Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Hollandse Garnalen

Amuse hollandse garnalen recepten (20) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Amuse van Hollandse garnalen op avocadomousse

Romig amuseglaasje met avocadomousse en Hollandse garnalen.

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, in blokjes, 1 ontvelde tomaat, in blokjes, 1 el limoen- of citroensap, 2 el zure room, 2 el olijfolie, 2 gedroogde chilipepers, verkruimeld, 2 tl mierikswortel, 1 bakje Hollandse garnalen (100 g),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse: Hollandse garnalen met grapefruit

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 40 kCal - Eiwit 3 g - Vet 2 g - Koolhydraten 3 g

INGREDIENTEN

2 grapefruits, dik geschild (oranje en witte schil), 1 eetlepel ketchup, 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel sherry, 100 g Hollandse garnalen, 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  10-20 min.

Hollandse garnalen amuse

Tip voor kerst: Een lekkere simpele Hollandse garnalen amuse die je in 15 minuten op tafel kan hebben staan.

INGREDIENTEN

100 gr Hollandse garnalen, ½ avocado (rijp), 1 grote stronk witlof (8 blaadjes), 1 el verse dille, 2-3 el whisky cocktailsaus, , whisky cocktailsaus, 100 ml slagroom, 2 el mayonaise, 1 el ketchup, 1-2 el whisky, 2 tl citroen sap, zout en cayenne peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2012
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

(amuse) Met Hollandse garnalen gevulde paddenstoelen

Heerlijk amuse hapje ,als voorproefje op een heelijk diner

INGREDIENTEN

4 grote champignons, 100 gram Hollandse garnalen, 25 gram gemalen gruyere, 1 dl. room, 25 gram boter, peper en zout, enkele takjes peterselie,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2009
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een amuse van Hollandse garnalen mayonaise met kruiden

Leuk te serveren op een lepel, klein stenen pannetjes of leuke piepklein schaaltes. Staat GEWELDIG!

INGREDIENTEN

250 gram Hollandse garnalen 2 el mayonaise 1 el creme fraiche `1 takje kervel >li> klein beetje citroensap paar druppels worchesshirersaus 2 tl tomatenpuree 1 tl verse bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2004
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amuse van garnalen en avocado

Heerlijk hapje van frisse garnalen met romige avocado

INGREDIENTEN

Voor 12 personen:, 300 gram Hollandse garnalen, 2 citroenen, dille, 2 lente-uitjes, 4 avocado`s, 1 bakje zure room, 2 trostomaten, cayennepeper, zout, peper, bieslook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2011
  •  
  •  10-20 min.

Een truffel van Garnalen en roomkaas in een jasje van noten

Een prachtige amuse die heel apart is

INGREDIENTEN

100 g Hollandse garnalen, 150 g verse roomkaas, op kamertemperatuur, 1 el bieslook, fijngeknipt, , 50 g gepelde pistachenootjes, versgemalen peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2007
  • Frans
  •  20-30 min.

garnalen Amuse of voorgerecht

Ik heb mogen meelopen bij sterren restaurant Niven en daar heb ik dit hapje van af gekeken en nagemaakt. Heerlijke amuse maar ook zeer smakelijk als voorgerecht de hoeveel heden kan je aanpassen aan de personen

INGREDIENTEN

20 gram Hollandse garnalen per persoon., een hele kleine courgette, crème Fraiche, mayonaise, handje zoute pinda,s, Witte balsamico crème, 1 radijs per persoon, beetje bieslook olie (eventueel zelf gemaakt, verse bieslook in stukken snijden en 24 uur in de olie laten marineren, liefst druivenpit olie dan in de keukenmachine en klaar is de bieslook olie.)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2013
  •  
  •  20-30 min.

Amuse met garnalen en grapefruit

Amuse van Hayley Anne

INGREDIENTEN

1 grapefruits, dik geschild, 1 eet. ketchup, 1 eet. mayonaise, 1 eet. sherry, 100 gram Hollandse garnalen, 1 eet. verse peterselie, gesneden

  •  Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-04-2018
  • Wereld Amuse
  •  0-10 min.

Amuse van Garnalen op een lepel met knoflook

Heel leuk om te serveren op een lepel, maar kan ook op een klein bordje met een stukje stokbrood.

INGREDIENTEN

100 gram Hollandse garnaaltjes olijfolie 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 chilipeper. In kleine stukjes gesneden zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

Gevulde tomaatjes met tonijn en garnalen (amuse)

INGREDIENTEN

12 middelgrote tomaten, 150 gram verse tonijn of 250 gram tonijnsteak, 1 eetlepel (Japanse) sojasaus, 1 eetlepel extra vergine olijfolie, 150 gram gepelde, gekookte (Hollandse) garnalen, 2 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel geknipte bieslook,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Amuse van bloemkoolroom met spekjes

Mooi, feestelijk voorgerechtje. Tips: Vervang de spekblokjes door Hollandse garnalen (Vismarine). Vervang de bloemkool door broccoli

INGREDIENTEN

1 eetl. vloeibaar bakproduct, 1 sjalotje, fijngesnipperd, 150 g bloemkool, in kleine roosjes, 200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet), 100 ml kookroom, zout en versgemalen peper, 50 g ontbijtspek, in kleine blokjes, 1 eetl. gehakte bieslook, 4 kleine glaasjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2009
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

koude koolrabisoep met hollandse garnalen

Een heerlijk koud soepje als voor gerecht op warme dagen of als amuse soepje

INGREDIENTEN

500 g koolrabi, 1 liter tuinkruidenbouillon (van tablet) of groente bouillon (van tablet), 100 ml slagroom, 100 g Noordzeegarnalen, paar takjes bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heilbot-Hollandse garnalen-Tonijn als amuse

Dit trio is een frisse start als amuse of een voorgerecht!!!

INGREDIENTEN

Heilbot:, 200 gr.heilbot, 2 gesnipperde sjalotjes, olie voor vis, zout en peper uit de molen, 1 theel.kikkoman, 1/4 rood pepertje zonder pitjes klein gesneden, sap van een citroen, voor de garnering: zeewier, , Hollandse garnalen:, 1 bakje Hollandse garnalen, olie voor vis, partjes grapefruit,vers of een klein blikje, 1 citroen,voor de helft sap,de andere helft in schijfjes, als garnering, 3 eetl. mayonaise, peper en zout uit de molen, 1 eetl. fijgesneden peterselie en paar blaadjes voor de garnering, , Tonijn:, 200 gr. tonijn, olie voor vis, 1 eetl.geroosterd sesamzaad, 1 eetl.frambozenbalsamico-crème, 2 eetl. fijngeknipte bieslook, peper en zout uit de molen, garneren met zwart sesamzaad

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2010
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Garnalen bitterballen (een TOP snack)

Een culinaire top snack waar iedereen zijn vingers bij aflikt en leuk om te maken. Ook leuk als amuse

INGREDIENTEN

Voor 10-15 stuks bitterballen, , Schaaltje bloem, 1 ei, losgeklopt, 2 eetl. Water, Schaaltje paneermeel, Verse Hollandse garnalen, tenminste 100 gram. Deze hebben de meeste smaak., 250 ml. bisque/ visbouillon, 75 gr. roux ( 35 gr. boter en 40 gr. bloem)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-04-2012
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Garnalenpalet

Een zeer makkelijk en feestelijk triootje als voorgerecht, bestaande uit een cocktail, amuse en soep

INGREDIENTEN

Cocktail, 4 eetl mayonaise of creme fraiche, 2 eetl tomatenketchup, 1 eetl whiskey, cognac of sherry, zout en versgemalen peper, 1/2 komkommer in reepjes, 200 gram Hollandse garnalen, Amuse:, 1/2 potje yoghurtmayonaise, sap van 1 citroen of limoen, 1 eetl gehakte verse dille, 200 gram Hollandse garnalen, Soep:, 1 blik of zak kreeftensoep, 100 ml kookroom, 200 gram Hollandse garnalen, 2 eetl gehakte verse bieslook,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2013
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Garnalenrolletjes met gerookte zalm

Lekkere hapjes met een lekker glas Elzas.Uitstekend te gebruiken als amuse.

INGREDIENTEN

300g Hollandse garnalen, 200g gerookte zalm (plakjes), dressing:, 125 ml creme fraiche, 1 eetlepel dille, 1 eetlepel bieslook, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 theelepel worchestersaus, zout en peper naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.

niet poetsen maar praten

Pre fab, betekent simpel voorberijdt , je wil graag aan tafel met je vrienden, familie  , niet in de keuken . hoe zou het zijn als je gewoon ( bijna ) alles al klaar hebt? ik maak dit niet alleen met kerst, gewoon omdat het kan.

INGREDIENTEN

Amuse:, 150 gram pate naar keuze, 1 el cognac, 1 el kookroom, appelstroop, paar rode bessen., 1 afbak stokbrood, 3 el,olie, 2 el gedroogde peterselie, , voor:, 8 plakken dunne gerookte zalm, 200 gram paturain, zakje croutons gekruid, 200 gram hollandse garnalen, 200 gram geblancheerde spinazie, mosterd dille sladressing, , , bij 1:, bloemkool, broccoli roosjes geblancheerd, 50 gram boter, 100 ml water, , bij 2 :, 1 kilo aardappel schijf voor gekookt ., 8 plakken katenspek of buikspek, 2 pakken raclette kaas, , hoofd :, 4 eenden borsten, 8 dl pepersaus pepersaus ( pakje ), 2 dl dikke room, 2 eetlepels aalbessengelei of cranberry gelei, peper zout uit de molen, , na:, een mooie kaasplank is natuurlijk altijd k&k ( daar kunnen de restjes pate uit de amuse natuurlijk heerlijk bij ), mocca royal ijs ( hertog ), 1 grote kop sterke koffie, 1 el . honing, sap van 1 limoen, mint blaadjes, gepelde walnoten, , , , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-12-2015
  • Europees
  •  > 120 min.

Normandische garnalensalade

Amuse

INGREDIENTEN

2 tomaten - 100 gr. gekookte haricots verts - 8 zoetzure baby-ma?skolfjes - 1 gesnipperde ui - 8 gehalveerde ansjovisfilets - 150 gr. gepelde Hollandse garnalen - 3 el. witte wijnazijn - ? tl. suiker - zout - peper - 1 el. Franse mosterd - 2 el. mayonaise - 1 el. fijngehakte peterselie - 9 el. slaolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2000
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

5 X tartaar

Tartaar is eigenlijk niks anders dan grof gehakte ingrediënten, en dat is perfect voor mooie amuse glaasjes of lepels.smaak en opmaak is belangrijk , het zijn de entrees van je dinnervan super makkelijk, tot iets lastiger.mijn favorieten uit me eigen koker.

INGREDIENTEN

Veel!

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2015
  • Europees Amuse
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top