1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Courgette

Amuse courgette recepten (14) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

garnalen Amuse of voorgerecht

Ik heb mogen meelopen bij sterren restaurant Niven en daar heb ik dit hapje van af gekeken en nagemaakt. Heerlijke amuse maar ook zeer smakelijk als voorgerecht de hoeveel heden kan je aanpassen aan de personen

INGREDIENTEN

20 gram Hollandse garnalen per persoon., een hele kleine courgette, crème Fraiche, mayonaise, handje zoute pinda,s, Witte balsamico crème, 1 radijs per persoon, beetje bieslook olie (eventueel zelf gemaakt, verse bieslook in stukken snijden en 24 uur in de olie laten marineren, liefst druivenpit olie dan in de keukenmachine en klaar is de bieslook olie.)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2013
  •  
  •  20-30 min.

Courgette soep

Lekker soepje . Ook lekker als een amuse.  

INGREDIENTEN

1 courgette in kleine blokjes., 1 ui gesnipperd., 1 teen knoflook gesnipperd., 8 dl kippenbouilon ., 2 lenteuitjes gesnipperd., Peterselie en bieslook fijn gesneden, 1/ 2 kleine paprika in kleine blokjes gesneden, 40 gram roomkaas.( en wat voor de garnering)., E.V.T druppel tabasco.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2016
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kalfsoester tartaar op courgette

Dit is een amuse receptje .

INGREDIENTEN

1 lapje Kalfsoester, 1 eetlepel Kappertjes, 2 stuks Augurken, 1 theelepel Mosterd, 2 eetlepels Olijfolie, extra vierge, 8 plakken Courgette,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kaviaar van courgette met parmazaan creme

Ook leuk als een amuse of klein tussengerecht

INGREDIENTEN

2 gourgette, Gemalen komijn, 1 tak rozemarijn, Zout en peper uit de molen, Olijfolie, 1 teen knoflook, 2 dl. slagroom, 100 gr parmezaan

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2017
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

rucolamousse met courgetteolie

Een pittig voorgerechtje [amuse] dat er mooi uit ziet [zachtgroenekleur] Makkelijk te maken en succes verzekerd!

INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 1 kleine ui in stukken gesneden, het wit van 1 prei, 150 gram rucola in stukken gesneden, een scheut droge witte wijn, 4gelatineblaadjes 2,5 dl slagroom niet te stijf [lobbig] geklopt., 2 dl olijfolie, 1/2 kleine courgette in zeer kleine blokjes gesneden, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-06-2009
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  60-120 min.

Meze/Tapas: Auberginerolletjes van de grill met feta

Deze kwam ik tegen en o, la, la dit is een lekker Grieks hapje ! Maak op de barbecue buiten klaar, maar binnen met een grillpan kan ook. Pure Griekse smaken deze borrelhapjes of Griekse tapas. Ook leuk om neer te zetten als amuse als je Grieks wilt gaan tafelen. Niet lastig om te maken en hiermee scoor je geweldig. Je kan er ook een Grieks hapjes-plateau mee maken (Meze). Knoflookgarnalen, calamaris, dolma`s, spinazieflapjes, Griekse salade, Kalamata olijven, Gegrilde courgette in knoflook-tomatensaus en wat je verder lekker vind.

INGREDIENTEN

2 grote verse aubergines, Griekse olijfolie (AH excellent), Zeezout, 200 g romige feta, verkruimeld, 30 g verse munt, Geraspte schil van 1 citroen (zest), 2 el citroensap, vers geperst, 2 tenen knoflook, gehakt, 1 verse rode chilipeper, zonder zaadjes, gehakt, 1 el extra olijfolie, extra vierge

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2013
  • Grieks
  •  20-30 min.

courgetteplakjes met pestosaus

Amuse

INGREDIENTEN

1 courgette - 1 el. pesto - 1 el. creme fraiche - 100 gr. gerookte zalm - 12 blaadjes basilicum - olie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2000
  •  
  •  10-20 min.

Andalusische garnalensalade

Amuse

INGREDIENTEN

2 sinaasappels - 1 courgette - 200 gr. gepelde kreeftgarnalen - 4 el. sinaasappelsap - 6 el. mayonaise - ? tl. tijm - tabasco - sla - takjes tijm

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

St. jacobsmosselen op een bedje van fijne groenten

Amuse - warm

INGREDIENTEN

100 gr. courgette - 1 geschrapt worteltje - 1 el. fijngehakte basilicum - ? tl. suiker - zout - peper - 1 el. citroensap - 2 el. walnotenolie - 1 stukje winterwortel - olijfolie - 12 schoongemaakte st. jacobsmosselen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  •  
  •  10-20 min.

Antipasti groenterolletjes

Een heerlijk vegetarisch hapje dat ik heb toegevoegd aan mijn recepten om morgen tijdens een diner te serveren als amuse.

INGREDIENTEN

? 1 pot geroosterde paprika's (465 g), ? 1 pakje gemarineerde artisjokken (100 g), ? 1 pakje gegrilde aubergine (100 g), ? ca. 100 g zongedroogde tomaten in olie, ? 2 bolletjes mozzarella (kaas, a 125 g), ? 1 courgette, ? 2 eetlepels olijfolie, ? 1/2 bakje verse walnootpesto (a 100 g), ? 1/4 zakje verse munt (a 15 g),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Blini's met Kwartelspiegelei

Een recept van het Kooktheater Vier personen. Amuse. Bereiding ca. 30 minuten.

INGREDIENTEN

Voor de blini's:, 60 g boter, 125 g bloem, 1 theelepel zout, 1/4 theelepel peper, 3/4 theelepel bakpoeder, 3/4 theelepel gedroogde gist, 2 eieren, 21/2 dl volle melk, , voor de vulling:, 1/2 courgette, 1 eetlepel olijfolie, 1/2 teentje knoflook, 1 bakje tuinkers, 4 eetlepels boter, 12 kwarteleitjes, zout, peper,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Bladerdeeghapje met groenten en zalm

Amuse

INGREDIENTEN

24 vierkantjes diepvriesbladerdeeg van 8x8 - 3 dikke wortelen - 1 kleine courgette - 1 kleine venkel - 200 gr. verse spinazie - 500 gr. rauwe zalm - 1 ei - 1 el. melk - zout - peper -, Saus, 1 sjalot - 1 dl. visbouillon - 1 dl. droge witte wijn - ? l. room - 1 el. ijskoude boter - zout ? peper -1 tomaat,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2000
  •  
  •  20-30 min.

Courgetterolletje met zalmburger en ricotta

Deze courgetterolletjes met zalmburgers en ricotta maken van iedere borrel een feestje. Heerlijk romig door het ricottamengsel! Perfect voor bij de borrel of als amuse bij bijvoorbeeld het kerstdiner. 

INGREDIENTEN

1 pak Iglo naturel fish burgers zalm, 3 el amandelschaafsel, 0,5 citroen, 15 g dille, 1 snufje peper, 150 g ricotta, 2 courgettes

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2018
  • Wereld Amuse
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top