1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Artisjok

Amuse artisjok recepten (10)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Artisjok Amuse

Je kunt amuses uitstekend bij een welkomstcocktail serveren. Voor meerdere personen verdubbel de aantallen

INGREDIENTEN

1/2 potje gemarineerde artisjokhartjes 1/2 zakje verse basilicum snufje zout versgemalen zwarte peper 1 plak parmaham 4 mooie amuselepels

Voorbereiding

Pureer de artisjokharten met 8 blaadjes basilicum met een keukenmachine of staafmixer. Voeg eventueel wat van de artisjokolie toe om de mousse smeuïger te maken. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

Snij 4 dunne repen van de parmaham en leg de reepjes in de breedte over de lepels. Schep een beetje mousse op de ham en vouw de ham er overheen, zodat het een mooi pakketje wordt

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amuse van artisjok met geitenkaas

Hartige amuse of borrelhapje

INGREDIENTEN

4 artisjokharten niet uit blik,1 teentje geraspte knoflook,kleingesneden bosje basilicum, 50 gr. harde geraspte geitenkaas, zout en peper, 6 zwarte olijven zonder pit doormidden gesneden. of reepjes ansjovis

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2009
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Amuse van artisjok met geitenkaas

Een pracht om te zien

INGREDIENTEN

1 blikje artisjokkenharten 2 teentjes knoflook, geperst bosje basilicum 50 gr harde geitenkaas, geraspt zout en peper 6 zwarte olijven zonder pit, doormidden gesneden, ,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Amuse van parmaham, aardbeien en pesto

Dit kan je op verschillende manieren serveren: Op een mooie lepel of een leuk amuse schaaltje

INGREDIENTEN

2 plakken parmaham, , 1 blaadje lollo rosso, , 2 aardbeien, , 4 blaadjes basilicum, , 2 gemarineerde halve artisjok-, , hartjes (koeling AH), , 1 flinke theel. groene pesto, , 2 eetl vinaigrette na keuze, ,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

Mousse van tomaat met artisjok

Amuse

INGREDIENTEN

2 kg. rijpe tomaten - 1 artisjok - 2 grote sjalotten - 2 dl. olijfolie - 1 teentje knoflook - dragon - basilicum - gladde peterselie - 3 blaadjes gelatine - 1/2 l. room - scheutje balsamico-azijn - 1 citroen - peper - zout

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-1999
  •  
  •  20-30 min.

FORELTARTAAR OP EEN ARTISJOKBLAD ALS AMUSE

Leuk en lekker om dit te serveren.

INGREDIENTEN

150 gr zeeforel ontveld en fijn gehakt, 1 lente ui fijngehakt, flink handvol peterselie gehakt, 2 el kappertjes fijngehakt, 1 artisjok, peper, 1 limoen, in kleine partjes, voor erbij,

  • Frans Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2017
  • Frans Amuse
  •  20-30 min.

Artisjokhart met geitenkaas

Amuse van Lida

INGREDIENTEN

1 blik artisjokharten (met circa 5 harten), plak geitenkaas met een korst, (bijv. bettine camembert, of bettine ovenkaas), 5-6 zongedroogde tomaatjes, uitgelekt, 2 el Proven├žaalse kruiden, peper, eventueel 200 g mesclun of een mix van jonge slablaadjes, eventueel olijfolie.,

  • Spaans Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-04-2018
  • Spaans Amuse
  •  0-10 min.

Antipasti groenterolletjes

Een heerlijk vegetarisch hapje dat ik heb toegevoegd aan mijn recepten om morgen tijdens een diner te serveren als amuse.

INGREDIENTEN

? 1 pot geroosterde paprika's (465 g), ? 1 pakje gemarineerde artisjokken (100 g), ? 1 pakje gegrilde aubergine (100 g), ? ca. 100 g zongedroogde tomaten in olie, ? 2 bolletjes mozzarella (kaas, a 125 g), ? 1 courgette, ? 2 eetlepels olijfolie, ? 1/2 bakje verse walnootpesto (a 100 g), ? 1/4 zakje verse munt (a 15 g),

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Spaanse canapes

Canapes zijn kleine hapjes die in de Franse keuken als een amuse, eetlustopwekkend hapje, bij het aperitief worden gegeven. De Spaanse varianten zijn zoals de meeste tapas wat minder geraffineerd van samenstelling maar daarom niet minder smakelijk.

INGREDIENTEN

16 sneetjes wit (casino)brood, - ca. 150 gram (licht gezouten) boter, op kamertemperatuur, - 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt of uitgeperst, - 12 zwarte olijven, ontpit, ragfijn gehakt, - 1 theel. tomatenpuree, - zout, - witte peper uit de molen, - ca, 250 gram Queso de Tetilla, - 4 a 5 artisjokhartjes op (olijf)olie, uit blikje of potje

  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2001
  • Spaans
  •  30-60 min.

Artisjokbodems met grijze garnalen en kerrie

Amuse

INGREDIENTEN

10 kleine artisjokken - azijn - 1 citroen - 2 el. olijfolie - 50 gr. boter - 1 el. bloem - 3 dl. melk - 2 tl. kerrie - 100 gr. gepelde grijze garnalen - peper - zout - paneermeel

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-1999
  •  
  •  20-30 min.
Nieuwste amuse artisjok recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top