1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Dadels

Amuse dadels recepten (7)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Amuse van gevulde dadels

Een hartige amuse ! Ook uitstekend als borrelhapje of voor een receptie

INGREDIENTEN

6 dadels (vers) 12 amandelen 4 plakjes ontbijtspek 5 eetl. geraspte kaas (jonge) 1 steel bleekselderij 2 eetl. crème fraîche 1 takje verse koriander 1 theelepel mediterrane kruiden partje citroen

Voorbereiding

Dadels ontpitten, evt. amandelen licht roosteren, ontbijtspek uitbakken en aflaten koelen, draden van de bleekselderij trekken,alleen het blad van de koriander gebruiken, schil van de citroen snijden

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in de machine. Niet te lang, het geheel moet wat grof blijven. Vul de dadels met dit mengsel. Garneren met propje ontbijtspek of een amandel.

  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2009
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde dadels met Roquefort

Makkelijk en super lekkere amuse

INGREDIENTEN

12 dadels, 50 gr Roquefort, in 12 stukjes gesneden, enkele gehakte walnoten

  • Belgisch Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2016
  • Belgisch Amuse
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een amuse/tapas van een dadel gerold in spek

Een leuk en SUPER SIMPELE amuse/borrelhap. Leuk om dit te serveren in een mooi amuse bakje.

INGREDIENTEN

20 dunne reepjes rookspek., 20 dadels zonder pit., ,

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-05-2009
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

DADELSPIESJES een ontzettend leuke borrelhap

Leuk ook om dit te serveren als amuse in een mooi amuse bakjeof lepel.

INGREDIENTEN

12 dadels, 6 rechte repen ontbijtspek, 3 plakken chorizo van 3 mm, 15 gram boter, Versgemalen grove zwarte peper.,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2009
  • Frans
  •  10-20 min.

Slarolletje met Gruyere

Amuse van prachtige groene rolletjes met een pittig-zoete vulling van kaas, dadels, mosterd en bosui

INGREDIENTEN

1 kleine krop Romaanse sla, 4 dadels, 1 bosuitje, 100 gr. Zwitserse gruyere, 1 eetl. abrikozenjam, 1 theel. grove mosterd

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-2005
  •  
  •  10-20 min.

Fingers

Een voorgerechtje of amuse met foie gras en chutney

INGREDIENTEN

, 800 gram foie gras naturel (bloc of terrine), 200 gram ontbijtkoek, , Chutney:, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 20 gram vers geraspte gember, 40 gram ontpitte dadels, 40 gram gedroogde abrikozen, 40 gram rozijnen, 40 gram gepelde amandelen, 40 gram gepelde pistache nootjes, 20 gram witte balsamico azijn, 100 gram bruine suiker, zout en peper uit de molen.,

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-01-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bloemkoolzalfje met speklapje

De rechterfoto is een amuse van restaurant Het Koetshuis in Bennekom en links een foto met min of meer dezelfde smaken, maar dan als avondmaaltijd. De amuse is een panna cotta van gebakken bloemkool, crème van gepekelde dadels, broccoli, gezouten citroen en biltong. En ik ontdekte ook nog cashewnoten in dit prachtige schilderijtje. Een ienie mienie gerechtje, maar met heel veel smaken. Dit soort kunstwerkjes zijn natuurlijk moeilijk na te maken, maar ik vind het wel een uitdaging om de smaak te benaderen. Allereerst thuis maar eens opgezocht wat biltong is. Dat is gedroogd vlees, wordt vooral in Zuid Afrika gegeten. Is hier niet gemakkelijk te krijgen, dus als alternatief dacht ik aan struisvogelbiefstuk, maar helaas werd dat niet meer verkocht bij de ALDI. Dan maar heel iets anders, een biologisch speklapje.   Panna cotta van bloemkool klinkt mij ook iets te ingewikkeld in de oren, maar een zalfje van bloemkool maken, moet niet al te moeilijk zijn. Dan nog wat dadels er doorheen, broccoli erbij, wat gehakte cashewnoten eroverheen en voila, klaar is Kees. Om er een volwaardige maaltijd van te maken heb ik er ook nog wat zoete aardappel bij gedaan. Al met al niet te moeilijk en zeker niet te duur. Ik kon het niet laten om toch even een serveerring te gebruiken, zodat ik een torentje kon maken. Niet zo mooi als bij Het Koetshuis, maar qua smaken komt het best in de buurt.

INGREDIENTEN

Voor de bloemkoolzalf, een half bloemkooltje in roosjes gesneden, 2.5 dl room, 1 dl melk, peper/zout, En verder:, een halve broccoli, in roosjes gesneden, 4 dadels, grof gesneden, handje ongezouten cashewnoten, grof gehakt, 2 kleine speklapjes (liefst biologisch) in reepjes gesneden, een halve citroen, partjes ontveld en in stukjes gesneden, 1 zoete aardappel in frietjes gesneden, zeezout, olijfolie, ,

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste amuse dadels recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top