- Eigen recept
Amuse van Geitenkaas verpakt in Serranoham
Leuk om te serveren of op een lepel, of leuk klein schaaltjes met prikkertje enz enz. De amuse kan je makkelijk een dag van te voren maken. Dus SUPER !!!
12 stukjes zachte geitenkaas van ca. 30 gr. 12 plakjes Serranoham 3 el olijfolie 2 tl honing 1 teentje knoflook, uit knijper. 1 el citroensap.
Meng de geitenkaas met de honing. Omwikkel elk stukje geitenkaas met een plakje Serranoham Rooster de pakketjes kort in een matig hete Koekenpan Breng op smaal met olijfolie, citroensap en knoflook.
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-12-2004Frans0-10 min.
Amuse van Rookvlees gevuld met geitenkaas en amandelen
Een heel bijzondere amuse/borrelhapje! De geitenkaas wordt gemengd met honing, amandelschaafsel, en kappertjes. Zuur en zoet is een voortreffelijke combinatie en SUPER makkelijk in te vriezen.
125 gram zachte geitenkaas 25 amandelschaafsel 1 el kappertjes 1 el honing peper ca. 12 plakjes rookvlees.
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-03-2004Frans10-20 min.
- Eigen recept
Amuse met geitenkaas
Leg de plakken ham naast elkaar. Maak kleine stukken van de geitenkaas en leg deze op de ham. Strooi hier wat tijmblaadjes over en rol het geheel op tot een klein pakketje. Doe in een koekenpan een klein beetje olijfolie. Pers de knoflook en voeg deze toe. Voeg vervolgens de hampakketjes toe en bak deze kort. Haal de pakketjes uit de pan en leg ze op een mooie amuselepel. Klaar om op te dienen.
* 80 gram zachte geitenkaas, * 4 plakken serranoham, * 1 teentje knoflook, * 2 takjes verse tijm, * scheutje olijfolie
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-02-20090-10 min.
Amuse
Van tomaat, gezien op de BBC. Bereiding per stuk.
1 cherrytomaat, pesto uit een potje, blokje geitenkaas
- Engels
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-11-1999Engels0-10 min.
Amuse
Crostini met pesto
Ingredienten:, , voor de pesto:, , 60 gram oude Spaanse geitenkaas, , 75 gram rucola, , 2 teentjes knoflook, , 60 gram gepelde verse walnoten, , 2 - 3 dl olijfolie (extra vierge), , zout, peper, , voor de crostini:, , 1 bruin stokbrood, , 2 teentjes knoflook, , voor de garnering:, , 1 doosje cherry tomaatjes, , ,
- Italiaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-11-2004Italiaans Voorgerecht20-30 min.
Amuse van rookvlees gevuld met geitenkaas amandel
125 gram zachte geitenkaas 25 amandelschaafsel, 1 el kappertjes, 1 el honing peper ca., 12 plakjes rookvlees.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-01-2010Nederlands20-30 min.
Amuse met aardappel, zalm en geitenkaas
Anders dan anders!! En een amuse serveren voor een etentje is gewoon HELEMAAL GEWELDIG
2 grote aardappels (vast Kokend) 4 tl Indiase currypasta madras (pot) 3 el olijfolie,peper en zout 100 gram geitenkaas (chevre) 100 gram gerookte zalmfilet 12 sprietjes bieslook.
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-08-2003Frans0-10 min.
- Eigen recept
Amuse van geitenkaas met olives confiturées
Verrassend eenvoudig hapje voor tussendoor om indruk mee te maken, als voorgerechtje of als amuse.
Geitenkaas (van de rol), Olives confiturées (van Accent dOc)
- Frans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-08-2010Frans Voorgerecht0-10 min.
Amuse van parmaham gevuld met geitenkaas en amandelen
150 g zachte geitenkaas, 25 g amandelschaafsel, 2 el kappertjes, 1 á 2 el honing, peper, 8 dungesneden plakken parmaham
- Mediterraan Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-05-2010Mediterraan Bijgerecht30-60 min.
Mini-bavaroise van geitenkaas (amuse)
Leuke amuse!Bron: Femme Actuelle Hors Serie Zomer 2004
200 gr. verse. zachte geitenkaas, op kamertemperatuur, 350 gr. (tros-)tomaten, 10 cl. slagroom, 8 gr. gelatineblaadjes, 2 el. olijfolie, 1 el. komijnzaadjes, zout, peper,, voor de garnering:, enkele sprietjes bieslook,, enkele kleine ruitjes gesneden paprika, ,
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-09-2004Frans Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Amuse van artisjok met geitenkaas
Hartige amuse of borrelhapje
4 artisjokharten niet uit blik,1 teentje geraspte knoflook,kleingesneden bosje basilicum, 50 gr. harde geraspte geitenkaas, zout en peper, 6 zwarte olijven zonder pit doormidden gesneden. of reepjes ansjovis
- Internationaal Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-03-2009Internationaal Bijgerecht10-20 min.
Amuse van artisjok met geitenkaas
Een pracht om te zien
1 blikje artisjokkenharten 2 teentjes knoflook, geperst bosje basilicum 50 gr harde geitenkaas, geraspt zout en peper 6 zwarte olijven zonder pit, doormidden gesneden, ,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-12-2006Frans20-30 min.
amuse: rolletje van spinazie met geitenkaas
Heerlijk als amuse maar ook lekker als borrelhapje!!!
1 groot stokbrood, 500 gr. verse spinazie, 100 gr. smeerbare roomkaas, 110 gr. geitenkaas, 3 st. spaanse pepers uit blik, 2 tenen knoflook, olijfolie
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-04-200530-60 min.
Amuse van gegrilde rollade van groenten en geitenkaas
Echt een kunstwerkje om te zien. Leuk om dit zo te serveren
60 gr verse basilicum 30 gr pijnboompitten, geroosterd 2 knoflookteentjes 50 ml olijfolie 25 gr fijn geraspte Parmezaanse kaas 4 rode paprika?s 1 aubergine, in de lengte in plakjes gesneden 60 ml olijfolie, plus extra om te bestrijken 100 gr zachte geitenkaas, licht geklopt tot hij glad is 15 verse basilicumbladeren 1 olijvenbrood, zonder korst in plakken gesneden
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-08-2006Frans30-60 min.
Amuse als geitenkaas bonbon met abrikoos en sesam
Weer zo'n heerlijke amuse als is die van Meneer Heijn
1 bosuitje 1 tl olijfolie 2 el sesamzaad 75 gr zachte geitenkaas 2 gedroogde abrikozen grillpan
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-01-2007Frans10-20 min.
Amuse van geitenkaas gevuld met o.a. pompoenpitten
Leuk voor een speciale gelegenheid dit te maken. Mooi op een lepel of vorkje. Een leuke tip is om de kaasballetjes op een blaadje wit- of roodlof te leggen.
250 gram geitenkaas, 4 el pompoenpitten, Klein bosje bieslook, 1 sinaasappel,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-11-2010Frans10-20 min.
Amuse van Rookvlees gevuld met geitenkaas en amandelen
Borrelhapje
125 gram zachte geitenkaas, 25 gram amandelschaafsel, 1 eetl kappertjes, 1 eetl honing, peper, ca 12 plakjes rookvlees
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-02-2013Frans10-20 min.
Amuse met geitenkaas, Gandaham, abrikozen en pijnboompitjes
Ga ik met Kerstmis maken.
4 dessert lepels vijgenconfituur, 2 plakjes Gandaham of Parmaham of Prosciutto, 4 gedroogde abrikozen, verse geitenkaas, 40 tal geroosterde pijnboompitjes, blaadjes rucola, balsamicocrème
- Frans Amuse
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-12-2018Frans Amuse0-10 min.
Amuse van Gorgonzola-roomkaas, olijf en sinaasappelschil
Een prachtige amuse net geroosterde pistachenoten en geraspte sinaasappelschil
2 eetl. gepelde pistachenoten, 4 grote olijven zonder pit (bijvoorbeeld Griekse olijven met pesto), 100 g zachte gorgonzola roomkaas, half theelepel geraspte sinaasappelschil,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-02-2007Frans10-20 min.
- Eigen recept
Amuse: Warme geitenkaas bolletjes met honing en truffel
100 gram pure geitenkaas, 1 el honing, 1 el truffel tapenade (Albert Hein of delicatesse winkel), versgemalen peper en zout, wit stokbrood, een paar blaadjes veldsla voor de garnering
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-12-2009Frans Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Zoute haring met geitenkaas, kan ook als amuse
Serveer ook eens als amuse op een lepel en dan voor 4 porties! Heerlijk, zo eet je zoute haring eens heel anders dan gewoon!!!
1 gefileerde zoute haring, in kleine blokjes gesneden, 1 klein blikje rode bieten, 3 plakjes ham, klein gesneden, 1 flinke bosui, alleen het wit, klein gesneden, zachte geitenkaas, Saus:, 2 eetl. mayo, 1 eetl. ketchup, 2 eetl. crème fraîche, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 theel. cognac, Garnering:, blaadjes eikenbladsla, blaadjes van rode bieten, (heb ik in eigen tuin), druppels balsamico, kleine takjes citroen tijm
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-05-201320-30 min.
amuse van geitenkaasmousse met paprikagelei kruidenolie en
Een amuse die er mooi uitziet.En lekker smaakt.
100gr. geitenkaas met honing[Bettine] 1/2 dl. slagroom,1dl. zonnebloemolie, 50gr. groene kruiden [spinazie, peterselie, basilicum,bieslook], peper en zout.scheut olijfolie, 1sjalotje gesnipperd, halve rode paprika in kleine blokjes,1,5 dl.water halve eetlepel suiker, half blaadje gelatine, peper en zout
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-05-201020-30 min.
Amuse van geitenkaasballetjes gerold in bieslook.
Wat ook kan is de geitenkaasballetjes door gemalen roggebrood te doen of rol door pistachnootjes of rode paprika.
250 gr zachte geitenkaas, 4 el pijnboompitten, Klein bosje bieslook, 1 sinaasappel,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-12-2010Frans10-20 min.
Italiaanse geitenkaasspread amuse
Gisterenavond begonnen wij het Italiaans dinertje voor onze vrienden met deze Italiaanse geitenkaasspread. Speciaal een geheel Italiaans diner, omdat zij daar zo van houden.
150 gram zachte geitenkaas op kamertemperatuur, 3 zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes, 1 sjalotje gesnipperd, 1 theelepel kappertjes klein gehakt, 2 eetlepels verse kruiden ( bladpeterselie en dille) of andere kruiden naar smaak fijngehakt, 8 rozemarijn toastjes
- Italiaans Amuse
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-11-2020Italiaans Amuse10-20 min.
Lolly van geitenkaas
Ik heb ooit een workshop "mondvermaakjes" gevolgd in Librije′s Atelier. De door mij gemaakte gerechtjes staan in mijn verzameling. Dit recept heb ik later gevonden via Internet- ook een mondvermaakje of te wel amuse. Het is heel eenvoudig te maken en ziet er leuk uit!
100 gram verse zachte geitenkaas, 1/2 elstar appel, geschild en in petieterig kleine blokjes gesneden, vers gemalen zwarte peper, 100 gram grove mosterd, 300 ml biologische appelsap, 20 gram aardappelzetmeel, aanmaken met wat koud water, 4 gram agar
- Fusion Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-07-2011Fusion Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Amuse van gerookte zalm, gerookte forel en amandelcreme
Hartige amuse met gerookte zalm, gerookte forel, amandelcreme, bieslook en (nep) kaviaar.
Gerookte forel, Gerookte zalm, Bieslook, (Nep) Kaviaar, Amandelcreme:, 0,2 dl volle melk, 20 g zachte geitenkaas, 10 g volle yoghurt, 1 eiwit, 1 dl amandelolie (AH-XL), 5 cl sushiazijn, wat limoensap, wat zout,
- Europees Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-04-2011Europees Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer
Amuse: Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer Voorgerecht: Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa Tussengerecht: Venkel saffraansoep met gerookte paling Hoofdgerecht: Stoofschotel van hert met eekhoorntjesbrood en selderijpuree Nagerecht: In kokos gegaarde zoete risotto met blauwe bessen en abrikoos
- 2 komkommers, - zout & peper, - 200 ml. wijnazijn, - 200 g. zachte geitenkaas, - 3 vijgen, - 3 eetl. rietsuiker
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-11-2010Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Broccolisoep met kokosmelk
Heerlijk geurende soep. Gemakkelijk om te maken en in te vriezen voor later gebruik. Bijvoorbeeld, als amuse, je kunt dan garnalen of ham blokjes toevoegen.
1 stronk broccoli, 1 prei, alleen het wit, in ringetjes gesneden, 1 sjalot, in blokjes gesneden, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 cm gember, fijngehakt of 1 theel. gemberpoeder, 1/2 groen pepertje, ontdaan van pitjes, fijn gehakt, 1 theel. kerriepoeder, 1 theel. grove mosterd, 150 gr. geitenkaas of verse roomkaas, 2 kippenbouillon blokjes, 1 l. gekookt water, 1 blikje kokosmelk, olie om in te bakken
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-09-2013Internationaal30-60 min.
Auberginegratin met geitenkaas
Amuse - warm
8 plakjes aubergine - zout - peper - komijn - 8 plakjes geitenkaas - tijm - 8 takjes citroentijm - olijfolie
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-05-200020-30 min.
Artisjokhart met geitenkaas
Amuse van Lida
1 blik artisjokharten (met circa 5 harten), plak geitenkaas met een korst, (bijv. bettine camembert, of bettine ovenkaas), 5-6 zongedroogde tomaatjes, uitgelekt, 2 el Provençaalse kruiden, peper, eventueel 200 g mesclun of een mix van jonge slablaadjes, eventueel olijfolie.,
- Spaans Amuse
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-04-2018Spaans Amuse0-10 min.
Koud avocadosoepje met geitenkaas
Ook leuk om als amuse te serveren, bij aanvang van het kerstdiner als iedereen aan tafel gaat.
1 rijpe avocado, 1 eetlepel citroensap, 50 ml slagroom, 100 ml tuinkruidenbouillon (van tablet), afgekoeld, 2 eetlepels droge witte vermout, citroenpeper (molentje), 25 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine blanc), verkruimeld, 1/4 bakje tuinkers
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-10-20090-10 min.
Gevulde champignons met geitenkaas
Amuse - warm
16 middelgrote champignons - olie - 100 gr. ontbijtspek in dunne repen - 100 gr. geitenkaas
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-05-200020-30 min.
Tapas: Vijgen met geitenkaas en honing
Een heerlijk hapje wat je prima kunt serveren bij de tapas. Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden mee, denk aan: borrelhapje, amuse, of met een beetje sla eronder als voorgerecht of lunch. Zo maak je snel een lekker hapje en dat komt goed uit als je veel tapas gerechtjes of borrel hapjes tegelijk wilt maken.
, 2 vijgen, 4 plakjes geitenkaas (90 gr), honing, 4 amandelen, ,
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-09-2014Spaans0-10 min.
- Eigen recept
Vijgen met port en geitenkaas
Lekker fris hapje ook te gebruiken als amuse
4 verse vijgen, rode port(ruby), verse geitenkaas
- Internationaal Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-12-2009Internationaal Voorgerecht0-10 min.
Rookvlees met geitenkaas en amandelschaafsel
Heerlijk binnenkomertje deze "amuse" Ook lekker met gerookte zalm!
12 plakjes rookvlees, 125 gr. zachte geitenkaas, 25 gr. amandelschaafsel, 1 eetl. afgespoelde kappertjes (fijn gehakt), 1 eetl. vloeibare honing, 1/4 rood pepertje zonder zaad (fijn gehakt)
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-03-201310-20 min.
Blini's met geitenkaas en noten
Amuse
1 pakje blini's (kant-en-klaar te koop) - 6 plakjes geitenkaas met schil - 50 gr. walnoten - enkele blaadjes peterselie - boter
- Vegetarisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-11-1999Vegetarisch10-20 min.
Zalmwafeltjes met basilicum en geitenkaas
Lekkere amuse die ook als voorgerecht kan worden gegeven
-1 pak bladerdeeg, -400 g verse zalmfilet, -4 sneetjes gerookte Schotse zalm, -120 g verse geitenkaas, -3 dl room, -1 bosje basilicum, -2 eierdooiers, -1 zakje rucola, -walnotenolie, -sap van 1 citroen
- Fusion Amuse
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-03-2015Fusion Amuse10-20 min.
- Eigen recept
Poffertjes met geitenkaas en honing
Dit is een amuse die bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes Smakelijk eten!
- 2 poffertjes per persoon (zelfgemaakt of kant en klaar), - een pakje geitenkaasrondjes, - rucola-sla, - walnoten, - honing, - olijfolie, - zout en peper
- Wereld Amuse
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-10-2013Wereld Amuse10-20 min.
" Tricolore " geitenkaas- balletjes....
Op een borrelplank mag kaas niet ontbreken en zijn deze balletjes dan ook een lust voor het oog. Lekker als borrelhapje, serveer ze als amuse of bij een buffet. Aanvankelijk dacht ik, dat het rollen van de balletjes een plakkerig karweitje was, maar van het opgestijfde mengsel was het heel eenvoudig om de balletjes te maken. Wij vonden allebei die met pistache en honing het lekkerst
200 gram zachte geitenkaas naturel, 200 gram roomkaas naturel, 1 handje bieslook fijn geknipt, 1 citroen alleen de rasp, 4 eetlepels fijngehakte pistachenoten, 2 eetlepels honing ik had agavesiroop), 3 eetlepels fijngehakte pijnboompitten, 3 zongedroogde tomaatjes heel klein gesneden, 1 zakje zoute sticks
- Wereld
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-12-2020Wereld10-20 min.
Bieten mousse met geitenkaas
Heerlijk Amuse
250 gram bietjes, gekookt, 25 gram boter, 1dl rode wijn, 1/2 dl Crème de cassis, 1/2 dl Frambozenazijn, pepr zout, Zach geitenkaasje van 150/200 gram
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-12-201220-30 min.
Warme geitenkaas bolletjes met honing en truffel
Warme amuse van gietenkaas met honing en truffel. deze amuse stijft nog op in de koelkast en moet daarom wel een dag van tevoren gemaakt worden.
100 gram verse geitenkaas, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel truffelsalsa of verse truffel (delicatessenwinkel), versgemalen peper en zout, 2 sneedjes witbrood, een paar blaadjes veldsla
- Goedkoop en snel
- > 120 min.
- Geplaatst op02-04-2011Goedkoop en snel> 120 min.