Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Blauwe Kaas

Amuse blauwe kaas recepten (4) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Amuse Groene Asperge, gerookte katenspek en blauwkaas

Lekker hartige amuse, om bijvoorbeeld van vis naar vlees over te gaan (smaak te neutraliseren); kan ook als borrelhapje

INGREDIENTEN

12 groene asperges; zes plakjes gerookte katenspek, 150 gr. blauw zachte kaas, drie eetl. crème Fraîche, bosje bieslook, zout, peper

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2009
  • Fusion Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Amuse Groene Asperge, gerookte katenspek en blauwkaas

Lekker hartige amuse, om bijvoorbeeld van vis naar vlees over te gaan (smaak te neutraliseren); kan ook als borrelhapje

INGREDIENTEN

12 groene asperges; zes plakjes gerookte katenspek, 150 gr. blauw zachte kaas, drie eetl. crème Fraîche, bosje bieslook, zout, peper

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2009
  • Fusion Tussengerecht
  •  10-20 min.

Elegante peren-gembersoep

Sommige mensen zullen dit te veel werk vinden. Ik maak dit soepje graag als lichte entree voor een wat luxere maaltijd. Het is goed voor te bereiden, zodat je, als de gasten er zijn, snel klaar bent. Ook geschikt als amuse-soepje.

INGREDIENTEN

1 venkelknol, 1 prei, 30 gr gemberwortel,geschild, 4 rijpe handperen, sap van 1 limoen, 1 afgestreken tl zout, 1 el niet te scherpe, blauwe schimmelkaas, 3-4 el ongeslagen room, kaneel

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-02-2010
  • Fusion Voorgerecht
  •  60-120 min.

Bruschetta met perensalsa

Bij deze amuse zitten de smaken helemaal juist ! 

INGREDIENTEN

1 walnotenbrood, 100 g blauwe schimmelkaas (verkruimeld), 2 peren (in blokjes gesneden), 1 rode ui (fijngesnipperd), 2 el bieslook (fijngesneden)

  •  Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Belgisch Amuse
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top