1. Home
  2. Recepten
  3. Aioli

Aioli recepten (277)

Alles wissen
Aioli

Aioli

Aioli is een saus gemaakt op basis van knoflook, die veelal in het zuiden van Europa gegeten wordt maar in populariteit is gestegen in vele Europese landen. In Nederland waar de saus vaak op stokbrood wordt gesmeerd en bij een drankje genuttigd word heeft het ongekende populariteit. Aioli wordt gemaakt van knoflook, olijfolie en ei. Alhoewel er in de moderne varianten steeds meer nieuwe ingrediënten worden toegevoegd. Je kan deze saus in elke supermarkt kopen maar je kan hem natuurlijk ook, zonder al teveel moeite, zelf maken. Je moet wel, net zoals bij het maken van mayonaise de juiste hoeveelheden toevoegen, alleen zo zijn deze ingrediënten met hun sterke smaken en structuren handelbaar. Je kunt aioli serveren als saus bij verschillende gerechten. In het Zuiden van Europa wordt aioli geserveerd met vis, verschillende (vis)soepen en tapas. Maar natuurlijk kunt u de saus ook combineren met vlees, vis of groenten.

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Aioli

Voor Aioli mag je me wakker maken. Helemaal als die zelf gemaakt is.

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook 1 kleine eierdooier peper en zout halve dl olijfolie 1 dl slaolie

Bereidingswijze

Pers de teentjes knoflook door de knijper in een vijzel en roer de eierdooier erdoor,tot de saus bindt. Kruid met peper en zout en meng, onder voortdurend roeren, beide soorten olie in een dunne straal erdoor tot u een dikke mayonaise krijt. Zorg dat de olie en eierdooier op kamertemperatuur zijn, zodat de saus meteen goed is. Garneer met fijne plakjes knoflook om de saus meteen te herkennen.

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2006
  • Frans
  •  0-10 min.

Aioli

Bijgerecht: Aioli is gewoon de beste knoflooksaus. Het werd oorspronkelijk met garnalen opgediend, maar het is verrukkelijk op bijna alles, van hamburgers tot Bouillabaisse, en een klein beetje ervan zal zelfs de flauwste groenten en soepen opvrolijken en de restjes van gisteren tot een aparte schotel van vandaag maken. U kunt natuurlijk fijngewreven knoflook toevoegen of, beter nog, knoflookpuree aan eigengemaakte omgeklopte mayonaise. Het smaakt stukken beter dan de in de handel verkrijgbare knoflookmayonaises, maar het is geen Aioli!

INGREDIENTEN

Ingredienten, Voor ongeveer 5 dl, 4-6 knoflooktenen (maar u mag, natuurlijk meer gebruiken), een mespuntje zout, 3 eierdooiers, 5 dl olijfolie, citroensap naar smaak, een beetje water of dunne room (naar believen), , ,

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2001
  • Frans
  •  0-10 min.

Aioli

KNOFLOOKMAYONAISE,heerlijk bij lamsvlees gepofte aardappel.

INGREDIENTEN

4 Knoflooktenen, 2 eigeel, 1 1/2 dl. olijfolie,theelepel witte wijn, peper, zout,sap van een citroen.

  • Spaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-08-2001
  • Spaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Aioli

Aioli is gewoon de beste knoflooksaus. Het werd oorspronkelijk met garnalen opgediend, maar het is verrukkelijk op bijna alles, van hamburgers tot Bouillabaisse, en een klein beetje ervan zal zelfs de flauwste groenten en soepen opvrolijken en de restjes van gisteren tot een aparte schotel van vandaag maken.

INGREDIENTEN

Voor ongeveer 5 dl:, , 4-6 knoflooktenen (maar u mag, natuurlijk meer gebruiken), een mespuntje zout, 3 eierdooiers, 5 dl olijfolie, citroensap naar smaak, een beetje water of dunne room (naar eigen smaak)

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2003
  • Frans
  •  10-20 min.

Aioli

Spaanse knoflook mayonaise... lekker met papas arrugadas of met stokbrood

INGREDIENTEN

Voor 3 dl:, 5 teentjes knoflook; 2 eierdooiers; 3 dl olijfolie; 1 tl citroensap; mespunt zout

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  • Spaans
  •  0-10 min.

Aioli

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 200 ml Calv mayonaise

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2013
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Aioli

INGREDIENTEN

1 ei, 1/2 theelepel zout, 1 eetlepel wittewijnazijn, 2 theelepels mosterd, 2 tenen knoflook, 200 ml neutrale olie (arachideolie, zonnenbloem- of olijfolie zonder smaak)

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2009
  • Spaans
  •  10-20 min.

Aioli

Deze knoflookmayonaise uit de franse provence gaat uitstekend samen met allerlei soorten rauwe groenten. Aioli zou vliegen op afstand houden en is dus ideaal voor een zomers buffet.

INGREDIENTEN

* 4 teentjes knoflook * zout * 2 eierdooiers * 2.25 dl olijolie * citroensap * peper

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-02-2006
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Aioli

INGREDIENTEN

Mayonaise, Olijfolie, extra vergine, Zout, Knoflook, geperst

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-08-2010
  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Aioli

Met aioli kan je eindeloos varieren. Serveer het bij de borrel of bij de frites om ze net even wat chiquer te maken. Wist je dat je deze heerlijke dip al binnen een paar minuten op tafel hebt staan? 

INGREDIENTEN

1 eidooier, 2 teentjes gepelde knoflook, 250 ml zonnebloemolie, 1 el citroensap, versgemalen peper en zout

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-11-2019
  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

aioli

Genoeg voor 250ml

INGREDIENTEN

* 4 teentjes knoflook, in vieren, * 2 theelepels citroensap, * 250 ml mayonaise,

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-08-2009
  • Frans
  •  0-10 min.
Nieuwste aioli recepten

Aioli

Met dank aan Vifke!

INGREDIENTEN

5 tenen knoflook, weinig zout, 3 eierdooiers, 5 dl goede olijfolie, citroensap.

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Aioli

INGREDIENTEN

5 tenen knoflook, een rauwe eierdooier, een hard gekookte eierdooier, olijfolie, peper, zout,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-1999
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Aioli

INGREDIENTEN

- 4 knoflookteentjes, , - 0,5 theelepel zeezout, , - 2 eidooiers, , - 1-2 eetlepel citroensap, , - 1,5 dl olijfolie, - verse peper,

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Spaans
  •  10-20 min.

Aioli

De originele Franse aioli met heel veel knoflook en olijfolie.

INGREDIENTEN

6 teentjes knoflook,snufje zout,peper,1 eidooier,2-2? dl olijfolie,sap van ?-1 citroen.

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  • Frans
  •  10-20 min.

Aïoli

De aïoli bij Can Balafia (Ibiza) is de lekkerste en puurste van het eiland. Ze maken hem op de authentieke manier, niet mayonaise-achtig

INGREDIENTEN

* sap van een 1/2 citroen, * 200 ml olijfolie, * 50 gr zonnebloemolie, * 1/2 eetlpl zout, * 10-12 tenen knoflook, * 1/2 citroen

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-09-2015
  • Spaans
  •  10-20 min.

Aioli

Heerlijke knoflooksaus

INGREDIENTEN

1 eidooier, 4 gepelde teentjes knoflook geperst, zout, 1,5 dl olijfolie, 1 tl citroensap, mespunt saffraan

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-02-2000
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Aioli

Zuiders sausje bij vissoep

INGREDIENTEN

4 teentjes look, 1 eierdooier, peper en zout1/2 liter. olijfolie, 1 soeplepel.citroensap,

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-12-2001
  • Frans
  •  0-10 min.

Aioli

Zelfgemaakte verse knoflookmayonaise

INGREDIENTEN

3 tenen knoflook, wat mosterd, 3 eierdooiers, olijfolie

  • Spaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-10-1999
  • Spaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Aioli

INGREDIENTEN

3 tot 8 teentjes knoflook -, 2 eierdooiers -, 2 eetlepels wittewijnazijn of citroensap -, 1 1/2 dl olijfolie -, 1 1/2 dl zonnebloemolie, , ,

  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Aioli

Heerlijke knoflookolie wordt vaak als voorgerecht geserveerd in een tapasrestaurant met stokbrood

INGREDIENTEN

- 5 of 6 teentjes knoflook, - 200 dl olijfolie, - beetje peper, - zout, - citroensap,

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-12-2005
  • Spaans
  •  0-10 min.

Aioli

INGREDIENTEN

3 a 8 teentjes knoflook -, 2 eierdooiers -, 2 eetlepels wittewijnazijn of citroensap -, 1 1/2 dl olijfolie -, 1 1/2 dl zonnebloemolie, , ,

  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Aïoli

Een van oorsprong Spaans gerechtje,uit Catalonië om precies te zijn.Heerlijk simpel,vooral in combinatie met schaal- en schelpdieren.

INGREDIENTEN

4 tenen knoflook,heel fijn gesneden, 2 kakelverse eidooiers, wat versgemalen zeezout, 2 eetlepels citroensap, 2.5 dl olijfolie van goede kwaliteit

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2009
  • Spaans
  •  0-10 min.

Aioli

Allereenvoudigst pastagerecht

INGREDIENTEN

Pasta, knoflook, peterselie, Evt. basilicum, gekookte mosselen, tomaat, Ingredienten salade.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Aioli

(knoflooksaus, ca. 3 dl)

INGREDIENTEN

7 tenen knoflook (gepeld), 2 eidooiers, 2 1/2 dl olijfolie, citroensap, zout, peper

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-03-1999
  • Frans
  •  0-10 min.

Aioli

Knoflooksaus

INGREDIENTEN

4 teentjes knoflook, gepeld (eventueel meer), 150 ml olijfolie van een goede kwaliteit (extra virgin), klein beetje citroensap, zout

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Spaans
  •  0-10 min.

Aioli

INGREDIENTEN

2a 3 tenen knoflook, 0,5 theel grof zeezout, 1 ei dooier, 1,5 eetl citroensap, 250 ml extra vierge olijfolie

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-03-2013
  • Spaans
  •  0-10 min.

Aioli

Knoflooksausje, lekker bij vis

INGREDIENTEN

3-4 grote tenen gepelde knoflook, 1 tl zeezout, 2 eidooiers, 6, dl olijf- olie,1-2 tl citroensap,1-2 tl warm water

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-1999
  •  
  •  0-10 min.

aioli

Spaanse mayonaise , smaakt overal lekker bij.

INGREDIENTEN

100 gram mayonaise-, 1 eetlepel scherpe mosterd-, 4 knoflooktenen-, 2 eetlepels citroensap

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  •  
  •  0-10 min.

Aioli

Behoort bij de tapastafel

INGREDIENTEN

- 4 knoflookteentjes, - 0,5 theelepel zeezout, - 2 eidooiers, - 1-2 eetlepel citroensap, - 1,5 dl olijfolie, - verse peper, ,

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2003
  • Spaans
  •  20-30 min.

Aioli

De beste knoflooksaus! Smaakt heerlijk bij van alles, als dipsaus, in de soep, op vlees en nog veel meer.

INGREDIENTEN

6 knoflooktenen, mespuntje zout, 3 eierdooiers, 5 dl olijfolie, citroensap,

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-01-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Aioli

Knoflookmayonaise

INGREDIENTEN

4 uitgeperste tenen knoflook, 1 eierdooier, zout en peper, 2,5 dl. olie.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-05-2000
  •  
  •  0-10 min.

Aioli

Lekker bij vis of lamsvlees van de grill. Ook heerlijk met wat vers gebakken stokbrood

INGREDIENTEN

4 teentjes knoflook, ? tl fijn zeezout, 2 eidooiers, 1-2 el citroensap, 1 ? dl olijfolie, versgemalen peper,

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-02-2003
  • Spaans
  •  0-10 min.

Aioli

INGREDIENTEN

100 gram mayonaise, 1 eetlepel scherpe mosterd, 4 knoflooktenen, 2 eetlepels citroensap

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-05-2003
  • Spaans
  •  0-10 min.

Aioli

Milde knoflooksaus

INGREDIENTEN

4 teentjes knoflook., 1 eidooier., zout., 2 dl. olijfolie., paar druppeljes citroensap.

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

aioli

Lekker bij vis en rauwkostsalades

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 2 eidooiers, 1/4 liter olijfolie van goede kwaliteit, Het sap van een flinke citroen, Zout

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2001
  •  
  •  20-30 min.

Aioli

Knoflooksaus, lekker bij vissoep

INGREDIENTEN

4 gepelde knoflookteentjes, 2 eierdooiers, 1 theel. mosterd, 2dl. olijfolie, 1 snuifje zout, citroensap, peper uit de molen

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-07-2001
  • Frans
  •  0-10 min.

Aioli

INGREDIENTEN

4 tenen knoflook, 1 eidooier, 2,5 dl olie, versgemalen peper, zout

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Aioli

Knoflook mayonaise

INGREDIENTEN

4 teentjes geperste knoflook, 2 eierdooiers, mespunt zout en peper, 3 dl olijfolie, citroensap naar smaak., eventueel fijngehakte peterselie

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

Aioli

INGREDIENTEN

* 4 knoflookteentjes, * 0.5 theelepel zeezout, * 2 eidooiers, * 2 eetlepels citroensap, * 1.5 deciliter Olijfolie, * verse peper,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2006
  •  
  •  10-20 min.

Aioli

INGREDIENTEN

2 eetlepel Mayonaise, 1 teentje knoflook of 2 theelepels knoflookpoeder, 1 theelepel Mosterd, scheutje Olijfolie, Zout en peper

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-10-2012
  • Italiaans
  •  0-10 min.
Aioli

Aioli

Aioli is een saus gemaakt op basis van knoflook, die veelal in het zuiden van Europa gegeten wordt maar in populariteit is gestegen in vele Europese landen. In Nederland waar de saus vaak op stokbrood wordt gesmeerd en bij een drankje genuttigd word heeft het ongekende populariteit. Aioli wordt gemaakt van knoflook, olijfolie en ei. Alhoewel er in de moderne varianten steeds meer nieuwe ingrediënten worden toegevoegd. Je kan deze saus in elke supermarkt kopen maar je kan hem natuurlijk ook, zonder al teveel moeite, zelf maken. Je moet wel, net zoals bij het maken van mayonaise de juiste hoeveelheden toevoegen, alleen zo zijn deze ingrediënten met hun sterke smaken en structuren handelbaar. Je kunt aioli serveren als saus bij verschillende gerechten. In het Zuiden van Europa wordt aioli geserveerd met vis, verschillende (vis)soepen en tapas. Maar natuurlijk kunt u de saus ook combineren met vlees, vis of groenten.

Nieuwste aioli recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top