1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Aardappelsalade
  5. Traditionele Aardappelsalade

Traditionele aardappelsalade recepten (3)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Aardappelsalade met zalm

Een lekkere variatie op de traditionele aardappelsalade. Als je deze geproefd hebt, vraag je je af waarom je ooit kant-en-klare aardappelsalade uit de supermarkt hebt gegeten. Snel en eenvoudig te bereiden en heerlijk bij de BBQ.

INGREDIENTEN

6-8 aardappelen 200 zalmfilet 100 ml azijn 3 eetlepels mayonaise 1 ui Bieslook 2 boullionblokjes (kip of kruiden) 1 liter water

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Snij intussen de aardappelen in plakjes van +/- een halve cm en snipper de ui. Voeg de aardappelplakjes toe zodra het de bouillon kookt. Kook de plakjes nu gedurende 3 minuten. Voeg de azijn en ui toe aan de bouillon en kook nog 3 minuten. Laat hierna de aardappelen met bouillon nog tien minuten in de pan zonder vuur. Giet vervolgens de aardappelen in het vergiet en laat ze goed uitlekken. Doe de aardappelen nu in een kom en meng de mayonaise er doorheen. Snij de bieslook en meng deze erbij. Snij tot slot de zalm in kleine stukjes en voeg deze toe.

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Wereld
  •  10-20 min.

Aardappelsalade met verse tijm

Een idelale begeleider als bijgerecht voor Uw BBQ festijn.  Makkelijk op voorhand te maken en koel bewaren in de koelkast.

INGREDIENTEN

0.5 plantje platte peterselie, 2 takjes tijm (vers), 500 g vastkokende aardappelen (of krielaardappelen), 2 eetl. zure room, 2 eetl. mayonaise, 1 eetl. mosterd op traditionele wijze, peper en zout

  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2016
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aardappels koken (poffen) in je Airfryer voor Aardappelsalade

Wanneer je aardappels kookt (eigenlijk poft) in de schil in een Airfryer krijg je niet van die waterbommen en je hoeft geen zout meer te gebruiken.Het is ook eigenlijk jammer dat bij het traditionele koken alle smaakstoffen door de gootsteen verdwijnen wanneer je de aardappels afgiet.Zo proef je hoe een echte aardappel moet smaken door het vocht wat er van nature in zit.

INGREDIENTEN

8 kruimige aardappels, ½ rode peper, 2 rode uien, 6 tenen knoflook, 1 bosje lente ui, 100 gram olijven zonder pit, 25 gram peterselie, 4 eetlepels mayonaise, 200 gram zongedroogde tomaten, 1 lepel olijfolie, Peper en zout uit de molen

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2018
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Nieuwste traditionele aardappelsalade recepten
Populaire aardappelsalade recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top