1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Chorizo

Amuse chorizo recepten (7)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Amuse van gamba met tomatengelei, chorizo en venkel

Amuse van gamba, goed voor te bereiden..

INGREDIENTEN

Gambas knoflook Sterke tomatenbouillon Bieslook Zeezout Chorizo Sjalot Babyvenkel

Voorbereiding

Gambas in knoflook en zeezout op 150C. 15 minuten voorgaren.

Bereidingswijze

Snij chorizo en sjalotje in kleine blokjes en smoor in een koekenpan. Breng 500 ml. sterke tomatenbouillon aan de kook, bind met 8 gram Kappa(poeder) en voeg gehakte bieslook toe. Doe de gambas aan een prikker, dompel ze in de tomaten gelei en leg ze in de gesmoorde chorizo. Snij de venkel in dunne ringen en garneer de gambas op de top met de ringetjes venkel.

  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2010
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Een Kastanjechampignon gevuld met pittig gehakt als amuse

Een lekker warm en pittig hapje, U kunt de champignon van te voren vullen, tot de gebruik in de koelkast bewaren ven voor serveren afbakken. Wrijf de champignons dan even in met wat citroensap zodat ze tijdens het bewaren niet verkleuren.

INGREDIENTEN

250 gram kastanjechampignons 4 el olijfolie zout en peper wat blaadjes basilicum 150 gram rundergehakt 50 gram chorizo, heel fijn gesneden/gehakt 2 el fijngesneden peterselie 1 tl chilipoeder.

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

Chorizo met appeltjes

Lekkere starter of amuse, gestoofd in cider......bijzonder aangenaam 

INGREDIENTEN

1 licht pikante chorizo (ongesneden, versmarkt), 2 appelen, 1 ui, 1 citroen (alleen het sap), 1.5 dl cider (brut), 1 eetl. olijfolie, 1 takje peterselie (vers), 0.5 koffiel. tijm (gedroogd), peper en zout

  • Belgisch Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2016
  • Belgisch Amuse
  •  10-20 min.

Gebakken chorizo met olijven

Amuse - warm

INGREDIENTEN

8 dikke plakken chorizo - 2 teentjes knoflook - 1 tl. tijm - 50 gr. ontpitte olijven - 25 gr. blanke amandelen

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

DADELSPIESJES een ontzettend leuke borrelhap

Leuk ook om dit te serveren als amuse in een mooi amuse bakjeof lepel.

INGREDIENTEN

12 dadels, 6 rechte repen ontbijtspek, 3 plakken chorizo van 3 mm, 15 gram boter, Versgemalen grove zwarte peper.,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2009
  • Frans
  •  10-20 min.

Blokjes worst met gepofte paprika, lente-ui, augurk en bruno

INGREDIENTEN

300 gram chorizo, 2 stuks rode paprika, 4 stuks Roma-tomaat, 4 stuks Kühne augurken, 1 stuk lente-ui,

  • Spaans Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2011
  • Spaans Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

GLAASJE EI-CHORIZO MENGSEL MET GEWÜRTZTRAMINER GELEI

Een gemakkelijk en smakelijk hapje dat bij vele gelegenheden geserveerd kan worden. Daarnaast is het een goedkope amuse en is snel klaar, maar moet ongeveer een half uur in de koelkast rusten. De gewurtztraminer wijn zorgt voor een kruidig accent.

INGREDIENTEN

3 glazen Gewürztraminer, 1 blaadje gelatine, 1 ei, 20 g chorizo, 1 el Dijon mayonaise, snufje five spices, peper en zout, 1 el olie. Als gewone mayonaise gebruikt wordt voeg 1 tl mosterd toe.

  • Europees Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2020
  • Europees Amuse
  •  0-10 min.
Nieuwste amuse chorizo recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top