1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Groente

Amuse groente recepten (6)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Amuse van sugarsnap.

Amuse van sugarsnap en rivierkreeftje is reuzesnel te maken.En erg lekker.

INGREDIENTEN

12 gekookte rivierkreeftjes. 12 sugarsnaps. zout, Of natuurlijk zo veel als je wilt maken.whiskysaus

Voorbereiding

Doe de schoongemaakte sugar snaps in een pan en giet er een bodempje water bij. Strooi er wat zout op. Breng de sugar snaps aan de kook en houd ze enkele minuten net tegen de kook aan tot ze beetgaar en nog knapperig zijn. Giet de sugar snaps af, en schud ze heel voorzichtig om.

Bereidingswijze

Snijd de sugarsnaps op het naadje open. Vullen met een rivierkreeftje. Doe er een mopje whiskysaus op. Lekker met een glaasje witte wijn.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-11-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

koude koolrabisoep met hollandse garnalen

Een heerlijk koud soepje als voor gerecht op warme dagen of als amuse soepje

INGREDIENTEN

500 g koolrabi, 1 liter tuinkruidenbouillon (van tablet) of groente bouillon (van tablet), 100 ml slagroom, 100 g Noordzeegarnalen, paar takjes bieslook

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Bloemkool cappuccino met kerrieroom

Een heerlijk soepje (of amuse) en ziet er erg leuk uit.

INGREDIENTEN

15 g boter, 200 g bloemkool, in kleine roosjes, 250 g kippenbouillon (zelfgemaakt of van 3/4 tablet), 150 ml melk, 1/2 el olie, 1/2 el kerriepoeder, 100 ml slagroom

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2012
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Doperwten mousse met munt

Ik gebruik dit gerecht als groente gerecht maar ook als basis voor een amusee,( zie dat recept)

INGREDIENTEN

400 gram diepvries doperwten, Klein handje vol muntbladeren , zout en peper, Crême fraïche, groenten fond

  • Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op04-07-2014
  • Bijgerecht
  •  

Beignets van knolselderij op een bedje van spinazie

Amuse

INGREDIENTEN

Kroketten: 75 gr. bloem - 75 gr. boter - 2,5 dl. melk - 1/2 knolselderij - 50 gr. gemalen hazelnoten - eiwit - paneermeel - peper - zout - scheutje citroensap, Spinaziebedje: 750 gr. verse spinazie - olijfolie - 1 teentje knoflook - 1 middelgrote ui - 50 gr. rozijnen - 15 gr. pijnboompitten - nootmuskaat

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-1999
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Oranje Vissoep

Dit is een recept voor een hoofdgerecht maar heerlijk als amuse en de volgende dag nog genieten en het als voorgerecht opdienen.

INGREDIENTEN

 , , 800 gram gemengde vis bijvoorbeeld zalm, zeeduivel, kabeljauw, grote garnalen, 1 flinke winterwortel, 2 middelmatige preien, 3 tenen knoflook, 1 kleine venkelknol, 2 of 3 visbouillontabletten ( of 7 ½ dl zelfgemaakte visbouillon ), klein blikje tomatenpuree, 2 dl vers sinaasappelsap, blik tomatenblokjes, 250 ml witte wijn ( = klein flesje), 1 tl suiker, enkele saffraandraadjes, 3 el olijfolie, 1 el pastis ( te koop in flesjes van 10 cl! ), ,

  • Spaans Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-2014
  • Spaans Amuse
  •  20-30 min.
Nieuwste amuse groente recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top