommersap (1 st), 20 gr honing, 10 ml witte wijnazijn, 10 ml champagne azijn, 1,5 gr Agar Agar, 1 eierdooier, 7 gr mosterd, 7 ml sushi azijn, 100 ml plantaardige olie, 7 gr wasabi pasta, 1 bosje dille, peper, zout

  •  Amuse
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-04-2016
  • Europees Amuse
  •  60-120 min.

Amuse met een ster.

Gegrilde Gamba's met gember.

INGREDIENTEN

8 grote gamba's, 1/2 komkommer., , Voor de marinade: 1 el olie, 1 tl honing, 1 tl me kuei lou (chinese rozen eau de vie), 1 tl geraspte gemberwortel, 1 teentje knoflook (geperst), 1 tl vissaus en een mespuntje peper.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-12-2006
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Amuse gueulles

INGREDIENTEN

Mosselschelpen, garnalen, creme fraiche, witte wijn, geraspte kaas, peterselie, witbrood, palingfilet, ui, dille, citroen, veldsla, krulandijvie, pate, cranberrycompote, broccoli, wortel, rode paprika, groene paprika, champignons, bleekselderij, olie, azijn, mayonaise, verse kruiden, creme fraiche, witlofblad, garnalen, mango, komkommer, citroenrasp, zout, peper, soesjes zonder vulling, ham, asperges, grote champignons, paneermeel, vleesragout, kip, groenten, kruidenmayonaise, bladerdeeg, roquefort, kaastaart of groentetaart, tuinkers, geitenkaas, roomkaas met bieslook, palingfilet, ei, vismousse, kerstomaten, meloenbolletjes, rauwe ham, muntsaus of munt, rucolasla, gerookte heilbotfilet, notenolie, kappertjes, zwarte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Amuse: gevulde lychee (prijswinnaar)

Een simpele amuse maar oh zo lekker!

INGREDIENTEN

- 1 blikje lychees, - 2 tl vijgenchutney (O`life), - 1 pakje monchou, 100 g (voor koude gerechten), - enkele druppels crème van balsamicoazijn met frambozen (Drogheria Alimentari)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2009
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse Forel Met Mierikswortelroom

INGREDIENTEN

Stukje komkommer van 5 cm lang, zout, ? dl slagroom, 1 ? tl geraspte mierikswortel, 25 gram gerookte forelfilet, spuitzak met kartelmond, borrelglaasje met doorsnede van 3 cm, 4 amuselepels, keukenpapier, citroen- of sambaltrekker

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse: Gekleurde minigroenten

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 35 kCal - Eiwit 0 g - Vet 3 g - Koolhydraten 1 g

INGREDIENTEN

250 ml olijfolie, 1 blikje ansjovisfilets (46 g), in stukjes, 8 tenen knoflook, gepeld, 1 venkelknol, 1/2 winterpeen, geschild en in blokjes, 1/2 komkommer, geschild en in blokjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  30-60 min.

garnalen Amuse of voorgerecht

Ik heb mogen meelopen bij sterren restaurant Niven en daar heb ik dit hapje van af gekeken en nagemaakt. Heerlijke amuse maar ook zeer smakelijk als voorgerecht de hoeveel heden kan je aanpassen aan de personen

INGREDIENTEN

20 gram Hollandse garnalen per persoon., een hele kleine courgette, crème Fraiche, mayonaise, handje zoute pinda,s, Witte balsamico crème, 1 radijs per persoon, beetje bieslook olie (eventueel zelf gemaakt, verse bieslook in stukken snijden en 24 uur in de olie laten marineren, liefst druivenpit olie dan in de keukenmachine en klaar is de bieslook olie.)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2013
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amuse beenham met honing/mosterdsaus

Lekkere amuse om je gasten mee te verwennen als het bijvoorbeeld net even iets langer gaat duren in de keuken, of gewoon lekker voor op tafel bij de borrel!

INGREDIENTEN

- 10 plakjes beenham 25 gr, - 1/4 komkommer,  - Voor de saus: , - 1 klein uitje, - 40 gram boter, - 200 ml slagroom, - 3 eetlepels zaanse mosterd, - 3 eetlepels honing, - Allesbinder, - Zout en peper

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2014
  • Amuse
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een amuse van wilde rode zalm met een sausje van mango en granaatappel

Snelle amuse met rode zalm.

INGREDIENTEN

- 1 x blikje 213 gram rode wilde Alaska zalm, - 1 granaatappel, - 1 mango, geschild, ontpit en fijngesneden, - 1/4 komkommer, fijngesneden, - 1 groene peper, ontpit en in kleine reepjes gesneden, - Fijngeraspte schil en sap van 1 limoen, - 1 eetlepel gehakte verse munt, - Suiker, - Zout

  •  Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-03-2015
  • Internationaal Amuse
  •  0-10 min.

Komkommerbakjes met Thaise biefstuksalade

Lekker fris voorgerechtje of iets kleiner als amuse

INGREDIENTEN

1 mooie komkommer, gewassen, 50 gr. malse biefstuk, 1/4 rode ui, gesnipperd, of 2 bosuitjes, alleen het wit, 7 verse muntblaadjes, fijngesneden, 1/2 eetl. verse koriander, fijngesneden, 2 theel. vissaus, 2 theel. limoensap, 1 theel. limoenrasp, 1/4 chilipepertje,zonder zaad, fijngehakt, mespunt bruine basterdsuiker, garnering:, kleine korianderblaadjes, ongezouten cashewnoten, grof gehakt

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2011
  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gerookte paling uit een glaasje

Heerlijke hartige amuse! s`morgens snijden, s`avonds op tafel!

INGREDIENTEN

1 pakje gerookte paling, 1/2 komkommer, balsamico-honing dressing, 3 lekkere tomaten, peper en zeezout uit de molen, 1 bosui, olie voor koude bereiding, 3 zoetzure augurkjes, mayo uit een tube, zwart sesamzaad

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2011
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Luxe garnalensalade in een komkommervorm

Een heel leuk voorgerecht (of amuse) bij een smulbuffet. Vooral de presentatie is bijzonder. Dit is een klein smakenbommetje en zo godsgruwelijk lekker !

INGREDIENTEN

1 komkommer voor salade, 20 g verse gember, 1/2 rode chilipeper, 200 g garnalen, gepeld, 75 g mayonaise, 1 theelepel kerrie, 2 eetlepels verse room, zout, cayennepeper, sap van 1/2 limoen, Tuinkers (om te garneren), Bosuitjes in fijne plakjes gesneden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2012
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Komkommerroom met gerookte zalm gepresenteerd in mooi glas

Een schitterend voorgerecht, maar ook leuk als amuse te presenteren in een wat kleiner glaasje dan.

INGREDIENTEN

½ komkommer, Grof zeezout en peper, 2 takjes dragon, 125 gr yoghurt, 1 el crème fraiche, 1 dessertlepel sherryazijn, 1 el olie, 100 gr gerookte zalm, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-05-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Garnalenpalet

Een zeer makkelijk en feestelijk triootje als voorgerecht, bestaande uit een cocktail, amuse en soep

INGREDIENTEN

Cocktail, 4 eetl mayonaise of creme fraiche, 2 eetl tomatenketchup, 1 eetl whiskey, cognac of sherry, zout en versgemalen peper, 1/2 komkommer in reepjes, 200 gram Hollandse garnalen, Amuse:, 1/2 potje yoghurtmayonaise, sap van 1 citroen of limoen, 1 eetl gehakte verse dille, 200 gram Hollandse garnalen, Soep:, 1 blik of zak kreeftensoep, 100 ml kookroom, 200 gram Hollandse garnalen, 2 eetl gehakte verse bieslook,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2013
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere gevulde Tomaatjes met panzanella

Ik vind het erg leuk als amuse. Alleen nog kleinere tomaatjes nemen. Maar ook perfect als borrelhapje

INGREDIENTEN

8 kleine trostomaten, , 1/4 komkommer, , 1/2 rode ui, , 2 eetlepels fijngehakte basilicum, , 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge, , 2 sneetjes witbrood, , balsamicoazijn, , zout, , versgemalen zwarte peper, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Haring onder een bontjas

Haring onder een bontjas is een typisch russische salade gemaakt van bietjes, wortel en met haring.. Het orginele recept heet Салат Селедка под шубой. Een behoorlijk zware salade. Ik heb geprobeerd om van de ingredienten van dit recept een culinaire amuse te maken. Smakelijk eten!

INGREDIENTEN

GELEI VAN KOMKOMMER, 1 st komkommer, 20 gr honing, 10 ml azijn witte wijn, 10 ml azijn champagne, 1.5 gr Agar Agar, 1 el olie zonnebloem, RODE BIETEN, 1 pk bieten gekookte rode, 2 pk haring gefileerde Russische, 3 st kwartel eitjes, MAYONAISE, 1 heel ei, 15 g Dijon mosterd, 15 ml citroensap, 200 ml plantaardige olie witte peper zout, Mierikswortel pasta, PRESENTEREN, 3 tk dille

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2017
  • Russisch Amuse
  •  30-60 min.

Vietnamese nems met chilidipsaus

Als voorgerecht of als amuse altijd succes !  Het recept is goed voor circa 40 stuks

INGREDIENTEN

300 g kipfilet, 2 wortelen, 1 ei, 50 g engelenhaar of sojavermicelli, 100 g sojascheuten, 1 kleine ui, 40 blaadjes rijstpapier (diameter 16 cm), 6 gedroogde zwarte paddenstoelen, 2 el vissaus, 1 tl suiker, peper - zout, , Voor de dipsaus:, 1 Spaanse peper, 1 teentje look, 2 el rietsuiker, 2 el vers limoensap, 2 el vissaus, voor erbij: sla - munt - koriander - komkommer

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2016
  • Vietnamees Amuse
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dooiers van tzatziki

Koude gelering d.m.v. alginaat en calcium maakt het mogelijk om vloeistoffen te encapsuleren. Op deze wijze kun je een vloeistof serveren als dooier of kaviaar.

INGREDIENTEN

- 5 g alginaat, - 250 gram Griekse yoghurt, - 6 g calciumlactaat, - 20 mL olijfolie, - 5 mL azijn, - 1 geperst teentje knoflook, - peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2012
  • Grieks Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Oosterse Tonijntartaar

Een fris zomers gerecht wat gerserveerd kan worden als voorgerecht, als lunchgerecht of als hoofdgerecht. je kan natuurlijk ook kleine porties maken en het serveren als amuse.

INGREDIENTEN

Tonijn, Soya, Wasabi, Sesamolie, Komkommer, Mierikswortelpasta, Creme Fraiche, Mayonaise, Eventueel:, Tomaatjes, verse sla en Bieslook,

  •  …
  •  
  • Geplaatst op18-04-2014
  •  
  •  
  • Eigen recept

Komkommergel met tzatziki

Lekkere frisse amuse

INGREDIENTEN

* 1 kilo Griekse yoghurt, * 1 komkommer, * 5 teentjes knoflook, * zout, * peper, * 3 gelatine blaadjes ( + oploswater ), * eventueel wat citroensap

  •  Amuse
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-11-2015
  • Grieks Amuse
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top