Overheerlijke Surinaamse Bakkeljauw
Surinaamse bakkeljauw is heerlijk op een broodje met zoetzure komkommer of voor bij de rijst.
Ingrediënten 4 personen
ca. 450 gr. bakkeljauw filet, 1 gele madame jeannet (minder als je niet tegen pittig kan), 3 knoflook teentjes, 2 uien (middel), 1 tomaat (middel), 2 maggiblokjes, klein beetje trassi (faja lobie), klein blikje tomatenpuree, scheutje zonnebloemolie, 1 tl aji-no-motoBereidingswijze
Voorbereiding1. Bakkeljauw opzetten in een grote pan met veel water, 10 minuten koken.2. Water afgieten en bakkeljauw onder de kraan even afspoelen en af laten koelen. Bakkeljauw uitpluizen in een schaal.3. In vergiet doen en nog 1 keer even afspoelen en dan het water met je handen eruit knijpen.4. Uien heel fijn snipperen. 5. Knoflook persen of heel fijn snijden.6. Madame jeanet heel fijn snijden, ik doe dit altijd met mes en vork, zaadjes eruit halen.7. Tomaat in kleine stukjes snijden.8. Maggiblokjes fijn maken in een schaaltje, en tomatenpuree klaarzetten.Bereiding1. In een koekenpan olie verhitten, de knoflook, peper, uien en tomaat bakken tot de uien glazig zijn. 2. Dan een beetje trassi erbij en omroeren zodat de trassi zich ook vermengt.3. Dan de tomatenpuree en de maggiblokjes erbij, en een scheutje water erbij. Niet te veel.4. Dit laat je even doorkoken en dan de bakkeljauw en aji-no-moto erbij.5. Eerst op laag vuur om het goed te mengen, daarna op hoger vuur het mengsel droog bakken.