Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Achterham

Achterham recepten (1.506) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Romige ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas

Weer eens een andere variatie op de gewone "witlof met ham en kaas"uit de oven.Bijzonder door de romige champignonmassa en de door de aardappelen gestampte boursin .

INGREDIENTEN

6 struikjes witlof, schoongemaakt, uiteinde verwijderd, zout, peper, 250 gram champignons, schoongemaakt in plakjes gesneden, 1 middelgrote ui, gepeld en gesnpperd, 2 eetlepels zonnebloemolie, 50 + 50 gram belegen geraspte kaas, 200 gram gekookte achterham in kleine reepjes, 2 eidooiers, 50 ml slagroom of melk, 800 gram kruimige aardappelen, 1 pakje boursin (150 gram)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2012
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Loempia`s zelf maken

Loempia`s zoals je het op `t hoek van de straat bij de Chinees kunt kopen. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR LOEMPIA VELLEN:, 200 g bloem, 50 g maïzena, 1 ei, 1 mespunt zout, 400 ml water, olie om in te bakken, , BEREIDING VAN LOEMPIA VELLEN:, 1. Zeef de bloem en maïzena in een kom., 2. Voeg losgeroerd ei, water en zout toe., 3. Roer alles tot een glad beslag., 4. Voeg eventueel nog 1 à 2 eetlepels koud water toe., 5. Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw glad., 6. Bestrijk een niet al te grote koekenpan met anti-aanbaklaag, met olie., 7. Schep er 2 kleine eetlepels beslag in., 8. Laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen. (de vellen moet zeer dun worden), 9. Bak 12 loempiavelletjes op een laag afgestelde warmtebron aan één kant tot het van pan loslaten en bovenkant droog is., 10. Ze mogen eigenlijk niet kleuren., 11. Laat loempia vellen afkoelen., , INGREDIËNTEN VOOR OMELET:, 3-4 eieren, 45 ml melk, zout, peper, olie, , BEREIDING VAN OMELET:, 1. Meng alle ingrediënten goed en bak er een grote omelet van, van een half cm dik., 2. Verdeel omelet in rechthoeken zo groot als loempias worden., , INGREDIËNTEN VOOR KIIPFILET:, een stuk van 150 g kipfilet, kippebouillon, , BEREIDING VAN KIPFILET:, 1. Kook kipfilet gaar in bouillon en laat afkoelen in eigen vocht., 2. Snijd kipfilet in dunne plakken zo groot als loempia`s worden.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2008
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pitabroodje met achterham

Pitabroodje met achterham.

INGREDIENTEN

300 gram gesneden achterham, 1/4 komkommer, 1 teentje knoflook, 1 dl magere yoghurt, 2 vleestomaten, 1 uitje, 3 tl shoarmakruiden, 15 gram boter, 4 pitabroodjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2013
  •  
  •  0-10 min.

Balletjes met achterham

INGREDIENTEN

200 gr. rundergehakt, 75 gr. gesnipperde achterham, 1/2 ei, peper en zout, 1/2 eetl. honing, 1/2 eetl.panneermeel.,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Witlof met achterham

INGREDIENTEN

* 4 stronkjes witlof, * 4 plakken achterham, * 4 plakken kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Spinaziesoep met achterham

INGREDIENTEN

1 eetlepel boter -, 2 fijngesneden uien -, 2 grote grof geraspte aardappels -, 1 flesje Maggi Basis voor Groentesoep -, 300 gram spinazie -, 200 gram in blokjes gesneden achterham -, 4 theelepels creme fraiche, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

ACHTERHAM MET AUGURK

Jij weet niet wat jij proeven, zo lekker is deze hapje!

INGREDIENTEN

Dun gesneden plakken achterham, lange augurken uit pot in de lengte in vier delen gesneden, 200 ml creme fraïche vermengd met 3 t mierikswortelpuree

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2009
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Knoflooksoep Met Achterham

INGREDIENTEN

350g kruimige aardappelen,1 kruidenbouillontablet,125g achterham,2 tomaten,3 bosuitjes,1 el (olijf)olie,3 el slagroom,3 teentjes knoflook,zout,peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-1999
  • Frans
  •  20-30 min.

Stoofschotel met achterham

INGREDIENTEN

400 gr. achterham in blokjes, 1 el. rozemarijn, 1 zakje voorgekookte krieltjes a 450 gr., 2 el. zonnebloemolie, 1 zakje stoofgroente ca. 250 gr., peper, zout, 1 tl. sambal oelek, 4 el. tomatenketchup, 1 el. bouillonpoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-2010
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Focaccia met achterham

INGREDIENTEN

1 Focaccia (brood) (om zelf af te bakken bijvoorbeeld van c1000, 1 ons achterham of mosterdham, tuinkers, halvanaise, mosterd, zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-01-2007
  • Internationaal
  •  0-10 min.

achterham met honing

Deze schotel kunt u zowel koud als warm serveren en ziet er altijd erg aantrekkelijk uit. Voor een extra leuk effect kunt u de schotel nog versieren met plakken gebakken ananas .

INGREDIENTEN

1 stuk uitgebeende achterham (niet gekookt of gerookt) ongeveer 1 ? kilo. 6 peperkorrels 6 jeneverbessen 1 laurierblaadje 1 stuk ui, met wat kruidnagels erin gestoken 2 el honing ongeveer 12 kruidnagels waterkers voor de garnering. EVENTUEEL 1 blikje ananas van 4 plakken

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-08-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

meloen met achterham

INGREDIENTEN

Meloen en ham

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2004
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Achterham met honing

INGREDIENTEN

1 l witte wijn, 1 zakje kruidenmix voor varkensvlees, 1 kg varkensbil, zout, 1/2 dl honing, 5 lepels sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-08-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

turks brood met achterham en tomaat

Een cholesterolarm lunchgerecht

INGREDIENTEN

3 eetlepels grove mosterd, 4 eetlepels dieethalvarine, 1 klein Turks brood (pide, 400 g), 75 g spinazie, 3 trostomaten, 150 g gegrilde achterham

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-01-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

turks brood met achterham en tomaat

INGREDIENTEN

3 theel Grove mosterd, 4 theel Dieethalvarine, 1 klein Turks brood (pide, 400 g), 75 g Spinazie, , 3 Trostomaten, 150 g Gegrilde achterham, , , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-02-2004
  • Turks
  •  0-10 min.

Gebakken Champignons Met Achterham

INGREDIENTEN

200 g champignons, 1 kleine prei, 2 plakjes achterham, 1 ttentje knoflook, 3 eetlepels slaolie, 1 theelepel italiaanse keukenkruiden, zout en peper, 1 eetlepel fijngehakte peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Asperges Met Geroosterde Achterham

Lekker, gezond en snel

INGREDIENTEN

1 1/2 kg witte asperges # zout # 4 eieren # 300gr geroosterde achterham # 75gr boter, # geraspte nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

borrelhapje met gerookte zalm en achterham

INGREDIENTEN

2 tortilla middel groot, 3 eetlepels roomkaas met bieslook, 1 groot blad ijsbergsla heel fijn gesneden, 8 hele dunne plakjes komkommer, 3 plakken gerookte zalm, 2 plakken achterham

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2011
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

italiaanse bol met champignons en achterham

Een tikje Italiaans

INGREDIENTEN

200 gr. champignons, 1 kleine prei, 2 plakjes achterham, 3 el. slaolie, 1 tl.Italiaanse kruiden, zout, peper, 1 el. fijngehakte peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2002
  • Internationaal
  •  10-20 min.

GEGRILDE ACHTERHAM MET EI-BOTERSAUS

INGREDIENTEN

4 eieren, 150 gr roomboter, 1 eetl kappertjes, peper, zout, 1 eetl olijfolie, 4 plakken achterham van 0,5 cm dik, 1 bakje tuinkers,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gegrillde achterham met kruiden-Huttenkase

INGREDIENTEN

4 plakken achterham van ? cm, 1 lepel vloeibare honing, 20 sprietjes bieslook, 3 takjes peterselie, 200 g huttenkase, 1 theelepel tijm, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gebraden Achterham Met Ananas

INGREDIENTEN

8 plakken gebraden Achterham (iets dikker gesneden), 1 verse ananas of blik schijven ananas, 5 eetlepels honing, 2 eetlepels whisky of cognac (vieux), 1 eetlepel koffieroom of koffiemelk, Provencaalse kruiden.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Krokante schnitzels met ham-kaaskorstje uit de oven

Deze lekkere schnitzels krijgen hun krokante korstje in de oven. Je hoeft ze vooraf niet te bakken. Lekker en gemakkelijk dus!

INGREDIENTEN

4 schnitzels - 1 wijnglas witte wijn of sherry (in plaats hiervan kan eventueel ook bouillon worden gebruikt)- 1 eetlepel zonnebloemolie - peper, zout - 2 flinke eetlepels paneermeel - 50 gram geraspte belegen kaas - 50 gram reepjes achterham - 1 afgestreken eetlepel mosterd - 2 eetlepels koffiemelk of room - 1 eetlepel boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Magere broccoli-rijsttaart met achterham en zilvervliesrijst

Per portie: 320 kcal 33 gram eiwit 16 gram vet 11 gram koolhydraten

INGREDIENTEN

1 grote broccoli, 100 gram zilvervliesrijst, zout, peper, 350 gram achterhamreepjes, groentebouillontablet, 2 eieren, 150 gram geraspte 30+ kaas, 1/8 liter slankroom, 2 eetlepels gesnipperde bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kiprollade met achterham pesto en ricotta vulling

Weinig ingrediënten, met veel smaak. Mijn kinderen noemen dit gerecht "restaurants eten".

INGREDIENTEN

1 uitgebeende kip met vel, plakken achterham van goede kwaliteit, groene pesto, ricotta, zout, peper, olijfolie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-07-2011
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.

Magere pizza Calzone met achterham of tonijn

Per Portie: 415 kcal 26 gram eiwit 14 gram vet 46 gram koolhydraten

INGREDIENTEN

1 pak mix voor pizzabodem (450 gram), 2 blikjes tonijn op water in stukjes of 300 gram achterham, in blokjes, 2 bosuitjes, 2 tomaten, 1 rode paprika, 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden, snufje zout, 10 zwarte olijven zonder pit, 12 teentjes geperste knoflook,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2011
  •  
  •  20-30 min.

Gekookte asperges met achterham, ei en botersaus

INGREDIENTEN

2 kg. asperge, 200 gr. boter, gesmolten, 4 stuks eieren, hardgekookte, 8 plakken achterham, 1 tl. zout, 4 l. water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Champignons met achterham ricotta en groene pesto

INGREDIENTEN

Grote kastanje champignons, achterham, heel fijn gesneden, ricotta, losgeklopt met vork, zout, witte peper, olijfolie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-07-2011
  • Afrikaans
  •  0-10 min.

Engelse stoofpot met prachtige groene zomergroenten en stukjes achterham

Overheerlijke stoofpot boordevol vitamientjes

INGREDIENTEN

1 takje laurierbladeren, klein bosje tijm, takjes bladpeterselie, pluk de blaadjes en hou de takjes opzij, peperbolletjes, 6 middelgrote wortelen, schoongemaakt, met de topjes er nog aan (als ze er goed uitzien), 2 kg gerookte achterham (middenstuk), met been, 1 grote grote venkel, in 6 stukken gesneden, hou het loof opzij, 6 sjalotjes, gepeld en in 6 stukken gesneden, 1 selder, in 4 stukken gesneden, hou het gele loof opzij, 400 gr nieuwe aardappels, 6 kleine rapen, gepeld, zeezout, zwarte peper, 4 grote handen groene zomergroenten (gebruik spinazie, snijbiet, boerenkool of een mengeling), grof gesneden, handvol paarse broccoli, extra vergin olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-04-2018
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Italiaanse pastasalade met kip en pijnboompitten

Overheerlijke pastasalade waar je gegarandeerd je vingers bij aflikt, kost wel wat tijd

INGREDIENTEN

-3 handjes pasta (penne of farfalle), -500 gram kipfilet, -150 gram ham-blokjes (achterham), -12 zwarte olijven ontpit, -8 kerstomaatjes, -1 el pijnboompitten, Kruiden voor kipmarinade:, -1 tl rozemarijn, -1 tl pizzakruiden (bij C1000 van Silvo), -2 tl paprikapoeder, -1 tl hot curry, -1 tl tijm, -1 tl kummel, -1 tl basilicum, -1 tl marjolein, -1/2 tl knoflookpoeder, -snufje zout, -scheut olijfolie, Voor de ham-marinade:, -snufje nootmuskaat, -1 tl uienpoeder, -1 tl paprikapoeder, -1 tl oregano, -scheutje olijfolie, De dressing:, -5 el mayonaise (liefst zelfgemaakt), -2 tl poedersuiker, -2 el witte wijnazijn, -2 el honing, -1 tl dragon, -1 tl dille, -1 tl franse mosterd (fijn), -citroenpeper, -3 el zoetzure rauwkostsalade, -1 tl basilicum, -2 bosuitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-09-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Witlof met Ham en Kaas en mosterdpuree

Witlof met ham en kaas en mosterdpuree uit de oven.

INGREDIENTEN

4 grote aardappelen, 2 stronken witlof, 2 el grove Zaanse mosterd, 25 g boter, 100 ml melk, 2 x 6 plakken kaas, 4 plakken achterham

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Wraps Met Roomkaas En Ham

Deze wraps kunnen ook heel goed mee tijdens een picnic.

INGREDIENTEN

6 wraps, zout, peper, lichtgroene slablaadjes uit het hart van kropsla, 12 plakken achterham, dun gesneden, 250 gram verse roomkaas, 5-6 el creme fraiche, 4 eetlepels fijngesneden lente-ui, 5-6 eetlepels kleine basilicumblaadjes,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-05-2005
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Bladerdeeghapje met ham en roomkaas

Een heerlijk hapje voor bij de lunch of de borrel. Heel gemakkelijk te maken. En super lekker! Als je de plakjes in vieren snijdt heb je een heel leuk klein borrelhapje!

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg - kleine ui - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 100 gram gekookte achterham - 1 ei - 100 gr roomkaas - zout, peper - mespunt kerriepoeder - 40 gr geraspte jong belegen kaas - paprikapoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ham-kaasrolletjes met boursin (plm. 40 stuks)

Lekker simpel, maar niet van smaak, want die is heel verrassend. Weer een lekker borrelhapje dat gemakkelijk te maken is en heel snel klaar. Enne...iedereen vindt het lekker!

INGREDIENTEN

150 gram dungesneden jonge kaas -, 150 gram achterham (liefst rechthoekige plakken) -, 1 pakje boursin of een andere kruidenkaas met knoflook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2006
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Aardappelpuree - 8 variaties

INGREDIENTEN

1 pakje aardappelpuree naturel en maken volgens gebruiksaawijzig of aardappelen zelf koken, stampen met melk en boter. Roer onderstaande ingredienten door de puree:,, , Aardappelpuree met ei en ham, . 1 rauw ei, . 50 gr gesnipperde achterham, 1/2 theelepel oregano, Lekker met veldsla,, Aardappelpuree met tomaat en walnoten, . 2 tomaten in stukjes, . 50 gr gehakte walnoten, . 1/4 theelepel basilicum, Lekker met bloemkool,, Aardappelpuree met gember en amandelen, . 2 gesnipperde gemberblokjes, . 50 gr gehakte amandelen, . 1 theelepel kerriepoeder, Lekker met venkel,, Aardappelpuree met ui en spek, 1/2 fijngesnipperde ui, . 50 gr uitgebakken spekblokjes, . 1/8 theelepel gedroogde bieslook, Lekker met andijvie,, Aardappelpuree met kaas en mosterd, . 2 eetlepels geraspte oude kaas, . 1/2 eetlepel grove mosterd, . 1 takje fijngeknipte peterselie, Lekker met spruitjes,, Aardappelpuree met paprika en zure room, . 2 eetlepels fijngesnipperde rode paprika, . 3 eetlepels zure room, . 1/4 theelepel paprikapoeder, Lekker met champignons,, Aardappelpuree met knoflook en augurk, . 1 uitgeperst teentje knoflook, . 1 eetlepel gegruite uitjes, . 1 fijngesnipperde augurk, Lekker met rode bieten,, Aardappelpuree met ananas en rozijnen, . 1 schijf ananas in stukjes, . 1,5 eetlepel rozijnen, . 1/4 theelepel kaneel, Lekker met rode kool, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2002
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Jambalaya (pikante rijst uit Louisiana)

Bereid de jambalaya een dag van tevoren en verwarm deze als u hem wilt gebruiken in een koekenpan of in de magnetron

INGREDIENTEN

500 g. kipfilet in blokjes gesneden, 100 g. boeren achterham, in blokjes gesneden, 100 g. chorizo, in blokjes gesneden, 4 eetlepels olijfolie, 1 ui in blokjes gesneden, 1 teentje fijngesneden knoflook, 1/3 gele, 1/3 groene, 1/3 rode paprika, in blokjes gesneden, 2 bleekselderijstengels in blokjes gesneden, 200 g. gekookte rijst, 1 snufje cayennepeper, 1 snufje chilipoeder, 1 theelepel paprikapoeder 3 lente uien in ringetjes gesneden, 3 eetlepels versgehakte peterselie, versgemalen peper en zout, Komkommer en tomaat voor de garnering, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2010
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Verrukkelijke groene aspergecannelloni met ham, mozzarella en kaas

Verrukkelijk!! Een TOP-recept. Voorgekookte groene asperges gerold in een plakje ham, kaas en daarna in lasagneblad. Overgoten met een saus van roomkaas, eieren en slagroom en gegratineerd met buffel-mozzarella. We hebben gesmuld!!!! Geen "slank" recept, maar dat hoeft toch ook niet altijd?

INGREDIENTEN

750 gram groene asperges, zout, tl suiker, 1 el boter, 200 gram roomkaas, 2 eidooiers, 200 ml slagroom, 2 tl citroensap, verse basilicum, 1 pakje lasagnebladen (voorgekookt, bijv. AH), 200 gram achterham, 200 gram jong belegen kaas, 50 gram geraspte belegen kaas, 1 bolletje buffel-mozzarella

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kipfiletschotel a la ella

Heel lekker deze...

INGREDIENTEN

600 g kipfilet in blokjes gesneden, 100 g runde rookvlees plakjes, licht gezouten, 100 g achterham plakjes, plakjes jonge kaas, kleine tinnetje crème fraîche, blikje champignon soep (unox of AH) (250 ml), blikje ananas stukjes (kleine), goed uitgelekt, boter voor ovenschaal

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2009
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Komkommerrolletjes met ham

Lekker bijgerechtje op een verjaardag of feestdag

INGREDIENTEN

6 plakken gekookte achterham, 6 plakken rauwe ham, 1 komkommer, honing-tijmsaus (flesje), 1 tomaat,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De lekkerste ijsbergsla van Alma

Deze heerlijke ijsbergsla gevuld met allerlei lekkers kregen we heel veel jaren geleden al voorgeschoteld bij ons schoonzusje. Helaas is zij overleden. Maar deze salade - wat door mijzelf aangepast - eten we nog steeds.

INGREDIENTEN

1/2 krop ijsbergsla -, 1 kleine ui of sjalotje -, 1 kleine zoetzure appel -, 3 middelgrote zoetzure augurken -, 100 gram achterham in reepjes -, 100 gram jong belegen kaas in reepjes -, 50 gram geroosterde walnoten -, 50 gram gewassen en uitgelekte rozijnen -, Dressing:, 1 eetlepel witte azijn -, 3 eetlepels zonnebloemolie -, 1 eetlepel mayonaise -, 2 theelepels mosterd -, 1/2 eetlepel honing of ander zoetmiddel -,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top