- Eigen recept
Bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesam
Geleerd tijdens een van de workshops van Librije`s Atelier. Heerlijke amuse van tonijn.
- 150 gram mooie verse tonijn - 1 rijpe avocado (geprakt) - 1/4 komkommer geschild in kleine blokjes - 1 el creme fraiche - citroensap - zout en peper - sojasus Voor de dressing: - 30 gram wit sesamzaad - 2 el limoensap - 1/2 teentje geperste knoflook - 1/2 spaanse peper zonder zaadjes - 1 el sesamolie - 70 ml zonnebloemolie - 1 el honing
De dressing: Meng alle ingrediënten behalve het sesamzaad in de blender tot een gladde massa. Rooster de sesamzaadjes in een pan goudgeel en meng ze met de dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Snij de tonijn in 6 mooie dunne plakjes van een halve centimeter. Leg de plakjes tussen folie en plet ze met de pan flinterdun. Roer de geprakte avocado met de blokjes komkommer, zout, peper, citroensap en creme fraiche door elkaar. Leg een plakje tonijn op een stuk folie en scherp hierop een lepeltje avocado mengsel. Draai met behulp van het plastic de tonijn tot een mooie, gevulde bonbon. Leg het voor de stevigheid een halfuurtje in de koelkast. Verwijder het folie en bestrijk de bonbon met de dressing.
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-12-2008Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Amuse van garnalen en avocado
Heerlijk hapje van frisse garnalen met romige avocado
Voor 12 personen:, 300 gram Hollandse garnalen, 2 citroenen, dille, 2 lente-uitjes, 4 avocado`s, 1 bakje zure room, 2 trostomaten, cayennepeper, zout, peper, bieslook
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-05-201110-20 min.
Amuse van Hollandse garnalen op avocadomousse
Romig amuseglaasje met avocadomousse en Hollandse garnalen.
1 rijpe avocado, in blokjes, 1 ontvelde tomaat, in blokjes, 1 el limoen- of citroensap, 2 el zure room, 2 el olijfolie, 2 gedroogde chilipepers, verkruimeld, 2 tl mierikswortel, 1 bakje Hollandse garnalen (100 g),
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-11-2005Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Rauwe zeebaars met avocado en kruiden (TOP AMUSE)
Dit is een wel een heel erg lekker hapje en ziet er nog leuk uit ook. Leuk om als amuse te presenteren of lekker voorgerecht waarmee je echt kan scoren. Ook lekker slank en gezond.
1 rijpe avocado, 120 g zeebaarsfilet (30 g per glaasje) Neem wel wilde, die is lekkerder, 1 flinke handvol verse kruiden: dille, koriander, bieslook, 1 limoen, 1 citroen, olijfolie, peper, zout
- Vis Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-08-2012Vis Voorgerecht10-20 min.
Amuse als Avocadosoepje met ricotta
Leuke amuse om te maken!
1 avocado, geschild en ontpit 50 ml room sap van een halve citroen 100 ml groentebouillon 1 el sherry versgemalen peper 25 gr zachte ricotta, verkruimeld vierde bakje tuinkers, ,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-11-2006Frans10-20 min.
Hollandse garnalen amuse
Tip voor kerst: Een lekkere simpele Hollandse garnalen amuse die je in 15 minuten op tafel kan hebben staan.
100 gr Hollandse garnalen, ½ avocado (rijp), 1 grote stronk witlof (8 blaadjes), 1 el verse dille, 2-3 el whisky cocktailsaus, , whisky cocktailsaus, 100 ml slagroom, 2 el mayonaise, 1 el ketchup, 1-2 el whisky, 2 tl citroen sap, zout en cayenne peper
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-12-2012Nederlands10-20 min.
- Eigen recept
Amuse van gerookte zalm en avocadomousse.
Eenvoudig voorgerechtje of amuse in een glaasje met een gouden combinatie van avocado en gerookte zalm.
100 gr gerookte zalm in stukjes gesneden, enkele plukjes rucola of veldsla, crème fraîche, peper en zout uit de molen, 1 rijpe avocado, 1 /2 el geroosterde sesamzaadjes, enkele druppels citroensap
- Frans Amuse
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-10-2019Frans Amuse0-10 min.
Amuse van gerookte zalm met een citroencrème
Megaklassieke ingrediënten, op een vork ofl. Weer anders-dan-anders gepresenteerd. Dat hapt makkelijk weg zonder vette vingers te krijgen,. Prik eventueel eerst een stukje komkommer of avocado aan de vork en wikkel de zalm daaromheen.
200 gram gerookte zalm, 1 citroen, 4 el crème fraiche, ,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-11-2010Frans10-20 min.
Amuse van Rauwe-hamrolletjes gevuld met feta en zuidvruchten
Met deze als Japanse maki opgerolde ham maakt u ongetwijfeld indruk! Rauwe ham, kaas en zuidvruchten vormen een heerlijk zoet-zouthapje voor bij een aperitief.
3 plakken rauwe ham, ½ avocado, 3 gedroogde abrikozen, 3 gedroogde vijgen, 1 plak feta, Prikkertjes,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-10-2011Frans10-20 min.
Amuse van avocadomousse met zalmeitjes
De romige avocado smaakt erg lekker samen met de pittige koriander en de gerookte zalm.
2 rijpe avocado's - 1-2 el. citroensap - zout,cayennepeper - 1/4-1/2 tl. gemalen komijn - 2 el. fijngesneden koriander - 100 gr. fijngesneden gerookte zalm - potje zalmeitjes
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-03-200610-20 min.
Auberginesandwiches met avocado
Amuse
8 dunne plakken aubergine - 100 gr. creme fraiche - sla - ? avocado - 150 gr. paling - 75 gr. wit van prei - 1 el. citroensap - versgemalen peper.
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-04-200020-30 min.
- Eigen recept
Slasoep met avocado
Heerlijk zacht soepje,doet het goed na een amuse
1 krobsla, 1 l. kippenbouillon, 1 rijpe avocado, 1 prei met veel wit, 1 teen knoflook, 1 bakje rose garnalen, 1 bosui, limoensap, Verstegen kruiden, zeewier en citroen, peper uit de molen, geraspte Parmezaanse kaas of een andere pittige kaas, olie om in te bakken, evt allesbinder, garnering: crème fraîche en garnaaltjes
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-04-201120-30 min.
- Eigen recept
Zalmtartaar met avocado
Het is een beetje bewerkelijk met al het fijnsnijden, maar als je het met z'n tweeën doet ben je sneller klaar, en het is nog gezellig ook. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken, dan gaat het nog sneller.
600 gram zalmfilet zonder huid, 200 gram gerookte zalm, 4 rijpe avocado's, 60 gram augurk, 60 gram kappertjes, 2 uien, 2 citroenen, 6 el olijfolie, 2 tl worcestersaus, 2 tl tabasco, 2 tl grove mosterd, peterselie of koriander (wat je lekkerder vindt, ik vind het allebei lekker), zout & peper
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-11-2014Voorgerecht30-60 min.
Super Skinny, Amuse met gerookte kip
Een heerlijke amuse. Simpel as that. Maar wel lekker en iedereen lust dit. Enjoy!
Men neme (voor 3-4 amuses, afhankelijk van de grootte):, 50 gram gerookte kipfilet, een halve avocado, 1 eetlepel magere kwark, kleine hand gepelde pistachenootjes, 1 kneep citroensap, peper en zout
- Nederlands Amuse
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-01-2015Nederlands Amuse0-10 min.
- Eigen recept
Amuse van Zalm met Guacamole en Little Gem
Een amuse: klein, smakelijk hapje dat de zintuigen prikkelt en de eetlust opwekt. Snel op tafel! Zorg bij voorkeur wel dat je de guacamole (avocadodip) een uurtje van tevoren maakt, dan is ie lekkerder.
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-08-200910-20 min.
- Eigen recept
Gerookte zalmtartaar met avocado
Wat je met een pakje gerookte zalm al niet kunt doen Het is heerlijk als voorgerecht in een glaasje, amuse als lepelhapje, op een geroosterd stokbroodje als borrelhapje of voor op een buffet. Ik heb een paar voorbeelden van presentatie wijze gefotografeerd maar laat gerust je eigen fantasie de vrije loop want hiermee kun je alle kanten op. Een heerlijk hapje met Pasen, Kerst of andere feestelijke gelegenheden. Ik heb koriander gebruikt omdat ik het een heerlijke combinatie vind met de avocado en limoen. Mocht je niet van koriander houden dan kun je dit ook vervangen door dille.
- 200 gram gerookte zalm (hou een paar kleine stukjes achter voor de garnering), - 1 avocado, - ½ bosje lente uitjes, - ½ bosje koriander of dille, - sap van ½ limoen, - 2 tl mierikswortel vers geraspt (of uit een potje), - 2 el creme fraiche, - 1 el kappertjes, - versgemalen zwarte peper en zeezout, - beetje sla of enkele geroosterde stokbroodjes om mee op te dienen.,
- Vis Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-04-2017Vis Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Amuse in een glaasje Avocadomousse met tonijncrème
De combinatie van de zacht romige avocadomousse met de tonijncrème (tonijn uit een blikje) is heerlijk. Je kunt dit hapje ruim tevoren bereiden. In de koelkast en vlak voor het eten uit de koelkast halen.
1 avocado, geschild, in kleine blokjes, 1 eetlepel citroensap, peper, zout, 1/2 theelepel chilivlokken of een mespunt cayennepeper, 1 lenteuitje, wit en lichtgroen gesnipperd, 1 eetlepel roomkaas, 3 kerstomaatjes, 1 klein blikje tonijn op olie, peper, zout, 1 eetlepel mayonaise, 1/2 eetlepel roomkaas, 1 eetlepel gehakte bieslook, paar stengeltjes bieslook om te garneren
- Internationaal Amuse
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-12-2020Internationaal Amuse20-30 min.
Amuse van gerookte zalm met citroencrème op vork.
Megaklassieke ingrediënten, op een vork toch weer anders-dan-anders gepresenteerd. Dat hapt makkelijk weg zonder vette vingers te krijgen. Prik eventueel een stukje komkommer of avocado aan de vork en wikkel de zalm daaromheen.
200 gr gerookte zalm, 1 citroen, 4 el crème fraiche, 16 gebaksvorkjes of dessertvorkjes.,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-03-2011Frans10-20 min.
Zalmrolletjes met avocado en grapefruit
Heerlijke zalm amuse
4 grote rijstvellen, 200 gram gerookte zalm, 1 flinke avocado, 1/2 grapefruit, 8 takjes kervel, 4 eetl. kiemgroenten, , Voor de saus:, 4 eetl. olijfolie, 4 eetl. grapefruitsap, 1 theel. zoete chilisaus, 1/2 theel. geraspte gemberwortel,
- Wereld Amuse
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-10-2018Wereld Amuse20-30 min.
Avocadocreme met zalmblokjes en rivierkreeftjes
Een heerlijk en makkelijk te maken amuse gerecht.
2 rijpe avocado's, 1 limoen geperst, 2-3 eetlepels yoghurtmayonaise, 1 bakje rivierkreeftjes (100g), 1 bakje gerookte zalmblokjes (100g), 16 sprietjes bieslook (van plantje of uit zakje) fijngeknipt
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-03-20050-10 min.
Avocadomousse en bietenchips SCHITTEREND voorgerecht of amus
Maak de mousse ruim van te voren, dan wordt hij stevig en smeuïg. Deze glaasjes romige avocadomousse met citroen en verse kruiden zijn zowel subtief als eenvoudig. Ook super leuk als amuse.
2 kleine gekookte bietjes, Bakolie, 2 limoenen, 3 grote avocado`s of 4 kleine, 20 cl verse slagroom, 1 teentje knoflook, 1 sjalotje, 1 bosje verse koriander, 5 druppels tabasco, 1 mespuntje komijn, Zout en peper,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-05-2011Frans Voorgerecht20-30 min.
Avocado-basilicummousse met parmaham
Hayley Anne voorjaar 2002
1 Avocado, basilicumblaadjes, olijfoliezout en peper, parmaham,
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-07-20100-10 min.
Koud avocadosoepje met geitenkaas
Ook leuk om als amuse te serveren, bij aanvang van het kerstdiner als iedereen aan tafel gaat.
1 rijpe avocado, 1 eetlepel citroensap, 50 ml slagroom, 100 ml tuinkruidenbouillon (van tablet), afgekoeld, 2 eetlepels droge witte vermout, citroenpeper (molentje), 25 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine blanc), verkruimeld, 1/4 bakje tuinkers
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-10-20090-10 min.
Mexicaanse garnalensalade
Amuse
1 avocado - 2 el. limoensap - 2 tomaten - 4 el. pittige tacosaus - 24 gepelde gekookte gamba?s - ijsbergsla - 4 el. zure room - taco-chips
- Mexicaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-05-2000Mexicaans10-20 min.
Zalmtoastjes
Deze uit de krant gehengeld, in een mum van tijd klaar en zo vers en lekker. Met deze eenvoud verras je je gasten en jezelf. Ook leuk als snelle amuse, slank en super gezond! Voldoende voor 14 stuks.
, 1 komkommer, 1 avocado, 3 takjes verse dille, 100 gr gerookte zalm filet
- Multi-cultureel
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-10-2016Multi-cultureel0-10 min.
Zalmrolletje met paterskaas
Amuse
Dunne plak verse zalm van 50 gr. - 2 plakjes paterskaas - 1 tl. venkelzaadjes - boter - 75 gr - room - 2 el. avocado (in kleine blokjes) - 1 tl. citroensap
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-12-199920-30 min.
Avocadocreme met zalm en rivierkreeftjes
Een heerlijke amuse of onderdeel van een voorgerecht
1 rijpe avocado, sap van 1/2 limoen ( of flesje), 1 eetlepel Yogonaise, bakje rivierkreeftjes, bakje gerookte zalmblokjes, verse bieslook,
- Internationaal Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-07-2005Internationaal Voorgerecht0-10 min.
Nachos met garnalen en guacamole (12 stuks)
Deze amuse hapjes zijn een feest om te eten!
1 grote avocado (of 2 kleine), 1 tomaat, in kleine stukjes, 1 bosje verse koriander, fijngehakt, het sap van 1 limoen of citroen, 12 middelgrote gekookte garnalen, 1 eetlepel olijfolie, 12 grote nachos, gemalen chilipeper (liefst piment d'Espelette),
- Mexicaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-02-2014Mexicaans20-30 min.
Zalmballetjes met avocadodipsaus
Feestelijke hartige amuse/ borrelhapje, makkleijk en snel gemaakt
Voor de zalmballetjes:, , 500 gr verse zalm, 1 teentje look, 10 blaadjes munt, 1 rode ui, 10 blaadjes koriander, 2 el sojasaus, -olijfolie om te bakken, , Voor de avocadodipsaus:, , 1 avocado, 100 gr Griekse yoghurt, 1/2 limoen, het sap, peper, zout,
- Aziatisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-11-2017Aziatisch10-20 min.
- Eigen recept
Supersnelle luchtige avocadomousse met pistachenootjes en gerookte kip
Deze verrassende combinatie zorgt voor een heerlijk luchtig gerechtje. Afhankelijk van de hoeveelheid perfect te gebruiken als amuse of voorgerecht voor elke gelegenheid! Super snel en simpel, kan niet fout gaan.
1 rijpe avocado, 1 flinke hand pistachenootjes, 50 gram gerookte kipfilet, 65 ml slagroom, Citroensap, peper en zout naar smaak
- Europees Amuse
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-12-2016Europees Amuse0-10 min.
paprikamousse
Amuse
Olijfolie 1 el., sjalotjes(fijn gehakt) 2 st., blik tomaten(uitgelekt) 1, paprika(rood)in blokjes 2 st., tijm 1 tl., zout/peper, witte gelantine 2 bl., avocado 1 st., citroensap 1/2 el., tabasco 1 tl., mayonaise 1 el., basilicum(blaadjes) 4 in dunne reepjes,
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-12-200030-60 min.
Hollandse garnaaltjes met avocadomousse
Heerlijke en gemakkelijke amuse. Een combi van garnaaltjes met avocado is altijd prima.
1 rijpe avocado, sap van halve limoen, 200 gr Hollandse garnaaltjes, snufje chilipoeder, 8 takjes peterselie, peper en zout naar smaak uit de molen, 1 el zure room of crème fraîche, 8 amuseglaasjes
- Nederlands Amuse
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-01-2019Nederlands Amuse10-20 min.
Coquilles met doperwt en munt puree en 2 variaties.
Soms doet een titel niet echt recht aan een lekker gerecht en dit is er zo eentje. Kort gebakken coquilles op een bedje van doperwten puree en een beetje munt. Het recept is alweer een gouwe ouwe, maar als een feestelijk voorgerecht is dit een snel en makkelijk recept. Als voorgerecht, tussengerecht of amuse.
12 coquilles, 2 el verse munt grof gehakt, 400 gr diepvries doperwten, 1 teen knoflook gesnipperd, 1/2 tl zout, 3 el boter, vers gemalen peper, 1 tl vers geperst citroensap, 1 ruim snufje paprikapoeder
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-01-2019Frans Voorgerecht20-30 min.