1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Aardappelzetmeel

Aardappelzetmeel recepten (660)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Champignonsoep

Heerlijke soep die we graag lusten.

INGREDIENTEN

1 klein uitje, 250 gr champignons, 50 gr boter, 3/4 l kippenbouillon, 3 theelepels aardappelzetmeel of maizena, 2 dl room, zout peper, nootmuskaat.

Voorbereiding

Pel en snipper de ui, maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.

Bereidingswijze

Smelt de boter zonder dat ze bruin word in een diepe pan en bak hierin de gesnipperde ui zachtjes glazig (ca. 3 minuten). Voeg de plakjes champignons toe en bak ze 1 minuut mee. Schep ze zo nu en dan om. Voeg de bouillon toe en breng de soep op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes koken. Roer de maizena los met een eetlepel room, roer het "papje" en de rest van de room door de soep en laat de soep nog 5 minuten koken.breng de soep op smaak met wat zout, peper en een snufje nootmuskaat.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Provencaalse Runderstoofpot

Deze heerlijke fruitige schotel vormt een ideaal wintergerecht,maar ook op minder koude dagen heel erg lekker. We hebben er deze week nog van gesmuld.

INGREDIENTEN

3 el olijfolie, 115g magere spekblokjes, 1kg doorregen runderlappen, in blokjes van 4cm, 1 grote ui, gesnipperd, 2 (of meer) winterwortels, in plakjes, 2 rijpe tomaten ontveld,fijngehakt, 2tl tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt, 2,5 dl fruitige rode wijn, 1,5 dl runderbouillon, 1 bouquet garni (laurierblad,peterselie en tijm), 1 kleine ui, met daarin 2 kruidnagels geprikt (of een thee-ei), geraspte schil en sap van een 1/2 biologische sinaasappel, 1 el fijngehakte verse peterselie, zout en versgemalen zwarte peper,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-06-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

Dit héérlijke gerecht hebben wij gegeten bij de Vlaamsche Pot in Brugge. Omdat het kookboek "Mario`s Vlaamse Keuken" daar ook te koop was kon ik dat natuurlijk niet laten liggen. Nu kunnen we nog vaak genieten van dit en van vele andere heerlijke gerechten die ze daar op de kaart hebben staan.

INGREDIENTEN

1 kg. runderstoofvlees, 100 g. boter, 1 l. bruin bier, bv. Grimbergen of Leffe. (zelf gebruik ik meestal 1 of 2 flesjes), 100 g. bruine suiker, 3 grote uien, 2 eetl. mosterd, 2 sneden witbrood, peper & zout, kruidentuiltje (tijm, laurier,peterselie)

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-10-2012
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Roergebakken kipfilet in citrusbotersaus

Heel erg lekker,ik weet dat dat een moeilijk iets is want niet iedereen vindt het zelfde lekker. Maar als je een iets anders wilt neerzetten dan moet je dit recept beslist eens proberen.

INGREDIENTEN

250 gr. kipfilet, 1 sinaasappel, 1 limoen, 50 gr. roomboter, 1 tl. sesam-olie, 4 el. gembersiroop, 0.5 el. dragon, verse, fijngehakte, 1 el. aardappelzetmeel, 1 el. peterselie, gladde, verse, fijngehakte, Cayennepeper, Zout, Peper,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Biefstuk Met Cranberry-Portsaus

Een geweldig recept voor je kerstdiner!

INGREDIENTEN

250 g verse cranberry?s, 1 dl sinaasappelsap, 2 theelepels tijm, ? pot vleesfond (a 380 ml), 2 dl rode port, 1 eetlepel suiker, 2 theelepels aardappelzetmeel, 2 Argentijnse biefstukken, 25 g boter, zout en peper, , ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gehaktspiesjes met kokosrijst en broccoli

INGREDIENTEN

1 gele paprika, 1 ui, 250 g. pandanrijst, 1 theel. Thaise currypasta, 300 ml kippenbouillon, 300 ml kokosmelk, 500 g. rundergehakt, 2 tenen knoflook, 1 theel. kerriepoeder, 1/2 theel nootmuskaat, 1 ei, 100 g. panco broodkruim, 3 eetl. sesamzaadjes, 350 g. broccoliroosjes, 3 eetl. oestersaus, 4 eetl. zonnebloemolie, 150 g. shi take paddestoelen, 4 eetl. Kikkoman sojasaus, 1 eetl. gembersiroop, 1 theel. aardappelzetmeel, , ,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2011
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Populaire aardappelen recepten

Stoofperen

Stoofperen volgens moeders recept

INGREDIENTEN

750 gram stoofperen (roodkokende), ? el kaneel, 200 gram suiker, 1 dl rode port of zoete Spaanse vruchtenwijn, 1 st citroenschil, ? el aardappelzetmeel,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Rosbief met mosterd-honing-tijmkorst

Neemt nauwelijks een effectief kwartier van je tijd, de oven doet de rest. Bereidingstijd is exclusief 30 minuten in de oven en 15 minuten rusten

INGREDIENTEN

* 3 tenen knoflook, * 2 eetlepels mierikswortelpuree (potje, supermarkt), * 5 eetlepels grove mosterd, * 3 eetlepels honing, * 4 eetlepels tijm, fijngehakt, * 1 theelepel aardappelzetmeel, * 3 eetlepels olijfolie, * 750 gram rosbief

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Stroganoff-pannetje met gehaktballetjes

.

INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes:, , * 500 g rundergehakt, * 45 g paneermeel, * 2 el mosterd, * 1 el paprikapoeder, * 1 ei, * Bosje platte peterselie, fijngehakt, , Voor de stroganoffsaus:, , * 2 rode puntpaprika's, zaadlijsten verwijderd en in smalle repen gesneden, * 400 g champignons, in plakjes gesneden, * 1 grote ui, fijngesnipperd, * 1 teen knoflook, uitgeperst, * 1 el paprikapoeder, * 70 g tomatenpuree (klein blikje), * 1 runderbouillonblokje, * 200 ml kook-, of slagroom, * Worcestersaus en tabasco, optioneel voor extra pit!, * Eventueel aardappelzetmeel of maizena om de saus te binden

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip Kung Pao

Het bekendste gerecht uit Sichuan is waarschijnlijk Kip Kung Pao (Gōngbǎo Jīdīng / 宫保雞丁). Er zullen weinig Chinese restaurants in de wereld te vinden zijn die het niet op de kaart hebben staan.

INGREDIENTEN

Marineer (een half uurtje is genoeg), 400g kipfilet of kippendijfilet in blokjes van 1-2 cm, in mengsel van:, ½ tl zout, 2 tl lichte sojasaus, 1 tl Shaoxing rijstwijn, 1 ½ tl aardappelzetmeel (of 2 tl maïzena), 1 el water, , Voor de saus, meng en zet apart:, 3 tl suiker, ¾ tl aardappelzetmeel (of 1½ tl maïzena), 1 tl donkere sojasaus, 1 tl lichte sojasaus, 3 tl zwarte rijstazijn (Chinkiang), 1 tl sesamolie, 1 el kippenbouillon of gewoon water, , Bereid voor en zet klaar:, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 4 cm verse gember, fijngehakt, 5 lente-uien, alleen het wit & lichtgroene, in stukjes van 1½ cm, 1 handje pinda`s, geroosterd (bv 12 minuten in de oven op 160°C),

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2013
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lolly van geitenkaas

Ik heb ooit een workshop "mondvermaakjes" gevolgd in Librije′s Atelier. De door mij gemaakte gerechtjes staan in mijn verzameling. Dit recept heb ik later gevonden via Internet- ook een mondvermaakje of te wel amuse. Het is heel eenvoudig te maken en ziet er leuk uit!

INGREDIENTEN

100 gram verse zachte geitenkaas, 1/2 elstar appel, geschild en in petieterig kleine blokjes gesneden, vers gemalen zwarte peper, 100 gram grove mosterd, 300 ml biologische appelsap, 20 gram aardappelzetmeel, aanmaken met wat koud water, 4 gram agar

  • Fusion Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2011
  • Fusion Voorgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste aardappelzetmeel recepten

Oma's stoofpeertjes

Rode stoofpeertjes Wat een variatie is er toch elk een maakt zijn eigen recept heb ik gemerkt

INGREDIENTEN

1 kg stoofpeertjes zogenaamde roodstofers., 250 gram suiker, 1 kaneel stokje,1 fles rode wijn, 2 eetlepels aardappelzetmeel.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-11-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Madras curry met paksoi, gamba en kippendijen

Jonnie Boer: `Deze Curry Madras is een lichtpittige curry afkomstig uit het zuiden van India. Met deze specerijenmelange kunnen heerlijke authentiek Indiase curryschotels worden gemaakt. Heerlijk met kip maar ook vegetarisch met tofu.`

INGREDIENTEN

12 st gamba, 300 gr kippendijen, 1 st paksoi, 1 st winterwortel, 1 zak glasnoodles, 1 tl madras curry, zonnebloemolie, 2 dl kokosmelk, 2 el aardappelzetmeel

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pikante, romige Hongaarse paprika gehaktballetjes

Ik zat zondag met Deon te kletsen en moest stoppen omdat mijn paprika ballen op het vuur stonden. Altijd weer eens leuk om iets proberen te maken uit andere, iets minder bekende, keukens. Dit is er zo eentje, heerlijk al die smaken zo bij elkaar. Ajvar is een rijk groentemengsel van paprika, aubergine, olie en kruiden. Kan je gewoon kopen bij Appie of bij de Turk. Heerlijke smakencombinatie het zoete en romige vermengd met iets pittigs.

INGREDIENTEN

500 gr gehakt, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 ei, 4 el paneermeel, Zwarte peper, Zeezout, 1 t paprikapoeder zoet, 2 e ajvar, 400 ml groentebouillon, 100 ml slagroom, 2 grote paprikas, groen, rood, 200 gr champignons, Beetje aardappelzetmeel of maizena, 1 -2 t Dijon mosterd, Verse peterselie gesnipperd

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2014
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Panna cotta met kersen

Mijn panna cotta, simpel maar lekker!!

INGREDIENTEN

1,5 ltr slagroom( 1 ltr+ 500 ml), 130 gram suiker, 1 opengesneden vanillestokje, geraspte schil van 1 citroen, 10 gelatineblaadjes, 500 gr. rode kersen met vocht, 2 theel. aardappelzetmeel en een borrelglas limoncello

  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2010
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Aardbeiensaus

Heerlijke saus om je vingers bij af te likken! Lekker over vanilleijs.

INGREDIENTEN

500 gram aardbeien, 2 perssinaasappelen, 4 eetlepels suiker, 4 theelepels aardappelzetmeel.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-06-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

Ik had drumsticks in de vriezer plus gekookte rijst en ik was mijn vriezer leeg aan het maken. Ik keek op internet en zag wat interessante Marokkaanse ingrediënten, leek mij leuk en ze stonden mij wel aan. Dus even `gestoeid` met de vertaling naar mijn smaak en dit is het geworden. Let op! Het gerecht neemt ongeveer 1 uur in beslag als je de drumsticks (of karbonades) een nacht hebt laten marineren. Zoniet dan moet je de marineertijd erbij rekenen. Ook geschikt voor in de slowcooker. Op 13.09.2012 heb ik dit een keer gemaakt met kipkarbonades, door de rijst heb ik een geraspte courgette gedaan. Het was weer heerlijk. Ondertussen heb ik dit al vele keren gemaakt. Van de week (juni 2013) gemaakt met kippendijen, dus welke kipdelen je ook neemt het is altijd lekker. Ik heb een paar nieuwe foto erbij geplaatst.

INGREDIENTEN

Voor in de vijzel:, 3 grote vette knoflooktenen., 1 tl zeezout vlokken `Maldon sea Salt flakes` o.a. bij AH of eventueel gewoon zeezout. (de `flakes` hebben een fijnere smaak) maar aan gebrek aan.. gebruik gewoon zeezout., ½ tl gerookte paprikapoeder., 1 flinke tl komijnzaad., 1½ tl kurkuma (geelwortelpoeder), 40 ml olijfolie., Voor in de braadpan:, 6 kippendrumsticks (of kipkarbonades/ kippendijen), 40 ml olijfolie (of minder naar smaak), 2 uien, grof gesneden., 1 (goed gewassen- liefst biologische- citroen, (helft voor in gerecht en rest te gebruiken voor garnering)., Snufje saffraandraadjes (als je die hebt), Wat groene olijven (ontpit)(optioneel) Lust je geen olijven laat je ze weg., Wat koriander naar smaak. Vind je koriander niet lekker? Vervang het dan door peterselie., Water

  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2012
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tiramisu met zelfgemaakte lange vingers

Heerlijke zelfgemaakte lange vingers.

INGREDIENTEN

Voor de tiramisu:, 0,5 tl aardappelzetmeel, 1 tl amaretto, 20 g basterdsuiker, 1 ei, 75 ml espresso, 200 g mascarpone, 50 ml slagroom, 15 g suiker, , Voor de lange vingers:, 50 g bloem, 2 eiwitten, 80 g suiker, 1 mespunt zout, 5 g vanillesuiker,

  • Italiaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2015
  • Italiaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Chinese tomatensoep

Deze soep maakte mijn opa altijd voor ons. Nu maak ik het regelmatig en iedereen is er dol op. Een succes en snel klaar!!

INGREDIENTEN

1 pot kippebouillon met kippevlees, 1 lt water, 1 kippebouillonblokje, 1 groot blikje tomatenpuree, 6 el appelmoes, 4 el suiker, 1 el ketjap, snufje 5kruidenmix, thl ve-tsin, thl djahe, peper, 1 eetlepel aardappelzetmeel.

  • Chinees
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-11-1998
  • Chinees
  •  0-10 min.

Sien shu gi (knapperige kip)

Lekker makkelijk, snel klaar. Eventueel al de avond tevoren voor te bereiden.

INGREDIENTEN

250 kipfilet (of kipdijen), 50 gr. aardappelzetmeel; 5 eetl. arachideolie;, Marinade: 2 tenen knoflook gehakt, 1 eetl. lichte sojasaus, ½ eetl. chinees vijfkruidenpoeder, 1 theel. sesamolie.

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2008
  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Krokante aardappel kroketjes verser dan vers

Dit is een simpel, maar leuk bijgerecht bijvoorbeeld met kerst of een andere gelegenheid. Met keukenmalletjes kan je er allemaal leuke figuurtjes mee maken zoals bijvoorbeeld kerstboompjes. Krokant van buiten en romig van binnen. Lekker en staat leuk op tafel.

INGREDIENTEN

500 gr aardappels, 20 gr aardappel zetmeel (Honig), 20 ml vloeibare roomboter, 2 eieren, Zeezout, Noormuskaat, Vers gemalen zwarte peper, Paprikapoeder en uienpoeder (optioneel), Voldoende paneermeel, Zonnebloem olie

  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2013
  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.

Buche de noel (traditionele kerstbuche uit frankrijk)

Traditioneel wordt in frankrijk een buche de noel als nagerecht geserveerd op kerstavond. Deze traditie gaat heel ver terug en heeft alles te maken met de voor-christelijke gebruiken (het celtische Julefeest bv maar ook andere tradities uit europa), waarbij vuur de kortste nacht van het jaar (21 dec) moest verjagen om plaats te maken voor het nieuwe licht. een kerststronk maken is een tijdroven werkje maar het gebak en de vulling kunnen 24 uur van tevoren worden gemaakt. Succes verzekerd.

INGREDIENTEN

, 4 eieren, 60 g maizena of aardappelzetmeel, 60 g bloem, 180 g fijne kristalsuiker, enkele el melk, 1 kl bakpoeder, snuf zout, , vulling:, 250 gr boter, op kamertemperatuur, 100 ml slagroom, 2 tl vanille-extract, 300 gr bloemsuiker, 120 g pure chocolade, , voor de schors: 200 g chocola naar smaak

  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-12-2009
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Rosbief klassieke wijze in de oven

Rosbief op klassieke wijze in de oven boterzacht bereiden.

INGREDIENTEN

1.2 kg rosbief, 120 gr. boter, 3 wortelen, 3 selderij stronken, 400 ml kalfs fond,merk Lacroix, Kruiden: Roosmarijn, Provençaalse kruiden, oregano, Zout,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-12-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Stoofvlees met bier.

Stoofvlees met bier zoals mijn moeder het altijd maakt.

INGREDIENTEN

1 kg runderriblappen, 2 grote uien, 2 blikjes champignons (of 1 bakje verse, deze dan wel eerst even bakken), 1 flesje bruin bier (oud bruin werk ideaal), 1 groot laurierblad, 3 kruidnagels, 2 teentjes knoflook, peper en zout, evt. wat aardappelzetmeel om de saus te binden

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-11-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gefrituurde Uiringen

INGREDIENTEN

2 uien , 2 el bloem , 2 el aardappelzetmeel , Frituurolie

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Rabarbercompote

Lekkere frisse rabarber, eens iets anders dan appelmoes. Proberen!

INGREDIENTEN

1 kg rabarber, 2 dl. water, 150 gr. suiker, 8 gram aardappelzetmeel (1 lepel)

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Stoofpeertjes in port

Stoofpeertjes in port (3-4 personen)

INGREDIENTEN

1 kg Gieser Wildeman stoofpeertjes, 200 g kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 500 ml rode port, 1 vanillestokje, 2 kaneelstokjes, 3 kruidnagels, nootmuskaat (poeder), aardappelzetmeel

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-10-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kippenbouillon met courgette en gerookte kip

Door toevoeging van gerookte kip krijgt de soep een verrassende smaak.

INGREDIENTEN

1000 cc kippenbouillon, 1 kleine courgette, 1 sjalotje , 70 100 gr. gerookte kip (in reepjes gesneden), 1 el aardappelzetmeel,

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-10-2009
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Spies van varkenshaas met honing-ketjapsaus

Als verrassende variant op de overbekende sate, scoor je met deze spannende vleesspies!

INGREDIENTEN

500g varkenshaas, 1 el grove zwarte peper, 2 tl honing, 2 el citroensap, 1 dl ketjap manis, 1 kleine gele paprika, 1 kleine rode paprika, 1 dl vleesbouillon, 1,5 tl aardappelzetmeel

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eendenborstfilet Met Rode-Portsaus

INGREDIENTEN

5 el rode port, 3 el gevogeltefond, 1 tl aardappelzetmeel, zout, peper, 25 gram boter, 2 eendenborstfilets a 150 gram, ? tl dragon

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

zweedse rabarber kruimeltaart

INGREDIENTEN

1 kilo rabarber, 1 eetlepel aardappelzetmeel, 1 dl suiker, =========, 1 dl bastaardsuiker, 2 dl (volkoren)tarwebloem, 2 dl havermout, 1 dl hazelnoten, 125 g boter of margarine,

  • Scandinavisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2002
  • Scandinavisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Varkenshaas in romige cantharellensaus Smullen!

Voor degene die van een lekker herfstig stukje vlees houden is dit een waar feestmaal. Cantharellen zijn er veel lekkerder bij dan champignons omdat deze paddenstoel van zichzelf al peperig smaakt. Ze zijn te koop bij de groentespeciaalzaken, Jumbo, op de markt, de horecagroothandels (Hanos, Sligro, Hocras) en de Jumbo. Dit gerecht misstaat beslist niet met de feestdagen, is restaurantwaardig en is snel, zonder stress, te maken. Tip: deze vers gemonteerde saus smaakt ook heerlijk bij de rollade of bij kalkoen.

INGREDIENTEN

250 gr varkenshaas, 150 gr verse cantharellen, 1 ui, 150 ml slagroom, 50 ml droge witte wijn, 4 el olijfolie, 1 tl citroensap, 1 takje verse tijm (blaadjes), 2 el vers gesnipperde peterselie, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 2 tl aardappelzetmeel of sausbinder, Roomboter

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmmoot met Witte Wijnsaus en Tagliatelle

Voor 2 a 3 personen. van "vifke"

INGREDIENTEN

200 g Tagliatelli Creativo van SOUBRY, 200 g Zalmmoot, 10 cl droge witte wijn, 1 dl verse room, aardappelzetmeel, 50 g boter, peper, zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aardbeiensaus

INGREDIENTEN

250 gram aardbeien, 1 el citroensap, 3 el aardbeiensiroop, 1 dl aardbeien-kersensap, 2 tl aardappelzetmeel, 1 el aardbeiensap

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-08-1999
  •  
  •  0-10 min.

Sinasappel frambozenbavarois

INGREDIENTEN

200 gr. frambozenpulp, verse, , 40 gr. suiker, , 5 gr. gelatine, , 200 dl. slagroom, , 3 bloedsinaasappelen, , 1 glas sinaasappelsap, , 1 el. aardappelzetmeel, , 4 blaadjes munt, ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Reibekuchen

Armeluizen eten, dat zelfs erg lekker smaakt .De koekjes kunnen worden opgediend met zure room, appelmoes, knoflooksaus of champignonsaus.

INGREDIENTEN

2,5 kg aardappelen, 500 g uien, 6 eieren, aardappelzetmeel, peper en zout, nootmuskaat

  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2018
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Stoofappeltjes in zoete witte wijn en kaneel

Een bijgerecht wat bijvoorbeeld zeer lekker is bij wild

INGREDIENTEN

1 kilo stevige appels, 2 dl zoete witte wijn, 60 gram suiker, 2 kaneelstokjes, 3 kruidnagels, ca. 2 eetlepels aardappelzetmeel.,

  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Honing-semifreddo met pistache

INGREDIENTEN

* 150 gr omgezouten gepelde pistachenoten, * 200 gr oranjebloesemhoning, * 5 dl slagroom, * 0.5 kaneelstokje, * 1 granaatappel, * 1 dl vers geperst sinaasappelsap, * 1 eetl heidehoning, * 0.5 envelopje safraandraadjes, * 0.5 theel aardappelzetmeel

  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-11-2011
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Russische Patatjes

Lekkere warm gefrituurde aardappelkoekjes

INGREDIENTEN

- 8 grote aardappelen, - 1 eigeel, - aardappelzetmeel, - peper en zout, , , .

  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2006
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Varkenshaasmedaillons met paddestoelensaus

Bron : Kerst Allerhande

INGREDIENTEN

3 varkenshaasjes a 200 gram - 3 etlepels olijfolie - 2 teentjes gesnipperde knoflook - 400 gram paddestoelenmelange in stukjes - 200 ml slagroom - 2 theelepels aardappelzetmeel - 4 eetlepels madera - 1 stengel bleekselderij

  • Kinderkeuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2004
  • Kinderkeuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelen (Gratin Dauphinois)

Aardappelen worden op zeer veel verschillende manieren gemaakt volgens deze methode.Luigi zal twee methoden aangeven,als je er meer,of andere wil weten moet je dat laten in m'n gastenboek.

INGREDIENTEN

De'Franse'soort., - 4.grote aardappelen in dunne schijfjes., - 1 ei en 1 eidooier losgeklopt., - 1/4 zeer fijngesneden ui., - 2 takjes zeer fijngesneden peterselie., - 1/2 uitgeperste teen knoflook., - 3 eetl.fijngesneden bieslook., - 2 dl. room., - 1/2 eetlepel parmesan., - mespuntje aardappelzetmeel., - 100 gr.geraspte belegen kaas.

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste aardappelzetmeel recepten
Populaire aardappelen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top