1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Abrikozen

Abrikozen recepten (3.599)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Kiptajine met abrikozen en blanke rozijnen

Een kiptajine om van te smullen.......gemakkelijk te maken en ook weer met die typisch Marokkaanse combinatie van hartig met zoet......

INGREDIENTEN

hele kip in stukken of 4 kippenbouten; 15 gedroogde abrikozen; 100 gram grote blanke rozijnen; 1 grote of 2 kleine uien; 2 eetlepels honing; 1/2 bosje platte peterselie; 1/2-1 koffielepel kaneelpoeder; 2 kaneelpijpjes; 1/2-1 koffielepel gemberpoeder; 1/2-1 koffielepel kurkuma; 1 flinke mespunt saffraanpoeder; zout en peper naar smaak; (olijf-)olie; water.

Voorbereiding

Giet een scheut olie in een kookpan en braad daarin de stukken kip of de kippenbouten om en om aan tot ze goudbruin zijn. Voeg er de fijngehakte ui, de specerijen en peper en zout aan toe. Schep alles goed door elkaar en overgiet met zoveel water tot alles nét onderstaat (ongeveer 300-400 ml). Breng alles aan de kook en voeg er de platte peterselie aan toe (het halve bosje goed fijnhakken of anders samenbinden met een draadje garen tot een compact buideltje; naar keuze). Doe het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat zachtjes koken terwijl je af en toe alles omroert en de stukken kip omdraait.

Bereidingswijze

Haal, als de kip gaar is (na ongeveer 40 min.) de stukken kip uit de pan en voeg aan de achtergebleven bouillon de gedroogde abrikozen, de blanke rozijnen en de honing toe. Laat alles enkele minuten zachtjes doorkoken; af en toe roeren tot de saus wat inkookt en dikker wordt. Proef of de smaak goed is en of er genoeg peper en zout in zit. Doe de stukken kip weer in de pan en schep alles door elkaar zodat de saus goed in de kip dringt. Schep de kip op een mooie voorverwarmde schaal (of in een tajine) schep de abrikozen/blanke rozijnenmassa er over- en omheen samen met de saus. Dien heet op met daarbij Marokkaans brood en diverse lekkere salades.

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Tajine met kip en abrikozen

Een zoetige Marokkaanse tajine. Heeft even tijd nodig om te stoven, maar is verder heel simpel en natuurlijk erg lekker :-)

INGREDIENTEN

, ca. 300 gram kipfilet, in stukken, een kleine gele paprika, in dikke repen, 150 gram gedroogde abrikozen, gehalveerd, 1 ui, in ringen, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, klein handjevol zwarte olijven, in ringen, kopje kippen- of groentebouillon, beetje maizena, scheutje olie, peper en zout naar smaak, klein handjevol amandelschaafsel,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2011
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Abrikozen

Het inmaken van zoetzuur.

INGREDIENTEN

, 6 pond abrikozen, 3 pond suiker, ? kan wijnazijn(=1/2 liter), pijpkaneel.,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Abrikozen

Het inmaken van zoetzuur.

INGREDIENTEN

, 1 pond abrikozen, 1 pond suiker, azijn, imveer (varkensveer),

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

abrikozen

INGREDIENTEN

500 gr abrikozen, 1 el citroensap, 4 el abrikozenjam, 250 gr boter, 250 gr witte basterd suiker, 2 st. eieren, 325 gr bloem, 2 tl kaneel, zout,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-1999
  •  
  •  30-60 min.

Tajine met kip, abrikozen en pruimen.

"Laten we eens een keer wat anders proberen." Meestal ben ik niet zo van de Arabische keuken, maar toen ik dit recept las, was ik meteen verkocht. En terecht: wat hebben we zitten smullen!

INGREDIENTEN

- Olijfolie, - 2 kippenpoten, - 1 grote ui, fijngesnipperd, - 6 gedroogde of gewelde pruimen, - 12 gedroogde abrikozen, - 2 el. vloeibare honing, - sap van een halve citroen, - 1 tl. komijnpoeder/djinten, - 2 kaneelstokjes, - 50 gr. amandelschaafsel, - 2 el. sesamzaad, - peper, zout naar smaak

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2011
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Populaire fruit recepten
  • Eigen recept

Italiaans ijsdessert met abrikozen

Geïnspireerd door het recept op Smulweb "dessert Garribaldi" van bianca_b kwam ik tot deze heerlijke romige ijscake met abrikozencoulis. Een topper na een dineetje. Niet moeilijk te maken. Kost wel even tijd, maar dan heb je ook wat. Kun je al dagen tevoren voorbereiden.

INGREDIENTEN

4 dl slagroom - 100 gram mascarpone - mespunt zout - 70 gram poedersuiker - 125 gram bitterkoekjes - 5 eetlepels amaretto - 1 blikje halve abrikozen (420 gram) - paar druppels citroensap - 2 eetlepels poedersuiker - 2 eetlepels gehakte of geschaafde amandelen

  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2008
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Vegetarische tajine met pompoen, zoete aardappel en feta

Heerlijk gerecht in de tajine. Kan ook gewoon in een braadpan klaargemaakt worden.

INGREDIENTEN

Half blok feta, 2 zoete aardappelen (die met oranje vruchtvlees zijn het zoetst), 1 kleine winterwortel, butternut squash (ik vond hele kleintjes bij de turk, anders gewoon de helft van een grote ofzo), twee grote tomaten, wat gedroogde abrikozen of ander tuttifrutti fruit, half (tuinkruiden-)bouillonblokje, 1 eetlepel Ras en Hanout (Marokkaans specerijnmengsel), 1 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, 2 flinke tenen knoflook. Eventueel een handje geroosterde sesamzaadjes.,

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2006
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gehakt met aubergine en couscous

INGREDIENTEN

2 aubergines in plakken van 1 cm, 4 eetl. olijfolie, zout en versgemalen peper, 2 eetl. pijnboompitten, 250 ml zure room, 2 teentjes knoflook (geperst), 6 lente-/bosuitjes, in smalle ringen, 500 g rundergehakt of half-om-half gehakt, 1/2 eetl. paprikapoeder, 400 g couscous, 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes, 2 eetl. versgehakte koriander of bladselderij

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2009
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mascarponecrème met abrikozen en bitterkoekjes

Heel erg lekker nagerecht dat ik al heel vaak heb gemaakt. Heel gemakkelijk als je gasten krijgt want je kunt dit al een dag tevoren maken. Wordt het alleen maar lekkerder van. En...zoals je op de foto ziet likken de gasten de schaal uit!

INGREDIENTEN

175 gram bitterkoekjes -, 2 eetlepels abrikozenjam -, 2 dl amaretto (als er kinderen mee eten gebruik dan het sap van de abrikozen)-, 1 groot blik abrikozen op sap -, 250 gram mascarpone -, 250 gram vanille-kwark -, 1/2 theelepel kaneel -, 2 zakjes vanillesuiker -, pure chocoladevlokken of geschaafde pure chocolade, (Je kunt ook geroosterd amandelschaafsel gebruiken, is ook heel lekker)

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2011
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ierse gehakttaart met appel en abrikozen

Dit recept is uitermate geschikt om samen met kinderen te maken. Zij zullen er extra van smullen als ze een handje geholpen hebben!

INGREDIENTEN

1 kg Iers rundergehakt, 1 citroen, 125 g gewelde abrikozen, 4 beschuiten, 2 appels, 1 ei, 2 theelepels zout, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 eetlepel olie, 5 plakjes diepvries deeg voor, hartige taart, ontdooid, 3 eetlepels tomatenketchup, 3 eetlepels abrikozenjam, lage taartvorm (26 cm), ingevet

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2013
  •  
  •  60-120 min.
Nieuwste abrikozen recepten

Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

Marokkaans stoofgerecht uit een taijne

INGREDIENTEN

400 g. runderpoulet,of stooflappen, Ras-El-Hanout*, zout, peper, olijfolie, 2 rode uien, 3 tomaten, 1 blik. tomatenblokjes met sap, 1 rode peper, 3 knoflooktenen, paar zoete aardappels, of gewone aardappelen zoals bintjes, 2 pastinaken, 1 winterwortel, 1/2 groene paprika, 1 gele paprika, 1/2 zakje gedroogde abrikozen, door midden gesneden, 1/2 pot groene olijven, 1 bojse verse koriander, gesneden en gewassen

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-01-2011
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Varkensmedaillons Met Abrikozen

Hoofdgerecht voor paasdiner

INGREDIENTEN

Circa 400g varkenshaas, 1 blik abrikozen op sap (ca. 400g), 2 el olie, 25g boter, zout en versgemalen peper, 2 el citroensap, 2 el sojasaus of ketjap, 1 dl kookroom,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde abrikozen

INGREDIENTEN

12 gedroogde abrikozen (zakje AH,geweld), 125 gr. Boursin met peper, op kamertemperatuur, wat druppels chili olie of cayennepeper, ca. 1 ons plakjes ontbijtspek,

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-05-2005
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Appelmoes met abrikozen

INGREDIENTEN

250 g gedroogde abrikozen1 kg appelensuiker

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-07-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gestoofde abrikozen

INGREDIENTEN

1 kilo abrikozen * water * suiker.

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel met kip en abrikozen

Ja weer zo'n lekker recept gevonden!!!!

INGREDIENTEN

5 deciliter abrikoos(blik)(of perzik)(in kleine stukjes gesneden) ; 400 gram kipfilet(in blokjes); marg. om schotel in te vetten; 50 gram gerookt spek(klein gesneden); 3 uien; 2 eetlepels vloeibare honing; 2 eetlepels olie; 1 opgehoogde eetlepel bloem; 3 teentjes knoflook; sap van 1 sinaasappel; gedroogde tijm naar smaak(niet te veel); zout en peper naar smaak., Voor de fetasaus: 50 gr. margarine - 2 afgestreken eetlepels bloem; 250 ml. melk (als de saus nog te dik is, iets meer gebruiken)- 150 gr. feta

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-2006
  • Internationaal
  •  20-30 min.

MonChou-gehakttaart met abrikozen

INGREDIENTEN

1 pakje MonChou: Pan & Oven, 5 plakjes bladerdeeg, 1 ui, 1 prei, 150 g geweekte gedroogde abrikozen, 300 g gehakt, 1 teentje knoflook, sambal, ,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-1999
  •  
  •  30-60 min.

abrikozen smoothie

Een tussendoortje voor op een warme zomerse dag

INGREDIENTEN

500 gr abrikozen,7,5 dl magere yoghurt,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-06-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Herfstjam Van Abrikozen

Een lekkeren jam met abrikozen, noten en rum. Ook lekker als garnering bij gebraden varkensvlees.

INGREDIENTEN

500 gram gedroogde abrikozen, 1,5 liter water, 1,5 kg suiker, 100 gram gepelde noten naar keuze, een flinke scheut rum

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-1999
  •  
  •  > 120 min.

Abrikozen Plaatkoek

Een lekkere en snelle vulling voor op de plaatkoek

INGREDIENTEN

* 1 1/2 blik abrikozen op sap * 6 el whisky * poedersuiker

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-07-2001
  •  
  •  0-10 min.

Kwark Met Abrikozen.

INGREDIENTEN

150 gr. gedroogde abrikozen, 1 eetl. honing, 400 gr. kwark, 50 gr. amandelschaafsel., ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-04-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

abrikozen met room-advocaat

Een heel eenvoudig en snel te maken dessertje.

INGREDIENTEN

1 blik abrikozen, 1,25 dl slagroom, suiker, 1,25 dl advokaat.

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-06-2001
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Abrikozen met room-advokaat

Dit nagerecht is in een handomdraai gemaakt. En oh zo lekker !

INGREDIENTEN

1 blik abrikozen, 1,25 dl slagroom, suiker, 1,25 dl advokaat, rode suiker of rood musketzaad

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Gevulde Abrikozen

De kinderen zijn er dol op

INGREDIENTEN

200 gr. ham, 1 blik abrikozen, 2 takjes basilicum, 50 gr. hazelnoten, 2 eetl. mayonaise, 100 gr. kwark, peper en zout

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Varkensmedaillons met abrikozen

INGREDIENTEN

400 gram varkenshaas, 1 blik abrikozen op sap, 2 el olie, 25 gr boter, 2 el citroensap, 1 dl kookroom, 2 el sojasaus

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Karnemelkpudding Met Abrikozen

Nagerecht uit het Avro's slankmenu boek, ca 85 Kcal p.p.

INGREDIENTEN

10 blaadjes witte gelatine, 2 dl siroop van de abrikozen, 6 dl karnemelk, zoetstof, 8 halve abrikozen (uit blik of glas),

  • Slanke keuken Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-11-2000
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  > 120 min.

Sorbet van Abrikozen

( Sorbet a l'Abricot ) van "moesje2"

INGREDIENTEN

500 gram abrikozen - 1/4 liter water - 500 gram suiker - 1 citroen - 1 eiwit,

  • Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-07-2002
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.

Amarettini-kruimeltaart met abrikozen

Zalige knapperige taart. Vooral lekker door de amarettini die samen met de deegkruimels de bovenlaag van de taart vormt. Je kunt door de abrikozenvulling ook nog wat amaretto doen. Maakt het geheel nog lekkerder. De taart kan niet mislukken, dus .....aan de slag!

INGREDIENTEN

250 gram goed zachte boter + een beetje voor de vorm, 75 gram amarettini (kleine Italiaanse bitterkoekjes), grote pot of blik abrikozen (plm. 720 gram), 500 gram bloem, mespunt bakpoeder, 200 gram suiker, mespunt zout, 1 ei (M), paar druppels amandelaroma, 2 eetlepels abrikozenjam, poedersuiker om te bestrooien

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2014
  • Duits
  •  30-60 min.

Bavarois Met Abrikozen

(Bavarois ` l'Abricot)

INGREDIENTEN

1 literblik gezoete abrikozen - 1/2 citroen - 50 gram suiker -5 dl slagroom - 15 gram gelatine, ,

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-07-1999
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Dronken Abrikozen.

Kerstdrank

INGREDIENTEN

6 gedroogde abrikozen, 1/8 l. brandewijn, 1/5 fles witte wijn, 1/2 fles witte druivensap, 1 stokje kaneel, 4 steranijs.

  • Duits
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-06-1999
  • Duits
  •  > 120 min.

Varkensmedaillons met abrikozen

In eenkorte tijd een heerlijke maaltijd

INGREDIENTEN

Circa 400g varkenshaas, 1 blik abrikozen op sap (ca. 400g), 2 el olie, 25g boter, zout en versgemalen peper, 2 el citroensap, 2 el sojasaus of ketjap, 1 dl kookroom, , ,

  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2010
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

KIP MET ABRIKOZEN

EEN HEERLIJK KIP GERECHT VAN 240 CAL.P.P.

INGREDIENTEN

16 gedroogde abrikozen25 cl water500 g kipfiletzout,peper,nootmuskaat en paprikapoeder2 dessertlepels magarine200 gr zilveruitjeskruidnagelpoeder en kaneel naar smaak

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

abrikozen met lavendel-tijmsiroop

Lekker als dessert na de barbeque.

INGREDIENTEN

1 l water, 500 gr suiker, 2 takjes lavendel, 2 takjes tijm, 1 kg abrikozen.

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-06-2001
  •  
  •  > 120 min.

Sorbet Van Abrikozen

INGREDIENTEN

500 gram abrikozen - 1/4 liter water - 500 gram suiker - 1 citroen - 1 eiwit

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Kip met Abrikozen

P.P. 300 kcal/31gE/7gV/30gKh.

INGREDIENTEN

5 gram (dieet)margarine , 1 kipfilet , 1 el maizena , half blikje abrikozen , mespuntje gemberpoeder , 1 eetlepel ketjap

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Clafoutis met abrikozen

Traditioneel wordt dit franse recept gemaakt met kersen. De abrikozen vormen een leuke wintervariatie

INGREDIENTEN

80 gr bloem, mespunt zout, 50 gr suiker, 2 dl melk, 2 eieren, 1 blik abrikozen, 3 el poedersuiker, mespunt kaneelpoeder.

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2003
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocoladeroomtaart met abrikozen

Heerlijke taart met een "tweekleuren"-bodem (mocca-chocolade en vanille), een vulling van abrikozen en daarboven op stijfgeslagen chocoladeroom. Lekker! Gebakken voor de koffiemiddag in het bejaardentehuis op 14 februari 2013

INGREDIENTEN

150 gram zachte boter, 1 zakje vanillesuiker, 175 gram suiker, 3 eieren, 200 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, 3 eetlepels melk, 4 eetlepels cacao, 2 eetlepels oplosbaar espressopoeder (bijv. die langwerpige donkerbruine zakjes van Nescafé), 400 ml slagroom, 1 literblik abrikozen, 2 zakjes slagroomversteviger, chocoladevlokken voor de garnering

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2013
  • Duits
  •  30-60 min.

gevulde abrikozen

INGREDIENTEN

8 gedroogde abrikozen, 50 gram pittige geitenkaas, 1 el. crème fraîche, 2 tl. fijngeknipte bieslook

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2002
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Vlammende Abrikozen

Lekker !

INGREDIENTEN

250 g abrikozen, ? liter sinaasappelsap, 75 g suiker, ? dl cognac, 50 g geschaafde amandelen.

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-01-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Lamskoteletten met abrikozen

INGREDIENTEN

6 lamskoteletten (ca 60 gram per stuk), 2 abrikozen (gedroogde), 2 eetlepels abrikozenolie (evt. notenolie), lamsvleeskruiden

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste abrikozen recepten
Populaire fruit recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top