Alioli
Knoflooksaus voor veelvuldig gebruik, ook als boter op toast
Olie- 1/4 liter, Ei- 1, Knoflook- 3a4 teentjes, Citroen - eetlepel sap, Zout en peper, Eeen witte boterham zonder korst in plukjes
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-05-2004Spaans Bijgerecht0-10 min.
Alioli
Lekker als bij vlees, als dip of op brood.
600 gram yogonaise, 1 bosje peterselie fijngehakt, 8 tenen knoflook fijngehakt, veel zwarte peper, beetje water
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-08-2001Spaans Bijgerecht0-10 min.
Alioli
Knoflook mayonaise. origineel recep uit catalaans kookboek
6 tenen knoflook, 1/4L olijfolie (zachte variant, bv: de rode fles van carbonell), zout
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-04-2004Spaans0-10 min.
Alioli
, 4 teentjes knoflook, gepeld (eventueel meer), , 150 ml olijfolie van een goede kwaliteit (extra-virgin), , klein beetje citroensap, , zout
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-07-2005Spaans20-30 min.
Alioli
4 teentjes knoflook, gepeld (eventueel meer) - 150 ml olijfolie van een goede kwaliteit (extra-virgin) - klein beetje citroensap - zout
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-10-2000Spaans0-10 min.
patatas alioli. *
Aardappelen in knoflookmayonaise.
350 gram aardappelen (vastkokend), 0.50 kopje(s) mayonaise, 3 teentje(s) knoflook (geperst), naar smaak zout, 2 eetlepel(s) peterselie (fijngehakt),
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-02-1999Spaans30-60 min.
paprika met alioli
3 kleuren paprika, alioli
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-12-2009Spaans Voorgerecht0-10 min.
Patatas alioli
Aardappelen in knoflookmayonaise, Spaanse tapa
350 gram aardappelen, bij voorkeur roodschillig en vastkokend, ? kop mayonaise, 3 teentjes knoflook, geplet of uitgeperst, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, zout
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-06-2002Spaans60-120 min.
Patatas alioli
Aardappelen in knoflookmayonaise
350 gram aardappelen, bij voorkeur roodschillig en vastkokend, ? kop mayonaise, 3 teentjes knoflook, geplet of uitgeperst, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, zout
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-06-2005Spaans0-10 min.
Patatas Alioli -
Aardappelen in knoflookmayonaise (Tapas) 4-6 personen
, , 350 gram aardappelen, bij voorkeur roodschillig en vastkokend, ? kop mayonaise, 3 teentjes knoflook, geplet of uitgeperst, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, zout, ,
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-11-1999Spaans10-20 min.
Patatas Alioli
Aardappelen in knoflookmayonaise. Een tapasgerechtje van Kookstudio Pineapple.
350 gram aardappelen, 5 eetlepels (1 dl) mayonaise, 3 teentjes knoflook, 2 eetlepels gehakte peterselie, zout.
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-08-2002Spaans10-20 min.
Patatas Alioli
Tapa
* 350 gr. aardappelen * 4 el. mayonaise * 3 teentjes knoflook * 2 el. gehakte peterselie * zout * azijn of citroensap,
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-09-2002Spaans10-20 min.
- Eigen recept
alioli met een bite
Heerlijke knoflookmayo
Het sap van 1 citroen, olijfolie, 10 tenen knoflook, 2el gedroogde peterselie, 2 eieren, 1 spaanse peper, peper en zeezout uit de molen
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-09-2012Spaans10-20 min.
Patatas alioli
?
500 gr. aardappelen, 3 dl kippenbouillon (van tablet), 150 gr. mayonaise, 1 eetl. citroensap, 3 teentjes knoflook, geperst, 2 eetl. peterselie, fijngeknipt, 1 snufje zout, 1 snufje peper
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-02-2019Spaans30-60 min.
patatas alioli
Aardappelen in knoflookmayonaise. Een tapa van het soort dat vaak door het huis wordt aangeboden als je een drankje besteld.
350 gr aardappelen, 1/2 kop mayonaise, 3 teentjes knoflook, 2 el gehakte peterselie, zout
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-03-2002Spaans20-30 min.
Spaanse Ali-Oli
Het maken van een originele spaanse ali-oli is erg bewerkelijk en vaak gedoemd te mislukken. Als ik onverwachts gasten krijg dan gebruik ik het volgende recept en iedereen is er gek op!
Olijvonaise, peper, zout, 1 teen knoflook op ongeveer 4 eetlepels mayonaise
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-12-2000Mediterraan Bijgerecht0-10 min.
Patatas Alioli
350 gram aardappelen - 4 eetlepels mayonaise - 3 teentjes knoflook - 2 eetlepels gehakte peterselie - zout - evt. azijn of citroensap.,
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-02-2003Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Pollo trinchar con alioli - Kip met alioli
Kan als Tapa, maaltijd, borrelhap, buffethapje, etc.etc. gegeten worden.
½ rode peper - 1 teen knoflook - 1 dl droge witte wijn - 1 dl olijfolie - 2 laurierblaadjes - 1½ theelepel verse tijmblaadjes - ½ theelepel komijnpoeder - zout - peper - 350 gram kipfilet - 1 takje peterselie -paneermeel
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-07-2012Spaans10-20 min.
Verse alioli (knoflookmayonaise)
4 teentjes knoflook, 200 ml olijfolie, 1 eigeel, Citroensap, Grof zeezout
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-03-2013Spaans10-20 min.
Aardappelsalade met knoflookmayonaise (patatas alioli)
DIT IS EEN BIJZONDER GEWILDE TAPA IN SPANJE:EEN TAPA VAN HET SOORT DAT VAAK DOOR HET HUIS WORDT AANGEBODEN WANNEER JE EEN DRANKJE BESTELT.
, , , , , , , , , 600-700 geschilde aardappelen, , zout, peper, , 100-150 gr. mayonaise, , 3 teentjes knoflook, , 3 el. fijngesneden peterselie, , , , ,
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-02-2004Spaans10-20 min.
Patatas Al Alioli
Gekookte aardappels met knoflooksaus
3 grote aardappels, 2 teentjes knoflook, 1,5 kopje olijfolie, zout en peterselie
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-04-2000Spaans10-20 min.
Mejillones con alioli suave
Spaanse tapa of borrelhapje van mosselen met een milde alioli
1 1/2 kilo gekookte mosselen met schelp* 1 a 2 knoflookteentjes* potje mayonaise* bosje Peterselie.
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-01-2005Spaans0-10 min.
Patatas con alioli
16 kleine roseval aardappeltjes; 5 tenen knoflook; 2 eierdooiers, zout, 250 ml. milde olijfolie, 1 citroen
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-12-2006Spaans Bijgerecht20-30 min.
Gemengde visschotel in bouillon met alioli
"Pescados al caldo con alioli"
1 1/2 kg gemengde witte vis (kabeljauw, zeeduivel, zeebrasem, griet,?) - 4 aardappelen - 1 ui - 2 preistengels - zout en peper - 5 knoflookteentjes - tijm - laurier - aliolisaus (zie mijn recept, maar met slechts 1 knoflookteentje, of meer naar smaak) - cayennepeper
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-10-2000Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Gevulde Champignons: Xampinyons alioli amb formatge
Tongstrelend lekkere Catalaanse/creatieve tapa
500 gr. grote champignons, 100 gr. brie, 100 gr. roomkaas/creme fraiche, 1/2 witte ui, oregano, verse bieslook, honing, 200 ml. olijfolie, 4 tenen knoflook, zout en peper
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-09-2005Spaans Bijgerecht30-60 min.
Tapas: aardappelen in knoflookmayonaise (patatas alioli )
350 gram aardappelen, bij voorkeur roodschillig en vastkokend, ½ kop mayonaise, 3 teentjes knoflook, geplet of uitgeperst, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, zout
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-08-201020-30 min.
Aardappelblokjes met knoflooksaus
Heerlijk hapje voor balkon / tuinfeest of gewoon voor op verjaardag of avondje genieten met vrienden.
100 aardappelen , 1 takje peterselie , 1 el alioli , 1 el mayonaise , zout en peper, Ingredienten verse Alioli , 2 teentjes knoflook , 3 dl olijfolie , half dl eigeel of 2 eidooiers , zout
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-06-2005Spaans20-30 min.
chamignons-baconspies met....
Eigengemaakte mayonaise. Een eenvoudig te bereiden, heerlijke tapa.
1 el olijfolie *12 blokjes bacon van ongeveer 1 tot 1,5 cm *12 middelgrote chamignonshoedjes., Voor de alioli: 1 ei plus 1 dooier *1/4 tl Dijonmosterd* 1 tl zout *2 el vers citroensap *1 kop olijfolie * 4 of meer uitgeperste teentjes knoflook.
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-04-2004Spaans0-10 min.
Broodje visburger
Doe eens iets anders met een stukje vis
2 kleine uien ( waarvan eventueel een rode) 4 takjes bladpeterselie 300 gram witvisfilet ( schelvis, kabeljauw, koolvis) 6 el paneermeel 1 klein ei ½ el citroensap 4 afbak kaiserbroodjes sla, tomaat en komkommer remouladesaus, mayonaise of alioli olie zout en peper
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-08-2010Hoofdgerecht20-30 min.
Tapa : kabeljauwbeignets met knoflook
"Bunuelos de bacalao con alioli". Het enigszins sterke aroma van kabeljauw wordt in deze tapa afgezwakt door er aardappel aan toe te voegen. Dit is een bijzondere tapa waar de alioli-dip een enorme "knoflookstoot" aan geeft. Maakt u de mayonaise niet zelf (hoewel dat een paar minuten werk is), neem dan een goed merk en voeg wat extra-virgin olijfolie, citroensap en geprakte knoflook naar smaak toe.
450 gr gedroogde kabeljauw zonder graten - 2 tl olijfolie - 3 teentjes knoflook, fijngehakt - 330 gr bakaardappelen, geschild en in vieren gesneden - 12 el bloem - 2 eieren, gescheiden - 1/8 tl bakpoeder - 2 el gehakte peterselie - zout - olie om te frituren, bij voorkeur milde olijfolie - alioli
- …
- > 120 min.
- Geplaatst op26-08-2000Spaans> 120 min.
- Eigen recept
Vegetarische nasi
Vegetarische nasi
- Quorn Julienne, - Oosterse roerbakolie (AH eigen merk), - Oosterse wokgroente, - 1 bakje Chapignons, - 2 uien, - Basmati rijst, - Conimex nasikruiden, - Alioli, - Provencaalse kruiden, - Oregano, - Koriander, - Sambal Brandal, - Scheut sherry (Bacardi kan ook)
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-11-2008Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
Tomaten met garnalenvulling
Lekker en snel voorgerecht. Kan ook als bijgerecht.
4 grote tomaten, 2 bekers kleine, gepelde garnalen, 2 ons groenten p.p., ½ kop alioli, mayonaise, tabasco of pepersaus, 2 tenen knoflook, 6 groene uien, 2 theelepels dille
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-01-20110-10 min.
Patatas Bravas
Spaanse klassieker, met uitgebreid traditioneel recept voor Salsa Brava
1 kilo vastkokende aardappelen, 2 rauwe eierdooiers, 250 ml. olijfolie, 6 tenen knoflook, 1 ui, 1 vleestomaat, 2 eetlepels azijn, tabasco, zwarte peper, zoet paprikapoeder, 2 rode pepers, 100 ml. tomate frito, gemalen komijn, nootmuskaat
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-09-2005Spaans Bijgerecht20-30 min.
Zeebrasem met aiolisaus
"Besugo con alioli"
1 zeebrasem van 1,200 kg, Voor de court-bouillon - 2 l water - het sap van 1 citroen - 2 capsules saffraan - 1 laurierblad - peper en zout, Voor de garnituur : 500 g aardappelen - 4 tomaten, Voor de aliolisaus : zie mijn recept
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-10-2000Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Gazpacho
Spaanse koude soep
3 deciliter tomatensap, 3 deciliter olijfolie, 1,5 deciliter rode wijnazijn, 1,5 kilo vleestomaten, 1 rode paprika, 1 komkommer, 1 teentje knoflook, 1 ui, peper en zout, eventueel paar druppels tabasco
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-08-2013Spaans30-60 min.
Ratatouille á la Fabrice
Een vegetarisch groentegerecht, zo simpel en zo lekker! Wij misten hierbij het vlees zeker niet. Uit het kookboek van Leon, naar eigen zeggen het leukste kookboek van de wereld.
1 flinke courgette, om en om geschild en in stukjes 1 aubergine, om en om geschild en in stukjes 2 paprika`s naar keuze in reepjes 1 flinke ui in stukken 2 tenen gesnipperde knoflook 3 rijpe tomaten of een blikje tomatenblokjes 1 tl oregano takje tijm en een laurierblaadje olijfolie basilicum als je dit lekker vindt peper en zout uit de molen
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-11-201260-120 min.
Gefrituurde uiringen (Aros de cebolla)
5 uien, 2 el olijfolie, Olie om te frituren, 2 dl bier, 150 gr bloem, Zout en peper, Peterselie,
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-12-2007Spaans0-10 min.
Geroosterd brood met tomaat en gedroogde ham
4 sneden stokbrood van ongebleekt tarwemeel, 4 plakken serranoham, 3 stevige rode tomaten, ontpit en zonder sap, alleen vruchtvlees, Spaanse olijfolie van de beste kwaliteit, 4 plakjes geroosterde rode paprika, 1 teentje knoflook, peterselie, Alioli
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-08-2006Spaans0-10 min.
arroz negro
Letterlijk: zwarte rijst. een catalaans recept met de inkt uit inktvissen om het gerecht zwart te krijgen.heerlijke variant op de paella (uit catalaans kookboek)
1/2kg rijst(dikke korrel,geschikt voor paella), 3/4kg inktvis met inktzak!!!!, 1/4kg uien, 1/4kg tomaten, 4 knoflooktenen, 2 chili's, (oude)wijn, een dozijn mosselen, wat visresten (om een bouillon te maken)
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-04-2004Spaans Hoofdgerecht0-10 min.