ajam opor
Met drumsticks
2 eetl. olie 8 drumsticks 2 dl. water bakje Boemboe Ajam Opor (conimex)
Verhit 2 eetl. olie en braad hierin 8 drumsticks bruin. Voeg 2 dl. water en een bakje Boemboe Ajam Opor toe en breng het geheel aan de kook. Drie kwartier laten sudderen met de deksel op de pan. Haal de laatste 10 min. het deksel weg, zodat de saus kan indikken.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-09-1999Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Opor Ajam
535. OPOR AJAM I (kip in gekruide saus), , 1 kip ca. 1000 gram 2 grote uien fijngesneden, 2 teentjes knoflook fijngehakt 1 theelepel ketoembar, 1 stukje trassi 6 kemiries fijngestampt, 1 eetlepel bruine basterdsuiker 1 theelepel laos, 1 spriet sereh 2 blaadjes salam, 2 blaadjes djeroek poeroet 1 kopje melk, zout, , Snij de kip eerst in kleine stukken. Kook ze dan in water half gaar. Fruit dan in wat olie de uien, knoflook, trassi, ketoembar, kemiries, suiker en de laos. Voeg dan de salam, djeroek poeroet, sereh en de melk toe. De stukken kip erin leggen en langzaam gaarkoken totdat de massa goed ingedikt is., ,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-03-2001Indonesisch Hoofdgerecht10-20 min.
Opor Ajam
Javaans gerecht uit de Surinaamse keuken.
1 pond kipfilet1 grote ui2 teentjes knoflook3 kemirienoten1/2 theel. laos1/2 theel. trassi1 theel. ketoembar1 theel. goeloe djawa1 eetl. citroensap5 eetl. arachideoliemespunt serehpoeder3 dl. kokosmelk (blikje)1 maggi blokje, klein, vierkant
- Surinaams Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-01-2001Surinaams Hoofdgerecht30-60 min.
Opor Ajam
Kip op Indische manier
1 kip, 4 kerimies, 4 sjalotten, 2 teentjes knoflook,1 1/2 theelepel ketoembarpoeder, 1 theelepel gekruimelde trassi, 1 stengel sereh, 1/2 vingerlengte laos, 2 blaadjes, daonsalam, 1 theelepel asem, 1 theelepel suiker, 4 a 5 blaadjse djeroetpoeroet, 1/2 blok santen, 2 bouillonblokjes of zout.
- Indonesisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-12-1999Indonesisch Bijgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Ajam opor
Een lekker ongecompliceerde Indonesische kipgerecht en binnen een 3/4 uur op tafel.. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal
850 g kip in stukken, peper, zout, 2 uien, gesnipperd, 1 t knoflookpoeder, 2 t ketoembar, 1 t djintan, 2 t laos, 1/2 t koenjit, olie, 1/2 liter water, 2 e santen mix
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-02-2006Multi-cultureel Hoofdgerecht30-60 min.
Opor Ajam
Overlevering !
Kip circa 1 Kg, 3eel.gesneden uien,3 teentjes knoflook,5 st.kemirie,1theel.ketoembar,1/2 theel.djinten,1/2 theel.trassi,2eetl.olie,stukje laos,1 dikke sereh,4 blaadjes daoen salam,3/4 liter water,1/4 blok santen,zout naar smaak.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-04-2002Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
AJAM OPOR
Lekker kipgerecht samen met nasi kuning.
1 kg kip, 7 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 1 schijfje laos 3 cm, 1 schijfje gemberwortel 3cm, 1 schijfje koenjit 2cm, 3 theelepels ketoembar, 1 theellepel djinten, 7 kemirienoten, 3 daun salam, 2 stengels sereh, 1 theelepel suiker, 2 kopjes kokosmelk, olie, zout.
- Indisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-01-2016Indisch Hoofdgerecht30-60 min.
Ajam Opor
Kippepoten in pittige klappersaus
1 kip van 1-1,2 kg, peper, zout, ketjap, 8 eetlepels olie, 1 grote zeer fijngesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 4 geraspte kemirinoten, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel laos, 1 theelepel djinten, 1/2 theelepel koenjit, 1 theelepel goela djawa, 1 stuk trassie, ter grootte van een boon, 3 dl santen,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-01-2000Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
Opor ajam
Indonesische gestoofde kip
1 KIP, IN STUKKEN SNIJDEN, 1 ? THEELEPEL KETOEMBAR, ? THEELEPEL TRASSI, 5 (RODE) UIEN, 2 TEENTJES KNOFLOOK, 2 STUKJES LAOS, 1 STUKJE SEREH, 1 ? KOPJE SANTEN (KLAPPERMELK), ASEM OF CITROENSAP ZOUT NAAR SMAAK,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-04-2003Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Ajam opor
Kip in een lekkere saus
1 1/2 kip, peper, zout, 8 eetlepels zonnebloemolie, 1 grote gesnipperde ui, 4 geraspte kemirienoten, 1theelepel ketoembar, 1 theelepel laos, 1/2 theelepel koenjit, 1 theelepel bruine basterdsuiker, 1 stukje trassie, zo groot als een boon, 3dl. santen, ketjap, knoflook.
- Chinees
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-12-1999Chinees20-30 min.
Ajam opor
2 uien, 4 teentjes knoflook, 3 tl. ketoembar (gemalen koriander), 2 tl. trassie, 6 kemirienoten, 8 el. olie, 1 kip in kleine stukken of 750 gr. kipfilet in plakjes, 2 dl. santen (kokosmelk), 2 stengels sereh (citroengras) gekneusd, 5 blaadjes djeroek poeroet (limoenblaadjes), 1 el. suiker, 1/2 el. zout
- Indonesisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-06-2009Indonesisch Bijgerecht20-30 min.
Ajam Opor
Kippepoten in pittige klappersaus
1 kip van 1-1,2 kg, peper, zout, ketjap, 8 eetlepels olie, 1 grote zeer fijngesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 4 geraspte kemirinoten, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel laos, 1 theelepel djinten, 1/2 theelepel koenjit, 1 theelepel goela djawa, 1 stuk trassie (ter grootte van een boon), 3 dl santen
- Indonesisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-03-2005Indonesisch0-10 min.
Ajam Opor
Kip in pittige klappersaus
8 eetl. kokos/klapper, zout, peper, 2 theel. kerrie Djawa, 1 theel. knoflookpoeder, 1 theel. laos, 3 a 4 eetl. olie, 2 grote uien, 1 kilo kipfilets.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-11-2002Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Ajam Opor
1 kip, 4 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 4 kemiries, 1? theelpel ketoembarpoeder, 1 theelepel trassie, 1 stengel sereh, ? vingerlengte laos, 2 salamblaadjes, 1 theelepel asem, 1 theelepel suiker of goela djawa, 5 djeroek poeroetblaadjes, ? blok santen, 2 bouillonblokjes of zout.,
- Indonesisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-07-2000Indonesisch Bijgerecht30-60 min.
Ajam opor
1 kip, 4 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 4 kemiries, 1 1/2 tl ketumbarpoeder, 1 tl trassie, 1 stengel sereh, 1/2 vingerlengte laos, 2 salamblaadjes, 1 tl asem, 1 tl suiker of gula djawa, 4-5 djeruk purutblaadjes, 1/2 blok santen, 2 bouillonblokjes of zout
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-09-2002Indonesisch Hoofdgerecht0-10 min.
Opor Ajam
Een flinke Kip Ruim olie, Kruiden:, 1 grote ui, 4 tenen knoflook, 1 flinke theelepel laos, 2 stengels sereh, 2 theelepels ketoembar, 5 gepofte kemerie noten, 1 stukje trassie, 1 bouillionblok, 1/3 blok santen, 3 salamblaadjes
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-08-1999Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Ajam Opor
850 gr kip, 1 tl djinten, 2 uien, 2 tl laos, ? lr water, 1 tl knoflookpoeder, 2 tl ketoembar, 4 geraspte kemirienoten, ? tl koenjit, 2 el santen, peper, zout, olie, ,
- Indonesisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-04-2000Indonesisch Bijgerecht30-60 min.
Ajam Opor
850 gr kip, 1 tl djinten, 2 uien, 2 tl laos, ? lr water, 1 tl knoflookpoeder, 2 tl ketoembar, 4 geraspte kemirienoten, ? tl koenjit, 2 el santen, peper, zout, olie,
- Indonesisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-08-2000Indonesisch Bijgerecht30-60 min.
Ajam Opor
Kippepoten in pittige klappersaus
* 8 eetl klapper/kokos, * zout, * peper uit molen, * 2 theel kerrie djawa, * 1 theel knoflookpoeder, * 1 theel laos, * 4 eetl olie, * 2 uien, * 8 kleine kippepoten ca 1 kg,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-07-2002Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
Opor Ajam
Vleesgerecht met kip.
1 1 kg kip of drumsticks , (voorgebakken, asem, pe-per, zout) , 1 tomaat , 1 groene lombok , laos (2 schijfjes), 1 spriet sereh (5 cm), ketoembar, trassie, kemiri,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-08-1999Indonesisch Hoofdgerecht10-20 min.
Ajam opor
1 kip van 1-1 1/2 kg, peper, zout, ketjap, 8 eetlepels olie, 1 grote zeer fijngesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 4 geraspte kemirienoten, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel laos, 1 theelepel djinten, 1/2 theelepel koenjit, 1 theelepel goela djawa, 1 stuk trassi, ter grootte van een boon, 3 dl santen
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-09-2002Indonesisch Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Ajam Opor
Dit gerecht heb ik geleerd van een oude indonesche kok en naar eigen smaak veranderd maar toch zoveel mogelijk authentiek gehouden omdit niet verloren te laten gaan en om te delen met andere liefhebbers plaats ik de recepten hier
1 grote kip of 1 kilo kipfilet, 6 kemerienoten, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 1 afgestreken desertlepel ketoembar ±10 gram, 1 stukje trassi (1cm bij 1 cm ± 2 cm dik), 1 eetlepel bruine suiker ± 15 gram, 1 thee lepel laos, 2 blaadjes Daun salam, 2 blaadje djeroek, 1 sereh stengel, 1 kopje melk 175 ml
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-09-2015Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Ajam Opor
Kippepoten in pittige klappersaus
1 kip van 1-1,2 kg, peper, zout, ketjap, 8 eetlepels olie, 1 grote zeer fijngesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 4 geraspte kemirinoten, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel laos, 1 theelepel djinten, 1/2 theelepel koenjit, 1 theelepel goela djawa, 1 stuk trassie (ter grootte van een boon), 3 dl santen
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-06-2002Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Opor Ajam
Kipfilet of drumsticks - citroensap - zout - 1 theel knoflook - 1 theel laos - 1 theel koenjit of koenir - 1/2 theel sambal - 1/2 theel sereh - 2 theel ketoembar - 2 goudbouillonblokjes - 1 grote ui - 8 kemiriepitten
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-11-2000Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Ajam Opor
1 st kippen; 1 st uien; 2 st lombok (groen); 3 tl trassie; 3 t knoflook; 20 gr laos (vers); 4 st salambladeren; 2 dl kokosmelk; 2 dl kippebouillon; 1 st sereh; 1 mp peper; 1 mp zout;
- Indonesisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-05-2001Indonesisch Bijgerecht30-60 min.
opor ajam
Kip met cocosmelk
2 kippen (van ca 1 kg) of kippen borsten of pootjes,4 eetlepels olie,2 eetlepels uienpoeder,1 theelpel knoflookpoeder,1 thl suiker,2 thel.koriander,0,5 thl..komijn,5 gegrillde kemirinoten (gemalen) 1 thl laos,2 daun jeruk puurt,(citroenblad) 0,5 nlock cocosmelk (ca.100 gr) zout en een halve liter water.
- Indonesisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-08-2002Indonesisch Bijgerecht20-30 min.
AJAM OPOR
Kipgerecht zonder lombok, dus kindervriendelijk
, ? 1 kip, , ? 6 kemiriepitten, , ? 2 grote uien, , ? 2 teentjes knoflook, , ? 1 afgestreken dessertlepel ketoembar, , ? een stukje trassi, , ? 1 el bruine basterdsuiker, , ? zout naar smaak, , ? 1 tl laos, , ? 1 theekopje melk, , ? serehstengel, , ? 2 daun salam, , ? 2 daun djerukpurut
- Indonesisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-01-2004Indonesisch Bijgerecht30-60 min.
Ajam Opor
1 kip, 6 kemerienoten, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 1 afgestreken desertlepel ke-toembar, 1- e-e-t-l-e-p-e-l- b-r-u-i-ne basterd-sui-ker, 1 theelepel laos, 1 stukje trassi, olie, zout, 1 sereh stengel, 2 blaadjes daun-salam, 2 blaadjes djeroek, 1 kopje melk, , ,
- Indonesisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-03-2000Indonesisch Bijgerecht30-60 min.
Ajam Opor
1 kip, 6 kemerienoten, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 1 afgestreken desertlepel ketoembar, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1 theelepel laos, 1 stukje trassi, olie, zout, 1 sereh stengel, 2 blaadjes daun-salam, 2 blaadjes djeroek, 1 kopje melk,
- Indonesisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-08-2000Indonesisch Bijgerecht30-60 min.
Ajam Opor
1 kip, 3 teentjes knoflook, 2 uien, 3 kemiris, 1 theelepel katoembar, 1 stukje laos, 1 stukje sereh, 1 blokje santen, klein stukje trassie(of 1 theelepel sambal oelek), 1 stukje assem mag( hoeft niet als je djoeroekpoeroet en sereh gebruikt), zout en 2 thelepels suiker.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-06-2002Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Opor Ajam.
Speciaal voor Edje uit eindhoven...Je kunt ipv kip ook rundvlees of hardgekookte eieren, of zelfs tahoe gebruiken.
1 Kip in 12 stukken * 1 Tomaat * 1 Groene lombok * 1 Ui * 3 Tenen knoflook * 1 tl Ketoembar * 1 tl trassi * 3 Kemirienoten * 2 schijfjes Laoswortel * 1 stengel sereh * 1 salamblad * Santen. * 1 tl suiker * boullion * 1a2 maggiblokjes
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-01-2003Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Ajam Opor
2 middelgrote uien * 2 djeruk perut blaadjes, * 2 tenen knoflook * 1 theelepel asem, * 4 kemiries * 10 gram gula djawa, * 1 schijfje laos of 1/2 theelepel poeder * 1/2 l. water, * 1 theelepel ketoembar * zout, * 1/2 theelepel djinten * 20 gram geconcentrerde santen, * 1 spriet sereh of 1/2 theelepel poeder * 1 braadkip van ca. 900 gram, * 2 eetl olie.,
- Indonesisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-02-2003Indonesisch Bijgerecht30-60 min.
Ajam Opor
Kippepoten in pittige klappersaus
1 kip van 1-1,2 kg, peper, zout, ketjap, 8 eetlepels olie, 1 grote zeer fijngesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 4 geraspte kemirinoten, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel laos, 1 theelepel djinten, 1/2 theelepel koenjit, 1 theelepel goela djawa, 1 stuk trassie (ter grootte van een boon), 3 dl santen,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-01-2004Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Ajam Opor (Ajam Kerrie)
Uit de Molukse keuken een erg lekker en makkelijk kiprecept.
1 kg. kipfilet , 1 blik kokosmelk, 2 uien, 6 teentjes knoflook, 1 plakje laos (wortelstok), 1 plakje djahe (gember), 1 spriet sereh (citroengras), 1 daun salam (soort laurierblad), 1 theelepel terasi (garnalenpasta), 1 vleesbouillon, ? ons kemiri (nootsoort), ? theelepel kunjit (gemalen kurkuma), 1 eetlepel ketumbar (koriander), 2 eetlepels olie
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-12-1999Multi-cultureel Hoofdgerecht30-60 min.
AJAM OPOR / AJAM KERRIE
Kennismaking met de Molukse Keuken
1 kg kipfilet, 1 pond kokos, 2 uien, 6 teentjes knoflook, 1 plakje laos (wortelstok), 1 plakje djahe (gember), 1 spriet sereh (citroengras), 1 daun salam, 1 tl terasi (garnalenpasta), 1 Knorr vleesbouillontablet, ? ons kemiri (nootsoort), ? tl kunjit (gemalen kurkuma), 1 el ketumbar(koriander), 2 el olie,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-07-2001Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
Ajam Opor Ii
1 kip, 4 el gesneden uien, 1 teentje knoflook, ? tl ketoembar, 1 tl djinten, 2 daon salam blaadjes, 1 djeroek poeroet blaadje, stukje sereh, ? tl suiker, 3 dl water, zout, olie,
- Indonesisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-03-2000Indonesisch Bijgerecht30-60 min.
Ajam Opor (kip met mais en banaan)
Een kruidige/zoete maar niet al te scherpe kipschotel, ook voor bij de rijsttafel.
1 pond kipfilet in stukjes gesneden 6 el olijfolie 2 grote fijngehakte uien 4 teentjes knoflook uit de knijper 1 tl ketoembar 1 tl laos
- Chinees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-01-2003Chinees Hoofdgerecht30-60 min.
Kip op Bengaalse manier (Ajam opor Benggala)
1 stuk kip, -2 dl. room, -2 stuks uien, gesnipperde, -1 stuk citroen, -1 el. olie, -1 tl. nootmuskaat, -Zout, -Peper,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-10-2002Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
Ajam opor ( Indonesische kip in kokos)
Mijn inspiratie komt hier van mijn Indonesische tante Frouke, zoals zij Indonesisch kookt...daar doe ik af en toe graag ook mijn voordeel mee, zo lekker...Maar ik gebruik ook wel een kookboek om enige basis van het Indonesisch koken te hebben, niks mis mee, het vergroot je eigen creatviteit om ook daar te varieren. Wil je echter echt Indonesisch koken dan heb je wel een palet aan ingredienten nodig, te koop bij de betere toko!
4 Kippebouten (bij voorkeur) evt. kipfilets, tamarinde en zout, 1 gesneden ui, 2 teentjes gesneden knoflook, 2 tl ketoembar en sambal(naar wens), 250 gr champignons (of eekhoorntjesbrood), 1 tl trassie, 5 geroosterde kemirienoten, 1 tl javaanse suiker(gula djawa), tamarinde voor mengsel, 1 tl djinten, laos, koenjit en stuk sereh, 1 blaadje djeroek poeroet en evt. laurier, 1/4 blok santen( kan ook wel wat meer)
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op31-05-2017Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
Ajam opor (Kip dus...) een recept van lieve oma Koekie
=14pxDit recept komt uit een bundel verzamelde recepten van een bevriende lieve indoneschische oma. Die ze weer van haar oma had. Inmiddels niet meer bij ons is maar elke keer als ik haar recepten maak voelt ik haar glimlach en zie ik haar voor me met een lekker glas rode wijn. Als we hier Indonesisch eten heet dat dan ook Oma Koekie ( Een bijnaam die haar kleinzoon haar bezorgd heeft) ipv rijsttafel. Zij heeft alle schriftjes, briefjes enz opgeschreven. De datums gaan terug naar ± 1870.En om haar quote te herhalen van Tessa de Loo in haar boek €de Tweeling€: Op een dag zou ze er eens niet meer zijn en een schat aan beelden, geluiden, geheimen, wetenswaardigheden, geuren uit een andere tijd, voor altijd, onachterhaalbaar met zich meenemen. Hoe waar en ik ben dan ook heel dankbaar de ik de recepten in mijn bezit heb, en mag delen zodat ze altijd blijven bestaan
Ingrediënten, 6 blije kippendijen, Blik kokosmelk, 5-7 rode uien afhankelijk van de grote, knoflook naar smaak, groene peper naar smaak ( Ik gebruik zelf 2 groene lomboks inmiddels ), Laos, 1 el Ketumbar (Korianderpoeder), 1 cm trassi, el pal of bruin suiker, 6 kemirinoten of anders macadamia noten), 2 limoenblaadjes, 2 indonesische laurierbladeren of anders gewone
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-02-2016Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Roti
Makkelijke variatie op surinaamse roti.
1 teentje knoflook. 1 bakje ajam opor (konimex). /-250 gr kipfilet. /- 200 gr spercieboontjes. /- 4 aardappelen. bloem en zout
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-08-2001Goedkoop en snel Hoofdgerecht20-30 min.