1. Home
  2. Recepten
  3. Amandelschaafsel

Amandelschaafsel recepten (1.699) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Forel met amandelschaafsel

INGREDIENTEN

1 forel - gesmolten boter -1 el amandelschaafsel ? rapsolie/zonnebloemolie - peper - zout

Bereidingswijze

Op de plek waar de forel komt te liggen, de folie insmeren met olie.De forel op de alufolie leggen. De forel met de boter besmeren, peper en zout er op strooien en dan het amandelschaafsel.De alufolie losjes maar luchtdicht dichtvouwen. Het pakketje op de barbeque ongeveer 15 minuten stoven, tot de vis met een lepel van z'n graat geschept kan worden.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Boterkoek met amandelschaafsel

Heerlijke boterkoek en heel snel klaar!

INGREDIENTEN

180 gram roomboter, 145 gram lichte basterdsuiker, 200 gram bloem, 40 gram amandelschaafsel, 1 theelepel citroengras puree (sereh) of citroenrasp/limoenrasp, snufje zout, beetje melk, ,  

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-2014
  •  
  •  10-20 min.

Spruitjes met amandelschaafsel

Ziet er mooi en fris uit , lekker bij een wildgerecht.

INGREDIENTEN

1 stuk Sjalot gesnipperde, 150 gr. Spruitje, 50 milliliter Kippenbouillon, 15 gr. Amandel geschaafde

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zalige trifle met mascarpone, advocaat en fruit

Zalig romig nagerecht voor een dinertje. Kan een dag tevoren gemaakt worden. Door de mascarpone met kwark te vermengen wordt het veel minder machtig. Past heel goed in een Paasmenu. Met het recept van deze trifle heb ik een wedstrijd gewonnen. Ik kreeg hiervoor een boek met bakrecepten van Rudolph van Veen met zijn handtekening. Leuk !!!

INGREDIENTEN

Lange vingers (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de schaal), 500 gram aardbeien, 1/2 literblik perziken op sap, sap van 1 sinaasappel, mespunt zout, eventueel scheutje likeur, 6 eetlepels advocaat, pedersuiker naar smaak, 250 gram mascarpone, 200 gram magere kwark, 3 zakjes vanillesuiker, 3 eetlepels amandelschaafsel

  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2009
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Rookvlees met geitenkaas en amandelschaafsel

Heerlijk binnenkomertje deze "amuse" Ook lekker met gerookte zalm!

INGREDIENTEN

12 plakjes rookvlees, 125 gr. zachte geitenkaas, 25 gr. amandelschaafsel, 1 eetl. afgespoelde kappertjes (fijn gehakt), 1 eetl. vloeibare honing, 1/4 rood pepertje zonder zaad (fijn gehakt)

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2013
  •  
  •  10-20 min.

Gevulde dadels met geitenkaas en amandelschaafsel

Leuk bij een feestje te serveren. Niet alleen leuk MAAR OOK LEKKER!!

INGREDIENTEN

12 grote dadels, 150 gram zachte geitenkaas, 1 el amandelschaafsel.,

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-01-2008
  • Frans
  •  0-10 min.

spinaziesalade met geitenkaas en amandelschaafsel

Een heerlijke salade die bij bijna alles lekker is!

INGREDIENTEN

1 zak voorgewassen spinazie; 1 rode ui; zachte geitenkaas ( /- 100 gram); zakje amandelschaafsel (bijv. van Baukje);, Voor de dressing: olijfolie, balsamicoazijn, honing, peper en zout;

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Ge­stoof­de kalfs­wan­gen met ap­pel en aman­del­schaaf­sel

Deze bijzondere kalfswangentjes lenen zich perfect voor slow cooking. Met tijd en liefde gemaakt. Bijzonder lekker

INGREDIENTEN

700 g kalfswangen (op kamertemperatuur), 2 tl anijszaad, 2 tl gerookte paprikapoeder, 2 el olijfolie, 3 tenen knoflook, 600 g geschilde bospenen, 4 takjes oregano, 2 friszoete appels, 340 g Amsterdamse uien, 100 ml witte port, 400 ml gevogeltefond, 55 g amandelschaafsel, 10 g platte peterselie, 1 ambachtelijk stokbrood,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-12-2017
  • Nederlands
  •  > 120 min.

schelvis met ham en kaas en amandelschaafsel

Eens wat anders

INGREDIENTEN

4 niet te grote hele schelvisjes, 4 plakken ham, 4 plakken jongbelegen kaas, 1 ei, sap van 1 citroen, wat paneermeel en wat bloem, wat amandelschaafsel

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Courgettetaart met amandelschaafsel, roomkaas en spek.

Teveel courgettes in je moestuin? Check dit smakelijke taart recept.

INGREDIENTEN

- courgettes, 2 stuks middelgroot., - hartige taartdeeg of bladerdeeg, gekoeld pak., - roomkaas, 300 gr., - 3 eieren, middelgroot., - Amandelschaafsel, zakje 75 gr., - Ontbijtspek, 200 gr., - Knoflook, 1/3 teen., - Verse rozemarijn, één takje., , + Zout, peper, boter.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-08-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hollandse kabeljauw gepaneerd in amandelschaafsel

De Kabeljauw filet wordt geserveerd op een bedje van Couscous

INGREDIENTEN

5 stukken kabeljauwfilet met vel a 150 gram bloem 2 eiwitten, losgeklopt zout en peper 150 gram geschaafde amandelen 3 el olijfolie 100 gram boter 2 sjalotjes, fijngesneden 1 tl komijnzaadjes 200 gr couscous ca ? l melk 1 el citroensap ? tl fijngesneden citroenschil ca. 1 el fijngesneden koriander 4-6 groene asperges, geschild 400 gr wilde spinazie gekonfijte paprika?s 1 limoen, in flinterdunne plakjes

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hollandse kabeljauw gepaneerd in amandelschaafsel op een bra

Recept van Tako Hoefsloot restauarant "de Zwaan"in Etten Leur (*)

INGREDIENTEN

Hoofdgerecht (4 personen), 5 stukken kabeljauwfilet met vel a 150 g, bloem, 2 eiwitten, losgeklopt, 150 g geschaafde amandelen, zout, peper, 3 el olijfolie, 100 g boter, 2 sjalotjes, fijngesneden, 1 tl komijnzaadjes, 200 g couscous, ? ? l melk, ? 1 el citroensap, ? tl fijngesneden citroenschil, ? 1 el fijngesneden koriander, 4-6 groene asperges, geschild, 400 g wilde spinazie, gekonfijte paprika?s

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Amuse van Rookvlees gevuld met geitenkaas en amandelen

Een heel bijzondere amuse/borrelhapje! De geitenkaas wordt gemengd met honing, amandelschaafsel, en kappertjes. Zuur en zoet is een voortreffelijke combinatie en SUPER makkelijk in te vriezen.

INGREDIENTEN

125 gram zachte geitenkaas 25 amandelschaafsel 1 el kappertjes 1 el honing peper ca. 12 plakjes rookvlees.

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2004
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

appeltaart à l`écureuil

Met kaneelroom en een knapperig amandellaagje! eigen foto`s

INGREDIENTEN

BODEM: 1 eidooier, 120 g bloem, 75 g boter, 60 g suiker, snufje zout, wat losgeklopt eiwit., KANEELROOM: 2 eidooiers, 25 g maïzena, 1 maattheelepel kaneel, 50 ml melk, 50 ml slagroom, 80 g suiker, 2 GROTE APPELS (geen goudrenetten, geen granny smith), AMANDELLAAGJE: 50 g amandelschaafsel, 15 g boter, 2 maateetlepels suiker.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2009
  • Frans
  •  30-60 min.

appel-speculaastaart

Lekker met de sinterklaastijd in het vooruitzicht

INGREDIENTEN

200 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram bruine basterdsuiker, 150 gram koude boter, 1 eetlepel speculaaskruiden, 4 stevige appels, 1 zakje amandelschaafsel, 1 pakje amandelspijs(300 gram), 4 eetlepels abrikozenjam of marmelade, snufje zout.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Mascarponetoetje met vers fruit

INGREDIENTEN

2 el amandelschaafsel, 1 bak vers fruitmix à 300 g (C1000), 1 bakje mascarpone à 250 g, 2 dl halfvolle vanilleyoghurt, 1 zakje vanillesuiker, 2 meergranenkoekjes, verkruimeld,

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2007
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mangomousse met mascarpone

Heel gemakkelijk en erg lekker. Goed voor te bereiden.Wil je zoals Maaikeb92 de mangopuree wat steviger hebben, gebruik dan 1 blaadje witte gelatine geweekt in koud water, goed uitknijpen en oplossen in de verwarmde sinaasappelsap (niet koken en van het vuur af oplossen!). Roer dit door de mangopuree en laat de mangopuree dan minimaal 1 - 2 uur opstijven voordat je de mascarpone of crème fraîche er op doet).

INGREDIENTEN

1 grote rijpe mango of 2 kleine mango`s, 2 eetlepels sinaasappelsap, 150 gram mascarpone of 1 bekertje crème fraîche, 2 eetlepels amandelschaafsel

  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2009
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Muffins Basisrecept

INGREDIENTEN

270 gr bloem, 3 eetlepels suiker, 1 zakje bakpoeder, 2,5 dl melk, 1 ei, 4 eetlepels plantaardige olie, 30 gr amandelschaafsel, 1 eetlepel donkere basterdsuiker of kristalsuiker, eventueel 2 eetlepels halfzoete jam,bv aardbeien of rozenbottle

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-1998
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tajine met kip en abrikozen

Een zoetige Marokkaanse tajine. Heeft even tijd nodig om te stoven, maar is verder heel simpel en natuurlijk erg lekker :-)

INGREDIENTEN

, ca. 300 gram kipfilet, in stukken, een kleine gele paprika, in dikke repen, 150 gram gedroogde abrikozen, gehalveerd, 1 ui, in ringen, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, klein handjevol zwarte olijven, in ringen, kopje kippen- of groentebouillon, beetje maizena, scheutje olie, peper en zout naar smaak, klein handjevol amandelschaafsel,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2011
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

BASBOUSSA (Vanille-griesmeelcake)

Deze cake is echt een toppertje bij mij thuis dus ik maak `m dan ook heel vaak. Kinderlijk eenvoudig te bereiden; het kan praktisch niet mislukken! Ik gebruik voor het bakken van deze cake een rechthoekige braadslede met anti-aanbaklaag, zodat je een grote cake krijgt die zeer geschikt is om te presenteren voor grote gezelschappen, m.a.w.: hij deelt zo lekker uit!

INGREDIENTEN

1 liter vanillevla (volle, geen halfvolle of magere);, 1 pak griesmeel (500 gram);, 4 eieren;, iets minder dan 1 longdrinkglas zonnenbloemolie (=ongeveer 250 ml);, iets minder dan 1 longdrinkglas suiker;, 2 zakjes vanillesuiker;, 2 zakjes bakpoeder., ,

  • Arabisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-09-2008
  • Arabisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

perentaart

Omdat de peertjes van onze Conferenceperenboom al druk door wespen worden bezocht en sommige er al afvallen heb ik, hoewel ze nog klein en net iets te hard zijn om zo te eten, er maar een stel geplukt en verwerkt in deze perentaart. Naar het oordeel van mijn huisgenoten smaakte hij naar meer, dus zet ik het recept ook maar voor jullie op Smulweb.

INGREDIENTEN

100 gr. vloeibare margarine, 100 gr. basterdsuiker, 2 eieren, 160 zelfrijzend bakmeel, ca. 5 harde handperen, scheut licor 43, rasp en sap van 1/2 sinaasappel, amandelschaafsel, evt. suiker met kaneel

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Gevulde speculaas taartje

Het recept voor dit heerlijke speculaas taartje stond in een bijlage bij Libelle ergens in de jaren 70. Daarna heb ik al veel recepten van gevulde speculaas uitgeprobeerd, maar dit recept blijft favoriet. Ik heb deze keer amandelschaafsel gebruikt omdat ik geen hele amandelen in huis had. Allebei de soorten zijn natuurlijk te gebruiken. Lekker met Sinterklaas.

INGREDIENTEN

250 gram zelfrijzend bakmeel -, mespunt zout -, 2 afgestreken eetlepels speculaaskruiden -, 150 gram lichtbruine basterdsuiker -, 150 gram boter -, 1 lepel melk -, plm. 200 gram amandelspijs -, 50 gram ontvliesde amandelen of 50 gram amandelschaafsel -, om te bestrijken:1 eidooier -, 1 eetlepel melk

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Speculaas

Een lekker traditioneel koekje.

INGREDIENTEN

125 gr. bruine basterdsuiker, 150 gr. ongezouten boter (zacht), 200 gr. bloem, 20 gr. speculaaskruiden, 50 gr. grofgehakt amandelschaafsel, 5 gr. bakpoeder, snufje zout

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Tajine met kip, abrikozen en pruimen.

"Laten we eens een keer wat anders proberen." Meestal ben ik niet zo van de Arabische keuken, maar toen ik dit recept las, was ik meteen verkocht. En terecht: wat hebben we zitten smullen!

INGREDIENTEN

- Olijfolie, - 2 kippenpoten, - 1 grote ui, fijngesnipperd, - 6 gedroogde of gewelde pruimen, - 12 gedroogde abrikozen, - 2 el. vloeibare honing, - sap van een halve citroen, - 1 tl. komijnpoeder/djinten, - 2 kaneelstokjes, - 50 gr. amandelschaafsel, - 2 el. sesamzaad, - peper, zout naar smaak

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2011
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

maaltijdsalade met kip en meloen

Een lekkere zomerse salade

INGREDIENTEN

1 grote galiameloen, ? 200 g gemarineerde kipfilet, ? 1 eetlepel olijfolie, ? 2 eetlepels amandelschaafsel (zakje a 45 g), ? 1/2 rode paprika, ? 1 zakje veldsla (75 g), ? 1 eetlepel citroensap, ? 2 eetlepels yoghurtmayonaise, ? 3/4 eetlepel milde kerriepoeder, ? zout en (versgemalen) peper

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-07-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Amuse van rookvlees gevuld met geitenkaas amandel

INGREDIENTEN

125 gram zachte geitenkaas 25 amandelschaafsel, 1 el kappertjes, 1 el honing peper ca., 12 plakjes rookvlees.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Speculaastaartje met appel

Heerlijk appeltaartje gemaakt van verkruimelde speculaas. Snel gemaakt en snel gebakken. Heerlijk voor Sinterklaasavond. Bij ons een succes!

INGREDIENTEN

250 gr speculaasjes - 75 gr zachte boter - 3 stevige appels (Elstar) - 2 eidooiers - 30 gr witte basterdsuiker - 1 dl slagroom - 3 el amandelschaafsel

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Quinoasalade, lekker fris voor in de zomer

Een heerlijke frisse salade met feta, komkommer munt etc. Let op! `s Middags bereiden zodat het minimaal 2 uur in de koelkast kan afkoelen.

INGREDIENTEN

400 ml water, 200 gr Quinoa, 1/2 groente boullionblokje, 50 gr rozijnen, 8 snoeptomaatjes, 10 radijsjes, 1/2 komkommer, 100 gr feta, 3 eetlepels amandelschilfers, 3 eetlepels pecannoten, 4 eetlepels verse munt, fijngesneden, 2 eetlepels peterselie, fijngesneden, 1 eetlepel bieslook (fijn gesneden), 2 theelepels gemalen komijn (djinten), 4 eetlepels Limoensap, 2 eetlepels sesamolie, evt. zout naar smaak

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Appeltaart met heerlijke roomvulling en een dunne knapperige bodem

Nu ik sinds kort een nieuwe keukenmachine heb (Magimix Patisssier) wil ik graag nieuwe recepten uitproberen. We krijgen koffievisite dus vanmorgen deze heerlijke appeltaart gebakken. De bodem is dun en knapperig. De taart is volop gevuld met appel en daar over een vulling van een romige pudding. afgemaakt met amandelschaafsel. Wie lust dit nou niet?

INGREDIENTEN

Deeg:, 180 gram bloem + een beetje voor het uitrollen van het deeg, 50 + 80 gram suiker (deels voor het deeg, deels voor de vulling), 2 eieren (M), mespunt zout, 1 afgestreken theelepel kaneel, 100 gram koude roomboter + wat boter voor het invetten van de vorm, 2 eetlepels paneermeel (voor het bestuiven van de ingevette vorm), , Vulling:, plm. 800 gram lichtzure appels (bijvoorbeeld Elstar), 3 eetlepels citroensap, plm. 3 eetlepels cranberry-compôte, 150 gram zure room, 1 pakje vanille(kook)puddig voor 1/2 liter melk (37 gram) of custardpoeder (gebruik je custardpoeder kijk dan op het pak hoeveel je nodig hebt voor een 1/2 liter melk), plm. 3 eetlepeld amandelschaafsel, poedersuiker om te garneren

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2015
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mascarponecrème met abrikozen en bitterkoekjes

Heel erg lekker nagerecht dat ik al heel vaak heb gemaakt. Heel gemakkelijk als je gasten krijgt want je kunt dit al een dag tevoren maken. Wordt het alleen maar lekkerder van. En...zoals je op de foto ziet likken de gasten de schaal uit!

INGREDIENTEN

175 gram bitterkoekjes -, 2 eetlepels abrikozenjam -, 2 dl amaretto (als er kinderen mee eten gebruik dan het sap van de abrikozen)-, 1 groot blik abrikozen op sap -, 250 gram mascarpone -, 250 gram vanille-kwark -, 1/2 theelepel kaneel -, 2 zakjes vanillesuiker -, pure chocoladevlokken of geschaafde pure chocolade, (Je kunt ook geroosterd amandelschaafsel gebruiken, is ook heel lekker)

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2011
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

zomerse trifle met aardbeien en kiwi

Een heerlijk zomers toetje

INGREDIENTEN

2 el amandelschaafsel, 6 plakken cake (huisgebakken of kant en klaar), evt. 2 el zoete sherry (PX-sherry), aardbeiensaus, 500 g aardbeien, gehalveerd, 1 pakje banketbakkersroom, 400 ml volle melk, 250 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 2 kiwi`s, , ,

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-08-2009
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Amuse van parmaham gevuld met geitenkaas en amandelen

INGREDIENTEN

150 g zachte geitenkaas, 25 g amandelschaafsel, 2 el kappertjes, 1 á 2 el honing, peper, 8 dungesneden plakken parmaham

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2010
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.

Appel-kwarktaart uit de oven

Deze super-lekkere appel-kwarktaart heb ik al heel vaak gebakken. De taart is altijd een succes. Het is een kwarktaart die wordt gebakken. Een recept uit "Bak met plezier, nr.8" van Oetker.

INGREDIENTEN

Deeg:, 250 gr bloem -, mespunt bakpoeder -, 100 gr witte basterdsuiker - 1 zakje vanillesuiker - mespunt zout -, 2 druppels citroenaroma -, 125 gr harde boter in stukjes, Vulling:, 225-250 gr magere kwark -, 120 gr witte basterdsuiker -, 4 eetl maizena -, 4 druppels citroenaroma -, sap van 1 citroen -, 4 eieren -, 1/4 ltr slagroom -, 2 zakjes vanillesuiker - paneermeel of amandelschaafsel, Garnering:, 500 gr Elstar appelen -, 3 el suiker -, 1 theelepel kaneel -, Voor het glaceren:, 1 zakje Taartina (helder) of verwarmde abrikozenjam -, 250 ml appelsap

  • Duits
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2004
  • Duits
  •  60-120 min.

Slagroomtaart

Zelfgemaakt het lekkerst

INGREDIENTEN

90 g bloem, , 30 g maizena, , zout, , 6 eieren (op kamertemperatuur) (M), , 150 g fijne suiker, , 1 zakje amandelschaafsel (45 g), , 1 blik ananasschijven op sap (432 g), , 750 ml slagroom, , 6 eetlepels poedersuiker, , 2 1/2 zakje slagroomversteviger, , 5 chocoladeblaadjes (zakje ` 60 g), , 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten, , 1/2 eetlepel bloem om te bestuiven

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-03-2007
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Appelkruimeltaart met amaretto en amandelspijs

Ik had een grote kist appels gekregen van een kennisje. Dus weer tijd om te bakken. Nu een variatie op mijn eerder geplaatste recept van mijn appelkruimeltaart. Deze keer amandelspijs door de kruimels gemixed en de rozijnen geweekt in amaretto. Het werd een heerlijke knapperige koek met een dunne deeglaag aan de onderkant. De rozijnen worden het lekkerst als je ze al een dag tevoren in de amaretto zet! Helaas had ik geen amandelschaafsel in huis, maar dat gaat er de volgende keer op! De taart was zo snel op, want onze visite nam graag 2 stukken! Ook de volgende dag is de taart nog heel lekker, alleen iets minder knapperig. Wil je een kleinere taart bakken, dan kun je de helft van de ingrediënten nemen en de taart eventueel in een springvorm bakken. Net zo lekker!

INGREDIENTEN

Plm. 6 appels, 100 gram rozijnen, 1 glas amaretto, 2 afgestreken eetlepels geleisuiker, 380 gram bloem, mespunt zout, 1/2 pakje bakpoeder, 175 gram suiker, 300 gram zachte boter, 150 gram amandelspijs, 3 druppels amandelessence, eventueel 50 gram amandelschaafsel

  • Duits
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-2012
  • Duits
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ouderwetse Wellant appelcompote

Wellant heeft van zichzelf een zoete smaak, dus u hoeft geen extra suiker toe te voegen.

INGREDIENTEN

5 grote Wellant appels, 2 zakjes vanillesuiker, 1 theelepel kaneel, 3 eetlepels citroensap, 100 gram rozijnen, 100 gram amandelschaafsel

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Australische Bananentaart

INGREDIENTEN

150 gram boter, 150 gram suiker, geraspte schil van 1 citroen, 2 eieren, 200 gram bloem, 50 gram maïzena, 2 afgestreken theelepels bakpoeder, snufje zout, snufje gemberpoeder, snufje kaneel, snufje gemalen kruidnagel, melk, 4 bananen, sap van 1 citroen, 50 gram geschaafde amandelen, poedersuiker,

  • Australisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2013
  • Australisch
  •  30-60 min.

Perentaart

INGREDIENTEN

200 g MonChou, , 4 blaadjes gelatine, , 125 gram cruesli, , 75 g gesmolten boter, , 50 g basterdsuiker, , 1 groot blik peren, , 25 g geroosterd, , amandelschaafsel

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Pepernotencake

INGREDIENTEN

* 200 g cakemeel, * 200 g suiker, * 2 eetl. speculaaskruiden, * 200 g roomboter, * 3 eieren, * 50 ml. melk, * 1 zakje amandelschaafsel, * 100 g pepernootjes (kruidnootjes)

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-11-2008
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Kersen-kwarktaart met knapperige kruimels

SUPER! Verrukkelijke gebakken roomkaas-kwarktaart met een knapperige bodem en dunne laag kersen. Bovenop een knapperige kruimellaag met o.a. amarettini. De taart heb ik gebakken voor mijn Kaffeeteam op 06-03-2014 in het bejaardentehuis. De taart was sneller op dan dat hij gebakken was. Een succes dus!

INGREDIENTEN

Taartbodem:, 125 gram koude boter, 250 gram bloem, 20 gram poedersuiker of basterdsuiker, mespunt zout, 1 ei, eventueel 1 eetlepel water, Vulling:, 30 gram gemalen amandelen, 1 pot kersen (720 ml), 500 gram magere kwark, 200 gram roomkaas, 150 gram suiker, 1 pk vanillepuddingpoeder (plm. 40 gr) of custardpoeder, 5 eieren, Kruimellaag:, 20 gram gemalen amandelen, 100 gram bloem, 75 gram zachte boter, 50 gram suiker, 1 los geklopt ei, 50 gram amarettini (klein Italiaanse amandelkoekjes), Voor het invetten van de vorm:, wat boter en bloem,

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2014
  • Duits
  •  30-60 min.

Speculaas Boterkoek

Een echte Sinterklaaskoek. In 30 minuten klaar! En lekker!!Je kunt er echt niet van af blijven. Zo knapperig en kruidig van smaak.

INGREDIENTEN

200 gr bloem - zout -150 gr witte basterdsuiker - 2 el speculaaskruiden - 200 gr koude boter - 1 los geklopt ei - 2 tl amandelessence(Baukje) - wat (koffie)melk - 3 eetl amandelschaafsel

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Nieuwste amandelschaafsel recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top