1. Home
  2. Recepten
  3. Aardbeientaart

Aardbeientaart recepten (135)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

aardbeientaart

Mmmmm....lekker aardbeien...

INGREDIENTEN

200 gr zelfrijzende bloem, 150 gr roomboter, 150 gr suiker, zout, 1 ei, 3 blaadjes gelatine (van 3 gr), 800 gr aardbeien, 1 zakje vanillesuiker, 1 dl room.

Bereidingswijze

Breek het ei boven de gezeefde bloem.Voeg de koude boter in vlokjes bij en kneed met koele hand tot een samenhangend deeg. Laat gedurende 20 minuten in de koelkast rusten. Vet een taartvorm in met boter.Verwarm de oven voor op 200?C. Druk het deeg in de vorm uit en prik met een vork gaatjes in de taartbodem. Laat in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar en bruin bakken. Laat afkoelen op een taartrooster. Week de gelatine in ruim water. Was de aardbeien,verwijder de kroontjes en wrijf de helft van de aardbeien door een fijne zeef. Voeg de vanillesuiker en de helft van de kristalsuiker toe. Breng op een zacht vuur aan de kook en neem dan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los al roerend in het aardbeienmengsel op. Laat het mengsel wat opstijven en klop ondertussen de slagroom stijf.Roer het aardbeienmengsel door de slagroom en bestrijk er de taartbodem mee. Verdeel er de rest van de aardbeien over en laat nog een uurtje verder opstijven in de koelkast.

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Aardbeientaart

Dit kan je met frambozen,aarbei of ander fruit naar keuze je kan koekjesdeeg of bladerdeeg nemen.dit taartje is met zanddeeg gemaakt

INGREDIENTEN

Koekjesdeeg:, (voor circa 12 vormpjes 8 cm), 125 g boter-65 g suiker-1 ei -250 g bloem-30 g suiker-30 g amandelpoeder-snuifje zout-snuifje vanillepoeder, Schuim om af te werken:, 100 ml eiwit, 200 g suiker, Banketbakkersroom voor de vulling:, zie recept uit de boerenbondkookboek, 1liter melk,4eieren-100gr a 150gr suiker-50gr vanillebloem en 50gr bloem,1pakje vanillesuiker., minenge of slagroom voor afwerking en aarbeien,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2012
  •  
  •  30-60 min.

Aardbeientaart

Geen eigen recept maar wel lekker.

INGREDIENTEN

Creme patissiere wat afgeklopte room, 2 a 3 blokjes aardbeien, Taart bodemdeeg, Bloemsuiker, 125 gr Fama, 85 gr bloemsuiker, 1 ei, 220 gr bloem

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Aardbeientaart

INGREDIENTEN

Creme patissiere van gisteren + wat afgeklopte room, 2 a 3 blokjes aardbeien, taart bodemdeeg, bloemsuiker, 125 gr boter, 85 gr bloemsuiker, 1 ei, 220 gr bloem

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-04-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Aardbeientaart

Deze heerlijke aardbeientaart is in een handomdraai gemaakt. Met dank aan een goede vriendin!

INGREDIENTEN

, 4 eieren, 100 gram witte basterdsuiker, 100 gram cakemeel, 1 zakje taartgelei, 1 bakje aardbeien, klein beetje vloeibare boter + een klein beetje extra cakemeel (om het cakeblik mee in te vetten),

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Aardbeientaart

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvriesbladerdeeg (10x10 cm), boter om in te vetten, 200 ml slagroom, 125 g mascarpone, 2 eetl. marasquin of aardbeienlikeur, 1 kg aardbeien, poedersuiker

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

aardbeientaart

Knoeien met aardbeien en room: welk kind wil dat niet! Deze zomerse aardbeientaart is lekker én gezond tegelijk.

INGREDIENTEN

400 g aardbeien, , Voor het deeg:, 200 gr bloem, 100 gr boter, in blokjes gesneden, 1 ei, 80 gr suiker, 1 snufje zout, , Voor de bakkersroom:, 35 cl melk, 4 eidooiers, 75 gr suiker, 30 gr bloem, een vanillestokje, door de lengte opengesneden,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2009
  •  
  •  30-60 min.

Aardbeientaart

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 200 g bloem, 125 g koude boter, 50 g suiker, 1 mespunt zout, 1 eierdooier, bakpapier en droge bonen voor het blindbakken, , , Voor de vulling:, 750 g liefst kleine aardbeien, 3 blaadjes gelatine, 250 g crème fraîche, 250 g kwark, 1 borrelglas marasquin of Grand Marnier, 75 g suiker, 3 eetl. aardbeienjam, poedersuiker

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Aardbeientaart

INGREDIENTEN

, 340g zoet kruimeldeeg (voor een taart van 23 cm), > 150g bloem, > 1/2 tl zout, > 4 el poedersuiker, > 120 g boter, > 2 eierdooiers, losgeklopt met 2 el ijswater en 1/2 tl vanille-essence, banketbakkersroom , > 2 eierdooiers, > 35g suiker, > 20g bloem, > 200 ml melk, > 1/2 vanillestokje, , aardbeien, 500g aardbeien (soort b.v. lambada/ tenira/ mara des bois)

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-06-2010
  • Frans
  •  60-120 min.

Aardbeientaart

Lekker! Zelfgemaakte aardbeientaart met een eigengebakken bodem.

INGREDIENTEN

140 gr. tarwebloem30 gr. poedersuiker75 gr. koude boter1 eidooier1/2, vanillestokje1/2 citroen3 dl. melk3 dl. slagroom30 gr. fijne suiker2, eieren4 eidooiers500 gr. aardbeienpoedersuiker, springvorm van ca. 24, cm. doorsnede

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2004
  •  
  •  20-30 min.

Fraisier: deze taart is één en al aardbei!

De allerlekkerste, romigste, luchtigste, aardbei-igste aardbeientaart !Wel even werk maar echt niet moeilijk . eigen foto`s (3 stuks)

INGREDIENTEN

Bodem:2 eieren op kamertemperatuur, 70 g suiker, 45 g meel, 20 g maizena, snufje zout mousse: 300 g aardbeien, 100 g suiker, 3 dl slagroom, 4 blaadjes gelatine (7,5 g), afwerking: 200 g aardbeien, 7 eetlepels aardbeienlikeur, 4 eetlepels aardbeienjam

  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-04-2008
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste aardbeientaart recepten

Aardbeientaart

Lekker makkelijke aardbeientaart

INGREDIENTEN

1 pak cakemeel ( de benodigde ingredienten op de verpakking), 750 gram aardbeien, 1/2 liter slagroom, 1 miniflesje rode likeur (aarbeien of kersensmaak), poedersuiker

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2001
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aardbeientaart

Bij een verjaardag hoort een TAART! Ik heb nu gekozen voor een aardbeientaart. De verse aardbeien zijn nu alweer overal te koop. Maar je kunt de ingredienten ook wijzingen in perzikken, abrikozen, kiwi, bramen of pruimen. Net waar jij op dat moment zin in hebt!

INGREDIENTEN

330 gram biscuitmix, 5 eieren, 33 ml water, 400 gram slagroom, 215 gram aardbeienconfiture, 1 pak langevinger koekjes, 250 gram verse aardbeien

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-04-2014
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Aardbeientaart

Voor 6 pers. 1 portie (1/6) = 65 Kcal

INGREDIENTEN

2 vellen brickdeeg; 1 bakje aardbeien, Voor de banketbakkersroom, 2 dl halfvolle melk; 2 el energievrije strooizoetstof; 1 eierdooier; 10 g maiszetmeel; 1/4 vanillestokje

  • Slanke keuken Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2004
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  20-30 min.

Aardbeientaart

Heerlijke zomertaart van bladerdeeg en verse aardbeien of andere rode zomervruchten

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, , 500 gr. aardbeien, 250 gr. mascarpone, 1 eetl. sinaasappelsap, 3 eetl. rode vruchtenjam, blindbakvulling (gedroogde peulvruchten of bakknikkers),

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2003
  •  
  •  20-30 min.

Aardbeientaart

Heerlijke taart voor tijdens een feest!

INGREDIENTEN

Voor een sringvorm van 26 cm doorsnede: voor het zandtaartdeeg:, 200 g bloem, 75 g bloem, 125 g koude boter of margarine, 1 ei, snufje zout, , Voor het Beschuitdeeg, 40 g boter en margarine, 3 eieren, 90 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 90 g bloem, , Voor creme en garnering:, 90 a 100 g suiker, 1 opgehoopte eetlepel zetmeel, 3 eierdooiers, 1/4 liter melk, 1 vanille stokje, wat poedersuiker, 4 eetlepels frambozenlikeur of frambozensiroop, 125 g aardbeienconfiture, 14 liter bessensap, 2 eetlepels citroensap, 1 pakje heldere taartgelei, 50 g geschaafte aardbeien., 1/8 liter slachroom, 10 g gehakte pistaches, en voor de vorm vet en suiker.

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-10-2001
  •  
  •  > 120 min.

Aardbeientaart

Erg makkelijk en superlekker.

INGREDIENTEN

250 g aardbeien, 1/8 l. slagroom, 1 eetl. suiker, 4 kant-en-klare mini-taartbodems, 4 eetl. rozebotteljam.

  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-05-2001
  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  0-10 min.

Aardbeientaart

Eigen gebakken vlaai bodem met aardbeien

INGREDIENTEN

125 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram suiker, 125 gram boter, 2 eieren, 1zakje vaniliesuiker, 2doosjes aardbeien of ander fruit

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2000
  •  
  •  20-30 min.

Aardbeientaart

Bladerdeeg taart met witte chocolade en aardbeien

INGREDIENTEN

5-6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid. 1 ei, losgeklopt, 50-75 g witte chocolade, 125 ml slagroom, lobbig geklopt, 250-300 g rode aardbeien, in plakjes, poedersuiker, gezeefd, droge peulvruchten als steunvulling

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Aardbeientaart

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg * 1 el boter *, 100 gram mascarpone * 1 dl slagroom *, 2 el aardbeienlikeur * 1 kilo aardbeien * poedersuiker

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Aardbeientaart

INGREDIENTEN

200 gr. zelfrijzend bakmeel, 150 gr. koude boter of margarine, 175 gr. suiker, zout, 1 ei, 5 blaadjes gelatine, 800 gr. aardbeien, 1 zakje vanillesuiker en 1 dl. slagroom.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2001
  •  
  •  30-60 min.

Aardbeientaart

Eeen heerlijke taart met verse aarbeien en kwark

INGREDIENTEN

200 gr koffiekoekjes, 50 gr boter, 2 el aardbeienjam, 10 bl gelatine, 500 gr aardbeien, 1 perssinaasappel, 500 gr kwark, 200 gr witte basterdsuiker, 1/4 l slagroom of creme fraiche

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Aardbeientaart

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 200 gr bloem, 125 gr koude boter, 5o gr suiker, mespunt zout, 1 eierdooier (of een klein ei), bakpapier en droge bonen voor het blindbakken, Voor de vulling:, 3 blaadjes gelatine, 250 gr creme fraiche, 250 gr kwark, 1 borrelglas marasquin of Grand Marnier, 75 gr suiker, 3 el aardbeienjam, evt poedersuiker

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Aardbeientaart

INGREDIENTEN

* 6 plakjes bladerdeeg, * 1 ei, * 500 gr aardbeien, * 250 gr mascarpone, * 1 eetl sinaasappellikeur, * 1 eetl sinaasappelsap, * 3 eetl rode vruchtenjam, * naar behoefte blindbakvulling,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Aardbeientaart

INGREDIENTEN

65 g bloem.400 g aardbeien.6 eierdooiers.1/2 liter melk.1 pakje brokkeldeeg.250 g kristalsuiker.1 zakje confituursuiker.1 zakje vanillesuiker.Boter of margarine., ,

  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Aardbeientaart

INGREDIENTEN

200 g bloem (zelfrijzend), 150 g boter (roomboter), 150 g suiker, zout, 1 ei, 3 blaadjes gelatine (van 3 g), 800 g aardbeien, 1 zakje vanillesuiker, 1 dl room,

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-06-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.

aardbeientaart

Een romige taart

INGREDIENTEN

200 gr bloem, 125 gr koude boter, 50 gr suiker, mespunt zout, 1 eidooier, voor de vulling:, 750 gr kleine aardbeien, 3 blaadjes gelatine, 250 gr creme fraiche, 250 gr kwark, 1 borrelglas marasquin, 75 gr suiker, 3 el aardbeienjam, poedersuiker,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-04-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

aardbeientaart

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 200 g bloem, 125 g koude boter, 50 g suiker, 1 mespunt zout, 1 eierdooier, bakpapier en droge bonen voor het blindbakken, Voor de vulling:, 750 g liefst kleine aardbeien, 3 blaadjes gelatine, 250 g creme fraiche, 250 g kwark, 1 borrelglas marasquin of Grand Marnier, 75 g suiker, 3 eetl. aardbeienjam, poedersuiker.,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

aardbeientaart

INGREDIENTEN

*Kant en klare biskwie bodem, *2 dozen aardbeien 1kg, *1 beker slagroom, *100 gr kwark, *1 zakje klopvast (slagroom versteviger), *1 zakje vanille suiker, ,

  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-09-2000
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

aardbeientaart

In een handomdraai,een taart.

INGREDIENTEN

Aardbeien,slagroom,suiker,slagroomversteviger Een kant en klare koekbodem (elke supermarkt verkoopt die,zowel grote,als kleinere om aparte gebakjes te maken)

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Aardbeientaart

(Libelle) Voor een springvorm van 25 cm van "M."

INGREDIENTEN

400 g bloem, 100 g suiker, 125 g boter, 3 dooiers, VULLING:, 2 dooiers, 2 lepels suiker, 2? theelepel custardpoeder, 2 dl melk, 3 lepels paneermeel, 1 kg aardbeien, 2 pakjes vanillesuiker,

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Aardbeientaart

Lekkere taart met aardbeien en slagroom.

INGREDIENTEN

200 g. zelfrijzend bakmeel, 150 g. koude boter, 175 g. suiker, zout, 1 ei, 5 blaadjes witte gelatine, 800 g. aardbeien, 1 zakje vanillesuiker, 1 dl. slagroom.

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-09-2000
  •  
  •  > 120 min.

Aardbeientaart

Voor een vorm met een doorsnee van 24 cm. Voedingswaarde per punt (uitgaande van 12 punten): eiwit 7 g, vet 18 g, koolhydraten 19 g, alcohol 1 g, kcal (kj) 273 (1147).

INGREDIENTEN

200 g bloem, 125 g koude boter 50 g suiker, 1 mespunt zout, 1 eidooier, , bakpapier en droge bonen voor bet blindbakken, Voor de v ulling., 750 g liefst kleine aardbeien, 3 blaadjes gelatine, 250 g creme fraicbe, 250 g kwark, 1 borrelglas marasquin of Grand Marnier, 75 g suiker, 3 eetl. aardbeienjam, poedersuiker

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-05-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Aardbeientaart

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeegboter om in te vetten200 ml slagroom125 gram mascarpone2 eetlepels aardbeienlikeur1 kilo aardbeienpoedersuiker

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Aardbeientaart

Fris gebak.

INGREDIENTEN

120 gr boter, 3 eieren, 75 gr suiker, 1 citroen, 100 gr bloem, zout, , Voor de creme:, 1/8 liter melk, 1 citroen, 50 gr suiker, 2 blaadjes witte gelatine, 1/4 liter slagroom, 250 gr aardbeien, 1 eetlepel poedersuiker,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Aardbeientaart

Een vruchtentaart met verse aardbeien.

INGREDIENTEN

250 gr bloem*, mespunt zout*, 75 gr basterdsuiker*, 150 gr koude boter*, 125 ml slagroom*, 3 passievruchten*, 200 gr verse roomkaas*, 1 kilo verse aardbeien(grote halveren), 4 eetlepels jam(aalbessengelei), Steunvulling(ca 500 g gedroogde peulvruchten),

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

aardbeientaart

Voor 12 punten.

INGREDIENTEN

1 pak Bastognekoeken, 50 gr boter, 500 gr aardbeien, 0,25 liter slagroom, 125 gram suiker, 4 blaadjes witte gelatine, 2 blaadjes rode gelatine, 1,5 dl. aardbeienlikeur, 500 gram magere kwark, 2 eetlepels citroensap, plasticfolie.,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-06-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Aardbeientaart

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 175 g boter, 100 g poedersuiker, 1 ei, 1 pakje Dr. Oetker vanillesuiker Bourbon, 250 g meel, ? pakje Dr. Oetker Backin, , Voor te bestrijken:, 50 g gesmolten witte chocolade, , Voor de creme:, 500 ml melk, 100 g suiker, 1 ei, 1 zakje Dr. Oetker Vanillepudding, 250 ml room, 1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix, , Voor de garnering:, 500 g schoongemaakte aardbeien, 1 zakje Dr. Oetker Taartina rood,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Aardbeientaart

INGREDIENTEN

*1 pak bostognekoeken *0,25 liter slagroom, *4 blaadjes witte gelatine *1,5 dl aardbeienlikeur *100 gr suiker *2 eetlepels citroensap *50 gr boter *2 blaadjes rode gelatine *500 gr magere kwark

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-06-2006
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Aardbeientaart

AARBEITERT

INGREDIENTEN

1. Beskuitjiekors: 1/2 pakkie Tennis beskuitjies + botter.,, , , 2. Vulsel: Verhit een koppie suiker en een koppie water., Maak twee opgehoopte eetlepels maizena aan met water en voeg by mengsel., Kook tot gaar en haal van stoof., Voeg twee groot eetlepels aarbeijellie by en roer tot gesmelt., Pak 250 gr. ryp aarbeie (afgewas) lekker styf in kors en gooi warm aarbeivla, daar oor. Wanneer koud, plaas in yskas., Versier net voor bediening met 125 ml. geklopte, versoete room.

  • Afrikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-08-2005
  • Afrikaans
  •  60-120 min.

Aardbeientaart

INGREDIENTEN

1 pakje kruimeldeeg, 400g aardbeien, 1/2l melk, 1 zakje vanillesuiker, 1 zakje minuutsuiker voor confituur, vetstof om de bakvorm in te smeren, , voor de banketbakkerscreme:, , 60g bloem, 250g kristalsuiker, 6 eierdooiers, 1/2l melk, 1 zakje vanillesuiker

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.
Nieuwste aardbeientaart recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top