1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Aardappelsalade
  5. Duitse Aardappelsalade

Duitse aardappelsalade recepten (44)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Aardappelsalade a la petra

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren!

INGREDIENTEN

8 middelgrote aardappelen - 2 kruidenbouillontabletten - 1 kleine ui - 1 dl witte azijn - 1 eetlepel suiker - peper en zout - 2 afgestreken eetlepels mayonaise - 1 eetlepel magere kwark of yoghurt - 2 eetlepels fijngehakte bieslook of peterselie

Bereidingswijze

Aardappelen schillen en in niet al te dikke schijfjes snijden. Aardappelschijfjes opzetten met kruidenbouillontabletten en zoveel water dat de plakjes net onder staan. Aardappelschijfjes aan de kook brengen en plm. 3 minuten koken. Als de aardappelen zo goed als gaar zijn azijn, suiker en gesnipperde ui toevoegen. Weer aan de kook brengen en nog plm. 3 minuten koken. In het vocht 10 minuten laten afkoelen. Afgieten in een vergiet en de aardappelschijfjes goed laten uitlekken. Yogurt of kwark mengen met de mayonaise en de gehakte kruiden. Af laten koelen en smullen maar!

  • Duits
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Duits
  •  20-30 min.

Duitse aardappelsalade

Duitse aardappelsalade Aardappelgerechten 4 porties In 15 minuten klaar (Voorbereiden:20 minuten)

INGREDIENTEN

1 kilo hard gekookte aardappels, 250 creme fraiche, 4 a 5 eetlepel mayonaise, ongeveer 4 tot 5 partjes augurk, 25 gram bieslook, vers, peper, zout, 150 milliliter azijn, 3 eetlepels mosterd

  • Duits Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2012
  • Duits Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Duitse aardappelsalade

Heerlijk voor een warme nazomer

INGREDIENTEN

1 ruime kilo aardappelen, 4 hard gekookte eieren, 1 rode paprika, 3 grote uien, knoflook naar believen, 1 cm dikke plak gekookte ham, 2 x 1cm. dikke plakken boterhamworst, blik ananas, halve pot (dieet)mayonaise, peper,zout,paprika en kerriepoeder.

  • Duits Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2008
  • Duits Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Duitse aardappelsalade

Heerlijke frisse aardappelsalade.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels in plakjes, 2 augurken, 1 ui, 6 eetl. groentebouillon, zout/peper, groentebouillonblokje, 5 eetl. witte wijn azijn, 8 eetl. mayonaise, 100 gr. volle yoghurt, bieslook/peterselie.,

  • Duits
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2011
  • Duits
  •  20-30 min.

Duitse aardappelsalade

Internet.

INGREDIENTEN

Naar smaak aardappelen, naar smaak uien (gesnipperd), naar smaak azijn, naar smaak bouillon (heet), naar smaak mayonaise, naar smaak bieslook, naar smaak|peterselie,

  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Duitse aardappelsalade

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels, vastkokend, 1 bosje bieslook, fijn gesneden, 250 gram spekreepjes, fijn gesneden, 2 eieren, hard gekookt, in stukjes, 2 gesnipperde uien, 1/2 citroen, geperst, 1 eetl mosterd, 250 ml mayonaise, 200 ml kookroom of slagroom, peper en zout

  • Duits
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2010
  • Duits
  •  20-30 min.
Populaire aardappelsalade recepten
  • Eigen recept

Duitse aardappelsalade

Duitse aardappelsalade, lekker als bijgerecht!

INGREDIENTEN

2 el bieslook, 8 middelgrote aardappelen, 2 kruiden bouillonblokjes, 1 kleine ui, 1 dl witte wijnazijn, 1 el suiker, peper en zout naar smaak, 2 el mayonaise, 1 el yoghurt

  • Duits
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2015
  • Duits
  •  20-30 min.

Duitse Aardappelsalade

Lekker voor bij de bbq of als snelle hap met worst.

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen(geen kruimel),2 grote uien,250 gram spekblokjes, 2eieren,peper en zout, evt.knoflook.

  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2000
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

duitse aardappelsalade

Maakt dit meestal in de zomer lekker bij de bbq lekker makkelijk en best snel klaar als je het een dag van te voren maakt is het nog lekkerder

INGREDIENTEN

Aardappel, ham uit blik, ei, augurk, yoghurt, peper, ui (kan hoeft niet)

  • Duits
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2015
  • Duits
  •  10-20 min.

Duitse aardappelsalade

Het recept voor een Duitse aardappel salade

INGREDIENTEN

Kilo aardappels, vastkokend, 1 klein bosje peterselie, 250 gram spekreepjes, 2 eieren, 1 gesnipperde ui, 1/2 citroen, 250 ml mayonaise, 200 ml kookroom of slagroom

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2010
  • Duits
  •  30-60 min.

duitse aardappelsalade

Lekkere salade

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen, 1 ui,2 augurken,50 gram boterhamworst,150 gram belegen kaas,voor de saus : 1 bekertje sour cream, citroensap, 1theelepel suiker

  • Duits
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2005
  • Duits
  •  10-20 min.
Nieuwste duitse aardappelsalade recepten

"Duitse" Aardappelsalade

INGREDIENTEN

Aardappels fijngesnipperde uien azijn warme bouillon mayonaise, [voor de garnering:], bieslook peterselie,

  • Duits
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-1999
  • Duits
  •  20-30 min.

Duitse aardappelsalade

Heerlijk bij een BBQ.

INGREDIENTEN

1 kg vastkokend aardappelen, 1 e karwijzaad, 125 ml warme kippenbouillon, 1 ui, fijn, 5 e appelazijn, zout, peper, 60 ml slaolie of zonnebloemolie, 3 e peterselie, fijn

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2010
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Duitse Aardappelsalade.

Het liefst 1 dag van te voren maken dan smaakt hij nog lekkerder.

INGREDIENTEN

Eieren;, Aardappelen;, Komkommer;, 2 bouillonblokjes;, Suiker;, Zout en peper;, Paprikapoeder;, Zure room;, 2 eetlepels mayonaise.,

  • Duits
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2011
  • Duits
  •  10-20 min.

Duitse aardappelsalade

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen (geen afkokers) - 1 komkommer - 2 uien - 1/4 liter blees- of kippenbouillon - 5 eetlepels azijn - zout en peper - mespuntje suiker - 1 flinke eetelepel mosterd - 4 eetlepels zonnebloemolie - 2 eetlepels gesnipperde bieslook

  • Duits Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2002
  • Duits Bijgerecht
  •  30-60 min.

Duitse aardappelsalade

Mijn vriendin had vroeger een Imbiss in Duitsland en daar in de keuken heb ik dit recept geleerd te maken. Zij kookte aardappels in de schil die ze later verwijderde, maar ik vind het zo makkelijker.En het is net zo lekker!

INGREDIENTEN

1 kilo krielaardapelen vastkokend, 2 bakjes vleessalade, 4 hartgekookte eieren, paprikapoeder,peper en zout, mayonaise, 2 uien, kleingesneden,

  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2011
  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.

Duitse Aardappelsalade

Lekkere frisse salade met radijs

INGREDIENTEN

DRESSING:, 2 el zonnebloemolie, 1 el kruidenazijn, 1 tl mosterd, 1/2 tl suiker, zout en peper, SALADE:, 100 g Mon Chou, 3 el slasaus, 100 g onbijt-spekblokjes, 2 lente-uitjes of bosuitjes, 12 radijsjes, 200 g aardappels,

  • Duits
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2001
  • Duits
  •  20-30 min.

duitse aardappelsalade

Eenvoudig,maar lekker

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, vast en van goede kwaliteit, 2 augurkjes, heel fijn gesneden, 1 kleine uitje, heel fijn gesneden, bouillonblokje, Beetje azijn, goede maiyonaise,

  • Duits
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-01-2002
  • Duits
  •  > 120 min.

Duitse Aardappelsalade

In de bereidingstijd zit niet berekend de tijd die het gerecht nodig heeft om af te koelen.

INGREDIENTEN

1 ui, 1 rode paprika, 500 g. aardappels, zout, 2 zoute of zure haringen, bieslook, 1 dl. azijn

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-1999
  • Duits
  •  30-60 min.

Duitse Aardappelsalade

INGREDIENTEN

Aardappels, fijngesnipperde uien, azijn, warme bouillon, mayonaise, [voor de garnering:], bieslook, peterselie,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Duitse aardappelsalade met slagroom

Duitse aardappelsalade met slagroom Aardappelsalade is een veelzijdig bijgerecht.  Je kunt het als bijgerecht op tafel zetten tijdens bijvoorbeeld een barbecue, of serveren als hoofdgerecht met een stukje vlees of vis erbij.  In Duitsland eten ze deze aardappelsalade vaak als hoofdgerecht en serveren hem met een braadworst, wat augurken en een hardgekookt ei.  

INGREDIENTEN

Duitse aardappelsalade met slagroom, , , , , Ingrediënten voor 2 personen, , 3 grote aardappels, 1 el verse bieslook, gehakt, 1/2 zoete witte ui, in fijne halve ringen gesneden, 2 middelgrote augurken, in plakjes gesneden, 2 tl kappertjes, uitgelekt, 2 el mayonaise, 1 1/2 el slagroom, 1 1/2 el zachte mosterd, zout en peper uit de molen,  

  • Duits
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2014
  • Duits
  •  10-20 min.

Aardappelsalade met Duitse biefstuk

Om de biefstukjes warm te houden leg ze onder aluminium folie op een warme plaats.

INGREDIENTEN

=4 Duitse biefstukken, =50 gr.boter,=1/2 pot schijven, augurk,= 3 el mayonaise, =1 el creme fraiche, =1 tl mosterd,=citroensap, =1 kg vastkokende aardappelen, =2 sjalotjes,= 2 el.gehakte, peterselie,=2 el gehakte, bieslook,= 1 doosje kastanje, champignons,= 1 ui,= zout en, peper,= witte wijn.

  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2013
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Duitse biefstuk met frisse aardappelsalade

INGREDIENTEN

4 Duitse biefstukken, 600 gr. ongeschilde vastkokende aardappels, 4 el. mayonaise of crème fraiche, 1 el. witte wijnazijn, 1 tl. mosterd, 2 el. olijfolie, zout, peper, 2 sjalotjes fijngesnipperd, 4 zoetzure augurken fijngesnipperd, handje verse kruiden zoals bieslook, peterselie, kervel 2 el. olijfolie.,

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2010
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Hilly'S Duitse Aardappelsalade

Authentieke aardappelsalade om je vingers bij op te eten.

INGREDIENTEN

- 1 1/2 kilo stevige aardappelen, - 1 zoetzure appel, - 5 augurkjes, - 3 el zilveruitjes, - 3 el mayonaise, - 1 potje zure room, - 2 tl. scherpe mosterd, - 1/2 tl suiker, - scheut azijn, - peper en zout, - scheutje worcestershiresauce, - 2 t. knoflook, - 1 tl kerrie madras, - verse bieslook en peterselie

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-1999
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zuid-Afrikaans Duitse Aardappelsalade

Uit Duitsland zijn veel mensen naar Zuid-Afrika geïmmigreerd. Rond 1900 was het voor €Europeanen€ een rage om werk te gaan zoeken in Zuid-Afrika. En of deze salade iets Duits in zicht heeft? Weet ik niet, maar wat ik wel weten, is dat zowat alles met aardappel en mayonaise bereid, word door de Zuid-Afrikaners Duits genoemd.

INGREDIENTEN

6 aardappels, geschild en in grote blokjes gesneden, olie voor bakken, 100 g gerookte spek, fijn, 1 ui fijn, 1 t suiker, mayonaise (zoveel je wilt), 1 e gecondenseerde melk, 3 t Franse mosterd, fetakaas verkruimeld

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2016
  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aardappelsalade

Een bbq recept uit Zuid-Afrika (lijk op Duitse aardappelsalade)

INGREDIENTEN

In schil gaar gekookt aardappels en erna gepeld en in plakjes gesneden, knoflook, in helft gesneden, ui in dunne halve ringen gesneden, plakjes gekookte ei, gemengde groene kruiden, fijn (citroen melisse, peterselie, bieslook, basilicum, oregano, mint), mayonaise, zout, peper

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-05-2009
  •  
  •  0-10 min.

aardappelsalade

Een recept van een Duitse vriend.

INGREDIENTEN

*1 kilo vastkokende aardappels *rode ui *zure augurken *2 zoete appels *zure room *mayonaise *zout en peper *dragonazijn *basterdsuiker *bieslook

  • Duits
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2000
  • Duits
  •  20-30 min.

AARDAPPEKSALADE MET DUITSE bIEFSTUK

Om de biefstuk warm te houden op een warme ondergrond met aluminiumfolie bedekken.

INGREDIENTEN

=4 Duitse biefstukken, =50 gram boter, =1/2 pot schiojven augurk, =3 el maiyonaise, =1 el creme fraiche, =1 tl mosterd, =cigtroensap., =1 kg vastkokende aardappelen., =2 sjalotjes,= 2 el gehakte, peterselie,= 2 el gehakte, bieslook, =1 doosje kastanje-, champignons, = 1 ui,=zout &, peper, =witte wijn.

  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2013
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuid duitse Kartoffelsalat

Lekkere aardappelsalade zoals bij mijn moeder thuis.

INGREDIENTEN

1 ? kg vastkookende aardappelen, zout, peper, ? gesnipperd ui, ? l hete bouillon, 3-4 el wijnazijn of kruidenazijn, suiker, 4-6 el olie

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-1999
  • Duits
  •  30-60 min.

Kruidige Aardappelsalade

Een pittige variant op de echte Duitse aardappelsalade,

INGREDIENTEN

* 1 kg., aardappelen, * 300 gr. tomaten, * 1 grote ui, * 3 bosjes peterselie, * 1 tl korianderzaadjes of, groene peper, * 1/8 - 1/4 L groentebouillon, * 4-5 EL citroensap, * zout, peper, * 4 el olie,

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-1999
  • Duits
  •  30-60 min.

Aardappelsalade met komkommer

Een recept met als basis de Duitse Kartoffelsalat.

INGREDIENTEN

2 kilo vastkokende aardappels, van gelijke grootte1 komkommer, 3 eetl. peterselie, fijngehakt2 eetl. bieslook, fijngehakt, 3 dl. mayonaise0,75 tot 1 dl. halfvolle melk3 sjalotjes of 1, kleine ui2 grote, fijngehakte augurken3 eetl. augurkenvocht, peper(kruiden)zout

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-05-2002
  •  
  •  > 120 min.

Zuid-Duitse aardappelsalade ( Kartoffelsalat)

De enige echte Kartoffelsalat zoals we die kennen in Duitsland . !n het zuidelijke gedeelte van Duitsland is geen maaltijd compleet zonder de typische aardappelsalade (kartoffelsalat). Deze Duitse, en vooral Schwäbische specialiteit lijkt allesbehalve op de typische aanpak met mayonaise. Deze Duitse klassieke is erg vol maar ook fris van smaak dankzij rundsbouillon en een scheutje wijnazijn. Zeker het proberen waard! Lekker bij eender welk vleesgerecht, of als voorgerecht met een bonte mengeling rauwe groentjes.

INGREDIENTEN

500 gram extra vastkokende aardappelen, 2 uien gepeld en extra fijngehakt, 1 eetlepel mosterd niet te krachtig, eerder zacht, 125 ml rundsbouillon volle smaak, bij voorkeur geen bouillonblokje, witte wijnazijn, neutrale olie zonnebloemolie, bijvoorbeeld, muskaatnoot, peper en zout

  • Duits Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-08-2019
  • Duits Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kartoffelsalade of Aardappelsalade op basis van mayonaise

Voor deze basis aardappelsalade, nemen we aardappelen die vast in de kook zijn en nog warm met mayonaise worden aangemaakt; hierdoor krijgen we dat zuur 'effect', beter gekend als de Duitse "Kartoffelsalade"

INGREDIENTEN

-800 g aardappelen, -1 grote ui (fijn gesnipperd), -6 el hete vleesbouillon, -zout en vers gemalen peper, -5 el witte wijnazijn, -4 el mayonaise, -100 g volle yoghurt,

  • Duits Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2005
  • Duits Bijgerecht
  •  30-60 min.

Botersla met aardappel-kerriesalade

INGREDIENTEN

*1 zakje aardappelschijfjes.*1 zakje botersla.*2 bosuitjes.*1 rode paprika.*1 pakje duitse cervelaat.*1 takje basilicum.*3 eetlepels kerrie~ananassaus.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Botersla met aardappel-kerriesalade

INGREDIENTEN

1 zakje aardappelschijfjes (450 g), ? 1 zakje botersla (100 g), ? 2 bosuitjes, ? 1 rode puntpaprika's, ? 1 pakje Duitse cervelaat (vleeswaren a ca. 133 g), ? 1 takje basilicum, ? 3 eetlepels kerrie-ananassaus (flesje a 250 ml),

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Botersla met aardappel-kerriesalade

Botersla met aardappel-kerriesalade

INGREDIENTEN

? 1 zakje aardappelschijfjes (Biologisch) (450 g), ? 1 zakje botersla (100 g), ? 2 bosuitjes, ? 1 rode puntpaprika's, ? 1 pakje Duitse cervelaat (vleeswaren a ca. 133 g), ? 1 takje basilicum, ? 3 eetlepels kerrie-ananassaus (flesje a 250 ml),

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-08-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Botersla met aardappel-kerriesalade

Lauwwarme aardappelsalade op kropsla

INGREDIENTEN

1 zakje aardappelschijfjes, 1 zakje sla, 2 bosuitjes, 1 rode puntpaprika, 1 pakje Duitse cervelaat(133 gram), 1 takje basilicum, 3 el. kerrie-annanassaus

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-10-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Botersla met aardappel-kerriesalade

INGREDIENTEN

1 zakje aardappelschijfjes (Biologisch) (450 g), ? 1 zakje botersla (100 g), ? 2 bosuitjes, ? 1 rode puntpaprika's, ? 1 pakje Duitse cervelaat (vleeswaren a ca. 133 g), ? 1 takje basilicum, ? 3 eetlepels kerrie-ananassaus (flesje a 250 ml),

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-02-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Botersla met aardappel-kerriesalade

INGREDIENTEN

1 zakje aardappelschijfjes (450 g), 1 zakje botersla (100 g), 2 bosuitjes, 1 rode puntpaprika's, 1 pakje Duitse cervelaat (133 g), 1 takje basilicum, 3 eetlepels kerrie-ananassaus (flesje a 250 ml), ,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste duitse aardappelsalade recepten
Populaire aardappelsalade recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top