Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Geitenkaas

Amuse geitenkaas recepten (42) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Amuse van Geitenkaas verpakt in Serranoham

Leuk om te serveren of op een lepel, of leuk klein schaaltjes met prikkertje enz enz. De amuse kan je makkelijk een dag van te voren maken. Dus SUPER !!!

INGREDIENTEN

12 stukjes zachte geitenkaas van ca. 30 gr. 12 plakjes Serranoham, 3 el olijfolie 2 tl honing 1 teentje knoflook, uit knijper., 1 el citroensap.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Frans
  •  0-10 min.

Amuse van Rookvlees gevuld met geitenkaas en amandelen

Een heel bijzondere amuse/borrelhapje! De geitenkaas wordt gemengd met honing, amandelschaafsel, en kappertjes. Zuur en zoet is een voortreffelijke combinatie en SUPER makkelijk in te vriezen.

INGREDIENTEN

125 gram zachte geitenkaas 25 amandelschaafsel 1 el kappertjes 1 el honing peper ca. 12 plakjes rookvlees.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2004
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Amuse met geitenkaas

Leg de plakken ham naast elkaar. Maak kleine stukken van de geitenkaas en leg deze op de ham. Strooi hier wat tijmblaadjes over en rol het geheel op tot een klein pakketje. Doe in een koekenpan een klein beetje olijfolie. Pers de knoflook en voeg deze toe. Voeg vervolgens de hampakketjes toe en bak deze kort. Haal de pakketjes uit de pan en leg ze op een mooie amuselepel. Klaar om op te dienen.

INGREDIENTEN

* 80 gram zachte geitenkaas, * 4 plakken serranoham, * 1 teentje knoflook, * 2 takjes verse tijm, * scheutje olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-02-2009
  •  
  •  0-10 min.

Amuse

Van tomaat, gezien op de BBC. Bereiding per stuk.

INGREDIENTEN

1 cherrytomaat, pesto uit een potje, blokje geitenkaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Engels
  •  0-10 min.

Amuse

Crostini met pesto

INGREDIENTEN

Ingredienten:, , voor de pesto:, , 60 gram oude Spaanse geitenkaas, , 75 gram rucola, , 2 teentjes knoflook, , 60 gram gepelde verse walnoten, , 2 - 3 dl olijfolie (extra vierge), , zout, peper, , voor de crostini:, , 1 bruin stokbrood, , 2 teentjes knoflook, , voor de garnering:, , 1 doosje cherry tomaatjes, , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Amuse van rookvlees gevuld met geitenkaas amandel

INGREDIENTEN

125 gram zachte geitenkaas 25 amandelschaafsel, 1 el kappertjes, 1 el honing peper ca., 12 plakjes rookvlees.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Amuse van parmaham gevuld met geitenkaas en amandelen

INGREDIENTEN

150 g zachte geitenkaas, 25 g amandelschaafsel, 2 el kappertjes, 1 á 2 el honing, peper, 8 dungesneden plakken parmaham

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2010
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.

Amuse met aardappel, zalm en geitenkaas

Anders dan anders!! En een amuse serveren voor een etentje is gewoon HELEMAAL GEWELDIG

INGREDIENTEN

2 grote aardappels (vast Kokend) 4 tl Indiase currypasta madras (pot) 3 el olijfolie,peper en zout 100 gram geitenkaas (chevre) 100 gram gerookte zalmfilet 12 sprietjes bieslook.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-08-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

Mini-bavaroise van geitenkaas (amuse)

Leuke amuse!Bron: Femme Actuelle Hors Serie Zomer 2004

INGREDIENTEN

200 gr. verse. zachte geitenkaas, op kamertemperatuur, 350 gr. (tros-)tomaten, 10 cl. slagroom, 8 gr. gelatineblaadjes, 2 el. olijfolie, 1 el. komijnzaadjes, zout, peper,, voor de garnering:, enkele sprietjes bieslook,, enkele kleine ruitjes gesneden paprika, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Amuse van geitenkaas met olives confiturées

Verrassend eenvoudig hapje voor tussendoor om indruk mee te maken, als voorgerechtje of als amuse.

INGREDIENTEN

Geitenkaas (van de rol), Olives confiturées (van Accent dOc)

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Amuse van artisjok met geitenkaas

Een pracht om te zien

INGREDIENTEN

1 blikje artisjokkenharten 2 teentjes knoflook, geperst bosje basilicum 50 gr harde geitenkaas, geraspt zout en peper 6 zwarte olijven zonder pit, doormidden gesneden, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

amuse: rolletje van spinazie met geitenkaas

Heerlijk als amuse maar ook lekker als borrelhapje!!!

INGREDIENTEN

1 groot stokbrood, 500 gr. verse spinazie, 100 gr. smeerbare roomkaas, 110 gr. geitenkaas, 3 st. spaanse pepers uit blik, 2 tenen knoflook, olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2005
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Amuse van artisjok met geitenkaas

Hartige amuse of borrelhapje

INGREDIENTEN

4 artisjokharten niet uit blik,1 teentje geraspte knoflook,kleingesneden bosje basilicum, 50 gr. harde geraspte geitenkaas, zout en peper, 6 zwarte olijven zonder pit doormidden gesneden. of reepjes ansjovis

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2009
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Amuse van gegrilde rollade van groenten en geitenkaas

Echt een kunstwerkje om te zien. Leuk om dit zo te serveren

INGREDIENTEN

60 gr verse basilicum 30 gr pijnboompitten, geroosterd 2 knoflookteentjes 50 ml olijfolie 25 gr fijn geraspte Parmezaanse kaas 4 rode paprika?s 1 aubergine, in de lengte in plakjes gesneden 60 ml olijfolie, plus extra om te bestrijken 100 gr zachte geitenkaas, licht geklopt tot hij glad is 15 verse basilicumbladeren 1 olijvenbrood, zonder korst in plakken gesneden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

Amuse als geitenkaas bonbon met abrikoos en sesam

Weer zo'n heerlijke amuse als is die van Meneer Heijn

INGREDIENTEN

1 bosuitje 1 tl olijfolie 2 el sesamzaad 75 gr zachte geitenkaas 2 gedroogde abrikozen grillpan

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2007
  • Frans
  •  10-20 min.

Amuse van geitenkaas gevuld met o.a. pompoenpitten

Leuk voor een speciale gelegenheid dit te maken. Mooi op een lepel of vorkje. Een leuke tip is om de kaasballetjes op een blaadje wit- of roodlof te leggen.

INGREDIENTEN

250 gram geitenkaas, 4 el pompoenpitten, Klein bosje bieslook, 1 sinaasappel,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2010
  • Frans
  •  10-20 min.

Amuse van Rookvlees gevuld met geitenkaas en amandelen

Borrelhapje

INGREDIENTEN

125 gram zachte geitenkaas, 25 gram amandelschaafsel, 1 eetl kappertjes, 1 eetl honing, peper, ca 12 plakjes rookvlees

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  • Frans
  •  10-20 min.

Amuse van Gorgonzola-roomkaas, olijf en sinaasappelschil

Een prachtige amuse net geroosterde pistachenoten en geraspte sinaasappelschil

INGREDIENTEN

2 eetl. gepelde pistachenoten, 4 grote olijven zonder pit (bijvoorbeeld Griekse olijven met pesto), 100 g zachte gorgonzola roomkaas, half theelepel geraspte sinaasappelschil,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-02-2007
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Amuse: Warme geitenkaas bolletjes met honing en truffel

INGREDIENTEN

100 gram pure geitenkaas, 1 el honing, 1 el truffel tapenade (Albert Hein of delicatesse winkel), versgemalen peper en zout, wit stokbrood, een paar blaadjes veldsla voor de garnering

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

amuse van geitenkaasmousse met paprikagelei kruidenolie en

Een amuse die er mooi uitziet.En lekker smaakt.

INGREDIENTEN

100gr. geitenkaas met honing[Bettine] 1/2 dl. slagroom,1dl. zonnebloemolie, 50gr. groene kruiden [spinazie, peterselie, basilicum,bieslook], peper en zout.scheut olijfolie, 1sjalotje gesnipperd, halve rode paprika in kleine blokjes,1,5 dl.water halve eetlepel suiker, half blaadje gelatine, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2010
  •  
  •  20-30 min.

Amuse van geitenkaasballetjes gerold in bieslook.

Wat ook kan is de geitenkaasballetjes door gemalen roggebrood te doen of rol door pistachnootjes of rode paprika.

INGREDIENTEN

250 gr zachte geitenkaas, 4 el pijnboompitten, Klein bosje bieslook, 1 sinaasappel,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2010
  • Frans
  •  10-20 min.

Lolly van geitenkaas

Ik heb ooit een workshop "mondvermaakjes" gevolgd in Librije′s Atelier. De door mij gemaakte gerechtjes staan in mijn verzameling. Dit recept heb ik later gevonden via Internet- ook een mondvermaakje of te wel amuse. Het is heel eenvoudig te maken en ziet er leuk uit!

INGREDIENTEN

100 gram verse zachte geitenkaas, 1/2 elstar appel, geschild en in petieterig kleine blokjes gesneden, vers gemalen zwarte peper, 100 gram grove mosterd, 300 ml biologische appelsap, 20 gram aardappelzetmeel, aanmaken met wat koud water, 4 gram agar

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2011
  • Fusion Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amuse van gerookte zalm, gerookte forel en amandelcreme

Hartige amuse met gerookte zalm, gerookte forel, amandelcreme, bieslook en (nep) kaviaar.

INGREDIENTEN

Gerookte forel, Gerookte zalm, Bieslook, (Nep) Kaviaar, Amandelcreme:, 0,2 dl volle melk, 20 g zachte geitenkaas, 10 g volle yoghurt, 1 eiwit, 1 dl amandelolie (AH-XL), 5 cl sushiazijn, wat limoensap, wat zout,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2011
  • Europees Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Broccolisoep met kokosmelk

Heerlijk geurende soep. Gemakkelijk om te maken en in te vriezen voor later gebruik. Bijvoorbeeld, als amuse, je kunt dan garnalen of ham blokjes toevoegen.

INGREDIENTEN

1 stronk broccoli, 1 prei, alleen het wit, in ringetjes gesneden, 1 sjalot, in blokjes gesneden, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 cm gember, fijngehakt of 1 theel. gemberpoeder, 1/2 groen pepertje, ontdaan van pitjes, fijn gehakt, 1 theel. kerriepoeder, 1 theel. grove mosterd, 150 gr. geitenkaas of verse roomkaas, 2 kippenbouillon blokjes, 1 l. gekookt water, 1 blikje kokosmelk, olie om in te bakken

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Artisjokhart met geitenkaas

Amuse van Lida

INGREDIENTEN

1 blik artisjokharten (met circa 5 harten), plak geitenkaas met een korst, (bijv. bettine camembert, of bettine ovenkaas), 5-6 zongedroogde tomaatjes, uitgelekt, 2 el Provençaalse kruiden, peper, eventueel 200 g mesclun of een mix van jonge slablaadjes, eventueel olijfolie.,

  •  Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-04-2018
  • Spaans Amuse
  •  0-10 min.

Koud avocadosoepje met geitenkaas

Ook leuk om als amuse te serveren, bij aanvang van het kerstdiner als iedereen aan tafel gaat.

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, 1 eetlepel citroensap, 50 ml slagroom, 100 ml tuinkruidenbouillon (van tablet), afgekoeld, 2 eetlepels droge witte vermout, citroenpeper (molentje), 25 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine blanc), verkruimeld, 1/4 bakje tuinkers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2009
  •  
  •  0-10 min.

Tapas: Vijgen met geitenkaas en honing

Een heerlijk hapje wat je prima kunt serveren bij de tapas. Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden mee, denk aan: borrelhapje, amuse, of met een beetje sla eronder als voorgerecht of lunch. Zo maak je snel een lekker hapje en dat komt goed uit als je veel tapas gerechtjes of borrel hapjes tegelijk wilt maken.

INGREDIENTEN

, 2 vijgen, 4 plakjes geitenkaas (90 gr), honing, 4 amandelen, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-2014
  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Vijgen met port en geitenkaas

Lekker fris hapje ook te gebruiken als amuse

INGREDIENTEN

4 verse vijgen, rode port(ruby), verse geitenkaas

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-12-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Warme geitenkaas bolletjes met honing en truffel

Warme amuse van gietenkaas met honing en truffel. deze amuse stijft nog op in de koelkast en moet daarom wel een dag van tevoren gemaakt worden.

INGREDIENTEN

100 gram verse geitenkaas, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel truffelsalsa of verse truffel (delicatessenwinkel), versgemalen peper en zout, 2 sneedjes witbrood, een paar blaadjes veldsla

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-04-2011
  • Goedkoop en snel
  •  > 120 min.

RÖSTI MET GEITENKAAS &; CRANBERRY'S

Leuke amuse met kleine pannekoekjes

INGREDIENTEN

40 gr Suiker, 75 ml Sinaasappelsap, 2 st Laurierblaadjes, 2 cm Verse gember, in plakjes gesneden, 350 gr Cranberry's (vers of bevroren), 350 gr Lichtkruimige aardappels, 1 st Ei losgeklopt, 2 el Bloem, 20 gr Gesmolten boter, 60 ml Zonnebloemolie, 1 st Geitencamembert (Soignon Sainte Maure)

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2016
  • Europees Amuse
  •  30-60 min.

3 kleuren Bieten Terrine Met (geiten)kaas

Vast voor de Feestdagen. Dit gerecht kan als zomerse lunch maar ook als voor of bijgerecht of als amuse. Wel wat tijd maar gemakkelijk te maken en niet onbelangrijk het kan van te voren zodat je de dag zelf er minimale zorg aan hebt.Ik heb het aangepast aan het originele recept.

INGREDIENTEN

2 grote Chioggia bieten, 2 grote Geel bieten, 1 grote rode biet, ongeveen 300 gram geitenkaas of een andere verse kaas die toch wat stevigheid geeft(Marscepone of Ricotta), Honing, Komijn, Appelazijn en olie, mosterd

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-09-2013
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Hambuideltjes met kaasvulling

Deze hambuideltjes zijn heel erg leuk voor deze tijd van het jaar omdat met Sinterklaas en Kerstmis het cadeautjes gehalte erg hoog is. Het is altijd weer een verrassing wat erin zit en het leuke is dat je kunt variëren zodat je verschillende "cadeautjes" kunt maken. Ik heb kruidenkaas en geitenkaas gebruikt maar je kunt natuurlijk ook de kaas gebruiken die je zelf het lekkerst vind of welke je toevallig in huis hebt. Zorg wel voor een stevige plak ham zodat je het "cadeautje"goed kunt inpakken. Het is geschikt als hapje, amuse of als voorgerecht maar misstaat ook niet op een buffet.

INGREDIENTEN

Voor 12 tot 16 buideltjes., , Met geitenkaasvulling:, - 200 gram (zachte) geitenkaas, - 100 gram crème fraiche, - 1 sjalotje, - 1 handvol walnoten, - 1 tl honing, - 200 gram Serrano/Parma of Coburger ham, , Met kruidenroomkaas:, - 200 gram Boursin of andere kruidenkaas, - 100 gram creme fraiche, - 1 sjalotje, - 1 handvol walnoten, - 200 gram Serrano/Parma of Coburger ham

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  • Internationaal Amuse
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Stoofschotel van hert met eekhoorntjesbrood en selderijpuree

Amuse: Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer Voorgerecht: Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa Tussengerecht: Venkel saffraansoep met gerookte paling Hoofdgerecht: Stoofschotel van hert met eekhoorntjesbrood en selderijpuree Nagerecht: In kokos gegaarde zoete risotto met blauwe bessen en abrikoos

INGREDIENTEN

- 150 g. spek(speklap), - 1500 g. hertengoulasch, -2 uien, - 1 stronk prei, - 300 g. wortel, - 3 tenen knoflook, - 1 takje rozemarijn, - 5 jeneverbessen, - 10 peperkorrels (gekneusd), - 500 ml rode wijn, - 500 ml wildfond, - 150 g ontbijtkoek, - 500 g. knolselderij, - 500 g. aardappelen(kruimig), - Mespunt nootmuskaat, - Boter, - 20 wontonvellen van 15 cm, - 1 teen knoflook, - 250 g. paddenstoelen, - 3 sjalotten

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-11-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa

Amuse: Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer Voorgerecht: Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa Tussengerecht: Venkel saffraansoep met gerookte paling Hoofdgerecht: Stoofschotel van hert met eekhoorntjesbrood en selderijpuree Nagerecht: In kokos gegaarde zoete risotto met blauwe bessen en abrikoos

INGREDIENTEN

- 10 stukjes kabeljauw filets van ca. 75 g., , Salsa:, - 3 sjalot, - 1 paprika rood, - 1 rode peper, - 3 knoflook, - 300 g. pompoen(vruchtvlees), - 400 ml. jus d`orange, - 2 theel. tomatenpuree, - 1 eetl. gembersiroop, - 3 theel. azijn, , Topping:, - 150 g. zeekraal, - 2 sjalotten, - 5 eetl. kappertjes, - 3 eetl. broodkruim, - 2 eetl. boter

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Venkel-saffraansoep met gerookte paling

Amuse: Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer Voorgerecht: Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa Tussengerecht: Venkel saffraansoep met gerookte paling Hoofdgerecht: Stoofschotel van hert met eekhoorntjesbrood en selderijpuree Nagerecht: In kokos gegaarde zoete risotto met blauwe bessen en abrikoos

INGREDIENTEN

- 2 eetl. olijfolie, - 2 knollen venkel, - 1 ui, - 200 g. winterwortel, - 200 g. aardappel(geschild), - 2 tenen knoflook, - 150 g. gerookte paling, - ½ theel. saffraan, - 2 ltr. kippenbouillon, - 200 ml witte wijn, - 5 eetl. crème fraîche, , Soezenbeslag:, - 40 g boter, - 50 g bloem, - 100 ml. water, - 2 eieren, - mespunt zout

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2010
  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.

KAASNOTENBALLETJES MET SESAMZAAD EN CHILI

DE AMUSE IS HET TIPJE VAN DE SLUIER VAN EEN VERRASSEND DINER.

INGREDIENTEN

1 bolletje stemgember50 g zachte geitenkaas25 pecannoten,fijngehakt1 1/2 tl gedroogde chiliflakes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gevulde vijgen (Tapas)

Dit heerlijke hapje gaat prima samen met een aantal andere tapasgerechten. Je kunt het ook serveren als amuse of voorgerecht of gewoon als hapje bij de borrel.

INGREDIENTEN

- 5 verse vijgen, - 100 gram (zachte) geitenkaas, - 5 plakjes Serrano ham, - handvol hazelnoten (gehakt), - enkele takjes tijm, - honing

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-10-2018
  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Verse ravioli met spinazie en ricotta

Dit is een tussengerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

INGREDIENTEN

- 250 gram bloem, - 1 groot of 2 kleine eieren, - 300 gram spinazie, - 150 gram ricotta, - 2 teentjes knoflook, - zout en peper, - 100 ml room, - Parmezaanse kaas, - Jonge hollandse kaas, - 2 eetlepels olijfolie, - evt. 3 blaadjes verse basilicum

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Italiaans Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hapje met eendenborst en mango

What's in a name? In Italië noemen ze het bruschetta, in Spanje heet het pincho of tapas en in andere landen zullen ze er wel weer andere benamingen voor hebben. Ik noem het gewoon een ontzettend lekker hapje Of is het een amuse Maak de hapjes zo klein dat je ze in 1 keer in je mond kunt, want als je alle smaken tegelijk proeft heb je een ware smaakexplosie. TIP: Lekker voor op het (Paas)buffet

INGREDIENTEN

- pakje gerookte eendenborst (90 gram), - ½ dun stokbrood (baguette), - ½ bakje zachte geitenkaas met honing, - mango, - mangochutney, - enkele takjes koriander,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2017
  • Fusion
  •  0-10 min.

Chevre in een jasje van bladerdeeg als amuse/borrelhapje

Leuk om te serveren op een heel klein bordje met wat rucula sla

INGREDIENTEN

4 plakje bladerdeeg 4 stukjes geitenkaas(chevre belley) 4 theelepel honing .

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2004
  • Frans
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top