Kip alfredo pasta
Pasta Alfredo is ooit in 1914 bedacht in Rome. Het originele recept bestaat uit fettucine met heel veel roomboter en Parmezaanse kaas. Ondertussen kent het gerecht vele variaties en worden er vaak garnalen of kip toegevoegd. Deze variant is iets slanker dan de originele variant dankzij de saus. De saus is erg romig en dankzij de roux en de krachtbouillon kip van Struik.
Ingrediënten 4 personen
300 g gedroogde linguine , 1 el zonnebloemolie , 300 g kippendij , 1 knoflookteen, fijn gesneden , 50 g roomboter , 50 g bloem , 1 pot krachtbouillon kip , 2 potten water , versgemalen peper , 2 el crème fraîche, 10 g verse krulpeterselie, vers gesnedenBereidingswijze
1. Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat. 2. Verhit een el zonnebloemolie in een koekenpan en bak hier de kippendij goud bruin in. 3. Bak de knoflook in een sauspan in de roomboter. Roer hier de bloem doorheen. 4. Voeg dan de krachtbouillon en het water toe. Roer door met een garde tot er geen klontjes meer inzitten. 5. Giet de pasta af. Snijd de kippendij in reepjes. Doe de linguine met de kippendij in de koekenpan en giet hier de saus overheen samen met de crème fraîche. Breng op smaak met de peterselie en versgemalen peper. Meng de pasta met de saus.