Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amandelcake

Amandelcake recepten (59) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Amandelcake

INGREDIENTEN

250 g bloem, plus wat extra voor het bestuiven, 130 g bruine basterdsuiker, 160 g koude boter, in blokjes, 8 eetlepels frambozenjam, 170 g zachte boter, 200 g witte basterdsuiker, 4 grote eieren, losgeklopt, 2 eetlepels citroensap, 250 g gemalen amandelen, 50 g amandelschaafsel, poedersuiker voor garnering

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-07-2009
  • Frans
  •  60-120 min.

Amandelcake

Weer een eenvoudig maar heerlijk recept van tv-kok Piet Huysentruyt uit "Lekker Thuis"

INGREDIENTEN

300 gr broyage (half amandelpoeder - half bloemsuiker) - 4 eieren - 80 gr suiker - 130 gr bloem - 75 gr gesmolten boter - 7,5 cl melk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Amandelcake

Een verrukkelijke cake met een amandelvulling voor een kleine cakevorm. Een cake die bij ons heel erg in de smaak valt. Uit het Oetker boekje "Bak met plezier", nr. 4

INGREDIENTEN

80 gr zachte boter - 80 gr suiker - 1 zakje vanillesuiker - 3 druppels amandelaroma - 1 ei - 1 eidooier - 100 gr bloem - 1 theel bakpoeder, Voor de vulling:, 1 eiwit - 30 gr suiker - 50 gr gemalen amandelen, Voor het glazuur:, 125 gr poedersuiker - 1 eiwit

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2004
  •  
  •  0-10 min.

Amandelcake

Een lekkere cake met een vleugje kirsch

INGREDIENTEN

330 gr cakemix, 3 eieren, 130 gr boter, 100 gr amandelpoeder, amandelschilfers, kirscharoma

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2005
  •  
  •  30-60 min.

Amandelcake

Cake met amandelspijs gegarneerd met amandelsnippers

INGREDIENTEN

 200 gram zachte boter,  150 g suiker,  2 zakjes vanillesuiker,  1 theelepel citroenrasp,  mespunt zout,  4 eieren,  100 gram amandelspijs of marsepein,  200 gr zelfrijzend bakmeel, Voor de afwerking:,  50 gram boter,  50 gram suiker,  2 eetlepels melk,  1 zakje geschaafde amandelen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Amandelcake

INGREDIENTEN

300 gr broyage (half amandelpoeder - half bloemsuiker), , 4 eieren, , 80 gr suiker, , 130 gr bloem, , 75 gr gesmolten boter, , 75 ml melk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Amandelcake

INGREDIENTEN

* 125 g roomboter, * 150 g witte basterdsuiker, * 2 druppels amandelessence, * 3 eieren, * 90 g amandelstukjes, * 60 g bloem

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Amandelcake

INGREDIENTEN

- 125 gr boter, - 150 gr witte basterdsuiker, - 2 druppels amandelessence, - 3 eieren, - 90 gr amandelstukjes, - 60 gr bloem,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

amandelcake

Cake is altijd en voor iedere gelegenheden geschikt.

INGREDIENTEN

300 gr broyage (half amandelpoeder - half bloemsuiker), 4 eieren, 80 gr suiker, 130 gr bloem, 75 gr gesmolten fama, 75 ml melk

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Amandelcake

INGREDIENTEN

110 g boter, 150 g suiker, 3 grote eieren, 90 g gemalen amandelen, 40 g zelfrijzend bakmeel, 1 el melk, 1 el amandelschaafsel, poedersuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2009
  •  
  •  30-60 min.

amandelcake

Cake gevuld met spijs en gegarneerd met amandelen

INGREDIENTEN

200 gr zachte boter, 150 gr suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 1 tl citroenrasp, mespunt zout, 4 eieren, 100 gr amandelspijs, 200 gr zelfrijzend bakmeel, , Voor de afwerking, 50 gr boter, 50 gr suiker, 2 el melk, 1 zakje geschaafde amandelen (boukje)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Amandelcake

INGREDIENTEN

200 gram zachte boter, 150 gram suiker, 2 zakjes vanille suiker, 1 theelepel verse citroenrasp, mespunt zout, 4 eieren, 100 gram amandelspijs of marsepein, 200 gram zelfrijzend bakmeel., Voor de afwerking: 50 gram boter, 50 gram suiker, 2 eetlepels melk, 1 zakje geschaafde amandelen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-05-2002
  • Portugees
  •  60-120 min.

Amandelcake

INGREDIENTEN

50 gr. amandel, geschaafde, 1 boerencake, 250 gr. mascarpone, Tafelsuiker, Gembersiroop

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-08-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Amandelcake

INGREDIENTEN

Beslag voor een poundcake (recept 315), 100 gram gemalen amandelen 1 theelepel amandelessence, enkele hele amandelen.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-04-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Amandelcake

INGREDIENTEN

Cake amandelen, 4 eigeel, 4 eiwit stijf slaan zonder suiker, 150 gr kwark, 50 gr boter, 250 gr meel gezeefd, 16 gr bakpoeder, 60 cc amdellikeur kan opgevoerd worden naar 90 cc, 100 gr pruimen gedroogde, 50 gr amandelen als laatste toevoegen daarna het eiwit, Cakevorm, , 160 graden 50 minuten,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2001
  •  
  •  30-60 min.

Amandelcake

Amandelspijscake. Erg simpel maar ook erg lekker. Smeuïg bovendien.

INGREDIENTEN

Cakemeel + ingrediënten volgens het recept voor het beslag, Extra:, 1 ei, 150 - 200gr amandelspijs

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-12-2006
  • Goedkoop en snel
  •  60-120 min.

Amandelcake

Een heerlijk stukje cake waarmee je je bezoek aangenaam kan verrassen.kinderlijk eenvoudig recept

INGREDIENTEN

130g zelfrijzend bakmeel, 65g boter of margarine, 2 eieren, 4 eetlepels magere melk, 1 zakje amandelsuiker, 80g suiker,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Amandelcake.

De honingsiroo,die er na het bakken over gegoten wordt,maakt deze amandeelcake heerlijk smeuïg,maar kan ook weggelaten worden.

INGREDIENTEN

* 100g margarine., * 50g bruine basterdsuiker., * 2 eieren., * 175g zelfrijzende bloem.*, * 1 theelepel bakpoeder., * 4 eetlepels melk., * 2 eetlepels vloeibare honing., * 50g amandelschaafsel., VOOR DE SIROOP:, * 150 ml vloeibare honing., * 2 eetlepels citroensap.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-01-2010
  • Belgisch
  •  > 120 min.

amandelcake

INGREDIENTEN

200gr boter 175gr suiker 2zaakjes vanillesuiker,5 eieren,200gr amandelenontvliesd en gemalen,200gr cakemeel,6 eetlepels abrikozenjam,2 eetlepels citroensap,75grgeschaafde amandelen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

amandelcake

INGREDIENTEN

125 gr. boter - 150 gr. witte basterdsuiker - 2 druppels amandelessence - 3 eieren, losgeklopt - 90 gr. amandelstukjes - 60 gr. bloem - hele amandelen.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-04-2000
  •  
  •  60-120 min.

Turkse amandelcake

Lekkerrrrrrr

INGREDIENTEN

2 sinaasappels, 250 gr blanke amandelen, 5 eieren, 250 gr suiker, 1 theelepel citroenrasp (potje), 2 theelepels bakpoeder, , ,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2001
  • Turks Nagerecht
  •  > 120 min.

Amandelcake met peren

INGREDIENTEN

2 peren, 0.5 citroen (alleen het sap), 100 g boter (op kamertemperatuur), 4 eieren, 150 g amandelpoeder (Estudiantes), 2 eetl. amandelschilfers, 180 g bloem, 150 g bloemsuiker, 30 g suiker, 5 eetl. abrikozenconfituur

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2013
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Amandelcake met chocolade

Een amandelcake met amaretto die wordt bestreken met chocoladeglazuur, dat de cake extra feestelijk maakt.

INGREDIENTEN

4 eieren, 40 gr. boter, 75 gr. suiker, 50 gr. bloem, 50 gr. amandel, gepelde, 50 gr. maizena, 2 el. amaretto, 1 pakje chocoladeglazuur, 0.5 tl. kaneel

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-08-2003
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Luchtige Amandelcake

Een simpel cake om te maken en heel snel klaar! Ideaal om tijdens een regenachtige dag te maken! Terwijl je cake in de oven staat, kan je ondertussen bellen nr je buren/vriendinnen om hen uit te nodigen voor een kopje koffie en stukje cake! Gegarandeerd dat je die regenachtige dag vergeet?

INGREDIENTEN

4 eiwitten, 100 g amandelpoeder, 150 gr suiker, 75 g bloem, 100 g gezouten boter, gesmolten, Poedersuiker om te garneren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2014
  •  
  •  30-60 min.

Heerlijke Amandelcake

INGREDIENTEN

200 gram cakemeel. 200 gram suiker. 1 zakje vanillesuiker. 4 eieren. 200 gram margarine. 1 flesje amandelaroma.1 zakje amandelschaafsel. 1 zakje garneeramandelen.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-01-2004
  • Goedkoop en snel
  •  60-120 min.

FRANSE AMANDELCAKE

HET GEHEIM VAN DEZE TRADITIONELE EN EENVOUDIGE CAKE UIT FRANKRIJK IS GEMALEN AMANDELEN IN HET BESLAG EN DE KNISPERENDE LAAG BOVEN OP DE CAKE

INGREDIENTEN

110 g boter,op kamertemperatuur150 g suiker3 grote eieren90 g gemalen amandelen40 g zelfrijzend bakmeel1 el melk of kirsch(is wel heel lekker) 1 el amandelschaafsel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

Portugese amandelcake

Http://members.tripodnet.nl/bolleken2/jos136.jpg">"Bolo de Amendoa do Convento da Vidiguera"

INGREDIENTEN

500 gr suiker - 500 gr amandelpoeder - 6 eieren - 6 eierdooiers - 100 gr bloem - 1 tl kaneel - bloemsuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-09-2000
  • Portugees
  •  60-120 min.

portugese amandelcake

Een lekker stukje cake bij de koffie of thee

INGREDIENTEN

150 gr,suiker 75 gram geschaafde amandelen 1/4 theelepel kaneel 15 gr. bloem 4 eieren 1/2 eetlepel cognac ( dit kun je ook weglaten) boter om in te vetten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-05-2002
  • Portugees
  •  30-60 min.

Portugese Amandelcake

Een hele andere cake, dan dat je denkt!

INGREDIENTEN

150 gram suiker, 75 gram geschaafde amandelen, 1/4 theelepel kaneel, 15 gram bloem, 4 eieren, 1/2 eetlepel cognac, boter om in te vetten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2000
  • Portugees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amandelcake met amaretto

Traditioneel viervierdengebak met grofgemalen amandelen en geparfumeerd met amaretto

INGREDIENTEN

Patisseriebloem 250 gr, suiker 200 gr, Boter 200 gr, 4 eieren, amandelen 50 gr, amaretto (naar smaak), bakpoeder (kijk op de verpakking voor de benodigde hoeveelheid)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2010
  • Europees Nagerecht
  •  30-60 min.

Franse Amandelcake

Deze amandeltaart heeft een heerlijk knapperige bovenkant.

INGREDIENTEN

110 gram boter of margarine, op kamertemperatuur, 150 gram suiker, 3 grote eieren, 90 gram gemalen amandelen, 40 gram zelfrijzend bakmeel, 1 eetlepel melk of kirsch, 1 eetlepel amandelschaafsel, poedersuiker, extra nodig: mixer, cakevorm van 20 cm 0, ingevet, bekleed met bakpapier,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

Turkse Amandelcake

INGREDIENTEN

2 sinaasappels 250 gr blanke amandelen 5 eieren 250 gr suiker 1 theelepel citroenrasp (potje) 2 theelepels bakpoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Turkse amandelcake

Turkije: van "vifke"

INGREDIENTEN

2 sinaasappels, 250 gr blanke amandelen, 5 eieren, 250 gr suiker, 1 theelepel citroenrasp (potje), 2 theelepels bakpoeder, ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2002
  • Turks Nagerecht
  •  30-60 min.

Amandelcake met chocolade

INGREDIENTEN

4 eieren, -40 gr. boter, -75 gr. suiker, -50 gr. bloem, -50 gr. amandel, gepelde, -50 gr. maizena, -2 el. amaretto, -1 pakje chocoladeglazuur, -0.5 tl. kaneel,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-09-2002
  • Italiaans
  •  > 120 min.

amandelcake met kokos

Dit lekkere gerecht is leuk te maken en het is niet zo moeilijk.

INGREDIENTEN

2 eieren, 4 el kokosbloesem suiker, 100 ml dream almond sugar free, 200 g amandel meel, 1 tl bakpoeder, 3 el kokos olie + 1 tl om in te vetten, 2 el geraspte kokos

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2017
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Vijgen amandelcake

INGREDIENTEN

200 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, 1/4 theelepl zout, 150 gram zachte (room) boter, 150 gram witte basterdsuiker, 3 eieren, 1 eetlepel geraspte citroenschil, 125 gedroogde vijgen, in stukjes, 75 gram geschaafde amandelen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2010
  •  
  •  30-60 min.

Amandelcake met chocolade

INGREDIENTEN

4 eieren - 40 gr boter - 75 gr suiker - 50 gr bloem - 50 gr gepelde amandelen - 50 gr ma?zena - 2 el amaretto - 1 pakje chocoladeglazuur - 1/2 tl kaneel.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-01-2001
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Amandelcake met chocolade

Een amandelcake met amaretto die wordt bestreken met chocoladeglazuur, dat de cake extra feestelijk maakt.

INGREDIENTEN

4 eieren, 40 gr. boter, 75 gr. suiker, 50 gr. bloem, 50 gr. amandel, gepelde, 50 gr. maizena, 2 el. amaretto, 1 pakje chocoladeglazuur, 0.5 tl. kaneel

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-07-2003
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Amandelcake met olijfolie

Zoet gerecht uit de selectie van Smult 4!

INGREDIENTEN

200 g bloem, 2 tl bakpoeder, snufje zout, 100 g amandelpoeder, 500 g fijne suiker, 2 zakjes vanillesuiker, rasp van 2 sinaasappels, 200 ml verse sinaasappelsap, 100 ml yoghurt, 4 eieren, 160 ml olijfolie, gekonfijte sinaasappelschil, 250 ml Griekse yoghurt, dichte bakvorm (23 cm), ingevet

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2014
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Amandelcake met abrikozen, amaretto en amandelspijs

Een verrukkelijke amandelcake. De kleine stukjes abrikozen eerst in heet water geweld, daarna in de amaretto. Door het deeg ook gemalen amandelen verwerkt en stukjes amandelspijs. Het is een super lekkere sappige cake geworden. Ik heb de cake niet te zoet gemaakt. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn !

INGREDIENTEN

150 gram zachte roomboter + iets voor de vorm, 120 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 mespunt zout, 3 eieren, 150 gram cakemeel, zelfrijzend bakmeel of bloem met bakpoeder + iets voor de vorm, 30 gram gemalen amandelen, 150 gram gedroogde abrikozen (ready te eat) in kleine stukjes gesneden, 50 gram amandelspijs in kleine stukjes gesneden, 1 borrelglas amaretto, plm. 50 gram geschaafde amandelen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2014
  • Internationaal
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top