Afrikaanse advocaat recepten

Advocaat
Advocaat is een gele, dikke likeur. Het is gemaakt van eieren, gecondenseerde melk, alcohol en suiker. De gele kleur komt van het eigeel dat verwerkt is in de likeur. Het alcoholpercentage is 14 procent. Advocaat is zo dik dat het niet direct gedronken kan worden, maar over het algemeen met een lepeltje gegeten wordt. Het wordt wel geexporteerd maar advocaat staat vooral bekend als een Nederlandse likeur. De naam komt waarschijnlijk vanaf de Antillen. Het verhaal gaat dat men op deze eilanden avocado in stukjes mengden met de likeur. Toen de drank naar Nederland kwam was hier niet voldoende goedkope avocado aanwezig. Daarom is men, zoals wordt gezegd, over gegaan op eieren om de likeur zijn smaak te geven. Advocaat wordt voornamelijk gegeten naast de maaltijd en kan extra smaak gegeven worden door er een toefje slagroom op te doen. Ook wordt het soms verwerkt in taart.
Er zijn geen recepten gevonden
Andere recepten met advocaat
Afrikaanse advocaat Amerikaanse advocaat Antiliaanse advocaat Argentijnse advocaat Aziatische advocaat Belgische advocaat Braziliaanse advocaat Chinese advocaat Duitse advocaat Engelse advocaat Franse advocaat Griekse advocaat Indiase advocaat Indische advocaat Japanse advocaat Koreaanse advocaat Marokkaanse advocaat Mexicaanse advocaat Nederlandse advocaat Portugese advocaat Spaanse advocaat Surinaamse advocaat Thaise advocaat Turkse advocaat Vietnamese advocaat
Advocaat
Advocaat is een gele, dikke likeur. Het is gemaakt van eieren, gecondenseerde melk, alcohol en suiker. De gele kleur komt van het eigeel dat verwerkt is in de likeur. Het alcoholpercentage is 14 procent. Advocaat is zo dik dat het niet direct gedronken kan worden, maar over het algemeen met een lepeltje gegeten wordt. Het wordt wel geexporteerd maar advocaat staat vooral bekend als een Nederlandse likeur. De naam komt waarschijnlijk vanaf de Antillen. Het verhaal gaat dat men op deze eilanden avocado in stukjes mengden met de likeur. Toen de drank naar Nederland kwam was hier niet voldoende goedkope avocado aanwezig. Daarom is men, zoals wordt gezegd, over gegaan op eieren om de likeur zijn smaak te geven. Advocaat wordt voornamelijk gegeten naast de maaltijd en kan extra smaak gegeven worden door er een toefje slagroom op te doen. Ook wordt het soms verwerkt in taart.