Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Champignons

Amuse champignons recepten (21) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Amusechampignons

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje.

INGREDIENTEN

8 niet al te grote champignons, 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden, 100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes, fijngehakte peterselie, wat blaadjes peterselie om te garneren, geraspte belegen kaas, bouillon van tablet

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Champignons gevuld met garnalen (amuse)

Een lekkere lichte amuse

INGREDIENTEN

24 champignons, 100 gram boter, 2 teentjes knoflook, 1 bosje peterselie, peper en zout, 100 gram garnalen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Amuse

Toast met champignons

INGREDIENTEN

Champignons op toast,  1 bakje champignons,  beetje olijfolie,  Italiaanse keukenkruiden,  Verse peterselie,  2 teentjes knoflook,  zout/peper,  2 mozarella kaasjes,  3 sneetjes witbrood, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Gevulde champignons (amuse)

INGREDIENTEN

12 grote champignons, citroensap, boter, 150 gram garnalen, 1 sjalotje, 1 mespunt kerriepoeder, 1 mespunt cayennepeper, 1 dl. witte wijn, 1 dl. visfond, 2 dl. slagroom, ma?zena, basilicum, bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2006
  •  
  •  20-30 min.

Een Kastanjechampignon gevuld met pittig gehakt als amuse

Een lekker warm en pittig hapje, U kunt de champignon van te voren vullen, tot de gebruik in de koelkast bewaren ven voor serveren afbakken. Wrijf de champignons dan even in met wat citroensap zodat ze tijdens het bewaren niet verkleuren.

INGREDIENTEN

250 gram kastanjechampignons 4 el olijfolie zout en peper wat blaadjes basilicum 150 gram rundergehakt 50 gram chorizo, heel fijn gesneden/gehakt 2 el fijngesneden peterselie 1 tl chilipoeder.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

Champignon-entrecote amuse

  

INGREDIENTEN

, 200 g entrecote, 10 g boter, 500 ml droge witte wijn, 12 kastanjechampignons, 1 citroen, uitgeperst, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 60 g verse peterselie, fijngesneden, Zeezout, ,

  •  …
  •  
  • Geplaatst op12-01-2015
  •  
  •  

Amuse gueulles

INGREDIENTEN

Mosselschelpen, garnalen, creme fraiche, witte wijn, geraspte kaas, peterselie, witbrood, palingfilet, ui, dille, citroen, veldsla, krulandijvie, pate, cranberrycompote, broccoli, wortel, rode paprika, groene paprika, champignons, bleekselderij, olie, azijn, mayonaise, verse kruiden, creme fraiche, witlofblad, garnalen, mango, komkommer, citroenrasp, zout, peper, soesjes zonder vulling, ham, asperges, grote champignons, paneermeel, vleesragout, kip, groenten, kruidenmayonaise, bladerdeeg, roquefort, kaastaart of groentetaart, tuinkers, geitenkaas, roomkaas met bieslook, palingfilet, ei, vismousse, kerstomaten, meloenbolletjes, rauwe ham, muntsaus of munt, rucolasla, gerookte heilbotfilet, notenolie, kappertjes, zwarte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Amuse op lepel van Ragout van wilde champignons

Lekker en apart>

INGREDIENTEN

200 gr gemengde, wilde champignons 30 gr boter 1 teentje knoflook mespuntje vleesectract peper en zout enkele takjes peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Amuse Champignonhoedje Met Rosbief

INGREDIENTEN

, 4 kleine champignons, 3 el droge witte wijn, ? el citroensap, 1 el olijfolie, zout, peper, 1 klein teentje knoflook, 4 toefjes peterselie, 1 plakje rosbief, keukenpapier, 4 amuselepels

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Amuse boleten

Dit heerlijke recept is voor 12 amuse lepels. De smaak van de boleten is heerlijk aromatisch.

INGREDIENTEN

10 gram gedroogde boleten, 1/2 teentje knoflook, snufje gedroogde peterselie, ca 50 ml groentebouillon, 10 gram grana padano, 100 gram champignons, 1 tl truffelolie + beetje op brood, (eventueel een beetje geraspte truffel), 1 sneetje witbrood zonder korst, 1/2 tl maizena

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2012
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Champignon-rosbief amuse

Amuse van Inge december 2014

INGREDIENTEN

1/2 liter droge witte wijn, 1 citroen, handvol verse peterselie, 2 teentjes knoflook, 4 kastanjechampignons, 4 plakjes rosbief, zeezout

  •  Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-04-2018
  • Frans Amuse
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

(amuse) Met Hollandse garnalen gevulde paddenstoelen

Heerlijk amuse hapje ,als voorproefje op een heelijk diner

INGREDIENTEN

4 grote champignons, 100 gram Hollandse garnalen, 25 gram gemalen gruyere, 1 dl. room, 25 gram boter, peper en zout, enkele takjes peterselie,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2009
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Amuse bouche a l'epinard

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg van 5 x 5 cm, 2 dooiers, gare spinazie, 12 halve walnoten, 6 plakjes ei, , ANDERE VULSELS: gehakt, champignons, ui en paprika

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Tapas: Spaanse gevulde champignons

Een heerlijk en makkelijk tapas gerecht. Eenvoudig en snel voor te bereiden. Ideaal in combinatie met meerdere tapas gerechten. De Serrano ham en de Manchego kaas maken het tot Spaanse champignons. TIP: Ook lekker als amuse of borrelhapje.

INGREDIENTEN

5 reuze champignons, 50 gram Serrano ham, 50 gram Manchego kaas, 5 zongedroogde tomaatjes, 2 lente uitjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2014
  • Spaans
  •  20-30 min.

Amuse Avec Escargots Et Les Moules Aux Curry

INGREDIENTEN

20 escargots, 20 mosselen, 50 gr roomboter, 1 ei, knoflook naar behoefte, 150 gram fijngesneden champignons, 300 ml bouillon, zout, peper, nootmuskaat, 2 eetlepels curry, room

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-1998
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Romige paté van kippenlevertjes, port en kastanjechampigons

Een zalige paté. Gemakkelijk te maken. Lekker als je gasten krijgt met een stukje stokbrood, maar ook een heerlijke amuse voor ? 12 personen.

INGREDIENTEN

60 gr boter - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - wat takjes tijm - 250 gram kippenlevertjes - 2 plakjes bacon - 60 gr kastanje champignons - 1 wijnglas port - 1/2 wijnglas slagroom

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2004
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Reuzen champignon gevuld met katenspek en Camembert.

Paddenstoelen en herfst horen natuurlijk bij elkaar. Champignons lijken misschien een beetje saai, maar je hebt ze in allerlei soorten en maten en je kunt ze overal voor gebruiken. Een voorbeeld zijn deze reuzen champignons. Je vindt ze vaak op de markt voor weinig geld en ze zijn heerlijk om er een vulling in te doen. Als voorgerecht serveer je het op een beetje sla, maar ook leuk als hapje of als amuse. Met de vulling kun je gemakkelijk variëren, bijvoorbeeld door de camembert te vervangen door brie of andere kaas naar wens. In plaats van het katenspek kun je ook ontbijtspek nemen.

INGREDIENTEN

- 5 reuzen champignons, - 50 gram (katen)spekreepjes, - 1 teen knoflook, - ½ camembert, - ½ bosje lente ui, - ½ bosje peterselie, - olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Trio van sprot (luxe voorgerecht)

Drie verschillende voorgerechtjes op één bord; misschien ook wel te gebruiken als een amuse .. Waterkerssoep met gerookte sprot en verse garnalen Rillettes van gerookte sprot Licht gerookte sprotfilet met vijf kruiden en linzen

INGREDIENTEN

Waterkerssoep met gerookte sprot en verse garnalen, , 300 gram gerookte sprotfilet (in reepjes), 200 gram verse grijze garnalen, 90 gram champignons, 4 bos- of lenteuitjes, 2 bundels waterkers, 2 dl olijfolie, 2 dl room, 1,5 l kippenbouillon, dille, peper en zout, , Rillettes van gerookte sprot, , 16 gerookte sprotfilets, 1 dl olijfolie, 2 bos- of lenteuitjes, ¼ sap van limoen, ¼ schil van limoen, 1 rode appel, peper, meergranen broodje, , Licht gerookte sprotfilet met vijf kruiden en linzen, , 2 à 3 sprotfilets per persoon, 20 gram dille, 20 gram citroenmelisse, platte peterselie, verse koreander, 1 eetlepel suiker, yoghurt, olijfolie, rode linzen, witte linzen, , Droge kruiden voor het mengsel:, 4 gram venkelzaadjes, 4 gram zwarte peper, 4 gram fruitpepper strayberry lemon (Verstegen), 4 gram szechuan peper (roze peper), 4 gram koreander

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-08-2009
  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.

Cham­pig­non-kip­spies­jes met mos­terd­may­o­nai­se

Een warm bijgerecht dat ook als amuse gegeven kan worden , snel gemaakt en lekker

INGREDIENTEN

100 ml mayonaise, 3 eetlepels crème fraîche, 1 eetlepel grove mosterd, 1 theelepel honing, 6 plakjes bacon, 12 kleine champignons, 1 grote kipfilet (in 12 blokjes)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-12-2017
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Vietnamese nems met chilidipsaus

Als voorgerecht of als amuse altijd succes !  Het recept is goed voor circa 40 stuks

INGREDIENTEN

300 g kipfilet, 2 wortelen, 1 ei, 50 g engelenhaar of sojavermicelli, 100 g sojascheuten, 1 kleine ui, 40 blaadjes rijstpapier (diameter 16 cm), 6 gedroogde zwarte paddenstoelen, 2 el vissaus, 1 tl suiker, peper - zout, , Voor de dipsaus:, 1 Spaanse peper, 1 teentje look, 2 el rietsuiker, 2 el vers limoensap, 2 el vissaus, voor erbij: sla - munt - koriander - komkommer

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2016
  • Vietnamees Amuse
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top