Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Fruit

Amuse fruit recepten (24) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Amuse van bloemkoolroom met spekjes

Mooi, feestelijk voorgerechtje. Tips: Vervang de spekblokjes door Hollandse garnalen (Vismarine). Vervang de bloemkool door broccoli

INGREDIENTEN

1 eetl. vloeibaar bakproduct, 1 sjalotje, fijngesnipperd, 150 g bloemkool, in kleine roosjes, 200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet), 100 ml kookroom, zout en versgemalen peper, 50 g ontbijtspek, in kleine blokjes, 1 eetl. gehakte bieslook, 4 kleine glaasjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2009
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Pancetta paté amuse

INGREDIENTEN

3 sjalotjes, 20 g boter, 1 eetlepel suiker, 3 eetlepel crema di balsamico, 75 g cranberrypaté, 8 plakjes pancetta (Italiaans spek),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2011
  •  
  •  20-30 min.

Kiwi Amuse

Een bbq? en een frisse amuse vooraf? probeer dan deze kiwi amuse eens.

INGREDIENTEN

6 kiwi`s, 3 Ananas schijven, fijn gesneden, 50 g Aalbessen, 2 Mandarijnen, geschild en in stukjes gesneden, yoghurt, , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2012
  •  
  •  10-20 min.

Griekse amuse

Geroosterd brood met een tomaten/ olijven tapenade en feta

INGREDIENTEN

Stokbrood/Grieks brood, 3 of 4 tomaten, wat zwarte en groene olijven, 2teentjes knoflook, 2 sjalotten, Oregano (naar smaak), Peterselie(naar smaak), kaneel halve theelepel, suiker 1 klont, olijfolie, feta,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-12-2011
  • Grieks
  •  20-30 min.

Amuse van bloemkoolroom met spekjes

Eetclub Inge

INGREDIENTEN

1 eetl. vloeibaar bakproduct, , 1 sjalotje, fijngesnipperd, 150 g bloemkool, in kleine roosjes, 200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet), 100 ml kookroom, zout en versgemalen peper, 50 g ontbijtspek, in kleine blokjes, 1 eetl. gehakte bieslook, , 4 kleine glaasjes,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde champignons (amuse)

INGREDIENTEN

12 grote champignons, citroensap, boter, 150 gram garnalen, 1 sjalotje, 1 mespunt kerriepoeder, 1 mespunt cayennepeper, 1 dl. witte wijn, 1 dl. visfond, 2 dl. slagroom, ma?zena, basilicum, bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2006
  •  
  •  20-30 min.

Amuse van Sint-Jacobsmosselen in een kerrieroom

Prachtig geserveerd op een lepel.

INGREDIENTEN

1 sjalotje 80 gr boter 1 dl droge sherry 10 kleine sint-jakobsmosselen zout en peper 1 tl kerriepoeder 1 dl room

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-12-2006
  • Frans
  •  0-10 min.

Amuse van Sint-Jacobsnootjes met gestoofde witlof.

Een originele amuse voor lekkerbekken van kort gebakken sint-jacobnootjes op een bedje van gestoomde witlof met.. passievruchten.

INGREDIENTEN

4 stronkjes witlof, 1 sjalotje, 1 passievrucht, ½ sinaasappel, 12 sint-jacobnootjes, Kurkuma, 10 gr boter, Zout en peper, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

Amuse van Broccoliroom met spekjes

INGREDIENTEN

1 eetlepel vloeibare margarine, 1 sjalotje, fijngesnipperd, 150 g broccoli, in kleine roosjes, 200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet), 100 ml slagroom, zout en versgemalen peper, 50 gram ontbijtspek, in kleine blokjes, 1 eetlepel gehakte bieslook, 4 kleine glaasjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  • Fusion
  •  0-10 min.

Licor 43 ijs met fris fruit!

INGREDIENTEN

Hertog ijs 3 chocolade ijs (ander ijs kan ook vanille ijs is ook lekker maar deze heeft mijn voorkeur), Licor 43, Slagroom, Vers fruit (kleine stukjes), ijswafels,, mooi in amuse schaaltjes!

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-03-2011
  •  
  •  

Amuse van Wijngaardslakjes met knoflook

Gewoon heel leuk om te maken!

INGREDIENTEN

10 wijngaardslakken 2 teentjes knoflook een nootje boter scheutje anijslikeur half kop instant bouillon 1 dl toom peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Amuse van restaurant Toine Hermsen te Maastricht

Bisque de homard a ma facon.

INGREDIENTEN

*10 europese of canadese kreeft van ca 500 gr*10 sjalotje*1 prei*2 knoflook*1 winterwortel*1/2 knolselderij*4 laurierblaadjes*1 takje thijm*1 takje rozemarijn*2 eetl.venkelzaad*1 eetl.kerriepoeder*2 eetl tomatenpuree*1/2 fles cognac*1 fles witte port (wat een lol)*1 kilo tomaten*6 liter krachtige gevogeltebouillon*2 bosjes verse basilicum*500 gr roomboter*liter olijfolie*

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa

Amuse: Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer Voorgerecht: Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa Tussengerecht: Venkel saffraansoep met gerookte paling Hoofdgerecht: Stoofschotel van hert met eekhoorntjesbrood en selderijpuree Nagerecht: In kokos gegaarde zoete risotto met blauwe bessen en abrikoos

INGREDIENTEN

- 10 stukjes kabeljauw filets van ca. 75 g., , Salsa:, - 3 sjalot, - 1 paprika rood, - 1 rode peper, - 3 knoflook, - 300 g. pompoen(vruchtvlees), - 400 ml. jus d`orange, - 2 theel. tomatenpuree, - 1 eetl. gembersiroop, - 3 theel. azijn, , Topping:, - 150 g. zeekraal, - 2 sjalotten, - 5 eetl. kappertjes, - 3 eetl. broodkruim, - 2 eetl. boter

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Venkel-saffraansoep met gerookte paling

Amuse: Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer Voorgerecht: Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa Tussengerecht: Venkel saffraansoep met gerookte paling Hoofdgerecht: Stoofschotel van hert met eekhoorntjesbrood en selderijpuree Nagerecht: In kokos gegaarde zoete risotto met blauwe bessen en abrikoos

INGREDIENTEN

- 2 eetl. olijfolie, - 2 knollen venkel, - 1 ui, - 200 g. winterwortel, - 200 g. aardappel(geschild), - 2 tenen knoflook, - 150 g. gerookte paling, - ½ theel. saffraan, - 2 ltr. kippenbouillon, - 200 ml witte wijn, - 5 eetl. crème fraîche, , Soezenbeslag:, - 40 g boter, - 50 g bloem, - 100 ml. water, - 2 eieren, - mespunt zout

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2010
  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.

Amusesoepje van funghi met bieslookroom

Mooi gerecht als amuse of tussen gerecht.

INGREDIENTEN

1 stuk Sjalot, 25 gr. Boter, 25 gr. Bloem, 30 gr. Eekhoorntjesbrood gedroogd, ongeweekt, 8 deciliter Gevogeltefond, 2 stuks Eierdooiers losgeklopte, 2 eetlepels Bieslook, 1 snufje Knoflookzout, 1 snufje Peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  •  
  •  30-60 min.

Broccoli velouté met coppa di pharma ham

Makkelijke amuse , met restaurant uitstraling

INGREDIENTEN

600 gram kleine broccoliroosjes, 1 eetlepel fijngesnipperde ui, 1 eetlepel olijfolie, Peper en zout, 1 groenten bouillon blokje, 4 plakjes plakjes coppa di parma, 8 eetlepels mascarpone, 8 volkoren beschuiten, , 2 chimay blauw,

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2015
  • Europees Amuse
  •  30-60 min.

Roggebrood met brie en sjalottencompote

Een heerlijk borrelhapje voor ca.20 pers. of als amuse te gebruiken.

INGREDIENTEN

1 eetl. olijfolie, 5 sjalotjes, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gepeld en geperst, 1 theel. bruine suiker of honing, zout en versgemalen peper, 150 g brie, in dunne plakjes, 5 plakjes donker roggebrood,elk plakje in 4 stukjes snijden, 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2010
  •  
  •  20-30 min.

Fresh green smoothie

Makkelijk en snel klaar te maken, verfrissende amuse

INGREDIENTEN

-2 kiwi, -1 granny smith appel, -1/2 avocado, -sap van 1 limoen, -2 el yoghurt, -honing, -takjes basilicum

  •  Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-03-2015
  • Fusion Amuse
  •  0-10 min.

Fingers

Een voorgerechtje of amuse met foie gras en chutney

INGREDIENTEN

, 800 gram foie gras naturel (bloc of terrine), 200 gram ontbijtkoek, , Chutney:, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 20 gram vers geraspte gember, 40 gram ontpitte dadels, 40 gram gedroogde abrikozen, 40 gram rozijnen, 40 gram gepelde amandelen, 40 gram gepelde pistache nootjes, 20 gram witte balsamico azijn, 100 gram bruine suiker, zout en peper uit de molen.,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-01-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

crostini met paprika

Knapperig tussendoortje of amuse

INGREDIENTEN

- 1 rode en 1 gele paprika, - 2 tenen knoflook, - 2 eetlepels balsamico azijn, - 2 eetlepels olijfolie, - verse basilicum, - pijnboompitten, - 1 sjalotje

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-08-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

amuserendeamuse

Ook nooit een keuze kunnen maken als je uit eten bent ? gelukkig heeft mijn favo eettent ( en gelukkig steeds meer ) altijd zon trio, zodat je niet hoeft te kiezen, altijd goed combinerende kleine hapjes. en vaak zo lekker dat je eigenlijk 2 voorgerechten wilt bestellen. herkaanbaar?

INGREDIENTEN

Bonbon van fricandeau met truffel saus :, 4 plakken fricandeau, super dun gesneden, 2 el truffel mayonaise, 1 el lauw water, 1 tl citroensap, gemengde sla gesnipperd, pistache nootjes, , mosterdshotje:, 1/2 prei alleen wit, 1 el knoflookpasta, 1 sjalot, 15 gr. boter, 15 gr. bloem, 500 ml. kippenbouillon, 1 glas droge witte wijn, 1/2 dl slagroom, 2 el dijonmosterd, 1/2 tl suiker, 1 el gebakken spekblokjes, , sherrygamba,s:, 12 gekookte grote gamba,s liefst met staart, 4 blaadjes little gem sla, 3 el mayonaise, 1 el curry ketchup, 1/2 tl tabasco, 2 el sherry medium dry, 1 el kerrie poeder, , , , ,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-05-2016
  • Europees Voorgerecht
  •  60-120 min.

niet poetsen maar praten II

Kort in de keuken, en veel aan tafel dat is het doel. uitgesproken smaken, geen gourmet, en een hartig dessert na. compleet menue met amuse , voor hoofd bij etc. 90 % dag van te voren te bereiden rest duurt max 5 minuten per gerecht. veel ingredienten, maar ja, het is dan ook een heel menue amuse: tartaar van ossenworst met kappertjes en Piccalilly crème voor: gepofte knoflooksoep met verassing ! hooft: gekruid lamsrack bij 1 : spruiten , schijnbaar lekker , eet ze zelf niet. bij 2: rosti rondjes k&k bij 3: warme tutti frutti na: gebakken brie de meaux

INGREDIENTEN

Tartaar van ossenworst met kappertjes en Piccalilly crème:, kies je favo slager en haal je lekkerste ossenworst, 200 gram, pot piccalilly, potje kappertjes, 1 tl selerie zout, 2 el. roomkaas naturel, 1el vocht uit de pot piccalilly., , knoflooksoep:, , 4 bollen knoflook ( bollen geen tenen ), 30 g boter, 3 uien, gesnipperd, 3 laurierblaadjes, 3 eetlepel bloem, 375 ml slagroom, 1 ½ liter kippenbouillon, 4 eieren, , gekruid lamsrack:, , 3 el. olijfolie, 1 zakje slakkenboterkruiden, 16 lams kotelletjes, 4 pp, pot wildfond, 300 ml rode wijn van goede kwaliteit, p/z uit de molen, , bij 1:, , 900 gram spruiten, 300 gram panchetta in blokjes ( of ontbijtspek ), 1 teen knoflook, 1 el olijfolie, 1 tl nootmuskaat, , bij 2 :, , 1 zak rosti rondjes k&k, Mc cain, je kunt ze ook zelf maken, maar ik krijg de smaak niet zoals die van hen, oftewel ik vindt ze gewoon lekker., , bij 3 :, , tutti frutti:, , zak tutti frutti, 500 ml rode wijn., 1 el. maizena, , , dessert :, , een flink stuk brie de meaux dik genoeg om er 4 plakken van ongeveer 1,5 cm van te snijden .( let op dit is een rauwe melkse brie, zwangeren en ouderen moeten daar iets mee oppassen ) neem anders een andere van goede kwaliteit, zolang het geen roombrie is., , 2 el. bosbessenjam, de rodewijn saus, aangelengd met tutti frutti marinade, 100 gram koude boter in blokjes., bordje bloem, ei en panko voor paneer., , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-12-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Groene aspergesoep

Amuse

INGREDIENTEN

, 350 gram groene asperges, 1 groentebouillontablet, 500 ml water, 1 sjalotje, 50 ml kookroom, 4 plakken ontbijtspek, scheutje olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2018
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

kerst 2016 deel 1

Het duurt niet zolang meer en dan is het weer kerst , dus schieten mijn, en dan  voornamamelijk vrouwlijke collega.s iets in de stress , want wat moet er nou weer op tafel en hoe regelen we dat allemaal. en hoe leuk is het dat ze dan aan mij vragen, heb jij geen ideetjes? jazeker wat me opvalt is dat het gourmet wel een keer klaar is , en de rosbief met spruiten is ook zooooo 1960 . 1 ding willen ze allemaal en dat is geen stress, lekker , en toch iets waar mensen over praten. in kleine hapjes staan al zat gerechten die je zo door kan schuiven naar de kerst , dit menue is custom made voor een collega, maar dat deel ik graag. een lang verhaal met heel veel ingredienten, maar je bent wel klaar , en van te voren te maken  

INGREDIENTEN

Amuse:, bonbon van fricandeau met kalfs gehakt, , 200 gram kalfs gehakt, 1 eiwit, 1 el picadillo kruiden ( jb ), 1 el paneermeel, 4 grote maar dunnen plakken fricandeau, 4 lange stengels koriander( zonder blaadjes ), 2 el kwark ( mager, vol, grieks whatever zolang het maar naturel is ), 2 tl kerrie poeder, , voor : Prei-broccolisoep met coquilles:, soep is van te voren te maken, coquilles op de dag zelf, maar is 3 minuten werk, 1 ui, 1 stengel bleekselderij, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 350 gram broccoli, in stronkjes verdeeld, 200 gram prei, in ringen gesneden, 150 gram aardappel, in kleine blokjes gesneden, 1 liter groentebouillon, 2 eetlepels vissaus (nuoc mam), zout & versgemalen peper, 12 coquilles, olijf olie / boter ( gezouten ), , hoofd & bij : surf & turf met hartige muffins, dag van te voren:, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 250 ml volle melk, 1 tl gehakte bieslook, ongeveer 125 gram broccoli, 2 handjes verse spinazie, 1 ui, gesnipperd, halve theelepel paprikapoeder, 1 tl knoflookpoeder, 75 gram Gruyère geraspt, , het zoetje van de wortel past perfect bij de kreeft, kleur op je bord!, 2 pakken wortel mix ( ah ), grof zout, olijf olie, blancheer de wortelen voor 10 minuten, spoel koud af, en droog met keuken papier, leg op bakpapier in je ovenschaal, en meng olie met wat zout, smeer in en grill af, dit kan helaas niet van te voren ., , saus voor eend & kreeft :, eend:, van te voren te maken :4 el wildfond,3 el bramen jam,2 el water, , smelt de fond, voeg water toe, dan de jam roer goed serveer over je eendenborst ., kreeft saus ( boter ) :, , 1 zakje slakkenboter kruiden, 4 el boter, gewoon mengen in je keuken machine tot romig, , 2 pakjes eendenborst gerookt, 2 kreeften gekookt ( of vers, ligt aan je budget ), , haal de diepvries kreeften uit de verpakking, laat in een schaal ontdooien ( dag van te voren ) giet regelmatig ijswater af, in de koelkast., 2 kreeften gekookt ( of vers, ligt aan je budget ), , haal de diepvries kreeften uit de verpakking, laat in een schaal ontdoooien ( dag van te voren ) giet regelmatig ijswater af, in de koelkast., , snijdt door met een scherp broodmes, verwijder de groene smurie, smeer in met de boter, en grill tot boter gaat lopen, verwarm je grill pan, en grill de eenden borst kort tot lauw, serveer direct, eenden borst links, wortel in het midden, halfe kreeft rechts s, het kan zijn dat ik dingen ben vergeten, comment me dan graag, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-11-2016
  • Frans
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top