Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Avocado

Amuse avocado recepten (31) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesam

Geleerd tijdens een van de workshops van Librije`s Atelier. Heerlijke amuse van tonijn.

INGREDIENTEN

- 150 gram mooie verse tonijn, - 1 rijpe avocado (geprakt), - 1/4 komkommer geschild in kleine blokjes, - 1 el creme fraiche, - citroensap, - zout en peper, - sojasus, , Voor de dressing:, - 30 gram wit sesamzaad, - 2 el limoensap, - 1/2 teentje geperste knoflook, - 1/2 spaanse peper zonder zaadjes, - 1 el sesamolie, - 70 ml zonnebloemolie, - 1 el honing

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2008
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amuse van garnalen en avocado

Heerlijk hapje van frisse garnalen met romige avocado

INGREDIENTEN

Voor 12 personen:, 300 gram Hollandse garnalen, 2 citroenen, dille, 2 lente-uitjes, 4 avocado`s, 1 bakje zure room, 2 trostomaten, cayennepeper, zout, peper, bieslook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2011
  •  
  •  10-20 min.

Amuse van Hollandse garnalen op avocadomousse

Romig amuseglaasje met avocadomousse en Hollandse garnalen.

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, in blokjes, 1 ontvelde tomaat, in blokjes, 1 el limoen- of citroensap, 2 el zure room, 2 el olijfolie, 2 gedroogde chilipepers, verkruimeld, 2 tl mierikswortel, 1 bakje Hollandse garnalen (100 g),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Rauwe zeebaars met avocado en kruiden (TOP AMUSE)

Dit is een wel een heel erg lekker hapje en ziet er nog leuk uit ook. Leuk om als amuse te presenteren of lekker voorgerecht waarmee je echt kan scoren. Ook lekker slank en gezond.

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, 120 g zeebaarsfilet (30 g per glaasje) Neem wel wilde, die is lekkerder, 1 flinke handvol verse kruiden: dille, koriander, bieslook, 1 limoen, 1 citroen, olijfolie, peper, zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2012
  • Vis Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse als Avocadosoepje met ricotta

Leuke amuse om te maken!

INGREDIENTEN

1 avocado, geschild en ontpit 50 ml room sap van een halve citroen 100 ml groentebouillon 1 el sherry versgemalen peper 25 gr zachte ricotta, verkruimeld vierde bakje tuinkers, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-11-2006
  • Frans
  •  10-20 min.

Hollandse garnalen amuse

Tip voor kerst: Een lekkere simpele Hollandse garnalen amuse die je in 15 minuten op tafel kan hebben staan.

INGREDIENTEN

100 gr Hollandse garnalen, ½ avocado (rijp), 1 grote stronk witlof (8 blaadjes), 1 el verse dille, 2-3 el whisky cocktailsaus, , whisky cocktailsaus, 100 ml slagroom, 2 el mayonaise, 1 el ketchup, 1-2 el whisky, 2 tl citroen sap, zout en cayenne peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2012
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Amuse van gerookte zalm met een citroencrème

Megaklassieke ingrediënten, op een vork ofl. Weer anders-dan-anders gepresenteerd. Dat hapt makkelijk weg zonder vette vingers te krijgen,. Prik eventueel eerst een stukje komkommer of avocado aan de vork en wikkel de zalm daaromheen.

INGREDIENTEN

200 gram gerookte zalm, 1 citroen, 4 el crème fraiche, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2010
  • Frans
  •  10-20 min.

Amuse van avocadomousse met zalmeitjes

De romige avocado smaakt erg lekker samen met de pittige koriander en de gerookte zalm.

INGREDIENTEN

2 rijpe avocado's - 1-2 el. citroensap - zout,cayennepeper - 1/4-1/2 tl. gemalen komijn - 2 el. fijngesneden koriander - 100 gr. fijngesneden gerookte zalm - potje zalmeitjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2006
  •  
  •  10-20 min.

Amuse van Rauwe-hamrolletjes gevuld met feta en zuidvruchten

Met deze als Japanse maki opgerolde ham maakt u ongetwijfeld indruk! Rauwe ham, kaas en zuidvruchten vormen een heerlijk zoet-zouthapje voor bij een aperitief.

INGREDIENTEN

3 plakken rauwe ham, ½ avocado, 3 gedroogde abrikozen, 3 gedroogde vijgen, 1 plak feta, Prikkertjes,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-2011
  • Frans
  •  10-20 min.

Auberginesandwiches met avocado

Amuse

INGREDIENTEN

8 dunne plakken aubergine - 100 gr. creme fraiche - sla - ? avocado - 150 gr. paling - 75 gr. wit van prei - 1 el. citroensap - versgemalen peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2000
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Slasoep met avocado

Heerlijk zacht soepje,doet het goed na een amuse

INGREDIENTEN

1 krobsla, 1 l. kippenbouillon, 1 rijpe avocado, 1 prei met veel wit, 1 teen knoflook, 1 bakje rose garnalen, 1 bosui, limoensap, Verstegen kruiden, zeewier en citroen, peper uit de molen, geraspte Parmezaanse kaas of een andere pittige kaas, olie om in te bakken, evt allesbinder, garnering: crème fraîche en garnaaltjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2011
  •  
  •  20-30 min.

Super Skinny, Amuse met gerookte kip

Een heerlijke amuse. Simpel as that. Maar wel lekker en iedereen lust dit. Enjoy!

INGREDIENTEN

Men neme (voor 3-4 amuses, afhankelijk van de grootte):, 50 gram gerookte kipfilet, een halve avocado, 1 eetlepel magere kwark, kleine hand gepelde pistachenootjes, 1 kneep citroensap, peper en zout

  •  Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2015
  • Nederlands Amuse
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zalmtartaar met avocado

Het is een beetje bewerkelijk met al het fijnsnijden, maar als je het met z'n tweeën doet ben je sneller klaar, en het is nog gezellig ook. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken, dan gaat het nog sneller.

INGREDIENTEN

600 gram zalmfilet zonder huid, 200 gram gerookte zalm, 4 rijpe avocado's, 60 gram augurk, 60 gram kappertjes, 2 uien, 2 citroenen, 6 el olijfolie, 2 tl worcestersaus, 2 tl tabasco, 2 tl grove mosterd, peterselie of koriander (wat je lekkerder vindt, ik vind het allebei lekker), zout & peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2014
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Amuse van Zalm met Guacamole en Little Gem

Een amuse: klein, smakelijk hapje dat de zintuigen prikkelt en de eetlust opwekt. Snel op tafel! Zorg bij voorkeur wel dat je de guacamole (avocadodip) een uurtje van tevoren maakt, dan is ie lekkerder.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2009
  •  
  •  10-20 min.

Amuse van gerookte zalm met citroencrème op vork.

Megaklassieke ingrediënten, op een vork toch weer anders-dan-anders gepresenteerd. Dat hapt makkelijk weg zonder vette vingers te krijgen. Prik eventueel een stukje komkommer of avocado aan de vork en wikkel de zalm daaromheen.

INGREDIENTEN

200 gr gerookte zalm, 1 citroen, 4 el crème fraiche, 16 gebaksvorkjes of dessertvorkjes.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2011
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gerookte zalmtartaar met avocado

Wat je met een pakje gerookte zalm al niet kunt doen  Het is heerlijk als voorgerecht in een glaasje, amuse als lepelhapje, op een geroosterd stokbroodje als borrelhapje of voor op een buffet. Ik heb een paar voorbeelden van presentatie wijze gefotografeerd maar laat gerust je eigen fantasie de vrije loop want hiermee kun je alle kanten op.  Een heerlijk hapje met Pasen, Kerst of andere feestelijke gelegenheden. Ik heb koriander gebruikt omdat ik het een heerlijke combinatie vind met de avocado en limoen. Mocht je niet van koriander houden dan kun je dit ook vervangen door dille.

INGREDIENTEN

- 200 gram gerookte zalm (hou een paar kleine stukjes achter voor de garnering), - 1 avocado, - ½ bosje lente uitjes, - ½ bosje koriander of dille, - sap van ½ limoen, - 2 tl mierikswortel vers geraspt (of uit een potje), - 2 el creme fraiche, - 1 el kappertjes, - versgemalen zwarte peper en zeezout, - beetje sla of enkele geroosterde stokbroodjes om mee op te dienen.,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2017
  • Vis Voorgerecht
  •  10-20 min.

Zalmrolletjes met avocado en grapefruit

Heerlijke zalm amuse

INGREDIENTEN

4 grote rijstvellen, 200 gram gerookte zalm, 1 flinke avocado, 1/2 grapefruit, 8 takjes kervel, 4 eetl. kiemgroenten, , Voor de saus:, 4 eetl. olijfolie, 4 eetl. grapefruitsap, 1 theel. zoete chilisaus, 1/2 theel. geraspte gemberwortel,

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2018
  • Wereld Amuse
  •  20-30 min.

Avocadocreme met zalmblokjes en rivierkreeftjes

Een heerlijk en makkelijk te maken amuse gerecht.

INGREDIENTEN

2 rijpe avocado's, 1 limoen geperst, 2-3 eetlepels yoghurtmayonaise, 1 bakje rivierkreeftjes (100g), 1 bakje gerookte zalmblokjes (100g), 16 sprietjes bieslook (van plantje of uit zakje) fijngeknipt

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2005
  •  
  •  0-10 min.

Avocadomousse en bietenchips SCHITTEREND voorgerecht of amus

Maak de mousse ruim van te voren, dan wordt hij stevig en smeuïg. Deze glaasjes romige avocadomousse met citroen en verse kruiden zijn zowel subtief als eenvoudig. Ook super leuk als amuse.

INGREDIENTEN

2 kleine gekookte bietjes, Bakolie, 2 limoenen, 3 grote avocado`s of 4 kleine, 20 cl verse slagroom, 1 teentje knoflook, 1 sjalotje, 1 bosje verse koriander, 5 druppels tabasco, 1 mespuntje komijn, Zout en peper,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Avocado-basilicummousse met parmaham

Hayley Anne voorjaar 2002

INGREDIENTEN

1 Avocado, basilicumblaadjes, olijfoliezout en peper, parmaham,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-2010
  •  
  •  0-10 min.

Koud avocadosoepje met geitenkaas

Ook leuk om als amuse te serveren, bij aanvang van het kerstdiner als iedereen aan tafel gaat.

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, 1 eetlepel citroensap, 50 ml slagroom, 100 ml tuinkruidenbouillon (van tablet), afgekoeld, 2 eetlepels droge witte vermout, citroenpeper (molentje), 25 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine blanc), verkruimeld, 1/4 bakje tuinkers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2009
  •  
  •  0-10 min.

Mexicaanse garnalensalade

Amuse

INGREDIENTEN

1 avocado - 2 el. limoensap - 2 tomaten - 4 el. pittige tacosaus - 24 gepelde gekookte gamba?s - ijsbergsla - 4 el. zure room - taco-chips

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2000
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Zalmtoastjes

Deze uit de krant gehengeld, in een mum van tijd klaar en zo vers en lekker. Met deze eenvoud verras je je gasten en jezelf. Ook leuk als snelle amuse, slank en super gezond! Voldoende voor 14 stuks.

INGREDIENTEN

, 1 komkommer, 1 avocado, 3 takjes verse dille, 100 gr gerookte zalm filet

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-10-2016
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

Zalmrolletje met paterskaas

Amuse

INGREDIENTEN

Dunne plak verse zalm van 50 gr. - 2 plakjes paterskaas - 1 tl. venkelzaadjes - boter - 75 gr - room - 2 el. avocado (in kleine blokjes) - 1 tl. citroensap

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-1999
  •  
  •  20-30 min.

Avocadocreme met zalm en rivierkreeftjes

Een heerlijke amuse of onderdeel van een voorgerecht

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, sap van 1/2 limoen ( of flesje), 1 eetlepel Yogonaise, bakje rivierkreeftjes, bakje gerookte zalmblokjes, verse bieslook,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-07-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Nachos met garnalen en guacamole (12 stuks)

Deze amuse hapjes zijn een feest om te eten!

INGREDIENTEN

1 grote avocado (of 2 kleine), 1 tomaat, in kleine stukjes, 1 bosje verse koriander, fijngehakt, het sap van 1 limoen of citroen, 12 middelgrote gekookte garnalen, 1 eetlepel olijfolie, 12 grote nachos, gemalen chilipeper (liefst piment d'Espelette),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2014
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Zalmballetjes met avocadodipsaus

Feestelijke hartige amuse/ borrelhapje, makkleijk en snel gemaakt 

INGREDIENTEN

Voor de zalmballetjes:, , 500 gr verse zalm, 1 teentje look, 10 blaadjes munt, 1 rode ui, 10 blaadjes koriander, 2 el sojasaus, -olijfolie om te bakken, , Voor de avocadodipsaus:, , 1 avocado, 100 gr Griekse yoghurt, 1/2 limoen, het sap, peper, zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2017
  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Supersnelle luchtige avocadomousse met pistachenootjes en gerookte kip

Deze verrassende combinatie zorgt voor een heerlijk luchtig gerechtje. Afhankelijk van de hoeveelheid perfect te gebruiken als amuse of voorgerecht voor elke gelegenheid! Super snel en simpel, kan niet fout gaan. 

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, 1 flinke hand pistachenootjes, 50 gram gerookte kipfilet, 65 ml slagroom, Citroensap, peper en zout naar smaak

  •  Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-12-2016
  • Europees Amuse
  •  0-10 min.

paprikamousse

Amuse

INGREDIENTEN

Olijfolie 1 el., sjalotjes(fijn gehakt) 2 st., blik tomaten(uitgelekt) 1, paprika(rood)in blokjes 2 st., tijm 1 tl., zout/peper, witte gelantine 2 bl., avocado 1 st., citroensap 1/2 el., tabasco 1 tl., mayonaise 1 el., basilicum(blaadjes) 4 in dunne reepjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2000
  •  
  •  30-60 min.

Hollandse garnaaltjes met avocadomousse

Heerlijke en gemakkelijke amuse. Een combi van garnaaltjes met avocado is altijd prima.

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, sap van halve limoen, 200 gr Hollandse garnaaltjes, snufje chilipoeder, 8 takjes peterselie, peper en zout naar smaak uit de molen, 1 el zure room of crème fraîche, 8 amuseglaasjes

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-01-2019
  • Nederlands Amuse
  •  10-20 min.

Coquilles met doperwt en munt puree en 2 variaties.

Soms doet een titel niet echt recht aan een lekker gerecht en dit is er zo eentje. Kort gebakken coquilles op een bedje van doperwten puree en een beetje munt. Het recept is alweer een gouwe ouwe, maar als een feestelijk voorgerecht is dit een snel en makkelijk recept. Als voorgerecht, tussengerecht of amuse.

INGREDIENTEN

12 coquilles, 2 el verse munt grof gehakt, 400 gr diepvries doperwten, 1 teen knoflook gesnipperd, 1/2 tl zout, 3 el boter, vers gemalen peper, 1 tl vers geperst citroensap, 1 ruim snufje paprikapoeder

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2019
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top