1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Blauwe Kaas

Amuse blauwe kaas recepten (5)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Amuse Groene Asperge, gerookte katenspek en blauwkaas

Lekker hartige amuse, om bijvoorbeeld van vis naar vlees over te gaan (smaak te neutraliseren); kan ook als borrelhapje

INGREDIENTEN

12 groene asperges; zes plakjes gerookte katenspek, 150 gr. blauw zachte kaas, drie eetl. crème Fraîche, bosje bieslook, zout, peper

Voorbereiding

Stap de blauwe kaas even 20 sec. in de magnetron (hoogste stand), zodat hij begint te smelten. Snijdt de asperges zo, dat ze mooi in de lepel vallen (gooi de uiteinden weg, bewaar de kopjes).

Bereidingswijze

Blancheer de asperges (ongever 2 minuten) in een pan kokend heet water. Rol twee asperges in een plakje gerookte katenspek en bak ze rondom snel bruin in een beetje olijfolie. Meng de blauwe kaas met de crème fraîche (voeg eventueel extra crème fraîche toe als de saus te sterk van smaak is), daarna de bieslook, het zout en peper naar smaak. Opmaak lepel: vul eerst de lepel met het blauwe kaas mengsel, leg hierop de ingepakte asperges.

  • Fusion Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2009
  • Fusion Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Amuse Groene Asperge, gerookte katenspek en blauwkaas

Lekker hartige amuse, om bijvoorbeeld van vis naar vlees over te gaan (smaak te neutraliseren); kan ook als borrelhapje

INGREDIENTEN

12 groene asperges; zes plakjes gerookte katenspek, 150 gr. blauw zachte kaas, drie eetl. crème Fraîche, bosje bieslook, zout, peper

  • Fusion Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2009
  • Fusion Tussengerecht
  •  10-20 min.

Elegante peren-gembersoep

Sommige mensen zullen dit te veel werk vinden. Ik maak dit soepje graag als lichte entree voor een wat luxere maaltijd. Het is goed voor te bereiden, zodat je, als de gasten er zijn, snel klaar bent. Ook geschikt als amuse-soepje.

INGREDIENTEN

1 venkelknol, 1 prei, 30 gr gemberwortel,geschild, 4 rijpe handperen, sap van 1 limoen, 1 afgestreken tl zout, 1 el niet te scherpe, blauwe schimmelkaas, 3-4 el ongeslagen room, kaneel

  • Fusion Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-02-2010
  • Fusion Voorgerecht
  •  60-120 min.

Bruschetta met perensalsa

Bij deze amuse zitten de smaken helemaal juist ! 

INGREDIENTEN

1 walnotenbrood, 100 g blauwe schimmelkaas (verkruimeld), 2 peren (in blokjes gesneden), 1 rode ui (fijngesnipperd), 2 el bieslook (fijngesneden)

  • Belgisch Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Belgisch Amuse
  •  0-10 min.

Rode én witte wijngelei met vele toepassingsmogelijkheden

 Dit receptje las ik eens op de site van Kookwinkel Cook & Co . Zo jammer, dat deze kookwinkel in mijn woonplaats is opgeheven. Ik kwam er graag altijd wel even snuffelen naar nieuwe kookspulletjes. Toch fijner dan online bestellen. Deze gelei is veelvuldig te gebruiken en lang houdbaar en zeer de moeite waard. Ach.... het  kost nauwelijks moeite en dan heb je ook nog wat bijzonders. Zie bij de bereiding waarvoor je het allemaal kunt gebruiken.

INGREDIENTEN

375 ml Witte Chardonnay, 250 gr geleisuiker speciaal ( Van Gilse), 375 ml Merlot of Syrah

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-01-2019
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste amuse blauwe kaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top