1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Champignons

Amuse champignons recepten (39)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Amusechampignons

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje.

INGREDIENTEN

8 niet al te grote champignons 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden 100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes fijngehakte peterselie wat blaadjes peterselie om te garneren geraspte belegen kaas bouillon van tablet

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de champignons schoon en haal het steeltje er voorzichtig uit. Meng de ham, peterselie en de roomkaas door elkaar.

Bereidingswijze

Vul de champignons met de ham-massa. Zet de champignons in een Ovenschaal. Giet een laagje bouillon in de ovenschaal anders worden de champignons erg droog. Bestrooi de champignons met de geraspte kaas. Zet ze in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze plm. 20 minuten bakken tot ze goudbruin zien. Garneer de champignons met een blaadje peterselie.

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse

Toast met champignons

INGREDIENTEN

Champignons op toast,  1 bakje champignons,  beetje olijfolie,  Italiaanse keukenkruiden,  Verse peterselie,  2 teentjes knoflook,  zout/peper,  2 mozarella kaasjes,  3 sneetjes witbrood, , ,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Champignons gevuld met garnalen (amuse)

Een lekkere lichte amuse

INGREDIENTEN

24 champignons, 100 gram boter, 2 teentjes knoflook, 1 bosje peterselie, peper en zout, 100 gram garnalen

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gevulde champignons (amuse)

INGREDIENTEN

12 grote champignons, citroensap, boter, 150 gram garnalen, 1 sjalotje, 1 mespunt kerriepoeder, 1 mespunt cayennepeper, 1 dl. witte wijn, 1 dl. visfond, 2 dl. slagroom, ma?zena, basilicum, bieslook

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2006
  •  
  •  20-30 min.

Een Kastanjechampignon gevuld met pittig gehakt als amuse

Een lekker warm en pittig hapje, U kunt de champignon van te voren vullen, tot de gebruik in de koelkast bewaren ven voor serveren afbakken. Wrijf de champignons dan even in met wat citroensap zodat ze tijdens het bewaren niet verkleuren.

INGREDIENTEN

250 gram kastanjechampignons 4 el olijfolie zout en peper wat blaadjes basilicum 150 gram rundergehakt 50 gram chorizo, heel fijn gesneden/gehakt 2 el fijngesneden peterselie 1 tl chilipoeder.

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

Champignon-entrecote amuse

  

INGREDIENTEN

, 200 g entrecote, 10 g boter, 500 ml droge witte wijn, 12 kastanjechampignons, 1 citroen, uitgeperst, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 60 g verse peterselie, fijngesneden, Zeezout, ,

  •  
  •  
  • Geplaatst op12-01-2015
  •  
  •  

Amuse gueulles

INGREDIENTEN

Mosselschelpen, garnalen, creme fraiche, witte wijn, geraspte kaas, peterselie, witbrood, palingfilet, ui, dille, citroen, veldsla, krulandijvie, pate, cranberrycompote, broccoli, wortel, rode paprika, groene paprika, champignons, bleekselderij, olie, azijn, mayonaise, verse kruiden, creme fraiche, witlofblad, garnalen, mango, komkommer, citroenrasp, zout, peper, soesjes zonder vulling, ham, asperges, grote champignons, paneermeel, vleesragout, kip, groenten, kruidenmayonaise, bladerdeeg, roquefort, kaastaart of groentetaart, tuinkers, geitenkaas, roomkaas met bieslook, palingfilet, ei, vismousse, kerstomaten, meloenbolletjes, rauwe ham, muntsaus of munt, rucolasla, gerookte heilbotfilet, notenolie, kappertjes, zwarte peper

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Amuse boleten

Dit heerlijke recept is voor 12 amuse lepels. De smaak van de boleten is heerlijk aromatisch.

INGREDIENTEN

10 gram gedroogde boleten, 1/2 teentje knoflook, snufje gedroogde peterselie, ca 50 ml groentebouillon, 10 gram grana padano, 100 gram champignons, 1 tl truffelolie + beetje op brood, (eventueel een beetje geraspte truffel), 1 sneetje witbrood zonder korst, 1/2 tl maizena

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2012
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Champignon-rosbief amuse

Amuse van Inge december 2014

INGREDIENTEN

1/2 liter droge witte wijn, 1 citroen, handvol verse peterselie, 2 teentjes knoflook, 4 kastanjechampignons, 4 plakjes rosbief, zeezout

  • Frans Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-04-2018
  • Frans Amuse
  •  0-10 min.

Amuse op lepel van Ragout van wilde champignons

Lekker en apart>

INGREDIENTEN

200 gr gemengde, wilde champignons 30 gr boter 1 teentje knoflook mespuntje vleesectract peper en zout enkele takjes peterselie

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Amuse Champignonhoedje Met Rosbief

INGREDIENTEN

, 4 kleine champignons, 3 el droge witte wijn, ? el citroensap, 1 el olijfolie, zout, peper, 1 klein teentje knoflook, 4 toefjes peterselie, 1 plakje rosbief, keukenpapier, 4 amuselepels

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste amuse champignons recepten
  • Eigen recept

(amuse) Met Hollandse garnalen gevulde paddenstoelen

Heerlijk amuse hapje ,als voorproefje op een heelijk diner

INGREDIENTEN

4 grote champignons, 100 gram Hollandse garnalen, 25 gram gemalen gruyere, 1 dl. room, 25 gram boter, peper en zout, enkele takjes peterselie,

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2009
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Amuse bouche a l'epinard

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg van 5 x 5 cm, 2 dooiers, gare spinazie, 12 halve walnoten, 6 plakjes ei, , ANDERE VULSELS: gehakt, champignons, ui en paprika

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

champignon rosbief amuse

Ggsd

INGREDIENTEN

1/2 liter droge witte wijn, 1 citroen, handvol verse peterselie, 2 teentjes knoflook, 4 kastanjechampignons, 4 plakjes rosbief, zeezout, , ,

  • Europees Amuse
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-03-2019
  • Europees Amuse
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Tapas: Spaanse gevulde champignons

Een heerlijk en makkelijk tapas gerecht. Eenvoudig en snel voor te bereiden. Ideaal in combinatie met meerdere tapas gerechten. De Serrano ham en de Manchego kaas maken het tot Spaanse champignons. TIP: Ook lekker als amuse of borrelhapje.

INGREDIENTEN

5 reuze champignons, 50 gram Serrano ham, 50 gram Manchego kaas, 5 zongedroogde tomaatjes, 2 lente uitjes

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2014
  • Spaans
  •  20-30 min.

Amuse Avec Escargots Et Les Moules Aux Curry

INGREDIENTEN

20 escargots, 20 mosselen, 50 gr roomboter, 1 ei, knoflook naar behoefte, 150 gram fijngesneden champignons, 300 ml bouillon, zout, peper, nootmuskaat, 2 eetlepels curry, room

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-1998
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gamba`s met Champignons

Een pittig voorgerechtje, qua maat tussen amuse en entree in.

INGREDIENTEN

12 gambas, 4 grote champignons, crème fraiche, witte wijn, cayennepeper, limoensap, vinaigre, suiker, amandelsnippers, viskuit, dille

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde champignons met geitenkaas

Amuse - warm

INGREDIENTEN

16 middelgrote champignons - olie - 100 gr. ontbijtspek in dunne repen - 100 gr. geitenkaas

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2000
  •  
  •  20-30 min.

Gegratineerde Kwarteleitjes In Champignons

Borrelhapje of Amuse met kwarteleitjes en champignons

INGREDIENTEN

8 grote champignons, 1 eetlepel citroensap, reepjes rauwe ham, 8 kwarteleitjes, 8 flinke lepels creme fraiche, Parmezaanse kaas, geraspt

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-1999
  •  
  •  10-20 min.

Champignons met kip en kruidenboter

Amuse

INGREDIENTEN

8 grote champignons - 2 kipfilets, kruidenboter: enkele takjes peterselie - enkele takjes dragon - 3 teentjes knoflook - 1 bakje kervel - sap van 1/2 citroen - 250 gr. boter - cayennepeper - peper - zout,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-1999
  •  
  •  20-30 min.

Dinerbolletje gevuld met kruidige champignons

Feestelijk voorgerecht of amuse

INGREDIENTEN

- 4 dinerbolletjes (hele kleine harde broodjes), - 200 gram champignons, - 1 rode ui, - 4 takjes verse tijm, - 2 takjes verse rozemarijn, - 150 gram roomkaas, - 2 tenen knoflook, - scheut witte wijn,

  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-04-2005
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.

krab/kreeft gevulde champignons

Ik maak ze vaak , of vaker maar nog nooit op deze wijze , ik moet zeggen damn lekker , amuse bij het vis menue , of gewoon als tuddensnack  https://www.smulweb.nl/community/recepten/hans3333/champignons  

INGREDIENTEN

16 grote champignons naar keuze, 300 gram krab of kreeften vlees, 30 gr. panko verdeeld, 30 gram geraspte parmezan, 80 ml. mayonaise, belgisch ( gebruik verder dan geen zout ), 80 ml. creamcheese naturel, 2 el. gesipperde lente ui, groen en wit, 1 dikke el. knoflookpasta, 1 el, gedroogde peterselie, 2 el. oregano, beetje olijfolie, klontje boter

  • Europees Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-12-2020
  • Europees Amuse
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

champignons gevuld met garnalen

Dit heb ik afgelopen weekend gemaakt.Ik heb het als amuse aangeboden bij een glaasje prosecco...het was een succes.

INGREDIENTEN

20 champignons, 100g boter, 1 bosje peterselie, peper en zout, 100g garnalen

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-04-2009
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Champignons gevuld met ui, ham en veel knoflook

Leuk receptje als voorgerecht maar ook enig op dit te serveren als amuse op bijvoorbeeld een lepel.

INGREDIENTEN

12 grote champignons 2 uien in kleine stukjes 4 teentjes knoflook uit de pers 200 gram ham fijngesneden 1 el pimentos in kleine stukjes peper en sout olijfolie

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Romige paté van kippenlevertjes, port en kastanjechampigons

Een zalige paté. Gemakkelijk te maken. Lekker als je gasten krijgt met een stukje stokbrood, maar ook een heerlijke amuse voor ? 12 personen.

INGREDIENTEN

60 gr boter - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - wat takjes tijm - 250 gram kippenlevertjes - 2 plakjes bacon - 60 gr kastanje champignons - 1 wijnglas port - 1/2 wijnglas slagroom

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2004
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Reuzen champignon gevuld met katenspek en Camembert.

Paddenstoelen en herfst horen natuurlijk bij elkaar. Champignons lijken misschien een beetje saai, maar je hebt ze in allerlei soorten en maten en je kunt ze overal voor gebruiken. Een voorbeeld zijn deze reuzen champignons. Je vindt ze vaak op de markt voor weinig geld en ze zijn heerlijk om er een vulling in te doen. Als voorgerecht serveer je het op een beetje sla, maar ook leuk als hapje of als amuse. Met de vulling kun je gemakkelijk variëren, bijvoorbeeld door de camembert te vervangen door brie of andere kaas naar wens. In plaats van het katenspek kun je ook ontbijtspek nemen.

INGREDIENTEN

- 5 reuzen champignons, - 50 gram (katen)spekreepjes, - 1 teen knoflook, - ½ camembert, - ½ bosje lente ui, - ½ bosje peterselie, - olijfolie

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gevulde champignon.

Amuse voor 2 personen.

INGREDIENTEN

2 grote champignons, 1 eetlepel roomkaas met tuinkruiden, peper en zout., ,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Champignon cappucino

Een "amuse" soepje met een bijzonder verfijnde smaak. Wel bewerkelijk, maar is het werk absoluut waard! Oude en daarmee soms afgeprijsde champignons hebben een sterkere smaak. Dit recept heb ik per ongeluk twee keer geplaatst. Het verwijderen van één versie, bracht met zich mee dat het recept nu weggeschreven staat onder "orphan", maar het is dus door mij geplaatst: http://www.smulweb.nl/recepten/1363200/Champignon-cappucino

INGREDIENTEN

1 kilo ( oude) champignons, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 el olijfolie, 1 liter gevogelte bouillon, 2 dl room, 200 gr koude boter in kleine blokjes, peper, zout

  • Fusion
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-05-2009
  • Fusion
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Rosbief truffeltjes met roomkaas-champignon vulling

Heerlijke amuse.

INGREDIENTEN

6 plakjes Rosbief, 100 gram roomkaas (verse), 1 kleine ui, Rucola, zout, peper, 3 eetlepels kappertjes, 250 gram champignons, franse mosterd, 4 eetlepels balsamico azijn, olijfolie

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2011
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Champignon met rosbief

Amuse: champignon met rosbief

INGREDIENTEN

4 kleine champignons, 3 eetlepels droge witte wijn, 0,5 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olijfolie, zout, 1 teentje knoflook, 4 toefjes peterselie, 2 plakjes rosbief

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-04-2009
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Trio van sprot (luxe voorgerecht)

Drie verschillende voorgerechtjes op één bord; misschien ook wel te gebruiken als een amuse .. Waterkerssoep met gerookte sprot en verse garnalen Rillettes van gerookte sprot Licht gerookte sprotfilet met vijf kruiden en linzen

INGREDIENTEN

Waterkerssoep met gerookte sprot en verse garnalen, , 300 gram gerookte sprotfilet (in reepjes), 200 gram verse grijze garnalen, 90 gram champignons, 4 bos- of lenteuitjes, 2 bundels waterkers, 2 dl olijfolie, 2 dl room, 1,5 l kippenbouillon, dille, peper en zout, , Rillettes van gerookte sprot, , 16 gerookte sprotfilets, 1 dl olijfolie, 2 bos- of lenteuitjes, ¼ sap van limoen, ¼ schil van limoen, 1 rode appel, peper, meergranen broodje, , Licht gerookte sprotfilet met vijf kruiden en linzen, , 2 à 3 sprotfilets per persoon, 20 gram dille, 20 gram citroenmelisse, platte peterselie, verse koreander, 1 eetlepel suiker, yoghurt, olijfolie, rode linzen, witte linzen, , Droge kruiden voor het mengsel:, 4 gram venkelzaadjes, 4 gram zwarte peper, 4 gram fruitpepper strayberry lemon (Verstegen), 4 gram szechuan peper (roze peper), 4 gram koreander

  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-08-2009
  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.

Cham­pig­non-kip­spies­jes met mos­terd­may­o­nai­se

Een warm bijgerecht dat ook als amuse gegeven kan worden , snel gemaakt en lekker

INGREDIENTEN

100 ml mayonaise, 3 eetlepels crème fraîche, 1 eetlepel grove mosterd, 1 theelepel honing, 6 plakjes bacon, 12 kleine champignons, 1 grote kipfilet (in 12 blokjes)

  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-12-2017
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Aardappel in kroket met ham en peterselie

Hartig aperitiefhapje ( amuse) dat makkelijk te bereiden is.

INGREDIENTEN

600 g bloemige aardappelen, 2 sneetjes Meesterlyck-ham, 30 g champignons, 2 eierdooiers, 2 eieren, 2 el bloem, broodkruim, 40 g boter, 20 g sjalot, 20 g peterselie, 20 g grove mosterd, peper en zout

  • Belgisch Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2015
  • Belgisch Amuse
  •  30-60 min.

Gegrilleerde paddestoelen

Amuse

INGREDIENTEN

500 gr. grotchampignons - olijfolie - 3 dl. tomatensaus - 1 dl. witte wijn - 10 teentjes knoflook - Provencaalse kruiden - zout - peper

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2000
  •  
  •  10-20 min.

Nutroast met cranberry`s

Dit is een hoofdgerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

INGREDIENTEN

- handjevol eekhoorntjesbrood of wilde paddestoel, - 2 el olijfolie, - 2 stengels bleekselderij, stukjes, - een rode ui, - 2 teentjes knoflook, - 150 gram risotto-rijst, - 100 ml witte wijn, - 500 ml groentenbouillon, - 200 gram champignons, - 100 gram geroosterde amandelen, - 100 gram pistachenoten, - handjevol broodkruim van oud brood, - 125 gram cheddarkaas, - 1 rode chilipeper, fijngesneden, - geraspte citroenschil, - 2 eieren, geklopt, - 2 takjes van : salie, rozemarijn en tijm. blaadjes fijngehakt, - 2 el basterdsuiker, - 200 gram verse cranberry`s, - 1 eetlepel roomboter

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vietnamese nems met chilidipsaus

Als voorgerecht of als amuse altijd succes !  Het recept is goed voor circa 40 stuks

INGREDIENTEN

300 g kipfilet, 2 wortelen, 1 ei, 50 g engelenhaar of sojavermicelli, 100 g sojascheuten, 1 kleine ui, 40 blaadjes rijstpapier (diameter 16 cm), 6 gedroogde zwarte paddenstoelen, 2 el vissaus, 1 tl suiker, peper - zout, , Voor de dipsaus:, 1 Spaanse peper, 1 teentje look, 2 el rietsuiker, 2 el vers limoensap, 2 el vissaus, voor erbij: sla - munt - koriander - komkommer

  • Vietnamees Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2016
  • Vietnamees Amuse
  •  30-60 min.
Nieuwste amuse champignons recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top