Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaans
  4. Amerikaanse recepten
De lekkerste Amerikaanse recepten

De Amerikaanse keuken staat bekend om fastfood gerechten welke je heel goed zelf kan maken. Daarnaast is zoet gebak als donuts, New York style cheesecake en key lime pie kenmerkend voor de Amerikaanse keuken. Hier vind je alle Amerikaanse recepten. Denk bijvoorbeeld aan American pancakes, hamburgers, hotdogs, mac and cheese, milkshakes, coleslaw, red velvet cake, chocolate chip cookies en whoopies maar ook het populaire pulled pork!

Amerikaanse recepten Meer Amerikaanse recepten recepten »
Meer Taarten recepten »
Meer Snacks recepten »
Meer Koekjes en gebak recepten »
Meer Amerikaanse klassiekers recepten »
Meer Oreo recepten recepten »
Meer Drankjes recepten »
Meer Ontbijt recepten »
Meer Vlees recepten »
Meer Bijgerechten recepten »
Suggesties kookboeken

lekker bij gegrild vlees …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Een gezonde versie van Carnitas (Pulled Pork) want de alom bekende versie wordt meestal van vet varkensvlees gemaakt. Om het in de Mexicaanse sfeer te houden heb ik het op een taco (tortillawrap) geserveerd en heb ik er een eenvoudige salsa bij gemaakt van tomaat, rode ui, verse koriander, limoensap, olijfolie en peper/zout. Je kunt het natuurlijk ook op de Amerikaanse manier serveren op een zacht broodje met bbq-saus en een Amerikaanse-coleslaw-mijn-versie TIP: Je kunt dit ook bereiden in de oven of de slowcooker, pas dan eventueel de bereidingstijd aan.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Amerikaanse klassieker , dit super lekker brood doet de fantasie van peuters en kleuters op hol slaan. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Dit moet U eens proberen, super lekker !  Sloppy Joe's Vertaald uit het Engels-Een slordige Joe is een sandwich bestaande uit rundergehakt of varkensvlees, uien, tomatensaus of ketchup, Worcestershire-saus en andere smaakmakers, geserveerd op een hamburgerbroodje. Het gerecht is ontstaan €€in de Verenigde Staten tijdens het begin van de 20e eeuw. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Deze Amerikaanse taartjes zijn makkelijk te bereiden en ze smaken super !  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Gumbo is een pittige stoofpot waarvan het recept in de 18e eeuw in de Amerikaanse staat Louisiana is ontstaan. Het bestaat uit vlees of vis, okra, roux, sassafraskruiden en de Cajun holy trinity. Dit recept is met garnalen. Traditioneel serveert u de gumbo met gekookte rijst, maar met brood is het ook lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

 Sommige pastagerechten ken je al jarenlang, maar je hebt nooit echt stilgestaan bij de herkomst ervan. Carbonara zou verwijzen naar de houtskoolbranders carbonaro en Napolitana is makkelijk, dat slaat op de stad Napels. Maar waar komt pasta Alfredo, die dit jaar 100 jaar bestaat, toch vandaan? ( 2014) Wie was toch die Alfredo? Pasta Alfredo werd in 1914 bedacht door Alfredo di Lelio. Dus ja, Alfredo bestond echt! En dit jaar viert hij zijn jubileum. Hij kookte fettuccine ,brede lintpasta en bracht dit op smaak met boter en Parmezaanse kaas in zijn restaurant Alfredo alla Scrofa in Rome. Leuk om te weten: het restaurant aan de Via della Scrofa 104 bestaat nog steeds en je kunt er uiteraard nog steeds het beroemde gerecht bestellen. Wereldwijd bekend. Hoewel de Italianen, vooral buiten Rome, nooit dit gerecht Alfredo noemen (zij zeggen gewoon: pasta al burro e parmigiano), is het in Amerika een zeer bekende naam. Hoe dat zo komt? Het beroemde Amerikaanse filmkoppel Mary Pickford and Douglas Fairbanks aten de pasta in Rome tijdens hun huwelijksreis, en brachten het recept mee terug naar Hollywood. Het werd al gauw een succes onder de invloedrijke vrienden van het stel. De zoon van oprichter Alfredo di Lelio, Armando ,ook wel Alfredo II genoemd,  opende in 1977 een Alfredo's in New York, vlakbij Rockefeller Center. Deze vestiging is door de jaren heen regelmatig van eigenaar gewisseld, en bestaat inmiddels helaas niet meer. Althans, niet op de oude locatie: inmiddels heeft de Italiaan Russell Bellanca er vlak om de hoek het restaurant Alfredo 100 geopend. Deze vind je deze aan 7 East 54th Street, hartje Manhattan. Bron Alfredo-Roma …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

In plaats van allesbinder had ik aardappelzetmeel gekocht, wat ik nooit gebruik. Op een Amerikaanse site kwam ik een recept tegen van pannenkoeken gemaakt van aardappelzetmeel. Dit is een sterk aangepaste versie voor hele knapperige en luchtige pannenkoeken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heavy maar heerlijk gehaktbrood met bacon en Amerikaanse saus.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Deze Amerikaanse Cheesecake kun je vantevoren maken en tot gebruik in koelkast bewaren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Een heerlijk bijgerecht, niet alleen bij een barbecue maar ook als onderdeel van een zomerse maaltijd. Door het gebruik van ananas wordt de soms wat scherpe smaak van de kool verzacht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Heerlijke originele Amerikaanse Chicken Wings. Klein beetje bewerkelijker dan de "gewone" Chicken Wings maar je eet je vingers er bijna bij op! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Amerikaanse macaroni and cheese, maar dan wel een versie die ver van de oranje poeder-uit-een-pakje van Kraft staat. Met echte kaas, smaakvol, romig met een knapperig gebakken bovenlaagje en helemaal niet goed voor je lijn. Je bent gewaarschuwd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Originele Amerikaanse Chocolate Chip Cookies naar recept van Ruth Wakefield …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Zachte kaastaart van "Vifke" …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

De key lime pie is een Amerikaanse klassieker en wordt meestal in de oven gemaakt. Ik heb een aantal recepten uitgeprobeerd, maar vind de no bake versie duidelijk lekkerder en vooral frisser. Belangrijk is, dat de taart 24 uur in de koelkast opstijft. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

een makkelijk te maken overheerlijke saus bij b.v. biefstuk of rosbief, maar ook smakelijk bij een lekker stukje varkensvlees. Ik heb het recept vertaald uit het Amerikaanse kooktijdschrift Epicurious. 92% maakt het recept weer. Bekijk de 69 reviews. http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Beef-Tenderloin-with-Port-Balsamic-Sauce-5808 Doe voorzichtig met de balsamicoazijn, te veel brengt de saus uit balans. De boter zorgt er voor dat het zuurtje wat zachter wordt, dus niet weglaten! En echt tot 1/3 inkoken, anders heb je niet de volle smaak en is de saus te dun van smaak. Kook de saus van te voren in en zet het weg. Je hoeft het dan alleen maar op te warmen als je zo ver bent met het vlees. Klop er dan de boter en eventueel wat aardappelmeel door. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijke cake die er mooi uitziet …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans
Populaire Amerikaanse kookboeken:
Top