Amuse van sugarsnap.
Amuse van sugarsnap en rivierkreeftje is reuzesnel te maken.En erg lekker.
12 gekookte rivierkreeftjes. 12 sugarsnaps. zout, Of natuurlijk zo veel als je wilt maken.whiskysaus
Doe de schoongemaakte sugar snaps in een pan en giet er een bodempje water bij. Strooi er wat zout op. Breng de sugar snaps aan de kook en houd ze enkele minuten net tegen de kook aan tot ze beetgaar en nog knapperig zijn. Giet de sugar snaps af, en schud ze heel voorzichtig om.
Snijd de sugarsnaps op het naadje open. Vullen met een rivierkreeftje. Doe er een mopje whiskysaus op. Lekker met een glaasje witte wijn.
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-11-2004Nederlands Voorgerecht0-10 min.
koude koolrabisoep met hollandse garnalen
Een heerlijk koud soepje als voor gerecht op warme dagen of als amuse soepje
500 g koolrabi, 1 liter tuinkruidenbouillon (van tablet) of groente bouillon (van tablet), 100 ml slagroom, 100 g Noordzeegarnalen, paar takjes bieslook
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-07-2011Nederlands30-60 min.
Bloemkool cappuccino met kerrieroom
Een heerlijk soepje (of amuse) en ziet er erg leuk uit.
15 g boter, 200 g bloemkool, in kleine roosjes, 250 g kippenbouillon (zelfgemaakt of van 3/4 tablet), 150 ml melk, 1/2 el olie, 1/2 el kerriepoeder, 100 ml slagroom
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-05-2012Goedkoop en snel10-20 min.
Doperwten mousse met munt
Ik gebruik dit gerecht als groente gerecht maar ook als basis voor een amusee,( zie dat recept)
400 gram diepvries doperwten, Klein handje vol muntbladeren , zout en peper, Crême fraïche, groenten fond
- Bijgerecht
- Geplaatst op04-07-2014Bijgerecht
Beignets van knolselderij op een bedje van spinazie
Amuse
Kroketten: 75 gr. bloem - 75 gr. boter - 2,5 dl. melk - 1/2 knolselderij - 50 gr. gemalen hazelnoten - eiwit - paneermeel - peper - zout - scheutje citroensap, Spinaziebedje: 750 gr. verse spinazie - olijfolie - 1 teentje knoflook - 1 middelgrote ui - 50 gr. rozijnen - 15 gr. pijnboompitten - nootmuskaat
- Vegetarisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-11-1999Vegetarisch10-20 min.
Oranje Vissoep
Dit is een recept voor een hoofdgerecht maar heerlijk als amuse en de volgende dag nog genieten en het als voorgerecht opdienen.
, , 800 gram gemengde vis bijvoorbeeld zalm, zeeduivel, kabeljauw, grote garnalen, 1 flinke winterwortel, 2 middelmatige preien, 3 tenen knoflook, 1 kleine venkelknol, 2 of 3 visbouillontabletten ( of 7 ½ dl zelfgemaakte visbouillon ), klein blikje tomatenpuree, 2 dl vers sinaasappelsap, blik tomatenblokjes, 250 ml witte wijn ( = klein flesje), 1 tl suiker, enkele saffraandraadjes, 3 el olijfolie, 1 el pastis ( te koop in flesjes van 10 cl! ), ,
- Spaans Amuse
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-06-2014Spaans Amuse20-30 min.