Rompope, Mexicaanse advocaat
Dit recept doet sterk denken aan "onze" advocaat, maar is een wat dunnere, meer vloeibare variant. Voor circa 1,5 liter. Heerlijk om ijskoud gekoeld te drinken! …
Advocaat is een gele, dikke likeur. Het is gemaakt van eieren, gecondenseerde melk, alcohol en suiker. De gele kleur komt van het eigeel dat verwerkt is in de likeur. Het alcoholpercentage is 14 procent. Advocaat is zo dik dat het niet direct gedronken kan worden, maar over het algemeen met een lepeltje gegeten wordt. Het wordt wel geexporteerd maar advocaat staat vooral bekend als een Nederlandse likeur. De naam komt waarschijnlijk vanaf de Antillen. Het verhaal gaat dat men op deze eilanden avocado in stukjes mengden met de likeur. Toen de drank naar Nederland kwam was hier niet voldoende goedkope avocado aanwezig. Daarom is men, zoals wordt gezegd, over gegaan op eieren om de likeur zijn smaak te geven. Advocaat wordt voornamelijk gegeten naast de maaltijd en kan extra smaak gegeven worden door er een toefje slagroom op te doen. Ook wordt het soms verwerkt in taart.
Dit recept doet sterk denken aan "onze" advocaat, maar is een wat dunnere, meer vloeibare variant. Voor circa 1,5 liter. Heerlijk om ijskoud gekoeld te drinken! …
Vooral bekend in Mexico, maar deze eierlikeur is ook in andere landen populair zoals Costa Rica, Nicaragua, El Salvador en Honduras..Makkelijk en super lekker, dit recept is voor 1,2 liter …
Advocaat is een gele, dikke likeur. Het is gemaakt van eieren, gecondenseerde melk, alcohol en suiker. De gele kleur komt van het eigeel dat verwerkt is in de likeur. Het alcoholpercentage is 14 procent. Advocaat is zo dik dat het niet direct gedronken kan worden, maar over het algemeen met een lepeltje gegeten wordt. Het wordt wel geexporteerd maar advocaat staat vooral bekend als een Nederlandse likeur. De naam komt waarschijnlijk vanaf de Antillen. Het verhaal gaat dat men op deze eilanden avocado in stukjes mengden met de likeur. Toen de drank naar Nederland kwam was hier niet voldoende goedkope avocado aanwezig. Daarom is men, zoals wordt gezegd, over gegaan op eieren om de likeur zijn smaak te geven. Advocaat wordt voornamelijk gegeten naast de maaltijd en kan extra smaak gegeven worden door er een toefje slagroom op te doen. Ook wordt het soms verwerkt in taart.