Amuse van Hollandse garnalen op avocadomousse
Romig amuseglaasje met avocadomousse en Hollandse garnalen.
1 rijpe avocado, in blokjes 1 ontvelde tomaat, in blokjes 1 el limoen- of citroensap 2 el zure room 2 el olijfolie 2 gedroogde chilipepers, verkruimeld 2 tl mierikswortel 1 bakje Hollandse garnalen (100 g)
Niet te lang van tevoren, de avocado verkleurt snel, ook met citrussap.
Schep de avocado om met de limoen- of citroensap. Doe de helft in een mengbeker met 1 el zure room, de helft van de chilipeper en 1 tl mierikswortel. Doe de andere helft in een kom met de tomaatblokjes, 1 el zure room, de rest van de chilipeper, mierikswortel en de garnalen en schep alles goed door.Verdeel de mousse over de glaasjes en schep daarop het garnalenmengsel.
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-11-2005Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Amuse: Hollandse garnalen met grapefruit
Bevat per eenpersoonsportie: Energie 40 kCal - Eiwit 3 g - Vet 2 g - Koolhydraten 3 g
2 grapefruits, dik geschild (oranje en witte schil), 1 eetlepel ketchup, 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel sherry, 100 g Hollandse garnalen, 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-01-200810-20 min.
Hollandse garnalen amuse
Tip voor kerst: Een lekkere simpele Hollandse garnalen amuse die je in 15 minuten op tafel kan hebben staan.
100 gr Hollandse garnalen, ½ avocado (rijp), 1 grote stronk witlof (8 blaadjes), 1 el verse dille, 2-3 el whisky cocktailsaus, , whisky cocktailsaus, 100 ml slagroom, 2 el mayonaise, 1 el ketchup, 1-2 el whisky, 2 tl citroen sap, zout en cayenne peper
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-12-2012Nederlands10-20 min.
- Eigen recept
(amuse) Met Hollandse garnalen gevulde paddenstoelen
Heerlijk amuse hapje ,als voorproefje op een heelijk diner
4 grote champignons, 100 gram Hollandse garnalen, 25 gram gemalen gruyere, 1 dl. room, 25 gram boter, peper en zout, enkele takjes peterselie,
- Internationaal Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-08-2009Internationaal Bijgerecht20-30 min.
Een amuse van Hollandse garnalen mayonaise met kruiden
Leuk te serveren op een lepel, klein stenen pannetjes of leuke piepklein schaaltes. Staat GEWELDIG!
250 gram Hollandse garnalen 2 el mayonaise 1 el creme fraiche `1 takje kervel >li> klein beetje citroensap paar druppels worchesshirersaus 2 tl tomatenpuree 1 tl verse bieslook
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-05-2004Frans20-30 min.
- Eigen recept
Amuse van garnalen en avocado
Heerlijk hapje van frisse garnalen met romige avocado
Voor 12 personen:, 300 gram Hollandse garnalen, 2 citroenen, dille, 2 lente-uitjes, 4 avocado`s, 1 bakje zure room, 2 trostomaten, cayennepeper, zout, peper, bieslook
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-05-201110-20 min.
Een truffel van Garnalen en roomkaas in een jasje van noten
Een prachtige amuse die heel apart is
100 g Hollandse garnalen, 150 g verse roomkaas, op kamertemperatuur, 1 el bieslook, fijngeknipt, , 50 g gepelde pistachenootjes, versgemalen peper,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-01-2007Frans20-30 min.
garnalen Amuse of voorgerecht
Ik heb mogen meelopen bij sterren restaurant Niven en daar heb ik dit hapje van af gekeken en nagemaakt. Heerlijke amuse maar ook zeer smakelijk als voorgerecht de hoeveel heden kan je aanpassen aan de personen
20 gram Hollandse garnalen per persoon., een hele kleine courgette, crĆØme Fraiche, mayonaise, handje zoute pinda,s, Witte balsamico crĆØme, 1 radijs per persoon, beetje bieslook olie (eventueel zelf gemaakt, verse bieslook in stukken snijden en 24 uur in de olie laten marineren, liefst druivenpit olie dan in de keukenmachine en klaar is de bieslook olie.)
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-11-201320-30 min.
Amuse met garnalen en grapefruit
Amuse van Hayley Anne
1 grapefruits, dik geschild, 1 eet. ketchup, 1 eet. mayonaise, 1 eet. sherry, 100 gram Hollandse garnalen, 1 eet. verse peterselie, gesneden
- Wereld Amuse
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-04-2018Wereld Amuse0-10 min.
Amuse van Garnalen op een lepel met knoflook
Heel leuk om te serveren op een lepel, maar kan ook op een klein bordje met een stukje stokbrood.
100 gram Hollandse garnaaltjes olijfolie 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 chilipeper. In kleine stukjes gesneden zout
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-12-2004Frans10-20 min.
Gevulde tomaatjes met tonijn en garnalen (amuse)
12 middelgrote tomaten, 150 gram verse tonijn of 250 gram tonijnsteak, 1 eetlepel (Japanse) sojasaus, 1 eetlepel extra vergine olijfolie, 150 gram gepelde, gekookte (Hollandse) garnalen, 2 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel geknipte bieslook,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-12-2010Nederlands10-20 min.
Gemarineerde Hollandse garnalen
Garnalen met limoen en koriander. gemakkelijk een amuse op een lepel van te maken
1 limoen, 1/2 komkommer, in heel kleine blokjes, 1 eetlepel olijfolie, 1 bakje verse koriander (15 g), de blaadjes fijngesneden, 2 bakjes Hollandse garnalen (a 100 g)
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-02-2010Nederlands Voorgerecht0-10 min.
koude koolrabisoep met hollandse garnalen
Een heerlijk koud soepje als voor gerecht op warme dagen of als amuse soepje
500 g koolrabi, 1 liter tuinkruidenbouillon (van tablet) of groente bouillon (van tablet), 100 ml slagroom, 100 g Noordzeegarnalen, paar takjes bieslook
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-07-2011Nederlands30-60 min.
Hollandse garnalensalade
Amuse
200 gr. gepelde Hollandse garnalen, 1? citroen, ? dl. slagroom, 6 el. tomatenketchup, 6 el. mayonaise, 2 el. whisky, paar druppels tabasco, zout, peper, 100 gr. gemengde salade, 4 el. fijngeknipte bieslook
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-05-200010-20 min.
- Eigen recept
Heilbot-Hollandse garnalen-Tonijn als amuse
Dit trio is een frisse start als amuse of een voorgerecht!!!
Heilbot:, 200 gr.heilbot, 2 gesnipperde sjalotjes, olie voor vis, zout en peper uit de molen, 1 theel.kikkoman, 1/4 rood pepertje zonder pitjes klein gesneden, sap van een citroen, voor de garnering: zeewier, , Hollandse garnalen:, 1 bakje Hollandse garnalen, olie voor vis, partjes grapefruit,vers of een klein blikje, 1 citroen,voor de helft sap,de andere helft in schijfjes, als garnering, 3 eetl. mayonaise, peper en zout uit de molen, 1 eetl. fijgesneden peterselie en paar blaadjes voor de garnering, , Tonijn:, 200 gr. tonijn, olie voor vis, 1 eetl.geroosterd sesamzaad, 1 eetl.frambozenbalsamico-crĆØme, 2 eetl. fijngeknipte bieslook, peper en zout uit de molen, garneren met zwart sesamzaad
- Internationaal Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-02-2010Internationaal Voorgerecht20-30 min.
Garnalen bitterballen (een TOP snack)
Een culinaire top snack waar iedereen zijn vingers bij aflikt en leuk om te maken. Ook leuk als amuse
Voor 10-15 stuks bitterballen, , Schaaltje bloem, 1 ei, losgeklopt, 2 eetl. Water, Schaaltje paneermeel, Verse Hollandse garnalen, tenminste 100 gram. Deze hebben de meeste smaak., 250 ml. bisque/ visbouillon, 75 gr. roux ( 35 gr. boter en 40 gr. bloem)
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-04-2012Nederlands10-20 min.
Garnalenpalet
Een zeer makkelijk en feestelijk triootje als voorgerecht, bestaande uit een cocktail, amuse en soep
Cocktail, 4 eetl mayonaise of creme fraiche, 2 eetl tomatenketchup, 1 eetl whiskey, cognac of sherry, zout en versgemalen peper, 1/2 komkommer in reepjes, 200 gram Hollandse garnalen, Amuse:, 1/2 potje yoghurtmayonaise, sap van 1 citroen of limoen, 1 eetl gehakte verse dille, 200 gram Hollandse garnalen, Soep:, 1 blik of zak kreeftensoep, 100 ml kookroom, 200 gram Hollandse garnalen, 2 eetl gehakte verse bieslook,
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-02-2013Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Zalmrolletje gevuld met broccoli en garnaal
Amuse gueulle kj/kcal p.p.: ?290/70
1 00 g broccoli, Zout, 25 g Hollandse garnalen, 2 el creme fraiche, peper, ? el citroensap, 1 plak gerookte zalm (? 40 g), 2 tl tomatenketchup, 1tl cognac,
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-03-2002Frans Voorgerecht10-20 min.
Garnalenrolletjes met gerookte zalm
Lekkere hapjes met een lekker glas Elzas.Uitstekend te gebruiken als amuse.
300g Hollandse garnalen, 200g gerookte zalm (plakjes), dressing:, 125 ml creme fraiche, 1 eetlepel dille, 1 eetlepel bieslook, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 theelepel worchestersaus, zout en peper naar smaak
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-09-2003Internationaal10-20 min.
niet poetsen maar praten
Pre fab, betekent simpel voorberijdt , je wil graag aan tafel met je vrienden, familie Ā , niet in de keuken . hoe zou het zijn als je gewoon ( bijna ) alles al klaar hebt? ik maak dit niet alleen met kerst, gewoon omdat het kan.
Amuse:, 150 gram pate naar keuze, 1 el cognac, 1 el kookroom, appelstroop, paar rode bessen., 1 afbak stokbrood, 3 el,olie, 2 el gedroogde peterselie, , voor:, 8 plakken dunne gerookte zalm, 200 gram paturain, zakje croutons gekruid, 200 gram hollandse garnalen, 200 gram geblancheerde spinazie, mosterd dille sladressing, , , bij 1:, bloemkool, broccoli roosjes geblancheerd, 50 gram boter, 100 ml water, , bij 2 :, 1 kilo aardappel schijf voor gekookt ., 8 plakken katenspek of buikspek, 2 pakken raclette kaas, , hoofd :, 4 eenden borsten, 8 dl pepersaus pepersaus ( pakje ), 2 dl dikke room, 2 eetlepels aalbessengelei of cranberry gelei, peper zout uit de molen, , na:, een mooie kaasplank is natuurlijk altijd k&k ( daar kunnen de restjes pate uit de amuse natuurlijk heerlijk bij ), mocca royal ijs ( hertog ), 1 grote kop sterke koffie, 1 el . honing, sap van 1 limoen, mint blaadjes, gepelde walnoten, , , , ,
- Europees
- > 120 min.
- Geplaatst op13-12-2015Europees> 120 min.
Mini pasteibakjes met garnalenragout
Ook als amuse te presenteren
100 gram Hollandse garnalen, 1 pakje mini pasteibakjes, 150 gram verse roomkaas, 2-3 eetlepels room, 25 gram parmezaanse kaas, 1 bosuitje, 3 eetlepels peterselie, zout en peper
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-05-2010Nederlands20-30 min.
Siciliaanse garnalensalade
Amuse
Lollo rosso - 200 gr. gepelde Hollandse garnalen - 6 el. creme fraiche - 3 el. pestosaus - basilicum
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-07-200010-20 min.
Garnalentruffels
Amuse
1 zakje wilde rijst - 350 gr. gerookte zalm - 1 eiwit - 2 dl. slagroom - zout - cayennepeper - 300 gr. Hollandse garnalen - ? bosje peterselie - boter
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-03-200120-30 min.
griekse garnalencocktail
Amuse
2 tomaten - 150 gr. feta - 50 gr. zwarte olijven zonder pit - 150 gr. gepelde Hollandse garnalen - 75 gr. gemengde salade - 4 el. citroensap - 1 el. mosterd - 1 mespunt suiker - ? tl. tijm - 1 el. fijngehakte peterselie - 12 el. olijfolie
- Grieks
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-07-2000Grieks10-20 min.
Provencaalse garnalencocktail
Amuse
Lollo bianco - 200 gr. gepelde Hollandse garnalen - 2 el. cognac - 1 tl. suiker - 1 mespunt cayennepeper - 2 teentjes knoflook - zout - 6 el. creme fraiche - 3 el. kappertjes - 2 el. peterselie
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-05-2000Frans10-20 min.
Deense garnalencocktail
Amuse
? krop sla - 4 augurkjes - 200 gr. gepelde Hollandse garnalen - 4 el. mayonaise - 2 el. grove mosterd - 2 el. zure room - 8 toefjes peterselie
- Scandinavisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-07-2000Scandinavisch10-20 min.
Brusselse garnalencocktail
Amuse
3 stronkjes witlof - 200 gr. gepelde Hollandse garnalen - 1 appel - 4 draadjes saffraan - 1 el. slaolie - 6 el. mayonaise - 3 el. zure room - 1 el. citroensap
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-05-2000Belgisch10-20 min.
Chinese garnalencocktail
Amuse
8 shii-take paddestoelen - 1 tomaat - 200 gr. gepelde Hollandse garnalen - 50 gr. alfalfa - sla - 3 el. rijstazijn - 4 el. tomatenketchup - 1 tl. gembersiroop - 2 el. sojasaus - tabasco - 2 el. fijngeknipte bieslook - 6 el. slaolie - 3 el. sesamolie
- Chinees
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-07-2000Chinees10-20 min.
Normandische garnalensalade
Amuse
2 tomaten - 100 gr. gekookte haricots verts - 8 zoetzure baby-ma?skolfjes - 1 gesnipperde ui - 8 gehalveerde ansjovisfilets - 150 gr. gepelde Hollandse garnalen - 3 el. witte wijnazijn - ? tl. suiker - zout - peper - 1 el. Franse mosterd - 2 el. mayonaise - 1 el. fijngehakte peterselie - 9 el. slaolie
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-05-2000Frans10-20 min.
- Eigen recept
5 X tartaar
Tartaar is eigenlijk niks anders dan grof gehakte ingrediƫnten, en dat is perfect voor mooie amuse glaasjes of lepels.smaak en opmaak is belangrijk , het zijn de entrees van je dinnervan super makkelijk, tot iets lastiger.mijn favorieten uit me eigen koker.
Veel!
- Europees Amuse
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-06-2015Europees Amuse20-30 min.