Avocadobavarois en garnalentartaar als amuse of voorafje.
Deze amusehapjes van avocadomousse met garnalenroom doen niet onder voor die in een restaurant! Serveer ze bij het aperitief of amuse of in een glaasje als voorgerecht
2 avocado`s Sap van 1 citroen Tabasco Zout en peper 120 g verse room 6 gekookte garnalen Zalmeitjes
Schil de avocado`s, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees in de kom van de keukenmachine. Voeg het citroensap en 3 druppels tabasco, zout en peper toe. Doe de verse room in een kom en klop de slagroom stijf. Roer de helft van de room door de avocadopuree. Pel de garnalen, snijd het vlees in stukjes, hak ze grof in de keukenmachine en roer ze door de resterende room.
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-10-2011Frans Voorgerecht20-30 min.
Amuse van Pittige garnalenspiesjes
Leuk voorgerecht!? Makkelijk te maken en een streling voor de tong !! SUPER SUPER SUPER SIMPEL!!Een recept van mijn vriendin waar ze mee binnen kwam op een feestje hier! TOP DUS!! (eigen foto)
30 cocktailgarnalen zonder staart, 60 g boter, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 tl bruine suiker, 2 el citroen- of limoensap, 2 el verse koriander, fijngehakt, 2 el verse basilicum, fijngehakt, Beetje chilisaus
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-02-2005Frans10-20 min.
Amuse van gekarameliseerde scampies
Niet alleen lekker,maar ook een plaatje om te zien
16 grote garnalen (scampies) gepeld 1 tl olijfolie 1 tl knoflook, gehakt halve kleine ui, in ringen 1-2 tl chili olie 3 bosuitjes, in stukjes van 2.5 cm gehakt VOOR DE KARAMELSAUS 125 gr bruine suiker 50 ml thaise vissaus (nam pla) 125 ml water
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-11-2006Frans30-60 min.
Amuse van Hollandse garnalen op avocadomousse
Romig amuseglaasje met avocadomousse en Hollandse garnalen.
1 rijpe avocado, in blokjes, 1 ontvelde tomaat, in blokjes, 1 el limoen- of citroensap, 2 el zure room, 2 el olijfolie, 2 gedroogde chilipepers, verkruimeld, 2 tl mierikswortel, 1 bakje Hollandse garnalen (100 g),
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-11-2005Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Amuse
Amuse van garnalen, krabstaafjes en zalm op een stukje bladerdeeg
1 plak bladerdeeg, 4 krabstaafjes, 50 gram (hollandse)garnalen, 2 plakken gerookte zalm, 1 dopje whiskey, 1 1/2 eierlepel whiskey-cocktail-saus., peper.
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-12-1999Internationaal20-30 min.
- Eigen recept
Champignons gevuld met garnalen (amuse)
Een lekkere lichte amuse
24 champignons, 100 gram boter, 2 teentjes knoflook, 1 bosje peterselie, peper en zout, 100 gram garnalen
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-03-2009Nederlands20-30 min.
Amuse
Amuse van garnalen en tartaar
1 loempiavel, 1 tartaar, handje garnalen, licht geklopt eiwit, peper, zout.
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-02-19990-10 min.
- Eigen recept
Amuse van garnalen en avocado
Heerlijk hapje van frisse garnalen met romige avocado
Voor 12 personen:, 300 gram Hollandse garnalen, 2 citroenen, dille, 2 lente-uitjes, 4 avocado`s, 1 bakje zure room, 2 trostomaten, cayennepeper, zout, peper, bieslook
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-05-201110-20 min.
Amuse met doperwten en heilbot en garnalen
Ik gebruik de doperwten munt mousse voor dit gerecht als er over blijft kan dit goed worden ingevroren.
400 gram diepvries doperwten, kleine handvolmunt, Creme fraiche, groentenfond, peper en zout, 100 gram voor 10 amuse gerookte heilbot filet, 100 gram voor 10 amuse garnalen., Wat muntblaadjes voor de garnering
- Amuse
- Geplaatst op04-07-2014Amuse
Amuse: Hollandse garnalen met grapefruit
Bevat per eenpersoonsportie: Energie 40 kCal - Eiwit 3 g - Vet 2 g - Koolhydraten 3 g
2 grapefruits, dik geschild (oranje en witte schil), 1 eetlepel ketchup, 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel sherry, 100 g Hollandse garnalen, 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-01-200810-20 min.
Een truffel van Garnalen en roomkaas in een jasje van noten
Een prachtige amuse die heel apart is
100 g Hollandse garnalen, 150 g verse roomkaas, op kamertemperatuur, 1 el bieslook, fijngeknipt, , 50 g gepelde pistachenootjes, versgemalen peper,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-01-2007Frans20-30 min.
Hollandse garnalen amuse
Tip voor kerst: Een lekkere simpele Hollandse garnalen amuse die je in 15 minuten op tafel kan hebben staan.
100 gr Hollandse garnalen, ½ avocado (rijp), 1 grote stronk witlof (8 blaadjes), 1 el verse dille, 2-3 el whisky cocktailsaus, , whisky cocktailsaus, 100 ml slagroom, 2 el mayonaise, 1 el ketchup, 1-2 el whisky, 2 tl citroen sap, zout en cayenne peper
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-12-2012Nederlands10-20 min.
- Eigen recept
Amuse: garnalen sate spiesje
Ook zomers lekker op de BBQ met grote gambas
12 grote garnalen (3 grote garnalen p.p), zeezout, 2 tenen knoflook, olijfolie, gemalen lombok of piri pir kruiden, Voor de sate:, 1 pot pindakaas (grof/met stukjes noot), 1 1/2 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel bruine suiker, 2 tenen knoflook, 1 scheut sesamolie, 1 grote spaanse peper (fijn gehakt), trasi poeder of gemalen trasi (1 theelepel), santen (1 kopje), water,
- Internationaal Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-12-2009Internationaal Voorgerecht0-10 min.
garnalen Amuse of voorgerecht
Ik heb mogen meelopen bij sterren restaurant Niven en daar heb ik dit hapje van af gekeken en nagemaakt. Heerlijke amuse maar ook zeer smakelijk als voorgerecht de hoeveel heden kan je aanpassen aan de personen
20 gram Hollandse garnalen per persoon., een hele kleine courgette, crème Fraiche, mayonaise, handje zoute pinda,s, Witte balsamico crème, 1 radijs per persoon, beetje bieslook olie (eventueel zelf gemaakt, verse bieslook in stukken snijden en 24 uur in de olie laten marineren, liefst druivenpit olie dan in de keukenmachine en klaar is de bieslook olie.)
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-11-201320-30 min.
Garnalen met mango amuse
Amuse van KB bij Inge
1 mango, 8 grote garnalen, 2 el sweet chilisaus, Scheutje sinaasappelsap, Bosje verse koriander, Sap van 1 limoen, Snufje paprikapoeder pikant, Zout, Peper
- Wereld Amuse
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-01-2019Wereld Amuse20-30 min.
Amuse met garnalen en grapefruit
Amuse van Hayley Anne
1 grapefruits, dik geschild, 1 eet. ketchup, 1 eet. mayonaise, 1 eet. sherry, 100 gram Hollandse garnalen, 1 eet. verse peterselie, gesneden
- Wereld Amuse
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-04-2018Wereld Amuse0-10 min.
- Eigen recept
(amuse) Met Hollandse garnalen gevulde paddenstoelen
Heerlijk amuse hapje ,als voorproefje op een heelijk diner
4 grote champignons, 100 gram Hollandse garnalen, 25 gram gemalen gruyere, 1 dl. room, 25 gram boter, peper en zout, enkele takjes peterselie,
- Internationaal Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-08-2009Internationaal Bijgerecht20-30 min.
Een amuse van Hollandse garnalen mayonaise met kruiden
Leuk te serveren op een lepel, klein stenen pannetjes of leuke piepklein schaaltes. Staat GEWELDIG!
250 gram Hollandse garnalen 2 el mayonaise 1 el creme fraiche `1 takje kervel >li> klein beetje citroensap paar druppels worchesshirersaus 2 tl tomatenpuree 1 tl verse bieslook
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-05-2004Frans20-30 min.
Amuse van Garnalen op een lepel met knoflook
Heel leuk om te serveren op een lepel, maar kan ook op een klein bordje met een stukje stokbrood.
100 gram Hollandse garnaaltjes olijfolie 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 chilipeper. In kleine stukjes gesneden zout
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-12-2004Frans10-20 min.
Knoflookgarnalen Amuse
Dit is lekker, maar ziet er vooral mooi en origineel uit. Een goed begin voor een wat uitgebreider diner (Recept komt uit AH amuseboek)
6 blaadjes roodlof of raddichio (italiaanse rode sla). 1 limoen, 4 teentjes knoflook, 1 rode peper, 5 eetlepels olijfolie, 1 bakje cocktailgarnalen 125 g (AH), zout, 6 borrelglaasjes
- Fusion Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-07-2000Fusion Voorgerecht0-10 min.
Gevulde tomaatjes met tonijn en garnalen (amuse)
12 middelgrote tomaten, 150 gram verse tonijn of 250 gram tonijnsteak, 1 eetlepel (Japanse) sojasaus, 1 eetlepel extra vergine olijfolie, 150 gram gepelde, gekookte (Hollandse) garnalen, 2 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel geknipte bieslook,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-12-2010Nederlands10-20 min.
- Eigen recept
amuse van garnalen: variatie op vis
Enkele plakjes rauwe ham, 200 gr garnalen, gedroogde tomaten uit pot, filodeeg
- Tussengerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-09-2009Tussengerecht0-10 min.
Gevulde champignons (amuse)
12 grote champignons, citroensap, boter, 150 gram garnalen, 1 sjalotje, 1 mespunt kerriepoeder, 1 mespunt cayennepeper, 1 dl. witte wijn, 1 dl. visfond, 2 dl. slagroom, ma?zena, basilicum, bieslook
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-02-200620-30 min.
- Eigen recept
ijsberg amuse of voorgerecht
Klein fris hapje , goed als amuse of voorgerecht bij bijvoorbeeld lam, zware rollades etc.
K & k sellerie salade, krop ijsbergsla, , 2 eetlepels mayo, 1 eetlepel soya, zoet, 1 tl mosterd, paar druppels worchester saus, , 200 gram garnalen, 200 gram fijn gesneden gerookte kipfillet
- Europees Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-09-2015Europees Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Heilbot-Hollandse garnalen-Tonijn als amuse
Dit trio is een frisse start als amuse of een voorgerecht!!!
Heilbot:, 200 gr.heilbot, 2 gesnipperde sjalotjes, olie voor vis, zout en peper uit de molen, 1 theel.kikkoman, 1/4 rood pepertje zonder pitjes klein gesneden, sap van een citroen, voor de garnering: zeewier, , Hollandse garnalen:, 1 bakje Hollandse garnalen, olie voor vis, partjes grapefruit,vers of een klein blikje, 1 citroen,voor de helft sap,de andere helft in schijfjes, als garnering, 3 eetl. mayonaise, peper en zout uit de molen, 1 eetl. fijgesneden peterselie en paar blaadjes voor de garnering, , Tonijn:, 200 gr. tonijn, olie voor vis, 1 eetl.geroosterd sesamzaad, 1 eetl.frambozenbalsamico-crème, 2 eetl. fijngeknipte bieslook, peper en zout uit de molen, garneren met zwart sesamzaad
- Internationaal Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-02-2010Internationaal Voorgerecht20-30 min.
Amuse: Gazpacho met komkommer en garnaal
½ liter gazpacho (bijv. pakje van Olé), 4 gerookte tijgergarnalen, 1 thee el Kruidenmix met zout voor Scampi & Garnalen (Verstegen), 1 el olie, Stukje komkommer van ca. 5 cm,
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-12-200910-20 min.
- Eigen recept
Broccolisoep met kokosmelk
Heerlijk geurende soep. Gemakkelijk om te maken en in te vriezen voor later gebruik. Bijvoorbeeld, als amuse, je kunt dan garnalen of ham blokjes toevoegen.
1 stronk broccoli, 1 prei, alleen het wit, in ringetjes gesneden, 1 sjalot, in blokjes gesneden, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 cm gember, fijngehakt of 1 theel. gemberpoeder, 1/2 groen pepertje, ontdaan van pitjes, fijn gehakt, 1 theel. kerriepoeder, 1 theel. grove mosterd, 150 gr. geitenkaas of verse roomkaas, 2 kippenbouillon blokjes, 1 l. gekookt water, 1 blikje kokosmelk, olie om in te bakken
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-09-2013Internationaal30-60 min.
Garnalen bitterballen (een TOP snack)
Een culinaire top snack waar iedereen zijn vingers bij aflikt en leuk om te maken. Ook leuk als amuse
Voor 10-15 stuks bitterballen, , Schaaltje bloem, 1 ei, losgeklopt, 2 eetl. Water, Schaaltje paneermeel, Verse Hollandse garnalen, tenminste 100 gram. Deze hebben de meeste smaak., 250 ml. bisque/ visbouillon, 75 gr. roux ( 35 gr. boter en 40 gr. bloem)
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-04-2012Nederlands10-20 min.
EI (branderilla) met garnaal en asperge als leuke amuse
Ontzettend leuk om dit s middags te serveren bij de borrel
4 eieren, hardgekookt 8 gekookte garnalen, gepeld 8 groene aspergepunten cocktailprikkers Mayonaise
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-04-2006Frans20-30 min.
- Eigen recept
Garnalenspiesjes met knoflookmayo
Lekker simpel, maar heerlijke garnalen! Ook super als amuse (neem dan 1 of 2 garnalen p.p.)
- ongeveer 5 gambas p.p. (bij voorkeur vers, maar uit de vriezer kan ook - de niet-voorgekookte variant!). Bij amuse neem je 1 of 2 gambas p.p., - voor de marinade:, - 1 teen knoflook(geperst), - halve rode peper (zonder zaadlijsten - gesnipperd), - flinke scheut Thaise oestersaus (3-4 eetlepels) - flinke scheut Thaise vissaus (2 eetlepels), - sap van halve citroen., Voor de knoflookmayonaise:, - 1 teen knoflook (geperst), - goede lekkere mayo (ongeveer 4-6 eetlepels), - 2-3 eetlepels goede olijfolie, - versgemalen peper
- Fusion Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-03-2010Fusion Voorgerecht10-20 min.
Bavarois met garnalen
Amuse
8 dl. bisque van garnalen - 6 dl. room - 24 gr. gelatinepoeder - 200 gr. gepelde garnalen, Saus:, 4 dl. room - 2 middelgrote vleestomaten - 1 komkommer - 20 cc. cognac - handjevol verse dragon - cayennepeper - zout - peper,
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-07-200030-60 min.
Garnalen met chillipepers
Heerlijke amuse
1tl plantaardige olie, 1tl sesamolie, 3 teentjes knoflook (geperst), 3 rode chilipepers (fijngehakt), 1 kg scampi`s (gepeld), 1el bruine suiker, 90ml tomatensap, 1el ketjap
- Spaans Amuse
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-09-2013Spaans Amuse10-20 min.
- Eigen recept
Heerlijke lente salade met garnalen
Mmmm. Dit is niet alleen erg lekker, maar staat ook heel feestelijk. Leuk klein voorgerechtje of in kleinere porties een leuke amuse. Dit misstaat niet op de tafel met Pasen of Pinksteren.
1 bosje verse radijs, 1 ui, 125 gr komkommer, 1 bosje verse dille, 250 gr garnalen (Noordzee of Noorse), 4 el olijfolie, 3 el witte wijn azijn, Snufje suiker, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout
- Vis
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-04-2014Vis0-10 min.
Gemarineerde Hollandse garnalen
Garnalen met limoen en koriander. gemakkelijk een amuse op een lepel van te maken
1 limoen, 1/2 komkommer, in heel kleine blokjes, 1 eetlepel olijfolie, 1 bakje verse koriander (15 g), de blaadjes fijngesneden, 2 bakjes Hollandse garnalen (a 100 g)
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-02-2010Nederlands Voorgerecht0-10 min.
Luxe garnalensalade in een komkommervorm
Een heel leuk voorgerecht (of amuse) bij een smulbuffet. Vooral de presentatie is bijzonder. Dit is een klein smakenbommetje en zo godsgruwelijk lekker !
1 komkommer voor salade, 20 g verse gember, 1/2 rode chilipeper, 200 g garnalen, gepeld, 75 g mayonaise, 1 theelepel kerrie, 2 eetlepels verse room, zout, cayennepeper, sap van 1/2 limoen, Tuinkers (om te garneren), Bosuitjes in fijne plakjes gesneden
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-05-2012Internationaal10-20 min.
- Eigen recept
champignons gevuld met garnalen
Dit heb ik afgelopen weekend gemaakt.Ik heb het als amuse aangeboden bij een glaasje prosecco...het was een succes.
20 champignons, 100g boter, 1 bosje peterselie, peper en zout, 100g garnalen
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-04-2009Voorgerecht10-20 min.
Dim sum met varkensvlees en garnalen
Amuse, warm
20 diepvries wonton-velletjes - 1 gedroogde Chinese paddestoel - 20 gr. mager varkensvlees - 30 gr. vet spek - ? tl. suiker - 1 tl. zout - peper - sesamolie, Saus:, 3 el. lichte sojasaus - 1 el. gembersaus - 1 tl. sambal,
- Chinees
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-09-2000Chinees20-30 min.
Kerstamuse: pittige garnalen bite
Deze schitterende amuse is binnen enkele minuutjes gemaakt en geeft een prachtig resultaat voor op de kersttafel. Ik heb zelf met chilipeper en een scheutje tabasco de garnalen een pittige smaak gegeven, maar je kunt de garnalen ook wat milder houden door ze bijvoorbeeld op smaak te brengen met een scheutje witte wijn, knoflook of citroensap.
200 gr diepvries garnalen (schoongemaakt), 1 dikke winterwortel, 1,5 el mayonaise, 1 chilipeper, Flinke scheut tabasco, 2 takjes peterselie (1 voor garnering), Scheutje citroensap, Zout en peper, 1 teentje knoflook, 1/4 appel (bij voorkeur Jonagold)
- Nederlands Amuse
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-12-2018Nederlands Amuse0-10 min.
garnalen met karamelsaus en citrusdressing
Een heerlijk voorgerecht kan uiteraard ook als Amuse
4eetl Kristalsuiker, 1 eetl vissaus, 2 rode uien, 1 limoen, schoongeboend, 2 eetl rijstazijn, 1 eetl zoete chilisaus, 1 zak grote rauwe garnalen, gepeld en ontdarmd, 2 eetl arachide olie of olijfolie, 1 teen knoflook, fijngesneden, 1 kropsla, 50 gram gezouten pinda,s, peper en zout., 100 ml water
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-01-2014Voorgerecht20-30 min.
Artisjokbodems met grijze garnalen en kerrie
Amuse
10 kleine artisjokken - azijn - 1 citroen - 2 el. olijfolie - 50 gr. boter - 1 el. bloem - 3 dl. melk - 2 tl. kerrie - 100 gr. gepelde grijze garnalen - peper - zout - paneermeel
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-11-199920-30 min.
koude koolrabisoep met hollandse garnalen
Een heerlijk koud soepje als voor gerecht op warme dagen of als amuse soepje
500 g koolrabi, 1 liter tuinkruidenbouillon (van tablet) of groente bouillon (van tablet), 100 ml slagroom, 100 g Noordzeegarnalen, paar takjes bieslook
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-07-2011Nederlands30-60 min.