- Eigen recept
Amandelcake
250 g bloem, plus wat extra voor het bestuiven 130 g bruine basterdsuiker 160 g koude boter, in blokjes 8 eetlepels frambozenjam 170 g zachte boter 200 g witte basterdsuiker 4 grote eieren, losgeklopt 2 eetlepels citroensap 250 g gemalen amandelen 50 g amandelschaafsel poedersuiker voor garnering
Maak eerst het deeg: meng de bloem met de suiker en een snufje zout en voeg de boter in blokjes toe. Kneed het geheel snel met koele handen tot een samenhangend deeg. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot het ca. 3 mm dik is. Bekleed een rechthoekige taartvorm (15 x 20 cm) ermee. Zet de vorm 30 minuten in de koelkast
Verwarm de oven voor op 190 °C (gasstand 5). Prik wat gaatjes in het deeg, leg er droge bonen of pasta in en bak het ca. 15 minuten blind. Verwijder de droge bonen en zet het deeg nog 5 minuten in de oven. Haal het eruit en laat het afkoelen. Smeer de jam over het deeg uit en begin met het maken van de vulling. Klop de boter samen met de suiker tot een bleek en luchtig geheel. Voeg de eieren en het citroensap langzaam toe. Schep de gemalen amandelen erdoor. Schep het mengsel op de jamlaag en verdeel het gelijkmatig Strooi het amandelschaafsel erover. Zet de cake 30-35 minuten in de oven tot de vulling bovenop goudbruin is en in het midden stevig aanvoelt. Bedek het deeg als het te donker wordt met aluminiumfolie. Haal de vorm uit de oven en laat de cake afkoelen. Strooi er een beetje poedersuiker over en snijd de afgekoelde amandelcake in rechthoekjes
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-07-2009Frans60-120 min.
Amandelcake
Weer een eenvoudig maar heerlijk recept van tv-kok Piet Huysentruyt uit "Lekker Thuis"
300 gr broyage (half amandelpoeder - half bloemsuiker) - 4 eieren - 80 gr suiker - 130 gr bloem - 75 gr gesmolten boter - 7,5 cl melk
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-03-2001Belgisch30-60 min.
Amandelcake
Een verrukkelijke cake met een amandelvulling voor een kleine cakevorm. Een cake die bij ons heel erg in de smaak valt. Uit het Oetker boekje "Bak met plezier", nr. 4
80 gr zachte boter - 80 gr suiker - 1 zakje vanillesuiker - 3 druppels amandelaroma - 1 ei - 1 eidooier - 100 gr bloem - 1 theel bakpoeder, Voor de vulling:, 1 eiwit - 30 gr suiker - 50 gr gemalen amandelen, Voor het glazuur:, 125 gr poedersuiker - 1 eiwit
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-02-20040-10 min.
Amandelcake
Een lekkere cake met een vleugje kirsch
330 gr cakemix, 3 eieren, 130 gr boter, 100 gr amandelpoeder, amandelschilfers, kirscharoma
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-09-200530-60 min.
- Eigen recept
Amandelcake
110 g boter, 150 g suiker, 3 grote eieren, 90 g gemalen amandelen, 40 g zelfrijzend bakmeel, 1 el melk, 1 el amandelschaafsel, poedersuiker
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-03-200930-60 min.
Amandelcake
Cake met amandelspijs gegarneerd met amandelsnippers
200 gram zachte boter, 150 g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 1 theelepel citroenrasp, mespunt zout, 4 eieren, 100 gram amandelspijs of marsepein, 200 gr zelfrijzend bakmeel, Voor de afwerking:, 50 gram boter, 50 gram suiker, 2 eetlepels melk, 1 zakje geschaafde amandelen,
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-04-2000Internationaal30-60 min.
Amandelcake
300 gr broyage (half amandelpoeder - half bloemsuiker), , 4 eieren, , 80 gr suiker, , 130 gr bloem, , 75 gr gesmolten boter, , 75 ml melk
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-09-2002Belgisch30-60 min.
Amandelcake
- 125 gr boter, - 150 gr witte basterdsuiker, - 2 druppels amandelessence, - 3 eieren, - 90 gr amandelstukjes, - 60 gr bloem,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-02-1999Nederlands60-120 min.
Amandelcake
* 125 g roomboter, * 150 g witte basterdsuiker, * 2 druppels amandelessence, * 3 eieren, * 90 g amandelstukjes, * 60 g bloem
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-08-2000Nederlands20-30 min.
amandelcake
Cake is altijd en voor iedere gelegenheden geschikt.
300 gr broyage (half amandelpoeder - half bloemsuiker), 4 eieren, 80 gr suiker, 130 gr bloem, 75 gr gesmolten fama, 75 ml melk
- Belgisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-01-2002Belgisch Nagerecht30-60 min.
amandelcake
200gr boter 175gr suiker 2zaakjes vanillesuiker,5 eieren,200gr amandelenontvliesd en gemalen,200gr cakemeel,6 eetlepels abrikozenjam,2 eetlepels citroensap,75grgeschaafde amandelen
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-05-2002Belgisch10-20 min.
amandelcake
Cake gevuld met spijs en gegarneerd met amandelen
200 gr zachte boter, 150 gr suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 1 tl citroenrasp, mespunt zout, 4 eieren, 100 gr amandelspijs, 200 gr zelfrijzend bakmeel, , Voor de afwerking, 50 gr boter, 50 gr suiker, 2 el melk, 1 zakje geschaafde amandelen (boukje)
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-04-2000Nederlands30-60 min.
Amandelcake
200 gram zachte boter, 150 gram suiker, 2 zakjes vanille suiker, 1 theelepel verse citroenrasp, mespunt zout, 4 eieren, 100 gram amandelspijs of marsepein, 200 gram zelfrijzend bakmeel., Voor de afwerking: 50 gram boter, 50 gram suiker, 2 eetlepels melk, 1 zakje geschaafde amandelen
- Portugees
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-05-2002Portugees60-120 min.
Amandelcake
Cake amandelen, 4 eigeel, 4 eiwit stijf slaan zonder suiker, 150 gr kwark, 50 gr boter, 250 gr meel gezeefd, 16 gr bakpoeder, 60 cc amdellikeur kan opgevoerd worden naar 90 cc, 100 gr pruimen gedroogde, 50 gr amandelen als laatste toevoegen daarna het eiwit, Cakevorm, , 160 graden 50 minuten,
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-03-200130-60 min.
Amandelcake
Beslag voor een poundcake (recept 315), 100 gram gemalen amandelen 1 theelepel amandelessence, enkele hele amandelen.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-04-2001Nederlands60-120 min.
Amandelcake
50 gr. amandel, geschaafde, 1 boerencake, 250 gr. mascarpone, Tafelsuiker, Gembersiroop
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-08-2002Nederlands10-20 min.
Amandelcake
Een heerlijk stukje cake waarmee je je bezoek aangenaam kan verrassen.kinderlijk eenvoudig recept
130g zelfrijzend bakmeel, 65g boter of margarine, 2 eieren, 4 eetlepels magere melk, 1 zakje amandelsuiker, 80g suiker,
- Belgisch Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-04-2003Belgisch Nagerecht0-10 min.
Amandelcake
Amandelspijscake. Erg simpel maar ook erg lekker. Smeuïg bovendien.
Cakemeel + ingrediënten volgens het recept voor het beslag, Extra:, 1 ei, 150 - 200gr amandelspijs
- Goedkoop en snel
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-12-2006Goedkoop en snel60-120 min.
amandelcake
125 gr. boter - 150 gr. witte basterdsuiker - 2 druppels amandelessence - 3 eieren, losgeklopt - 90 gr. amandelstukjes - 60 gr. bloem - hele amandelen.
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-04-200060-120 min.
Amandelcake.
De honingsiroo,die er na het bakken over gegoten wordt,maakt deze amandeelcake heerlijk smeuïg,maar kan ook weggelaten worden.
* 100g margarine., * 50g bruine basterdsuiker., * 2 eieren., * 175g zelfrijzende bloem.*, * 1 theelepel bakpoeder., * 4 eetlepels melk., * 2 eetlepels vloeibare honing., * 50g amandelschaafsel., VOOR DE SIROOP:, * 150 ml vloeibare honing., * 2 eetlepels citroensap.
- Belgisch
- > 120 min.
- Geplaatst op22-01-2010Belgisch> 120 min.
Amandelcake met chocolade
Een amandelcake met amaretto die wordt bestreken met chocoladeglazuur, dat de cake extra feestelijk maakt.
4 eieren, 40 gr. boter, 75 gr. suiker, 50 gr. bloem, 50 gr. amandel, gepelde, 50 gr. maizena, 2 el. amaretto, 1 pakje chocoladeglazuur, 0.5 tl. kaneel
- Italiaans
- > 120 min.
- Geplaatst op01-08-2003Italiaans> 120 min.
Amandelcake met chocolade
Een amandelcake met amaretto die wordt bestreken met chocoladeglazuur, dat de cake extra feestelijk maakt.
4 eieren, 40 gr. boter, 75 gr. suiker, 50 gr. bloem, 50 gr. amandel, gepelde, 50 gr. maizena, 2 el. amaretto, 1 pakje chocoladeglazuur, 0.5 tl. kaneel
- Internationaal
- > 120 min.
- Geplaatst op05-07-2003Internationaal> 120 min.
Turkse amandelcake
Lekkerrrrrrr
2 sinaasappels, 250 gr blanke amandelen, 5 eieren, 250 gr suiker, 1 theelepel citroenrasp (potje), 2 theelepels bakpoeder, , ,
- Turks Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-10-2001Turks Nagerecht> 120 min.
FRANSE AMANDELCAKE
HET GEHEIM VAN DEZE TRADITIONELE EN EENVOUDIGE CAKE UIT FRANKRIJK IS GEMALEN AMANDELEN IN HET BESLAG EN DE KNISPERENDE LAAG BOVEN OP DE CAKE
110 g boter,op kamertemperatuur150 g suiker3 grote eieren90 g gemalen amandelen40 g zelfrijzend bakmeel1 el melk of kirsch(is wel heel lekker) 1 el amandelschaafsel
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-03-2005Frans30-60 min.
Amandelcake met peren
2 peren, 0.5 citroen (alleen het sap), 100 g boter (op kamertemperatuur), 4 eieren, 150 g amandelpoeder (Estudiantes), 2 eetl. amandelschilfers, 180 g bloem, 150 g bloemsuiker, 30 g suiker, 5 eetl. abrikozenconfituur
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-02-2013Belgisch30-60 min.
Heerlijke Amandelcake
200 gram cakemeel. 200 gram suiker. 1 zakje vanillesuiker. 4 eieren. 200 gram margarine. 1 flesje amandelaroma.1 zakje amandelschaafsel. 1 zakje garneeramandelen.
- Goedkoop en snel
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-01-2004Goedkoop en snel60-120 min.
Luchtige Amandelcake
Een simpel cake om te maken en heel snel klaar! Ideaal om tijdens een regenachtige dag te maken! Terwijl je cake in de oven staat, kan je ondertussen bellen nr je buren/vriendinnen om hen uit te nodigen voor een kopje koffie en stukje cake! Gegarandeerd dat je die regenachtige dag vergeet?
4 eiwitten, 100 g amandelpoeder, 150 gr suiker, 75 g bloem, 100 g gezouten boter, gesmolten, Poedersuiker om te garneren
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-07-201430-60 min.
Portugese amandelcake
Http://members.tripodnet.nl/bolleken2/jos136.jpg">"Bolo de Amendoa do Convento da Vidiguera"
500 gr suiker - 500 gr amandelpoeder - 6 eieren - 6 eierdooiers - 100 gr bloem - 1 tl kaneel - bloemsuiker
- Portugees
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-09-2000Portugees60-120 min.
portugese amandelcake
Een lekker stukje cake bij de koffie of thee
150 gr,suiker 75 gram geschaafde amandelen 1/4 theelepel kaneel 15 gr. bloem 4 eieren 1/2 eetlepel cognac ( dit kun je ook weglaten) boter om in te vetten
- Portugees
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-05-2002Portugees30-60 min.
Portugese Amandelcake
Een hele andere cake, dan dat je denkt!
150 gram suiker, 75 gram geschaafde amandelen, 1/4 theelepel kaneel, 15 gram bloem, 4 eieren, 1/2 eetlepel cognac, boter om in te vetten
- Portugees
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-03-2000Portugees20-30 min.
Franse Amandelcake
Deze amandeltaart heeft een heerlijk knapperige bovenkant.
110 gram boter of margarine, op kamertemperatuur, 150 gram suiker, 3 grote eieren, 90 gram gemalen amandelen, 40 gram zelfrijzend bakmeel, 1 eetlepel melk of kirsch, 1 eetlepel amandelschaafsel, poedersuiker, extra nodig: mixer, cakevorm van 20 cm 0, ingevet, bekleed met bakpapier,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-04-2005Frans30-60 min.
- Eigen recept
Amandelcake met amaretto
Traditioneel viervierdengebak met grofgemalen amandelen en geparfumeerd met amaretto
Patisseriebloem 250 gr, suiker 200 gr, Boter 200 gr, 4 eieren, amandelen 50 gr, amaretto (naar smaak), bakpoeder (kijk op de verpakking voor de benodigde hoeveelheid)
- Europees Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-12-2010Europees Nagerecht30-60 min.
Turkse Amandelcake
2 sinaasappels 250 gr blanke amandelen 5 eieren 250 gr suiker 1 theelepel citroenrasp (potje) 2 theelepels bakpoeder,
- Turks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-10-2000Turks Hoofdgerecht30-60 min.
Vijgen amandelcake
200 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, 1/4 theelepl zout, 150 gram zachte (room) boter, 150 gram witte basterdsuiker, 3 eieren, 1 eetlepel geraspte citroenschil, 125 gedroogde vijgen, in stukjes, 75 gram geschaafde amandelen
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-01-201030-60 min.
Turkse amandelcake
Turkije: van "vifke"
2 sinaasappels, 250 gr blanke amandelen, 5 eieren, 250 gr suiker, 1 theelepel citroenrasp (potje), 2 theelepels bakpoeder, ,
- Turks Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-10-2002Turks Nagerecht30-60 min.
Amandelcake met chocolade
4 eieren, -40 gr. boter, -75 gr. suiker, -50 gr. bloem, -50 gr. amandel, gepelde, -50 gr. maizena, -2 el. amaretto, -1 pakje chocoladeglazuur, -0.5 tl. kaneel,
- Italiaans
- > 120 min.
- Geplaatst op26-09-2002Italiaans> 120 min.
amandelcake met kokos
Dit lekkere gerecht is leuk te maken en het is niet zo moeilijk.
2 eieren, 4 el kokosbloesem suiker, 100 ml dream almond sugar free, 200 g amandel meel, 1 tl bakpoeder, 3 el kokos olie + 1 tl om in te vetten, 2 el geraspte kokos
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-02-2017Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Amandelcake met chocolade
4 eieren - 40 gr boter - 75 gr suiker - 50 gr bloem - 50 gr gepelde amandelen - 50 gr ma?zena - 2 el amaretto - 1 pakje chocoladeglazuur - 1/2 tl kaneel.
- Italiaans
- > 120 min.
- Geplaatst op29-01-2001Italiaans> 120 min.
Amandelcake met olijfolie
Zoet gerecht uit de selectie van Smult 4!
200 g bloem, 2 tl bakpoeder, snufje zout, 100 g amandelpoeder, 500 g fijne suiker, 2 zakjes vanillesuiker, rasp van 2 sinaasappels, 200 ml verse sinaasappelsap, 100 ml yoghurt, 4 eieren, 160 ml olijfolie, gekonfijte sinaasappelschil, 250 ml Griekse yoghurt, dichte bakvorm (23 cm), ingevet
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-08-201430-60 min.
- Eigen recept
Amandelcake met abrikozen, amaretto en amandelspijs
Een verrukkelijke amandelcake. De kleine stukjes abrikozen eerst in heet water geweld, daarna in de amaretto. Door het deeg ook gemalen amandelen verwerkt en stukjes amandelspijs. Het is een super lekkere sappige cake geworden. Ik heb de cake niet te zoet gemaakt. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn !
150 gram zachte roomboter + iets voor de vorm, 120 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 mespunt zout, 3 eieren, 150 gram cakemeel, zelfrijzend bakmeel of bloem met bakpoeder + iets voor de vorm, 30 gram gemalen amandelen, 150 gram gedroogde abrikozen (ready te eat) in kleine stukjes gesneden, 50 gram amandelspijs in kleine stukjes gesneden, 1 borrelglas amaretto, plm. 50 gram geschaafde amandelen
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-11-2014Internationaal30-60 min.
- Eigen recept
Amandelcake met vanille-mascarponecreme en aardbeien
Makkelijk te maken, lekker zomers taartje met aardbeien en vanillecreme!
Cake, 200 g boter, 200 g witte basterdsuiker, 100 g bloem, 100 g fijngemalen amandelen (schaafsel fijnmalen tot poeder, bv. in bakje van de staafmixer), Half zakje bakpoeder (+/- 8 g), 4 eieren, Rasp van de schil van1 citroen, , Creme:, 125 g mascarpone, 125 ml slagroom, 2 eetlepels suiker, 1 vanillestokje, , En het belangrijkste: een bakje aardbeien!
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-05-2014Nederlands30-60 min.
-
Amandelcake
van Roelie53 , 1 recepten, 0 volgers