1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaans
  4. Amerikaanse recepten
De lekkerste Amerikaanse recepten

De Amerikaanse keuken staat bekend om fastfood gerechten welke je heel goed zelf kan maken. Daarnaast is zoet gebak als donuts, New York style cheesecake en key lime pie kenmerkend voor de Amerikaanse keuken. Hier vind je alle Amerikaanse recepten. Denk bijvoorbeeld aan American pancakes, hamburgers, hotdogs, mac and cheese, milkshakes, coleslaw, red velvet cake, chocolate chip cookies en whoopies maar ook het populaire pulled pork!

Amerikaanse recepten Meer Amerikaanse recepten recepten »
Meer Taarten recepten »
Meer Snacks recepten »
Meer Koekjes en gebak recepten »
Meer Amerikaanse klassiekers recepten »
Meer Oreo recepten recepten »
Meer Drankjes recepten »
Meer Ontbijt recepten »
Meer Vlees recepten »
Meer Bijgerechten recepten »
Suggesties kookboeken

Mijn vriend en ik zijn grote liefhebbers van spaghetti en knoflookbrood. Toen we dit recept bij een amerikaanse vriend zagen, dachten we dit moeten wij ook doen. Zowaar hebben we dit geprobeerd en het was heel lekker Dus voor alle spaghetti en knoflookbrood liefhebbers: het is ideaal en je zou het eens moeten proberen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Burgertime! Deze vegaburgers van jackfuit hebben een lekkere bite en zitten vol smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Wie graag wat exotischer kookt zonder een resem speciale of zeldzame ingrediënten te moeten sprokkelen, is met recept absoluut geholpen. Moqueca Baiana is een stoofschotel met vis uit Brazilië, een land dat heel wat culturen herbergt. Europese, Afrikaanse en Amerikaanse invloeden vloeien rijkelijk samen in dit uiterst eenvoudige maar erg lekker gerechtje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Braziliaans

Comfort food ten top! Deze Amerikaanse panpizza is echt favoriet hier in huis. Probeer hem zeker eens uit! https://chivanne.nl/chicago-style-deep-dish-pizza/ …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Overheerlijk BBQ vlees met huisgemaakte BBQ saus, Amerikaanse topper !  We laten eerst het vlees boven een bierbad onder gesloten deksle circa 6 u garen en bedruip om het uur met de marinade .......Daarna nog eens 6 uur U zacht verder garen in folie ; dan halen we met een vork het vlees uitelkaar en mengen het met onze huisgemaakte bbq saus ! U zal niet weten wat voor een super lekkere smaken er zullen ontstaan ! We serveren dit dan op een burgerbroodje …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Een Amerikaanse kennis van me postte dit recept op Facebook. Heerlijk volgens haar, dus heb ik het zelf maar eens uitgeprobeerd. Het was een heel karwei om de hoeveelheden om te zetten in onze eenheden. Best lekker moet ik zeggen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Een sappige burger met een smeuïge Green goddess-dressing, slechts 415 kcal per portie! Vergeet Thousand Island-saus, giet een lekkere green goddess dressing over je salade! Deze dressing is fris, zuur én heel gezond. En nog belangrijker: in een mum van tijd klaar.Volgens de verhalen werd de saus voor het eerst bereid in The Palace Hotel in San Francisco in 1923, als hommage aan de acteur George Arliss en zijn populaire toneelstuk The Green Goddess. In de jaren 70 kwam de dressing in een flesje in de Amerikaanse supermarkt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Met deze mooie al bijna zomerse temperaturen ( die deze maand ons al gaf)  ruik je dat in menige tuin van buren en overburen al lekkers op de bbq wordt bereid. Toevallig las ik een recept op de site : "Proef het Zuiden" om de Amerikaanse klassieke bbq-saus zelf te maken. Met alles voorhanden ( behalve appelmoes, want die maak ik liever zelf) kocht ik het kleinste potje om de saus te maken. Een mooie bijkomstigheid van deze saus is, die je 'm 2 maanden in de koelkast kunt bewaren. Vreemde zin eigenlijk toch? Laten we zeggen en dat klinkt beter je kunt in een gesteriliseerde pot  2 maanden lang van deze saus gebruiken als je 'm in de koelkast zet . Het maken ervan is echt een fluitje van een cent.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Heavy maar heerlijk gehaktbrood met bacon en Amerikaanse saus.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Deze Amerikaanse Cheesecake kun je vantevoren maken en tot gebruik in koelkast bewaren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Een heerlijk bijgerecht, niet alleen bij een barbecue maar ook als onderdeel van een zomerse maaltijd. Door het gebruik van ananas wordt de soms wat scherpe smaak van de kool verzacht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Heerlijke originele Amerikaanse Chicken Wings. Klein beetje bewerkelijker dan de "gewone" Chicken Wings maar je eet je vingers er bijna bij op! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Amerikaanse macaroni and cheese, maar dan wel een versie die ver van de oranje poeder-uit-een-pakje van Kraft staat. Met echte kaas, smaakvol, romig met een knapperig gebakken bovenlaagje en helemaal niet goed voor je lijn. Je bent gewaarschuwd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Originele Amerikaanse Chocolate Chip Cookies naar recept van Ruth Wakefield …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

De key lime pie is een Amerikaanse klassieker en wordt meestal in de oven gemaakt. Ik heb een aantal recepten uitgeprobeerd, maar vind de no bake versie duidelijk lekkerder en vooral frisser. Belangrijk is, dat de taart 24 uur in de koelkast opstijft. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Zachte kaastaart van "Vifke" …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

een makkelijk te maken overheerlijke saus bij b.v. biefstuk of rosbief, maar ook smakelijk bij een lekker stukje varkensvlees. Ik heb het recept vertaald uit het Amerikaanse kooktijdschrift Epicurious. 92% maakt het recept weer. Bekijk de 69 reviews. http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Beef-Tenderloin-with-Port-Balsamic-Sauce-5808 Doe voorzichtig met de balsamicoazijn, te veel brengt de saus uit balans. De boter zorgt er voor dat het zuurtje wat zachter wordt, dus niet weglaten! En echt tot 1/3 inkoken, anders heb je niet de volle smaak en is de saus te dun van smaak. Kook de saus van te voren in en zet het weg. Je hoeft het dan alleen maar op te warmen als je zo ver bent met het vlees. Klop er dan de boter en eventueel wat aardappelmeel door. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijke cake die er mooi uitziet …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans
Populaire Amerikaanse kookboeken:
Top