- Eigen recept
Amuse van gevulde dadels
Een hartige amuse ! Ook uitstekend als borrelhapje of voor een receptie
6 dadels (vers) 12 amandelen 4 plakjes ontbijtspek 5 eetl. geraspte kaas (jonge) 1 steel bleekselderij 2 eetl. crème fraîche 1 takje verse koriander 1 theelepel mediterrane kruiden partje citroen
Dadels ontpitten, evt. amandelen licht roosteren, ontbijtspek uitbakken en aflaten koelen, draden van de bleekselderij trekken,alleen het blad van de koriander gebruiken, schil van de citroen snijden
Doe alle ingrediënten in de machine. Niet te lang, het geheel moet wat grof blijven. Vul de dadels met dit mengsel. Garneren met propje ontbijtspek of een amandel.
- Multi-cultureel Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-03-2009Multi-cultureel Voorgerecht10-20 min.
Gevulde dadels met Roquefort
Makkelijk en super lekkere amuse
12 dadels, 50 gr Roquefort, in 12 stukjes gesneden, enkele gehakte walnoten
- Belgisch Amuse
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-03-2016Belgisch Amuse0-10 min.
- Eigen recept
Een amuse/tapas van een dadel gerold in spek
Een leuk en SUPER SIMPELE amuse/borrelhap. Leuk om dit te serveren in een mooi amuse bakje.
20 dunne reepjes rookspek., 20 dadels zonder pit., ,
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-05-2009Frans0-10 min.
- Eigen recept
DADELSPIESJES een ontzettend leuke borrelhap
Leuk ook om dit te serveren als amuse in een mooi amuse bakjeof lepel.
12 dadels, 6 rechte repen ontbijtspek, 3 plakken chorizo van 3 mm, 15 gram boter, Versgemalen grove zwarte peper.,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-05-2009Frans10-20 min.
Slarolletje met Gruyere
Amuse van prachtige groene rolletjes met een pittig-zoete vulling van kaas, dadels, mosterd en bosui
1 kleine krop Romaanse sla, 4 dadels, 1 bosuitje, 100 gr. Zwitserse gruyere, 1 eetl. abrikozenjam, 1 theel. grove mosterd
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-10-200510-20 min.
Fingers
Een voorgerechtje of amuse met foie gras en chutney
, 800 gram foie gras naturel (bloc of terrine), 200 gram ontbijtkoek, , Chutney:, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 20 gram vers geraspte gember, 40 gram ontpitte dadels, 40 gram gedroogde abrikozen, 40 gram rozijnen, 40 gram gepelde amandelen, 40 gram gepelde pistache nootjes, 20 gram witte balsamico azijn, 100 gram bruine suiker, zout en peper uit de molen.,
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-01-2006Frans Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Bloemkoolzalfje met speklapje
De rechterfoto is een amuse van restaurant Het Koetshuis in Bennekom en links een foto met min of meer dezelfde smaken, maar dan als avondmaaltijd. De amuse is een panna cotta van gebakken bloemkool, crème van gepekelde dadels, broccoli, gezouten citroen en biltong. En ik ontdekte ook nog cashewnoten in dit prachtige schilderijtje. Een ienie mienie gerechtje, maar met heel veel smaken. Dit soort kunstwerkjes zijn natuurlijk moeilijk na te maken, maar ik vind het wel een uitdaging om de smaak te benaderen. Allereerst thuis maar eens opgezocht wat biltong is. Dat is gedroogd vlees, wordt vooral in Zuid Afrika gegeten. Is hier niet gemakkelijk te krijgen, dus als alternatief dacht ik aan struisvogelbiefstuk, maar helaas werd dat niet meer verkocht bij de ALDI. Dan maar heel iets anders, een biologisch speklapje. Panna cotta van bloemkool klinkt mij ook iets te ingewikkeld in de oren, maar een zalfje van bloemkool maken, moet niet al te moeilijk zijn. Dan nog wat dadels er doorheen, broccoli erbij, wat gehakte cashewnoten eroverheen en voila, klaar is Kees. Om er een volwaardige maaltijd van te maken heb ik er ook nog wat zoete aardappel bij gedaan. Al met al niet te moeilijk en zeker niet te duur. Ik kon het niet laten om toch even een serveerring te gebruiken, zodat ik een torentje kon maken. Niet zo mooi als bij Het Koetshuis, maar qua smaken komt het best in de buurt.
Voor de bloemkoolzalf, een half bloemkooltje in roosjes gesneden, 2.5 dl room, 1 dl melk, peper/zout, En verder:, een halve broccoli, in roosjes gesneden, 4 dadels, grof gesneden, handje ongezouten cashewnoten, grof gehakt, 2 kleine speklapjes (liefst biologisch) in reepjes gesneden, een halve citroen, partjes ontveld en in stukjes gesneden, 1 zoete aardappel in frietjes gesneden, zeezout, olijfolie, ,
- Europees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-11-2016Europees Hoofdgerecht30-60 min.