- Eigen recept
Amuse Groene Asperge, gerookte katenspek en blauwkaas
Lekker hartige amuse, om bijvoorbeeld van vis naar vlees over te gaan (smaak te neutraliseren); kan ook als borrelhapje
12 groene asperges; zes plakjes gerookte katenspek, 150 gr. blauw zachte kaas, drie eetl. crème Fraîche, bosje bieslook, zout, peper
- Tussengerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-12-2009Fusion Tussengerecht10-20 min.
- Eigen recept
Amuse Groene Asperge, gerookte katenspek en blauwkaas
Lekker hartige amuse, om bijvoorbeeld van vis naar vlees over te gaan (smaak te neutraliseren); kan ook als borrelhapje
12 groene asperges; zes plakjes gerookte katenspek, 150 gr. blauw zachte kaas, drie eetl. crème Fraîche, bosje bieslook, zout, peper
- Tussengerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-12-2009Fusion Tussengerecht10-20 min.
Elegante peren-gembersoep
Sommige mensen zullen dit te veel werk vinden. Ik maak dit soepje graag als lichte entree voor een wat luxere maaltijd. Het is goed voor te bereiden, zodat je, als de gasten er zijn, snel klaar bent. Ook geschikt als amuse-soepje.
1 venkelknol, 1 prei, 30 gr gemberwortel,geschild, 4 rijpe handperen, sap van 1 limoen, 1 afgestreken tl zout, 1 el niet te scherpe, blauwe schimmelkaas, 3-4 el ongeslagen room, kaneel
- Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-02-2010Fusion Voorgerecht60-120 min.
Bruschetta met perensalsa
Bij deze amuse zitten de smaken helemaal juist !
1 walnotenbrood, 100 g blauwe schimmelkaas (verkruimeld), 2 peren (in blokjes gesneden), 1 rode ui (fijngesnipperd), 2 el bieslook (fijngesneden)
- Amuse
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-08-2017Belgisch Amuse0-10 min.
Rode én witte wijngelei met vele toepassingsmogelijkheden
Dit receptje las ik eens op de site van Kookwinkel Cook & Co . Zo jammer, dat deze kookwinkel in mijn woonplaats is opgeheven. Ik kwam er graag altijd wel even snuffelen naar nieuwe kookspulletjes. Toch fijner dan online bestellen. Deze gelei is veelvuldig te gebruiken en lang houdbaar en zeer de moeite waard. Ach.... het kost nauwelijks moeite en dan heb je ook nog wat bijzonders. Zie bij de bereiding waarvoor je het allemaal kunt gebruiken.
375 ml Witte Chardonnay, 250 gr geleisuiker speciaal ( Van Gilse), 375 ml Merlot of Syrah
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-01-2019Nederlands Bijgerecht0-10 min.