Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Ham

Amuse ham recepten (50) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Amusechampignons

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje.

INGREDIENTEN

8 niet al te grote champignons, 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden, 100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes, fijngehakte peterselie, wat blaadjes peterselie om te garneren, geraspte belegen kaas, bouillon van tablet

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse

Parmaham met rucola

INGREDIENTEN

1 eetl. pijnboompitten, 30 gr rucola, 100 gr parmaham, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. balsamicoazijn,zout, versgemalen peper, 12 cocktailprikkers.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Spaans
  •  0-10 min.

Amuse

Kleine borrelhapjes, als hongermakertje voor of tijdens de maaltijd.

INGREDIENTEN

Pate, cranberry compote, krulandijvie, witlofblaadjes, groenten, mayonaise of creme fraiche, kruiden, of olie en azijn, soesjes, rauwe ham, asperges, hartige taart, paprika of waterkers.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  •  
  •  0-10 min.

Amuse: Kruidenricotta met krokante ham

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 60 kCal - Eiwit 5 g - Vet 4 g - Koolhydraten 1 g

INGREDIENTEN

6 plakjes coppa di parma (ham), 1 eetlepel verse basilicum, fijngesneden, 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden + 8 blaadjes, 1 eetlepel citroensap, 125 g ricotta (kaas), 8 theelepels houmous

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Amuse van Parmaham met mozzarella en gedroogde tomaten

Een bijzonder lekkere smaaksensatie. Gebruik dan wel de echt Parmaham, heel dun gesneden. Echt zalig!

INGREDIENTEN

8 mooie dunne plakken Parmaham -, 1 bolletje (buffel) mozzarella -, 8 gedroogde tomaatjes -, 16 kleine zwarte olijven zonder pit -, 4 eetlepels gehakte basilicumblaadjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Amuse van rolletjes van ham mozzarella en tomaat

Een mooie amuse en niet te moeilijk om te maken.

INGREDIENTEN

8 plakken Serranoham of andere ham naar keuze1 bolletje buffel mozzarella2 kleine tomaatjes8 blaadjes basilicumolijfolie van goede kwaliteit

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2007
  • Frans
  •  10-20 min.

Amuse van parmaham, aardbeien en pesto

Dit kan je op verschillende manieren serveren: Op een mooie lepel of een leuk amuse schaaltje

INGREDIENTEN

2 plakken parmaham, , 1 blaadje lollo rosso, , 2 aardbeien, , 4 blaadjes basilicum, , 2 gemarineerde halve artisjok-, , hartjes (koeling AH), , 1 flinke theel. groene pesto, , 2 eetl vinaigrette na keuze, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

Madeleines(cakejes/hartig taartje) met ham en kaas als amuse

Leuke caekjes(hartig mini taartje) als een amuse of voorgerechtje. Mooi geserveerd in een amuse schaaltje.

INGREDIENTEN

80 gram bloem, 1 zakje gist, 2 eieren, 5 el zonnebloemolie, 2 el geraspte gruyere geraspt, 2 dessertlepels geraspte Parmezaanse kaas, 1 mespuntjes nootmuskaat, Zout en peper, 1 plak gekookte ham,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2011
  • Frans
  •  10-20 min.

Amuse van mozzarella met parmaham.

INGREDIENTEN

5 plakjes parmaham, gehalveerd, 10 bolletjes mini-mozzarella (santa luca), 10 blaadjes basilicum, 25 gram rucola, eetlepel olijfolie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ham pistache amuse

Een (H-)eerlijk en super snel amuse hapje.

INGREDIENTEN

3 plakken Coburgerham., 1 á 2 tl. gedroogde tijm., 50 gr. gepelde pistachenoten (ongezouten)., 6 kleine blaadjes eikenbladsla., rode balsamico-azijn.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2011
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Amuse van ham en Roquefort

Een lekker hapje, ook geschikt als voorgerecht

INGREDIENTEN

5 plakken mooie ham, 200 gram haricots verts, 150 gram Roquefort (alternatief pittige Gorgonzola), 150 gram roomboter, 1 bosje bieslook, grof gemalen peper,(niet te veel, kaas is al zout)) zeezout, 1/2 casinobrood

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-08-2010
  • Frans
  •  60-120 min.

Amuse van Scampi met parmaham en meloen

Gewoon een prachtige, en lekker amuse

INGREDIENTEN

3 plakjes parmaham 12 scampi€s gepeld en darmkanaal verwijderd 1 el olijfolie halve meloen, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-2006
  • Frans
  •  10-20 min.

amuse van hammousse

INGREDIENTEN

200 gram gekookte ham, 100 gram roomkaas met sjalotjes, zout, peper, paprikapoeder, paprika, pompernickel,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Artisjok Amuse

Je kunt amuses uitstekend bij een welkomstcocktail serveren. Voor meerdere personen verdubbel de aantallen

INGREDIENTEN

1/2 potje gemarineerde artisjokhartjes, 1/2 zakje verse basilicum, snufje zout, versgemalen zwarte peper, 1 plak parmaham, 4 mooie amuselepels

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Frans
  •  20-30 min.

hammousse amuse

INGREDIENTEN

1/2 komkommer, 2 eetlepels suiker, 5 eetlepels wittewijnazijn, 100 g achterham, 1 bakje zuivelspread bieslook light (150 g)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

amuse van hamchips

Een amuse van chips van gedroogde ham met daarop een rozet van gevogeltepaté

INGREDIENTEN

150 gram gladde pate of mousse van gans of eend.., 10 plakken italiaanse ham ( dun gesneden per plak een velletje ertussen laten doen in de winkel zodat ze mooi af te bakken zijn., scheutje room, scheutje port, , zoete combi 1), wat frambozenjam, balsamico frambozen crema ( verkrijgbaar bij albert heijn of speciaalzaak), , combi 2), eventueel wat 5 spice kruiden, eventueel een druppeltje chilisaus., , , eventueel een drupje frambozenjam, frambozenbalsamicocrema ( bij ah in spuitfles), ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2009
  • Frans
  •  0-10 min.

Amuse gueulles

INGREDIENTEN

Mosselschelpen, garnalen, creme fraiche, witte wijn, geraspte kaas, peterselie, witbrood, palingfilet, ui, dille, citroen, veldsla, krulandijvie, pate, cranberrycompote, broccoli, wortel, rode paprika, groene paprika, champignons, bleekselderij, olie, azijn, mayonaise, verse kruiden, creme fraiche, witlofblad, garnalen, mango, komkommer, citroenrasp, zout, peper, soesjes zonder vulling, ham, asperges, grote champignons, paneermeel, vleesragout, kip, groenten, kruidenmayonaise, bladerdeeg, roquefort, kaastaart of groentetaart, tuinkers, geitenkaas, roomkaas met bieslook, palingfilet, ei, vismousse, kerstomaten, meloenbolletjes, rauwe ham, muntsaus of munt, rucolasla, gerookte heilbotfilet, notenolie, kappertjes, zwarte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Artisjok-Basilicummousse Met Parmaham

Verukkelijk voorafje dat je op een mooie amuselepel kunt serveren. Gelezen in de Allerhande.

INGREDIENTEN

1/2 potje gemarineerde artisjokharten (a 285 g Sacla), 1/2 zakje verse basilicum a 15 g, zout, versgemalen zwarte peper, 1 plak Parmaham, 4 amuse lepels,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Amuse met Serannoham en artisjokpasta

INGREDIENTEN

1/2 potje gemarineerde artisjokharten (a 285 g Sacla), 1/2 zakje verse basilicum a 15 g, zout, versgemalen zwarte peper, 1 plak Parmaham, 4 amuse lepels,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  •  
  •  0-10 min.

Amuse grecque

Vorkhapje

INGREDIENTEN

Zie bij bereidingswijze

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  •  
  •  0-10 min.

Amuse van parmaham gevuld met geitenkaas en amandelen

INGREDIENTEN

150 g zachte geitenkaas, 25 g amandelschaafsel, 2 el kappertjes, 1 á 2 el honing, peper, 8 dungesneden plakken parmaham

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2010
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.

Amuse van scampi met parmaham en meloen.

Een schitterende amuse.

INGREDIENTEN

3 plakjes Parmaham, 12 scampi`s gepeld en darmkanaal verwijderd, 1 el olijfolie, 1/2 meloen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Frans
  •  10-20 min.

Amuse: Toscaans Soesje

Voor 12 stuks

INGREDIENTEN

6 soesjes (kant- en klaar, banketbakker), 2 gedroogde tomaten in olie, 50 g roomboter, 4 plakken parmaham, 12 groene asperges.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.

amuse hammouse met portgelei

INGREDIENTEN

1 sneetje wit-casinobrood, 40 g gebraden beenham, 75 g mascarpone, zout en peper, 2 blaadjes witte gelatine, 1 1/2 dl rode port, 6 blaadjes selderij

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  •  
  •  60-120 min.

Amuse van Rauwe-hamrolletjes gevuld met feta en zuidvruchten

Met deze als Japanse maki opgerolde ham maakt u ongetwijfeld indruk! Rauwe ham, kaas en zuidvruchten vormen een heerlijk zoet-zouthapje voor bij een aperitief.

INGREDIENTEN

3 plakken rauwe ham, ½ avocado, 3 gedroogde abrikozen, 3 gedroogde vijgen, 1 plak feta, Prikkertjes,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-2011
  • Frans
  •  10-20 min.

Aardse asperge Amuse

Nog nooit gemaakt ( daarom ook in het boekje , nog te maken en maffe ideeen ) , maar het plaatje zit al in me hoofd, combinatie van wat ik kon vinden voor het maken van eetbare " tuin aarde "  die waarschijnlijk lekker bij asperges is, en als presentatie middel natuurlijk . samen met een eitje, moet het haast wel een mooi plaatje opleveren.

INGREDIENTEN

Tuinaarde:, 150 g bloem, 100 g geroosterde en gemalen hazelnoten, 200 ml abdijbier 5 g zout, 250 g donker roggebrood, 50 g rinse appelstroop, 100 g boter, 12 witte asperges, wat tuinkers als onkruid, , 8 groene asperge punten ( bakje ah ), 4 eitjes, kleinste maat, desnoods kwartel, 3 plakken serrano ham, dun en fijn gesnipperd, 20 gram bloem, 2 el boter, 2 witte boterhammen,

  •  Amuse
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-05-2016
  • Europees Amuse
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Amuse van parmaham gevuld met artisjok-basilicummouse

INGREDIENTEN

Half potje artisjokharten (gemarineerd), 7 à 8 gram verse basilicum, Parmaham (4 smalle plakken, of 1 grote plak om zelf te versnijden), Peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-01-2013
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

amuse van garnalen: variatie op vis

INGREDIENTEN

Enkele plakjes rauwe ham, 200 gr garnalen, gedroogde tomaten uit pot, filodeeg

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2009
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Broccolisoep met kokosmelk

Heerlijk geurende soep. Gemakkelijk om te maken en in te vriezen voor later gebruik. Bijvoorbeeld, als amuse, je kunt dan garnalen of ham blokjes toevoegen.

INGREDIENTEN

1 stronk broccoli, 1 prei, alleen het wit, in ringetjes gesneden, 1 sjalot, in blokjes gesneden, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 cm gember, fijngehakt of 1 theel. gemberpoeder, 1/2 groen pepertje, ontdaan van pitjes, fijn gehakt, 1 theel. kerriepoeder, 1 theel. grove mosterd, 150 gr. geitenkaas of verse roomkaas, 2 kippenbouillon blokjes, 1 l. gekookt water, 1 blikje kokosmelk, olie om in te bakken

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Leuke Amuse van Asperge -hamrolletjes in Fillodeeg

Een leuke borrelhap maar ook zeker geschikt als amuse

INGREDIENTEN

8 plakjes filo bladerdeeg (diepvries) 1 pot groene asperges 12 plakjes gekookte ham (ca. 250 gram) 1 tl salie 2 el olie 1 ei .

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2003
  • Frans
  •  10-20 min.

Lepelhapje met ham en meloen

Antipasti, dat in het Italiaans `voor het eten` betekend, zijn de Italiaanse versie van onze voor gerechten. Ze zijn bedoeld om de eetlust op te wekken, de zintuigen te strelen en voor wat Italiaanse warmte en kleur op uw bord te zorgen.

INGREDIENTEN

Meloen, Port, Rauwe ham,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2008
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Bruschetta met witloof en ham

Lekkere luxe-tapa als borrelhapje of amuse of voor de brunch 

INGREDIENTEN

3 stronkjes witloof, 1 ciabatta, 8 sneden parma ham, 4 el geroosterde pijnboompitten, 2 el donkere rozijnen, balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Hartig brood, ham / kaas / uienbrood.

Dit is een hartig brood dat het heel goed doet bij de borrel, als appetizer / amuse. Dunne sneetjes gesneden en besmeerd met een beetje knoflooksaus of iets anders kan natuurlijk ook, maar gewoon naturel smaakt het ook heerlijk.

INGREDIENTEN

Voor het brood, 350 gram bloem, 210 gram water, 10 gram droge gist, een flinke scheut olijfolie, 2 thee lepels uienpoeder, 1 thee lepel zout, 1 theelepel suiker., voor de vulling. 200 gram ham plakjes in smalle stukjes gesneden, 200 gram geraspte kaas en plus minus 5 uien gesnipperd en gefruit, goed fruiten tot het voor de helft is verminderd.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-12-2017
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Panna cotta van erwten met krokante ham

Een super lekkere amuse / aperitiefhapje.  Dit recept is goed voor 10 potjes.  Enkele uren op voorhand kan je al voor 85% de voorbereiding doen. 

INGREDIENTEN

2 sneetjes Ganda-ham, 200 g erwten (diepvries), 1 lente-uitje, 10 blaadjes basilicum, 2 dl lichte room, 2 gelatineblaadjes (1,6 g/stuk), 0.5 blokje kippenbouillon, peper en zout

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2016
  • Belgisch Amuse
  •  30-60 min.

Broccoli velouté met coppa di pharma ham

Makkelijke amuse , met restaurant uitstraling

INGREDIENTEN

600 gram kleine broccoliroosjes, 1 eetlepel fijngesnipperde ui, 1 eetlepel olijfolie, Peper en zout, 1 groenten bouillon blokje, 4 plakjes plakjes coppa di parma, 8 eetlepels mascarpone, 8 volkoren beschuiten, , 2 chimay blauw,

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2015
  • Europees Amuse
  •  30-60 min.

Een PAAS hamrolletje gevuld met kaas.Heel luxe !

En niet alleen er mooi uit ziet. Maar gewoon super lekker is. Ook weer zo?n borrelhapje die je makkelijk kan invriezen. Ik serveer deze menig maal als amuse op een lepel of leuk amuse bordje!!

INGREDIENTEN

12 plakjes ham 125 gr zachte roomkaas (monchou) 20 gram uitjes heel fijn gesnipperd 1 el verse peterselie 30 ml mayonaise.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-03-2004
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Hambuideltjes met kaasvulling

Deze hambuideltjes zijn heel erg leuk voor deze tijd van het jaar omdat met Sinterklaas en Kerstmis het cadeautjes gehalte erg hoog is. Het is altijd weer een verrassing wat erin zit en het leuke is dat je kunt variëren zodat je verschillende "cadeautjes" kunt maken. Ik heb kruidenkaas en geitenkaas gebruikt maar je kunt natuurlijk ook de kaas gebruiken die je zelf het lekkerst vind of welke je toevallig in huis hebt. Zorg wel voor een stevige plak ham zodat je het "cadeautje"goed kunt inpakken. Het is geschikt als hapje, amuse of als voorgerecht maar misstaat ook niet op een buffet.

INGREDIENTEN

Voor 12 tot 16 buideltjes., , Met geitenkaasvulling:, - 200 gram (zachte) geitenkaas, - 100 gram crème fraiche, - 1 sjalotje, - 1 handvol walnoten, - 1 tl honing, - 200 gram Serrano/Parma of Coburger ham, , Met kruidenroomkaas:, - 200 gram Boursin of andere kruidenkaas, - 100 gram creme fraiche, - 1 sjalotje, - 1 handvol walnoten, - 200 gram Serrano/Parma of Coburger ham

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  • Internationaal Amuse
  •  20-30 min.

Gazpacho van meloen

Een ZALIG hapje.Deze keer gemaakt als amuse in kleine glaasjes. Voor wie ik dit ook maak iedereen wil het recept. Ik geef er een bladerdeegstengel met rauwe ham bij. OOk een TOPPER want dit kun je ook als borrelhapje gebruiken.

INGREDIENTEN

4 plakken rauwe ham - 1 plakje bladerdeeg - 1 rijpe meloen - 1 eetl olijfolie - 2 theel sherryazijn of wijnazijn - 1 glas zoete witte wijn - zout, peper,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2006
  • Spaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Tapas: Spaanse gevulde champignons

Een heerlijk en makkelijk tapas gerecht. Eenvoudig en snel voor te bereiden. Ideaal in combinatie met meerdere tapas gerechten. De Serrano ham en de Manchego kaas maken het tot Spaanse champignons. TIP: Ook lekker als amuse of borrelhapje.

INGREDIENTEN

5 reuze champignons, 50 gram Serrano ham, 50 gram Manchego kaas, 5 zongedroogde tomaatjes, 2 lente uitjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2014
  • Spaans
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top