1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Ansjovis

Amuse ansjovis recepten (12)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Amuse van courgette, tomaat , provolone en ansjovis...

Deze mooie amuse staat zo op tafel en kan heel goed voorbereid worden. Zo hoef je op het moment, dat je wilt serveren alleen nog maar 2 -3 minuten in de oven te plaatsen totdat de kaas gesmolten is. En er zijn slechts 4 ingrediënten nodig. Courgette, tomaat, provolone en ansjovis. Zo heb je in no time een feestelijk hapje. Ik heb deze amuse voor onze vrienden gemaakt. Ik serveerde er 2 per persoon en heb iets meer ansjovis gebruikt om het blikje leeg te maken.

INGREDIENTEN

10 plakken courgette 2 tomaten in 10 plakken zaad en zaadlijst verwijderd 1 blikje ansjovis stuk provolone kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de ansjovis filets even uitlekken. Leg de 10 plakken courgette op de bakplaat met daarop de tomaatringen. Beleg met plakjes provolone . Leg bovenop een ansjovisfilet. Schuif voor 2 minuten, of totdat de provolone gesmolten is in de oven. En geniet ervan.

  • Italiaans Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-12-2019
  • Italiaans Amuse
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Tonijntartaar met bosui en ansjovis

#EN Voedingswaarde per persoon: eiwit 16g ; vet 10g ; koolhydraten 5g ; kcal 175. Lijnvriendelijk: *WW 4 points p/p Ook geschikt als amuse voor 8 personen. TIP: Gebruik voor het voorgerecht kookringen en vorm van het tonijnmengsel een taartje op een bedje fijne bladsla of veldsla. Variatie: Vervang de vijfkruidenpoeder door één eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries).

INGREDIENTEN

250 g tonijnsteak, ontdooid (Vismarine), 2 lente-/bosuitjes, fijngehakt, 1/2 theel. vijfkruidenpoeder, 10 groene olijven, zonder pit, fijngehakt, zout en versgemalen peper, 2 eetl. ketjap manis, 4 zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd, 3 ansjovisfilets, fijngehakt

  • Vis
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2009
  • Vis
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amuse van artisjok met geitenkaas

Hartige amuse of borrelhapje

INGREDIENTEN

4 artisjokharten niet uit blik,1 teentje geraspte knoflook,kleingesneden bosje basilicum, 50 gr. harde geraspte geitenkaas, zout en peper, 6 zwarte olijven zonder pit doormidden gesneden. of reepjes ansjovis

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2009
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een TAPA met gerookte KIP en ansjovis

Een leuke amuse en in 10 minuten klaar!!! Wat wil je nog meer!

INGREDIENTEN

? groot stokbood 1 blikje ansjovisfilets 4 zwarte olijven zonder pit 100 gram gerookte kipfilet 2 trostomaten 4 el mayonaise cayennepeper 10 sprietjes bieslook.

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-08-2003
  • Frans
  •  10-20 min.

Amuse: Gekleurde minigroenten

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 35 kCal - Eiwit 0 g - Vet 3 g - Koolhydraten 1 g

INGREDIENTEN

250 ml olijfolie, 1 blikje ansjovisfilets (46 g), in stukjes, 8 tenen knoflook, gepeld, 1 venkelknol, 1/2 winterpeen, geschild en in blokjes, 1/2 komkommer, geschild en in blokjes

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  30-60 min.

Gazpacho met komkommer en ansjovis

Een fris zomers soepje dat kan dienen als amuse of tussengerecht.

INGREDIENTEN

2,5 kg rijpe tomaten, 4 el witte wijnazijn, 4 dl olijfolie, 3 el truffelolie, 3 a 4 el suiker, peper en zout, 1 komkommer, 4 a 8 stuks ansjovisfilets,

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-01-2005
  • Frans
  •  > 120 min.

tompouce met o.a. gemarineerde ansjovis

Relatief gemakkelijk, snel in elkaar te draaien en ook nog te verkleinen tot amuse...

INGREDIENTEN

500g verse ansjovisfilets, 4 blaadjes bladerdeeg (filodeeg kan ook, is lichter) (ingewreven met een losgeklopte eierdooier en bestrooid met currypoeder, sesamzaadjes, cajunkruidenmengeling of kippenkruiden naar keuze), 200g raketsla, 16 plakjes zongedroogde tomaten, tapenade van zwarte olijven, groene kruiden, zwarte peper van de molen, voor de marinade:, 3dl azijn, 3dl extra vierge olijfolie, peper en zout, 1 teentje fijngehakte knoflook, een vijftal basilicumblaadjes, 5cl droge sherry,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

ansjoviscreme

Mooie creme voor bij een amuse of voorgerecht

INGREDIENTEN

10 hardgekookte eidooiers, 60 gram ansjovis, 50 gram gevogelte bouillon, 50 gram zachte boter, 30 gram creme fraiche

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

Kabeljauw tapenade

Amuse.

INGREDIENTEN

200 g kabeljauwfilet, 1 teentje knoflook, 0,5 blikje ansjovis, 200 g zwarte olijven zonder pit, 4 el olijfolie, 2 el kappertjes, peper & zout, 1 citroen

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-11-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Crouton met zelfgemaakte filet americain

Dit recept heb ik gemaakt tijdens een workshop bij Librije`s Atelier. Heel eenvoudig en ontzettend lekker! Geschikt als amuse maar ook als borrelhapje tijdens een verjaardag.

INGREDIENTEN

- 100 gram versgedraaide rundertartaar, - pittige ketchup, - 1 tl kappertjes, - 1 fijngesneden sjalotje, - 2 ansjovisfilets, - beetje mayonaise, - zout en peper, - 1 stuk ciabatta, - olijfolie

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2008
  •  
  •  10-20 min.

Aardappel-ansjovischips met een dipsaus

Makkelijk, hartig en originele amuse

INGREDIENTEN

4 grote, bloemige aardappelen (elk 150 g), 8 gezouten ansjovisfilets, 1 handjevol rucola, 50 g gemalen Parmezaanse kaas, 4 eieren, 1 dl olijfolie, 1 dl druivenpitolie, 2 el bloem, 1 el mosterd, 1 teentje look, peper en zout,

  • Belgisch Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2015
  • Belgisch Amuse
  •  10-20 min.
Nieuwste amuse ansjovis recepten

radijs met knoflook-ansjovisdip.

Amuse of voorgerecht.

INGREDIENTEN

6 teentjes knoflook., 1/4 liter volle melk., 2 bosjes radijs., 1 blikje ansjovisfilets., 1 eetlepel roomboter., 6 eetlepels olijfolie., vers gemalen peper.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste amuse ansjovis recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top