Amuse van zalmrolletjes gevuld met spinazie en boursin
Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden
100 gr gerookte zalm klein handje spinazieblaadjes half pakje Boursin beetjes bieslook fijngeknipt. 2 el creme fraiche
Meng een Boursin 2 lepels creme frache en wat bieslooksnipper tot een smeuige, homogene mengeling. Leg de plakjes zalm uit en leg er wat blaadjes spinazie in. Leg nu de mengeling van de Boursin er op. Rol de zalm op met behulp van bakpapier en leg de rollen, gewikkeld in het papier, enkele uren in de diepvriezer. Even voor het serveren haalt u de rollade uit de diepvriezer en snijdt u er kleine rondjes van. Leg de hapjes op een schotel en versier met enkele snippers sinaasappelschil of wat bierslook
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-11-2004Frans20-30 min.
- Eigen recept
Amusechampignons
Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje.
8 niet al te grote champignons, 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden, 100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes, fijngehakte peterselie, wat blaadjes peterselie om te garneren, geraspte belegen kaas, bouillon van tablet
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-01-2009Internationaal Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Amuse van Geitenkaas verpakt in Serranoham
Leuk om te serveren of op een lepel, of leuk klein schaaltjes met prikkertje enz enz. De amuse kan je makkelijk een dag van te voren maken. Dus SUPER !!!
12 stukjes zachte geitenkaas van ca. 30 gr. 12 plakjes Serranoham, 3 el olijfolie 2 tl honing 1 teentje knoflook, uit knijper., 1 el citroensap.
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-12-2004Frans0-10 min.
Amuse van Roomkaas met zalm, pijnboompitten en honing
Een geweldige amuse waar je vrienden nog eens voor terug willen komen. De combinatie van de kaas, noten en honing is geweldig.
200 gram roomkaas 100 gram gerookte zalm 40 gram pijnboompitten geroosterd 1 el honing 4 blaadjes gelatine basilicum fijngemaakt 100 ml slagroom stijf geklopt beetje bieslook
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-09-2006Frans20-30 min.
Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar
Echt een feest om zie iets te maken (zie foto)
8 kadetjes, doormidden gesneden 400 gr rundergehakt 25 gr broodkruimel 3 sjalotjes, heel fijn gesneden 1 el dijonmosterd 1 el worcestersaus 80 ml tomatensaus olijfolie, om te frituren 100 gr dun gesneden cheddar, in 24 blokjes van 3 cm gesneden 24 kleine ruculabladeren, stelen verwijderd en in stukjes van 2,5 cm gescheurd 12 cornichons (kleine augurken), in dunne plakjes gesneden
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-07-2006Frans60-120 min.
- Eigen recept
Bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesam
Geleerd tijdens een van de workshops van Librije`s Atelier. Heerlijke amuse van tonijn.
- 150 gram mooie verse tonijn, - 1 rijpe avocado (geprakt), - 1/4 komkommer geschild in kleine blokjes, - 1 el creme fraiche, - citroensap, - zout en peper, - sojasus, , Voor de dressing:, - 30 gram wit sesamzaad, - 2 el limoensap, - 1/2 teentje geperste knoflook, - 1/2 spaanse peper zonder zaadjes, - 1 el sesamolie, - 70 ml zonnebloemolie, - 1 el honing
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-12-2008Voorgerecht20-30 min.
Avocadobavarois en garnalentartaar als amuse of voorafje.
Deze amusehapjes van avocadomousse met garnalenroom doen niet onder voor die in een restaurant! Serveer ze bij het aperitief of amuse of in een glaasje als voorgerecht
2 avocado`s, Sap van 1 citroen, Tabasco, Zout en peper, 120 g verse room, 6 gekookte garnalen, Zalmeitjes,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-10-2011Frans Voorgerecht20-30 min.
Amuse van Pittige garnalenspiesjes
Leuk voorgerecht!? Makkelijk te maken en een streling voor de tong !! SUPER SUPER SUPER SIMPEL!!Een recept van mijn vriendin waar ze mee binnen kwam op een feestje hier! TOP DUS!! (eigen foto)
30 cocktailgarnalen zonder staart, 60 g boter, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 tl bruine suiker, 2 el citroen- of limoensap, 2 el verse koriander, fijngehakt, 2 el verse basilicum, fijngehakt, Beetje chilisaus
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-02-2005Frans10-20 min.
- Eigen recept
Witlofsalade met gorgonzola, peer en walnoot amuse
SImpel te maken heerlijke amuse
12 blaadjes witlof; 50 gr walnoten; 2 zachte peren; 150 gr gorgonzola
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-03-2009Nederlands Voorgerecht0-10 min.
Amuse van carpaccio met pesto
Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant.
75 gr. groene pesto - 1 el. groene olijven zonder pit - zout,peper - 20 heel dunne plakjes ossenhaas - 2 el. pijnboompitten - 40 gr. pecorino-kaas, dungeschaafd - basilicum
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-03-2006Italiaans0-10 min.
Amuse
Amuses: tartaar van verse tonijn met een tomatencoulis en basilicum.
-200 g rauwe tonijn, -1 sjalotje (gesnipperd), -1 el kappertjes, -2 el olijfolie, -1 el citroensap, -peper en zout (naar smaak), -150 g rijpe tomaten, -2 el sherry-azijn, -basilicum blaadjes, -komkommer,
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-03-200020-30 min.
Amuse als pannenkoekje met zalmtartaar en kruiden
Een leuk hartige zalmpannekoekhapje (amuses)met room, kruiden en en vis. SORRY GEEN WOORD verkeerd gezegd met dit recept???? H E L E M A A L T O P!!!!
Bak een aantal dikke pannenkoeken en steek er met behulp van een borrelglaasje rondjes uit., 2 ons zalm 125 gr room 2 el mayonaise 2 el citroensap 1 el munt,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-02-2005Frans10-20 min.
Amuse van gekarameliseerde scampies
Niet alleen lekker,maar ook een plaatje om te zien
16 grote garnalen (scampies) gepeld 1 tl olijfolie 1 tl knoflook, gehakt halve kleine ui, in ringen 1-2 tl chili olie 3 bosuitjes, in stukjes van 2.5 cm gehakt VOOR DE KARAMELSAUS 125 gr bruine suiker 50 ml thaise vissaus (nam pla) 125 ml water
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-11-2006Frans30-60 min.
Amuse van Rookvlees gevuld met geitenkaas en amandelen
Een heel bijzondere amuse/borrelhapje! De geitenkaas wordt gemengd met honing, amandelschaafsel, en kappertjes. Zuur en zoet is een voortreffelijke combinatie en SUPER makkelijk in te vriezen.
125 gram zachte geitenkaas 25 amandelschaafsel 1 el kappertjes 1 el honing peper ca. 12 plakjes rookvlees.
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-03-2004Frans10-20 min.
Amuse van Tomaten-mozarellaspiesjes gemarineerd
Leuk om te zien en SUPER makkelijk om te maken
2 grote bolletjes mozarella (20 bolletjes maken), 2 el olijfolie, 2 el verse peterselie (gehakt), 1 el verse bieslook (gehakt), 20 kerstomaatjes, 40 kleine basilicumblaadjespeper en zout,
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-02-2005Frans60-120 min.
Amuse
Parmaham met rucola
1 eetl. pijnboompitten, 30 gr rucola, 100 gr parmaham, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. balsamicoazijn,zout, versgemalen peper, 12 cocktailprikkers.
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-03-2002Spaans0-10 min.
Amuse
Kleine borrelhapjes, als hongermakertje voor of tijdens de maaltijd.
Pate, cranberry compote, krulandijvie, witlofblaadjes, groenten, mayonaise of creme fraiche, kruiden, of olie en azijn, soesjes, rauwe ham, asperges, hartige taart, paprika of waterkers.
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-07-20020-10 min.
Amuse
Amuse van garnalen, krabstaafjes en zalm op een stukje bladerdeeg
1 plak bladerdeeg, 4 krabstaafjes, 50 gram (hollandse)garnalen, 2 plakken gerookte zalm, 1 dopje whiskey, 1 1/2 eierlepel whiskey-cocktail-saus., peper.
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-12-1999Internationaal20-30 min.
Amuse
Bakje kerstomaatje, groene pesto, fetakaas en prikkers
- Vegetarisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-08-2005Vegetarisch0-10 min.
Amuse van Ossenhaas met Parmezaanse kaas en pijnboompitten
Een prachtige maar kostbare amuse met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas
100 gr carpaccio van ossenhaas2 eetl. Bertolli olijfolie Riservaca 24 pijnboompitten, geroosterd18 blaadjes rucolaVerse Parmezaanse kaas,gerasptzwarte peper, vers gemalen
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-01-2007Frans0-10 min.
Amuse
Van tomaat, gezien op de BBC. Bereiding per stuk.
1 cherrytomaat, pesto uit een potje, blokje geitenkaas
- Engels
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-11-1999Engels0-10 min.
- Eigen recept
(Amuse)
Een heerlijk en snel klaar gerecht, waar je zeker succes mee zult hebben.
50 gram doperwten Diepvries of koelverse, 1 el. creme fraiche, 5 blaadjes munt, 50 gram gerookte makreel, peper en zout
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-09-2009Nederlands Voorgerecht0-10 min.
Amuse
Toast met champignons
Champignons op toast, ï‚· 1 bakje champignons, ï‚· beetje olijfolie, ï‚· Italiaanse keukenkruiden, ï‚· Verse peterselie, ï‚· 2 teentjes knoflook, ï‚· zout/peper, ï‚· 2 mozarella kaasjes, ï‚· 3 sneetjes witbrood, , ,
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-01-1999Internationaal30-60 min.
amuse
Toast met gerookte zalm
ï‚· 325 gr gerookte zalm(snippers), ï‚· 3 sneetjes wit brood, ï‚· 8 kerstomaatjes, ï‚· dillesaus (Ikea), ï‚· kappertjes, ï‚· 3 blaadjes ijsbergsla, ï‚· verse dille,
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-11-1998Internationaal60-120 min.
Amuse
Crostini met pesto
Ingredienten:, , voor de pesto:, , 60 gram oude Spaanse geitenkaas, , 75 gram rucola, , 2 teentjes knoflook, , 60 gram gepelde verse walnoten, , 2 - 3 dl olijfolie (extra vierge), , zout, peper, , voor de crostini:, , 1 bruin stokbrood, , 2 teentjes knoflook, , voor de garnering:, , 1 doosje cherry tomaatjes, , ,
- Italiaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-11-2004Italiaans Voorgerecht20-30 min.
Amuse
Amuse van garnalen en tartaar
1 loempiavel, 1 tartaar, handje garnalen, licht geklopt eiwit, peper, zout.
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-02-19990-10 min.
amuse
De simpelste die je kunt verzinnen. Ik had eigenlijk niks in huis voor een amuse. Alleen een blikje schelvislever en gedroogde tomaatjes in olijfolie.
Een blikje schelvislever, gedroogde tomaatjes in olijfolie, vers gemalen peper
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-01-2002Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Amuse
Spekuientaartje
ï‚· 4 plakjes bladerdeeg, ï‚· 20 g boter, ï‚· 15 g bloem, ï‚· 6 eetl melk, ï‚· 6 eetl slagroom, ï‚· peper, zou, nootmuskaat, ï‚· 2 eieren, ï‚· 1 ui, ï‚· 75g bacon, ï‚· 1 eetl olie,
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-01-1999Internationaal30-60 min.
Amuse
Amuse van nieuwe haring
3 st. Holl.Nieuwe Haring; 50 gr. wortel; 50 gr.broccoli; 50 gr. doperwten; 5 speren witte asperges; 5 speren groene asperges; 1 st. kleine tomaat; 15 gr. poedergelatine of blad; ? visbouillon; klein bosje veldsla., COULIS: 1 ui; 500 gram tomaten; peper en zout en olijfolie
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-05-1999Nederlands0-10 min.
amuse
Als de gasten aan tafel zijn gaan zitten, kun je dit serveren om de sfeer erin te krijgen/houden
Tomatenbouillon en slagroom, eventueel preiringetjes en wat olijfolie
- Goedkoop en snel Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-09-2004Goedkoop en snel Bijgerecht0-10 min.
Amuse
Oesters in bieslookvinaigrette
6 oesters, 1 eetl. balsamicoazijn, 1/2 eetl. Thaise vissaus, 2 theel. vloeibare honing, 2 eetl. olijfolie, 8 sprietjes bieslook.
- Japans
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-03-2002Japans0-10 min.
Amuse
4 vleestomaten, 1 sjalot, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 theelepel balsamico-azijn, zout, versgemalen peper, 1 bakje roquete, 6 g gelatine, 1 kleine bloemkool, 100 ml slagroom, 1 struik bleekselderij, 16 radijsjes
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-09-2002Internationaal0-10 min.
Amuse
Stokbrood, Gorgonzola een stuk, Walnoten, 3 Vijgen, Honing,
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-01-20080-10 min.
Amuse
Croissanttoast met madagaskareend.
2 croissants, 1 doosje rucolacress, 2 eetl. cognac of vieux, 1 theel. vloeibare honing, 2 eetl. creme fraiche,1/ eetl. tomatenpuree, 1 eetl. groene peperkorrels, zout, 8 plakjes gerookte eendeborst.
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-03-20020-10 min.
- Eigen recept
Amuse van Parmaham met mozzarella en gedroogde tomaten
Een bijzonder lekkere smaaksensatie. Gebruik dan wel de echt Parmaham, heel dun gesneden. Echt zalig!
8 mooie dunne plakken Parmaham -, 1 bolletje (buffel) mozzarella -, 8 gedroogde tomaatjes -, 16 kleine zwarte olijven zonder pit -, 4 eetlepels gehakte basilicumblaadjes
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-09-2010Italiaans10-20 min.
amuse
Heerlijk en gemakkelijk
Zalmstukjes, Sambasaus van Calve, Rucola, Bieslook
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-10-2006Frans0-10 min.
amuse
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-12-20090-10 min.
amuse
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-12-20040-10 min.
Amuse
Gebakken oesters met citrusdressing
12 oesters,1 sjalotje, 1/2 citroen, 1/2 sinaasappel, 2 eetl. witte-wijnazijn, 125 ml olijfolie, zout, versgemalen peper, 75 gr veldsla, 2 eetl. bloem.
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-03-2002Frans0-10 min.
Amuse: Tonijntartaar
Bevat per eenpersoonsportie: Energie 20 kCal - Eiwit 3 g - Vet 1 g - Koolhydraten 1 g
120 g tonijn, in blokjes gesneden, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel limoensap, chilivlokken (molen), 2 bosuitjes, fijngesneden
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-02-20080-10 min.
Een amuse van calvadosappel met pate
Amuse horen tot die hapjes waarvan iedereen zegt: daarvan zou ik nog wel eentje willen. Altijd leuk als je gasten binnen komen en we beginnen met een amuse
, ? zoetzure appel (elstar), 3 el calvados, 50 gr roompate, 8 kappertjes, Stervormige uitsteekvormpjes,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-01-2005Frans30-60 min.
-
Borrelhapjes / Tapas / Amuse / Buffet 1
van diaantje64 , 628 recepten, 34695 volgers
-
Borrelhapjes / Tapas / Amuse / Buffet
van diaantje64 , 302 recepten, 57300 volgers
-
Amuses / hapjes
van silkeq , 103 recepten, 57585 volgers
-
Tapas - Amuses
van Gobiche , 77 recepten, 0 volgers
-
hapjes/amuses/buffet
van mirandadehaas , 68 recepten, 22873 volgers
-
Amuses
van jeannel , 59 recepten, 1 volgers
-
Voorgerechten & Amuses
van saskiamughal , 56 recepten, 0 volgers
-
amuse
van lieredomdrij , 50 recepten, 1 volgers
-
amuses
van nachtmuts , 45 recepten, 0 volgers
-
Amuse
van els553 , 37 recepten, 0 volgers
-
borrelhapjes
van borrelhapjes , 576 recepten, 0 volgers
-
mieksmulgids
van monique49 , 0 recepten, 0 volgers
-
Party
van suzea , 20 recepten, 0 volgers