Gamba met mangotartaar als voorgerecht of amuse
De combinatie van mango met gamba s maakt dit hapje verrassend orgineel. Serveer het in glaasjes voor een superchique uitstraling.
1 rijpe mango 10 takjes kervel Halve tomaat zout en peper 2 el olijfolie 1 limoen 8 gamba s houten cocktailprikkertjes
Schil de mango, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in blikjes en zet weg. Was en hak de koriander. Was de halve tomaat en snijd in blokjes. Doe de mango, de tomaat, de koriander in een kom. Voeg zout en peper toe en besprenkel met 1 el olijfolie. Voeg het sap van de halve limoen toe, schep om, dek af met huishoudfolie en zet koel weg. Pel de gamba's en bewaar de staarten. Steek de gamba's op houten prikkertjes. Bestrooi ze met peper en zout en bak ze op hoog vuur kort in een beetje olijfolie (niet langer dan 1 minuut). Keer ze halverwege de baktijd, AFWERKING Verdeel de mango-tomatenmengsel over 4 kleine glaasjes als voorgerecht of amuse glaasjes 8 stuks. Leg de gamba's dwars over de glaasjes en dien onmiddellijk op.
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-10-2016Frans Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Amuse Kiwi gamba
Fris hapje met gamba als tussengerecht of als borrelhapje
Twee kiwis, zes rauwe gepelde gambas, zwarte verse peper, zeezout
- Fusion Tussengerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-12-2009Fusion Tussengerecht0-10 min.
- Eigen recept
Amuse van gamba met tomatengelei, chorizo en venkel
Amuse van gamba, goed voor te bereiden..
Gambas, knoflook, Sterke tomatenbouillon, Bieslook, Zeezout, Chorizo, Sjalot, Babyvenkel
- Mediterraan
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-04-2010Mediterraan20-30 min.
Kokos-citroensoep met gegrilde gamba
Een heerlijke Oosterse Amuse of voorgerecht. Lekker snel en eenvoudig te maken. Kijk ook eens op http://hetetenisklaar.wordpress.com voor leuke gerechten en achtergronden.
2 el olie, 1 tl currypasta mild, 500 ml kippenbouillon, 200 ml kokosmelk, 1 citroen, schoongeboend en schil geraspt, 8 Gambas met staart, 1 tl zeezout, ½ tl chilipeper, 1 el fijngesneden korianderblaadjes
- Aziatisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-04-2010Aziatisch0-10 min.
- Eigen recept
Garnalenspiesjes met knoflookmayo
Lekker simpel, maar heerlijke garnalen! Ook super als amuse (neem dan 1 of 2 garnalen p.p.)
- ongeveer 5 gambas p.p. (bij voorkeur vers, maar uit de vriezer kan ook - de niet-voorgekookte variant!). Bij amuse neem je 1 of 2 gambas p.p., - voor de marinade:, - 1 teen knoflook(geperst), - halve rode peper (zonder zaadlijsten - gesnipperd), - flinke scheut Thaise oestersaus (3-4 eetlepels) - flinke scheut Thaise vissaus (2 eetlepels), - sap van halve citroen., Voor de knoflookmayonaise:, - 1 teen knoflook (geperst), - goede lekkere mayo (ongeveer 4-6 eetlepels), - 2-3 eetlepels goede olijfolie, - versgemalen peper
- Fusion Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-03-2010Fusion Voorgerecht10-20 min.
Soepje van kropsla
Een amuse soepje van kropsla, gegarneerd met een gamba op sate pen.
, 2 kropsla, 80 gram boter, 1 sjalotje fijngesneden, 3 dl kalfsfond, 2 dl room, , handje basilicumblaadjes, 1 dl e.v. olijfolie, 8 gamba s, peper en zout uit de molen,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-10-2005Frans Voorgerecht20-30 min.
Croustillant de crevettes, creme de mais
Leuk voorgerecht en in kleinere porties geschikt als amuse
, 8 verse gamba s, 2 limoenen, 2 el nog af te bakken maispopcorn, 2 el zonnebloemolie, 2 maiskolfjes (diepvries), 1 pakje filodeeg, 2 el ahorn siroop, 1 bosje verse koriander, 4 plakjes gekonfijte tomaat, peper en zout., ,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-02-2006Frans Voorgerecht20-30 min.
Taartje van gamba's met peterseliesaus
Amuse voor 6 personen, met gamba en peterseliesaus
6 rauwe grote garnalen, 1 ei, mespunt kerriepoeder, enkele druppels whisky, versgemalen peper en zout, 100 ml slagroom, boter om in te vetten, , voor de peterseliesaus:, 200 ml visfond, 200 ml slagroom, 100 ml witte wijn, = bos peterselie, versgemalen peper en zout
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-05-1999Voorgerecht30-60 min.
amuserendeamuse
Ook nooit een keuze kunnen maken als je uit eten bent ? gelukkig heeft mijn favo eettent ( en gelukkig steeds meer ) altijd zon trio, zodat je niet hoeft te kiezen, altijd goed combinerende kleine hapjes. en vaak zo lekker dat je eigenlijk 2 voorgerechten wilt bestellen. herkaanbaar?
Bonbon van fricandeau met truffel saus :, 4 plakken fricandeau, super dun gesneden, 2 el truffel mayonaise, 1 el lauw water, 1 tl citroensap, gemengde sla gesnipperd, pistache nootjes, , mosterdshotje:, 1/2 prei alleen wit, 1 el knoflookpasta, 1 sjalot, 15 gr. boter, 15 gr. bloem, 500 ml. kippenbouillon, 1 glas droge witte wijn, 1/2 dl slagroom, 2 el dijonmosterd, 1/2 tl suiker, 1 el gebakken spekblokjes, , sherrygamba,s:, 12 gekookte grote gamba,s liefst met staart, 4 blaadjes little gem sla, 3 el mayonaise, 1 el curry ketchup, 1/2 tl tabasco, 2 el sherry medium dry, 1 el kerrie poeder, , , , ,
- Europees Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-05-2016Europees Voorgerecht60-120 min.
Cappuccino van curry en citroengras
Een heerlijke exotische cappuccino van curry als licht voorgerecht of amuse met gamba, gember, ananas en banaan.
Cappuccino, 100 ml Noilly Prat, 50 ml Port, 80 ml witte wijn, 5 klein gesneden citroengras stengels, 2 Limoenblad, 4 Sjalotten, 1/2 Prei, 300 ml heldere groetebouillon, 300 ml room, 1 EL Currypoeder (Madras), 4 EL Kokosvlokken, 1 Appel (Granny Smith), 1/2 Mini ananas, 1/2 Banaan, 60 g koude boter, Zout, Peper, Gamba's, 24 kleine Scampi, 2 cl notenolie, 12 pl gemarineerde gember, 1 tl zout, 1 tl Currypoeder, 1 tl zout, 20 ml olijfolie, Presenteren., houten spiesje, 200 ml Kreeftsaus, 1 bk limoencress.,
- Europees Amuse
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-12-2018Europees Amuse60-120 min.