1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Fruit

Amuse fruit recepten (43)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kiwi Amuse

Een bbq? en een frisse amuse vooraf? probeer dan deze kiwi amuse eens.

INGREDIENTEN

6 kiwi`s 3 Ananas schijven, fijn gesneden 50 g Aalbessen 2 Mandarijnen, geschild en in stukjes gesneden yoghurt

Voorbereiding

Ik maak de yoghurt aan met een beetje honing, omdat ik dat zo te zuur vind.

Bereidingswijze

Hol de kiwi`s uit, maar laat een klein laagje zitten. Maak een fruit mengsel van de ananas, aalbessen, mandarijnen. Giet een laagje yoghurt in de kiwi, met daar oven op een laag fruit, zodat er een top ontstaat. Je kunt de kiwi het beste serveren in een eierdopje

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2012
  •  
  •  10-20 min.

Pancetta paté amuse

INGREDIENTEN

3 sjalotjes, 20 g boter, 1 eetlepel suiker, 3 eetlepel crema di balsamico, 75 g cranberrypaté, 8 plakjes pancetta (Italiaans spek),

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2011
  •  
  •  20-30 min.

Griekse amuse

Geroosterd brood met een tomaten/ olijven tapenade en feta

INGREDIENTEN

Stokbrood/Grieks brood, 3 of 4 tomaten, wat zwarte en groene olijven, 2teentjes knoflook, 2 sjalotten, Oregano (naar smaak), Peterselie(naar smaak), kaneel halve theelepel, suiker 1 klont, olijfolie, feta,

  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-12-2011
  • Grieks
  •  20-30 min.

Amuse van bloemkoolroom met spekjes

Eetclub Inge

INGREDIENTEN

1 eetl. vloeibaar bakproduct, , 1 sjalotje, fijngesnipperd, 150 g bloemkool, in kleine roosjes, 200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet), 100 ml kookroom, zout en versgemalen peper, 50 g ontbijtspek, in kleine blokjes, 1 eetl. gehakte bieslook, , 4 kleine glaasjes,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde champignons (amuse)

INGREDIENTEN

12 grote champignons, citroensap, boter, 150 gram garnalen, 1 sjalotje, 1 mespunt kerriepoeder, 1 mespunt cayennepeper, 1 dl. witte wijn, 1 dl. visfond, 2 dl. slagroom, ma?zena, basilicum, bieslook

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2006
  •  
  •  20-30 min.

Amuse van Sint-Jacobsmosselen in een kerrieroom

Prachtig geserveerd op een lepel.

INGREDIENTEN

1 sjalotje 80 gr boter 1 dl droge sherry 10 kleine sint-jakobsmosselen zout en peper 1 tl kerriepoeder 1 dl room

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-12-2006
  • Frans
  •  0-10 min.

Amuse van Sint-Jacobsnootjes met gestoofde witlof.

Een originele amuse voor lekkerbekken van kort gebakken sint-jacobnootjes op een bedje van gestoomde witlof met.. passievruchten.

INGREDIENTEN

4 stronkjes witlof, 1 sjalotje, 1 passievrucht, ½ sinaasappel, 12 sint-jacobnootjes, Kurkuma, 10 gr boter, Zout en peper, ,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

Amuse van Broccoliroom met spekjes

INGREDIENTEN

1 eetlepel vloeibare margarine, 1 sjalotje, fijngesnipperd, 150 g broccoli, in kleine roosjes, 200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet), 100 ml slagroom, zout en versgemalen peper, 50 gram ontbijtspek, in kleine blokjes, 1 eetlepel gehakte bieslook, 4 kleine glaasjes

  • Fusion
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  • Fusion
  •  0-10 min.

Amuse van Wijngaardslakjes met knoflook

Gewoon heel leuk om te maken!

INGREDIENTEN

10 wijngaardslakken 2 teentjes knoflook een nootje boter scheutje anijslikeur half kop instant bouillon 1 dl toom peper en zout

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Licor 43 ijs met fris fruit!

INGREDIENTEN

Hertog ijs 3 chocolade ijs (ander ijs kan ook vanille ijs is ook lekker maar deze heeft mijn voorkeur), Licor 43, Slagroom, Vers fruit (kleine stukjes), ijswafels,, mooi in amuse schaaltjes!

  •  
  •  
  • Geplaatst op17-03-2011
  •  
  •  

Tartaar van fruit met frambozen-sorbetijs

Amuse - dessert

INGREDIENTEN

? mango, ? papaya, ? banaan, 6 aardbeien, 4 bolletjes frambozensorbetijs

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  •  
  •  10-20 min.
Nieuwste amuse fruit recepten

Amuse van restaurant Toine Hermsen te Maastricht

Bisque de homard a ma facon.

INGREDIENTEN

*10 europese of canadese kreeft van ca 500 gr*10 sjalotje*1 prei*2 knoflook*1 winterwortel*1/2 knolselderij*4 laurierblaadjes*1 takje thijm*1 takje rozemarijn*2 eetl.venkelzaad*1 eetl.kerriepoeder*2 eetl tomatenpuree*1/2 fles cognac*1 fles witte port (wat een lol)*1 kilo tomaten*6 liter krachtige gevogeltebouillon*2 bosjes verse basilicum*500 gr roomboter*liter olijfolie*

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa

Amuse: Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer Voorgerecht: Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa Tussengerecht: Venkel saffraansoep met gerookte paling Hoofdgerecht: Stoofschotel van hert met eekhoorntjesbrood en selderijpuree Nagerecht: In kokos gegaarde zoete risotto met blauwe bessen en abrikoos

INGREDIENTEN

- 10 stukjes kabeljauw filets van ca. 75 g., , Salsa:, - 3 sjalot, - 1 paprika rood, - 1 rode peper, - 3 knoflook, - 300 g. pompoen(vruchtvlees), - 400 ml. jus d`orange, - 2 theel. tomatenpuree, - 1 eetl. gembersiroop, - 3 theel. azijn, , Topping:, - 150 g. zeekraal, - 2 sjalotten, - 5 eetl. kappertjes, - 3 eetl. broodkruim, - 2 eetl. boter

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Venkel-saffraansoep met gerookte paling

Amuse: Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer Voorgerecht: Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa Tussengerecht: Venkel saffraansoep met gerookte paling Hoofdgerecht: Stoofschotel van hert met eekhoorntjesbrood en selderijpuree Nagerecht: In kokos gegaarde zoete risotto met blauwe bessen en abrikoos

INGREDIENTEN

- 2 eetl. olijfolie, - 2 knollen venkel, - 1 ui, - 200 g. winterwortel, - 200 g. aardappel(geschild), - 2 tenen knoflook, - 150 g. gerookte paling, - ½ theel. saffraan, - 2 ltr. kippenbouillon, - 200 ml witte wijn, - 5 eetl. crème fraîche, , Soezenbeslag:, - 40 g boter, - 50 g bloem, - 100 ml. water, - 2 eieren, - mespunt zout

  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2010
  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Doperwtensoepje met versierde soepstengel

Lekker gemakkelijk amuse soepje! Voeg toe wat je zelf lekker vindt De soep kan een dag voor gebruik klaargemaakt worden De foto is van een pompoensoepje, maar met hetzelfde idee

INGREDIENTEN

450 gr. fijne erwtjes uit vriesvak, 1 gesnipperde ui, 1 preitje,in ringen gesneden, 1 eetl. fijngesneden munt, 1 l kippenbouillon van 2 blokjes, 2 eetl. room-culinair, olijfolie om in te bakken, 2 theel.fijne mosterd, alles binder, evt.peper en zout uit de molen, voor het garneren:, crème fraîche, kruim van katenspek, 6 grote gekruide soepstengels, bakje verse roomkaas, 6 plakjes rosbief of mooie ham, bonenkruid

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gevulde lamsflapjes met pijnboompitjes en kruiden.

Serveer deze zowel knapperige al smeuïge hapjes warm als een voorgerecht of als een amuse. Verras uw gasten met de vulling van kruiden en pijnboompitten op smaak gebracht met lamsvlees.

INGREDIENTEN

500 gr lamsvlees, 1 grote ui, 1 paprika, Pijnboompitten, 2 el olie, 1 dessertlepel gedroogde tijm, 1 mespuntje kaneelpoeder, 1 mespuntje vierkruidenpoeder, Zout en peper, Bladerdeeg, 1 eidooier,

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Bloemkool cappuccino met kerrieroom

Een heerlijk soepje (of amuse) en ziet er erg leuk uit.

INGREDIENTEN

15 g boter, 200 g bloemkool, in kleine roosjes, 250 g kippenbouillon (zelfgemaakt of van 3/4 tablet), 150 ml melk, 1/2 el olie, 1/2 el kerriepoeder, 100 ml slagroom

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2012
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Scampi met krokante pasta en tomatencoulis

Amuse

INGREDIENTEN

20 middelgrote scampi - 50 gr. spaghetti - 1 grote sjalot - 4 el. olijfolie - 1 laurierblad - takje tijm - 6 rijpe tomaten - 1/2 l. kippenbouillon - peper - zout - grof zeezout

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-1999
  •  
  •  10-20 min.

Lollies van foie gras de canard met aardbeien ketchup

Een feestelijke amuse of voorgerecht.

INGREDIENTEN

, 450 gram foie gras de canard, 300 gram aardbeien, 50 gram suiker, 50 gram water, 100 water, 100 gram suiker

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Amusesoepje van funghi met bieslookroom

Mooi gerecht als amuse of tussen gerecht.

INGREDIENTEN

1 stuk Sjalot, 25 gr. Boter, 25 gr. Bloem, 30 gr. Eekhoorntjesbrood gedroogd, ongeweekt, 8 deciliter Gevogeltefond, 2 stuks Eierdooiers losgeklopte, 2 eetlepels Bieslook, 1 snufje Knoflookzout, 1 snufje Peper

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  •  
  •  30-60 min.

Kokos-citroensoep met gegrilde gamba

Een heerlijke Oosterse Amuse of voorgerecht. Lekker snel en eenvoudig te maken. Kijk ook eens op http://hetetenisklaar.wordpress.com voor leuke gerechten en achtergronden.

INGREDIENTEN

2 el olie, 1 tl currypasta mild, 500 ml kippenbouillon, 200 ml kokosmelk, 1 citroen, schoongeboend en schil geraspt, 8 Gambas met staart, 1 tl zeezout, ½ tl chilipeper, 1 el fijngesneden korianderblaadjes

  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-04-2010
  • Aziatisch
  •  0-10 min.

Bisque de homard a ma facon

Amuse van chef-kok Toine Hermsen - restaurant Toine Hermsen, Maastricht Als je de ingredienten van deze bisque bekijkt begrijp je ook meteen waarom zulk een sterren-restaurant...zulke prijzen durft te vragen voor een diner... Smakelijk!

INGREDIENTEN

- 10 Europese of Canadese kreeften van circa 500 gr, - 2 uien of 10 sjalotten, - 1 prei, - 2 bollen knoflook, - 1 winterwortel, - 1/2 knolselderij, - 4 laurierblaadjes, - 1 takje tijm, - 1 takje rozemarijn, - 2 el venkelzaad, - 1 el kerriepoeder, - 2 el tomatenpuree, - 1/2 fles cognac, - 1 fles witte port, - 1 kilo boomtomaten, - 6 l krachtige gevogeltebouillon, - 2 bosjes verse basilicum, - 500 gr roomboter, - olijfolie,

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-2005
  • Frans
  •  > 120 min.

Filodeeg met paddestoelen in zure room

Als je eens heel uitgebreid wilt koken, geef je gasten dan voor het diner aanvangt deze feestelijke amuse. Dit recept heb ik gehaald uit de Elegance van december 2002.

INGREDIENTEN

? pak filodeeg, 250 gr gemengde wilde paddestoelen, 2 lenteuitjes, gesnipperd, boter, ? el bloem, zout en peper, ? bekertje zure room, ? bekertje room, 50 gr geraspte oude kaas,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2002
  •  
  •  10-20 min.

Broccoli velouté met coppa di pharma ham

Makkelijke amuse , met restaurant uitstraling

INGREDIENTEN

600 gram kleine broccoliroosjes, 1 eetlepel fijngesnipperde ui, 1 eetlepel olijfolie, Peper en zout, 1 groenten bouillon blokje, 4 plakjes plakjes coppa di parma, 8 eetlepels mascarpone, 8 volkoren beschuiten, , 2 chimay blauw,

  • Europees Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2015
  • Europees Amuse
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pittige doperwtensoep

Heerlijk maaltijd soepje voor als je niet veel tijd hebt om te koken maar ook leuk als amuse in een borrelglaasje

INGREDIENTEN

450 gram doperwten (diepvries), 1 el sambal badjak, 1 citroengras, 200 ml kokosmelk, 1 uitje, snufje peper en zout, snufje piment, 1 blokje runderbouillon (of groentenbouillon voor de vega`s)

  • Thais
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-03-2011
  • Thais
  •  10-20 min.

Fresh green smoothie

Makkelijk en snel klaar te maken, verfrissende amuse

INGREDIENTEN

-2 kiwi, -1 granny smith appel, -1/2 avocado, -sap van 1 limoen, -2 el yoghurt, -honing, -takjes basilicum

  • Fusion Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-03-2015
  • Fusion Amuse
  •  0-10 min.

Roggebrood met brie en sjalottencompote

Een heerlijk borrelhapje voor ca.20 pers. of als amuse te gebruiken.

INGREDIENTEN

1 eetl. olijfolie, 5 sjalotjes, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gepeld en geperst, 1 theel. bruine suiker of honing, zout en versgemalen peper, 150 g brie, in dunne plakjes, 5 plakjes donker roggebrood,elk plakje in 4 stukjes snijden, 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2010
  •  
  •  20-30 min.

Fingers

Een voorgerechtje of amuse met foie gras en chutney

INGREDIENTEN

, 800 gram foie gras naturel (bloc of terrine), 200 gram ontbijtkoek, , Chutney:, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 20 gram vers geraspte gember, 40 gram ontpitte dadels, 40 gram gedroogde abrikozen, 40 gram rozijnen, 40 gram gepelde amandelen, 40 gram gepelde pistache nootjes, 20 gram witte balsamico azijn, 100 gram bruine suiker, zout en peper uit de molen.,

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-01-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kippenlever paté

Heerlijke kippenlever paté.  Voor op brood, bij de borrel, amuse of voorgeregt.

INGREDIENTEN

- 250 gr kippenlevers, - 2 plakken bacon in reepjes, - 1 ui gesnipperd, - 30 gr gezouten roomboter, - 3 takjes verse tijm of 3/4 theelepel gedroogde, - 1 teentje knoflook, fijn gesneden, - 3 laurierbladen, - 100ml port (of rode wijn), - 20 ml room

  • Afrikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2015
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

crostini met paprika

Knapperig tussendoortje of amuse

INGREDIENTEN

- 1 rode en 1 gele paprika, - 2 tenen knoflook, - 2 eetlepels balsamico azijn, - 2 eetlepels olijfolie, - verse basilicum, - pijnboompitten, - 1 sjalotje

  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-08-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

tarbot met fettucini en antiboise van tomaat

Amuse

INGREDIENTEN

1 el. olijfolie - 150 gr. gesnipperde sjalotjes - 2 teentjes knoflook - 250 gr. pomodori - 1 el. balsamico-azijn - 100 gr. gekookte verse fettucini - ? l. visbouillon - 4 stukjes tarbot van 50 gr.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  •  
  •  20-30 min.

Dinerbolletje gevuld met kruidige champignons

Feestelijk voorgerecht of amuse

INGREDIENTEN

- 4 dinerbolletjes (hele kleine harde broodjes), - 200 gram champignons, - 1 rode ui, - 4 takjes verse tijm, - 2 takjes verse rozemarijn, - 150 gram roomkaas, - 2 tenen knoflook, - scheut witte wijn,

  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-04-2005
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.

Zalmsoep

Eenvoudige en lekkere amuse

INGREDIENTEN

1 sjalotje, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gehakt, 1 el olijfolie, 400 ml vis- of groentebouillon, 50 ml witte wijn, 50 ml kookroom, 2 tomaten, ontveld en in blokjes gesneden, 200 gr gerookte zalm, bosuitje in ringetjes,

  • Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2013
  • Amuse
  •  10-20 min.

amuserendeamuse

Ook nooit een keuze kunnen maken als je uit eten bent ? gelukkig heeft mijn favo eettent ( en gelukkig steeds meer ) altijd zon trio, zodat je niet hoeft te kiezen, altijd goed combinerende kleine hapjes. en vaak zo lekker dat je eigenlijk 2 voorgerechten wilt bestellen. herkaanbaar?

INGREDIENTEN

Bonbon van fricandeau met truffel saus :, 4 plakken fricandeau, super dun gesneden, 2 el truffel mayonaise, 1 el lauw water, 1 tl citroensap, gemengde sla gesnipperd, pistache nootjes, , mosterdshotje:, 1/2 prei alleen wit, 1 el knoflookpasta, 1 sjalot, 15 gr. boter, 15 gr. bloem, 500 ml. kippenbouillon, 1 glas droge witte wijn, 1/2 dl slagroom, 2 el dijonmosterd, 1/2 tl suiker, 1 el gebakken spekblokjes, , sherrygamba,s:, 12 gekookte grote gamba,s liefst met staart, 4 blaadjes little gem sla, 3 el mayonaise, 1 el curry ketchup, 1/2 tl tabasco, 2 el sherry medium dry, 1 el kerrie poeder, , , , ,

  • Europees Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-05-2016
  • Europees Voorgerecht
  •  60-120 min.

Beignets van knolselderij op een bedje van spinazie

Amuse

INGREDIENTEN

Kroketten: 75 gr. bloem - 75 gr. boter - 2,5 dl. melk - 1/2 knolselderij - 50 gr. gemalen hazelnoten - eiwit - paneermeel - peper - zout - scheutje citroensap, Spinaziebedje: 750 gr. verse spinazie - olijfolie - 1 teentje knoflook - 1 middelgrote ui - 50 gr. rozijnen - 15 gr. pijnboompitten - nootmuskaat

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-1999
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Knolselderijsoep met sinaasappel

Dit is een voorgerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

INGREDIENTEN

- 1 kleine knolselderij, - 1 kleine winterwortel, - 1 ui, - 2 takjes verse tijm (evt. gedroogde tijm), - 1 groenten bouillonblokje, - 2 sinaasappels, - 2 el olijfolie,

  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Wereld
  •  20-30 min.

Veloutesoepje van zoete aardappel met sint-jacopsvruchten

Lekker recept , je kunt het ook serveren als amuse. ( in een klein glaasje).

INGREDIENTEN

1 koffielepel kerriepoeder . ( Denk eraan gebruiken naar smaak)., 200 gram wortel in schijfjes., Room, Koriander fijn gehakt., 12 Sint-jakopsvruchten ., 2 eetlepels olijfolie., 1 grote noot boter., 1 ui gesnipperd., 1 teen knoflook gesnipperd., 1 liter gevogelte bouillon ., 500 gram zoete aardappel in blokjes.,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Coquilles met doperwt en munt puree en 2 variaties.

Soms doet een titel niet echt recht aan een lekker gerecht en dit is er zo eentje. Kort gebakken coquilles op een bedje van doperwten puree en een beetje munt. Het recept is alweer een gouwe ouwe, maar als een feestelijk voorgerecht is dit een snel en makkelijk recept. Als voorgerecht, tussengerecht of amuse.

INGREDIENTEN

12 coquilles, 2 el verse munt grof gehakt, 400 gr diepvries doperwten, 1 teen knoflook gesnipperd, 1/2 tl zout, 3 el boter, vers gemalen peper, 1 tl vers geperst citroensap, 1 ruim snufje paprikapoeder

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2019
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

niet poetsen maar praten II

Kort in de keuken, en veel aan tafel dat is het doel. uitgesproken smaken, geen gourmet, en een hartig dessert na. compleet menue met amuse , voor hoofd bij etc. 90 % dag van te voren te bereiden rest duurt max 5 minuten per gerecht. veel ingredienten, maar ja, het is dan ook een heel menue amuse: tartaar van ossenworst met kappertjes en Piccalilly crème voor: gepofte knoflooksoep met verassing ! hooft: gekruid lamsrack bij 1 : spruiten , schijnbaar lekker , eet ze zelf niet. bij 2: rosti rondjes k&k bij 3: warme tutti frutti na: gebakken brie de meaux

INGREDIENTEN

Tartaar van ossenworst met kappertjes en Piccalilly crème:, kies je favo slager en haal je lekkerste ossenworst, 200 gram, pot piccalilly, potje kappertjes, 1 tl selerie zout, 2 el. roomkaas naturel, 1el vocht uit de pot piccalilly., , knoflooksoep:, , 4 bollen knoflook ( bollen geen tenen ), 30 g boter, 3 uien, gesnipperd, 3 laurierblaadjes, 3 eetlepel bloem, 375 ml slagroom, 1 ½ liter kippenbouillon, 4 eieren, , gekruid lamsrack:, , 3 el. olijfolie, 1 zakje slakkenboterkruiden, 16 lams kotelletjes, 4 pp, pot wildfond, 300 ml rode wijn van goede kwaliteit, p/z uit de molen, , bij 1:, , 900 gram spruiten, 300 gram panchetta in blokjes ( of ontbijtspek ), 1 teen knoflook, 1 el olijfolie, 1 tl nootmuskaat, , bij 2 :, , 1 zak rosti rondjes k&k, Mc cain, je kunt ze ook zelf maken, maar ik krijg de smaak niet zoals die van hen, oftewel ik vindt ze gewoon lekker., , bij 3 :, , tutti frutti:, , zak tutti frutti, 500 ml rode wijn., 1 el. maizena, , , dessert :, , een flink stuk brie de meaux dik genoeg om er 4 plakken van ongeveer 1,5 cm van te snijden .( let op dit is een rauwe melkse brie, zwangeren en ouderen moeten daar iets mee oppassen ) neem anders een andere van goede kwaliteit, zolang het geen roombrie is., , 2 el. bosbessenjam, de rodewijn saus, aangelengd met tutti frutti marinade, 100 gram koude boter in blokjes., bordje bloem, ei en panko voor paneer., , , , , , ,

  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-12-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Groene aspergesoep

Amuse

INGREDIENTEN

, 350 gram groene asperges, 1 groentebouillontablet, 500 ml water, 1 sjalotje, 50 ml kookroom, 4 plakken ontbijtspek, scheutje olijfolie

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2018
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Soupe citronella

Een zomerse amuse, maar ook geschikt als nagerecht (4 personen)

INGREDIENTEN

, meloen, 3 perziken of nectarines, 1 sinaasappel, 1 citroen, 2 steeltjes citroengras (sereh), 100 gram suiker, 25 cl witte wijn,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste amuse fruit recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top