Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaans
  4. Amerikaanse recepten
De lekkerste Amerikaanse recepten

De Amerikaanse keuken staat bekend om fastfood gerechten welke je heel goed zelf kan maken. Daarnaast is zoet gebak als donuts, New York style cheesecake en key lime pie kenmerkend voor de Amerikaanse keuken. Hier vind je alle Amerikaanse recepten. Denk bijvoorbeeld aan American pancakes, hamburgers, hotdogs, mac and cheese, milkshakes, coleslaw, red velvet cake, chocolate chip cookies en whoopies maar ook het populaire pulled pork!

Amerikaanse recepten Meer Amerikaanse recepten recepten »
Meer Taarten recepten »
Meer Snacks recepten »
Meer Koekjes en gebak recepten »
Meer Amerikaanse klassiekers recepten »
Meer Oreo recepten recepten »
Meer Drankjes recepten »
Meer Ontbijt recepten »
Meer Vlees recepten »
Meer Bijgerechten recepten »
Suggesties kookboeken

Heerlijke authentieke Amerikaanse pancakes maken, doe je zo: 250 ml karnemelk 250 ml bloem (zelfrijzend bakmeel, extra vezels, tarwe bloem, kan allemaal) 1 ei 15 mg (is ongeveer een lepel, komt niet super nauw) baking soda 15 mg (komt ook niet supernauw) baking powder (bakpoeder) snufje zout beetje olie Meng eerst de droge substanties apart met elkaar en in een amdere kom de natte substanties. Voeg vervolgens beide mengsels bij elkaar, eventuele kleine klontjes maakt niet uit, en bak ze het liefst op een bakplaat voor gegarandeerd succes. Voor het beste formaat pancakes gebruik je een grote eetlepel van het mengsel. echt smullen, geleerd van mijn tante uit Amerika☺️   …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Een heerlijke variant op de Amerikaanse coleslaw die ik wel vaker maak. Deze coleslaw vond ik beter passen bij de Pulled-pork-van-wild-zwijn omdat ik rode kool sowieso lekker vind in de winter en bij wildgerechten. Ik heb de kool zelf heel fijngesneden maar als je een mandoline of Keukenmachine hebt dat is het natuurlijk helemaal een fluitje van een cent. TIP: Je kunt het beste de salade al een dag van te voren maken want dan wordt de kool wat zachter en kan de dressing goed intrekken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Deze fantastische Chewy bananenkoekjes zijn de reden waarom koekjes bakken niet erg is! Geinspireerd op de Amerikaanse 'snickerdoodle', een echte must try. De buitenkant is lekker knapperig door de suikerlaag maar de binnenkant is heerlijk zacht. Te lekker om te laten liggen en te laten afkoelen! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een Nederlandse twist op de Amerikaanse hotdog. Unox heeft dit recept op hun website gezet omdat zij nu ook een vegetarische rookworst hebben. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een stevig kruidenmengsel voor stevige stukken vlees, o.a. entrecote, ribeye, rosbief en lamsbout. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Amerikaanse rösti, deze keer met aardappelblokjes in plaats van geraspte aardappel. Heerlijk als ontbijt, lunch- of avondmaaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Amerikaanse topper uit de oven , super makkelijk en super lekker !  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Tijdens een BBQ viel deze salade erg in de smaak. Hierbij het recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Amerikaanse krabsoep uit Louisiana …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Heavy maar heerlijk gehaktbrood met bacon en Amerikaanse saus.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Deze Amerikaanse Cheesecake kun je vantevoren maken en tot gebruik in koelkast bewaren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Een heerlijk bijgerecht, niet alleen bij een barbecue maar ook als onderdeel van een zomerse maaltijd. Door het gebruik van ananas wordt de soms wat scherpe smaak van de kool verzacht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Heerlijke originele Amerikaanse Chicken Wings. Klein beetje bewerkelijker dan de "gewone" Chicken Wings maar je eet je vingers er bijna bij op! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Amerikaanse macaroni and cheese, maar dan wel een versie die ver van de oranje poeder-uit-een-pakje van Kraft staat. Met echte kaas, smaakvol, romig met een knapperig gebakken bovenlaagje en helemaal niet goed voor je lijn. Je bent gewaarschuwd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Originele Amerikaanse Chocolate Chip Cookies naar recept van Ruth Wakefield …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

De key lime pie is een Amerikaanse klassieker en wordt meestal in de oven gemaakt. Ik heb een aantal recepten uitgeprobeerd, maar vind de no bake versie duidelijk lekkerder en vooral frisser. Belangrijk is, dat de taart 24 uur in de koelkast opstijft. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Zachte kaastaart van "Vifke" …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

een makkelijk te maken overheerlijke saus bij b.v. biefstuk of rosbief, maar ook smakelijk bij een lekker stukje varkensvlees. Ik heb het recept vertaald uit het Amerikaanse kooktijdschrift Epicurious. 92% maakt het recept weer. Bekijk de 69 reviews. http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Beef-Tenderloin-with-Port-Balsamic-Sauce-5808 Doe voorzichtig met de balsamicoazijn, te veel brengt de saus uit balans. De boter zorgt er voor dat het zuurtje wat zachter wordt, dus niet weglaten! En echt tot 1/3 inkoken, anders heb je niet de volle smaak en is de saus te dun van smaak. Kook de saus van te voren in en zet het weg. Je hoeft het dan alleen maar op te warmen als je zo ver bent met het vlees. Klop er dan de boter en eventueel wat aardappelmeel door. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijke cake die er mooi uitziet …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans
Populaire Amerikaanse kookboeken:
Top