Amuse van kalkoenfilet met mango-portsaus
Ja, een geweldig mooie amuse, je kan deze op een klein bordje serveren maar natuurlijk ook op een prachtige lepel
200 gr kalkoenfilet 2 el olijfolie 1.5 dl kalfsfond 1.5 dl port 1 mango, niet te rijp 1 el gembersiroop 3 el boter peper en zout
Bestrooi de kalkoenfilet met peper e zout en bak in 1 el olie rondom bruin. Gaar de filet vervolgens 15 minuten in een oven van 180 graden. Kook de fond en port in tot 1 dl. Schil de mango en snij er met een kaasschaaf dunne plakjes van. Snij de plakken in dunne reepjes. Bak de mango ongeveer 2 minuten in 1 el olie met de gembersiroop. Roer de boter met een garde door de portsaus. Breng op smaak met peper en zout en laat niet meer koken. Snij de kalkoenfilet in dunne plakken. Verdeel de gebakken mango over 8 bordjes, leg een paar plakjes kalkoen erop en schep de saus eromheen.
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-12-2006Frans20-30 min.
Amuse van kalkoenfilet met mango en portsaus
Een prachtige amuses, geserveerd in een leuk klein pannetje, bakje of op lepel.
200 gr kalkoenfilet 2 el olijfolie 1.5 dl kalfsfond 1.5 dl port 1 mango, niet te rijp 1 el gembersiroop 3 el boter peper en zout
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-11-2006Frans20-30 min.
Roggebroodje met kalkoen en brie
Amuse
300 gram brie, 120 gram gerookte kalkoenfilet, 24 ronde of vierkante roggesnacks, 80 gram cranberrysaus met hele cranberry, 1 eetlepel grofgehakt vers bieslook
- Italiaans Amuse
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-04-2018Italiaans Amuse0-10 min.