Mexicaanse ovenschotel
Lekker, makkelijk, snel en feestelijk gerecht!
Ingrediënten 2 recipe.people
Ingrediënten:, - 1 blik adukibonen, - 1 blikje zoete maïs , - 2 tomaten (tros), - een grote en een kleine witte ui, - 2 grote tenen knoflook, - 3 kwart verse peper , - 1 kleine courgette , - vier grote eetlepels potje hot salsa sauce. , - twee snufjes zout (naar smaak), - twee snufjes peper (naar smaak), - snufje kardamom, - 1 zak nacho`s naturel, - half zakje geraspte kaas, , Variatietips: met kip of gehakt, - crème fraiche en quacemoleVoorbereiding
- Snij alle groenten in kleine blokjes (brunoise) - bonen en maïs in de vergiet zodat het vocht weg is - doe de gesneden tomaten samen met de maïs en bonen in een bakje en voeg hier de snufjes zout, peper en kardamom aan toe. Hussel dit goed door elkaar en laat even lekker rusten.
Bereidingswijze
Bereidingswijze: - verwarm een wokpan en gooi hier een scheut olie in. - Fruit de dungesneden uien, knoflook en peper tot ze mooi glanzend bruin zijn. - gooi dan de courgette en wok deze 2/3 minuten mee. - gooi dan de rest (bonen, tomaten, maïs) erbij. - laat dit nog ca. 3 minuten meegaren en vervolgens 2 minuten extra pruttelen tot er voldoende vocht uitkomt. - gooi dit hele mengsel in de vergiet en laat dit goed uitlekken. - laat dit vervolgens nog 2/3 minuten pruttelen in de pan. - gooi het nu weer in de vergiet en laat dit goed uitlekken - maak de ovenschaal vet met een klein dun laagje boter. - gooi een dunne laag hele nacho`s op de bodem van de schaal en zet er een paar mooi rechtop aan de zijkant. - gooi hier vervolgens de helft van het groenten/bonenmengsel in. - gooi hier een dunne laag salsasaus overheen en bedek dit met nog wat nacho`s. - gooi hier de rest van de groenten overheen met nog een dunne laag salsasaus hier weer overheen. - bedek dit met de rest van de nacho`s en strooi een laagje geraspte kaas over het geheel. - zet het geheel 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.