Aardappelpannenkoeken
Weight Watchers, voor 1 persoon
100 gr gekookte aardappelen 1 snee verkruimeld brood 2 middelgrote eieren snufje zout 1 theel gedroogde uienvlokken 1 eetl magere melk 1 eetl dieetmargarine
Pureer de aardappelen. Voeg broodkruimels, losgeklopt ei, zout , uienvlokken en magere melk toe en vermeng alles goed. Laat een antikleefpan zachtjes warm worden en vorm met een lepel enkele pannenkoekjes. Laat de pannenkoekjes op een zacht vuur aan beide zijden bruin worden. Serveer iedere pannenkoek goed warm, besmeerd met margarine.
- Slanke keuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-09-2002Slanke keuken10-20 min.
Aardappel-pannenkoeken
Aardappel-pannenkoeken
1 kg aardappels, 100 g bloem, 2 dikke (eenden)eieren, iets zout en peper, (1 eetl. fijngeknipte bieslook), 1 dl zonnebloemolie om in te bakken
- Regionaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-08-2001Regionaal20-30 min.
Aardappel-pannenkoeken
Aardappel-pannenkoeken
1 kg gekookte aardappelen, 5 dl melk, 50 g bloem, 50 g margarine, 3 eieren, zout en nootmuskaat of peper, 1 eetl fijngesnipperde bieslook, boter om in te bakken
- Regionaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-09-2001Regionaal20-30 min.
aardappelpannenkoeken
Pannenkoeken hoeven niet altijd gemaakt te worden van bloem, eieren en melk. Ook aardappels zijn een goede basis.
800 g aardappels, 5 lente-uitjes, 2 el. boter, 1 ei, 100 gr tarwebloem, zout en peper, nootmuskaat, 3 el. bakboter
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-10-2000Belgisch30-60 min.
aardappelpannenkoeken
Een Twents gerecht
Ingredienten:, , 1 kg rauwe aardappelen, 2 grote eieren, 30 gram bloem of paneermeel, peper en zout, flink mespunt nootmuskaat, 1 theelepel gedroogde peterselie
- Regionaal Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-06-2003Regionaal Bijgerecht10-20 min.
aardappelpannenkoeken
Een zoveelste variatie op de bekende aardappel
6 grote aardappelen, 2 middelgrote uien, 3 eieren, 3 el bloem, zout en versgemalen peper, boter of olie
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-06-2000Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Aardappelpannenkoeken
LEKKERRRRRRR!!!!
Aardappels (zoveel als je gewend bent te schillen), eieren(afhankelijk van de hoeveelheid die je maakt), zout, nootmuskaat,paprikapoeder, melk en bloem., Als variatie: ui of zuurkool toevoegen (mjammie!!)
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-12-2001Hoofdgerecht20-30 min.
aardappelpannenkoeken
Vegetarisch
2 kilo aardappelen 2 uien, 4 eieren,paneermeel,melk,halve theelepel oregano,halve thl. basilicum,halve thl.majoraan, 1thl. kerriepoeder, 1 thl.paprikapoeder, zout,peper naar smaak, olie en boter om te bakken.
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-02-2002Goedkoop en snel Hoofdgerecht30-60 min.
aardappelpannenkoeken
Een lekkere hartige pannenkoek
*6 grote aardappelen, *2 middelgrote uien, *3 eieren, *3 eetl. bloem, *zout en versgemalen peper, *boter/olie, *keukenpapier,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-03-2003Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Aardappelpannenkoeken
, 200 g gekookte aardappelen., Voor het pannenkoekenbeslag :, 70 g bloem, 1 ei, zout, 1/8 l melk, , 1 courgette, 1 blikje ansjovis.
- Internationaal Tussengerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-04-2002Internationaal Tussengerecht10-20 min.
- Eigen recept
Aardappelpannenkoeken
450 gr voorgekookte krieltjes, geraspt, 1 halve rode ui, versnipperd, 1 ei, 2 eetlepels bloem, 2 eetlepels boter
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-02-2009Nederlands20-30 min.
Aardappelpannenkoeken
6 grote aardappelen - 2 middelgrote uien - 3 eieren - 3 eetlepels bloem - zout en peper - boter
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-01-2005Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Aardappelpannenkoeken
1 ei, boter, 400 gr.worst in dobbelsteentjes gesneden, 800 gr. aardappelen, 300 gr. soepgroenten, 2 grote uien, kruiden: tomatenketchup, zout, peper, maggie aroma, paprikapoeder, paneermeel
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-06-2001Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Aardappelpannenkoeken (Bramborák)
Het is in Tsjechie de tradiedie om met pasen deze aardappelpannenkoeken te eten. Ik heb dit geleerd door mijn eerste werkstuk en ik heb het nu een keer gegeten met pasen en het is erg lekker!
- 1 kg aardappels, - 2 eieren, - 4 knoflookteentjes , - 1 handje peterselie, - 1 ui, - 1 eetlepel melk, - 250 ml bloem, - 2-3 theelepels olie, - Een mespuntje zout en peper,
- Europees
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-08-2019Europees30-60 min.
aardappelpannenkoeken met kaas
500 gram kruimige aardappels, 3 middelgrote eieren, 50 gram zelfrijzend bakmeel, 125 ml melk, 0,5 theelepel zout, versgemalen zwarte peper, 60 gram boter, 75 gram geraspte jong belegen kaas
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-07-2005Bijgerecht20-30 min.
- Eigen recept
AArdappelpannenkoeken uit twente
Aardappel pannenkoeken -------------------------------------------------------------------------------- Ingrediënten: 1 kg rauwe aardappelen 2 grote eieren 30 gram bloem of paneermeel peper en zout flink mespunt nootmuskaat 1 theelepel gedroogde peterselie Bereiding: Schil de aardappelen, rasp ze en doe ze in een kom. Voeg de eieren, bloem en andere ingrediënten toe. Maak het vet in de koekenpan heet en laat er voldoende van het beslag inlopen voor een dun pannenkoekje. Bak het pannenkoekje aan beide zijden bruin en knapperig; niet te snel, want dan zijn de rauwe aardappelen nog niet gaar.
- Regionaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-11-2008Regionaal20-30 min.
Aardappelpannenkoeken met gerookte zalm
Makkelijk en super lekker
500 gram bloemige aardappelen, 1 eetlepel mierikswortelcrème, 200 gram zalm (gerookt), 4 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels zure room, 1 ei, 2 eetlepels peterselie (fijngehakt), 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 2 lookteentjes (geperst), 4 lente-uitjes (in ringen), 350 gram spinazie, 1 ui (fijn gesnipperd), boter, olijfolie, peper, zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-11-2020Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
gebraden duif in truffeljus met aardappelpannenkoeken
2 grote aardappelen -, 2 eetlepels bieslook -, 2 klontjes boter -, 4 klontjes koude boter -, 200 gram cantharel -, 2 duiven -, 4 eieren -, 2 dl. gevogeltefond -, zout en peper -, 5 dl. room, , 2 dl. truffeljus,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-09-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Gebraden duif in truffeljus met aardappelpannenkoeken
2 grote aardappelen, 2 el. bieslook, 2 klontjes boter, 4 klontjes boter, koude, 200 gr. cantharel, 2 duiven, 4 eieren, 2 dl. gevogeltefond, Peper, 5 dl. room, Zout, 2 dl. truffeljus,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-12-2003Hoofdgerecht60-120 min.
zoete bietensalade
Variatiesalade
1 pot rode bieten, 100 gram cranberries, 300 gram aardappelpannenkoeken.
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-01-2008Goedkoop en snel Hoofdgerecht0-10 min.
Gegratineerde aardappelkoekjes met broccoli en mozzarella
Deze heerlijke aardappelpannenkoekjes aten we een tijdje terug bij mijn Poolse schoonzusje. Ze kan heerlijk koken en verrast ons altijd weer met nieuwe lekkere recepten. Dit smaakte ons voortreffelijk.
1 kg aardappelen (vastkokend) - 1 ei - 1 kleine ui - 1 eetlepel bloem - zout, peper - 2 eetlepels gehakte peterselie - plm. 500 gram broccoli - 2 bolletjes mozzarella - olie om te bakken
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-01-2009Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
Reibekuchen
Aardappel-pannenkoeken (echt goedkoop en toch lekker)
1 kg Aardappelen, 2 uien, 1 teentje knofloof, Verse Dille en bielook, 3 eieren, eetlepels Bloem, zout en peper, 1 mespuntje Cayennepeper, Olie om te bakken (olijfolie of archideolie), ,
- Duits Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-11-2000Duits Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Aardappelpannenkoek van de plaat met zure room
16 stuks
* 1½ kg aardappelen, * 2 uien, * 4 eieren, * 2-3 eetlepels bloem, * olie, * 200 ml zure room,
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-08-2009Nederlands Bijgerecht30-60 min.
reibekuchen
Duitse aardappelpannenkoeken
Aardappelen, olie, nootmuskaat, peper, zout, 3 eieren, meel
- Duits
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-06-2001Duits0-10 min.
Pannenkoeken
Aardappelpannenkoeken
Kilo aardappelen,2 eieren,peper en zout,1 dl.melk en 1oo gr.bloem.
- Goedkoop en snel
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-10-1999Goedkoop en snel30-60 min.
Aardappelpannenkoekjes
Verras uw familie eens met deze Noorse variant op aardappelpannenkoeken.
1 kg aardappels, 1 kleine ui, 1 bosje peterselie, 4 el tarwebloem, 2 eieren, 1 tl zout en peper, olie of bakboter
- Duits Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-05-1999Duits Hoofdgerecht30-60 min.
Draniki
Aardappelpannenkoeken.
10 middelgrote aardappels, 2 eieren, zout naar smaak, melk, zonnebloemolie
- Russisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-07-2001Russisch Bijgerecht20-30 min.
Aardappelpannenkoekjes met rode kuit
Je kunt in plaats van rode kuit ook kaviaar gebruiken.
* 1 ei, * 1 kleine rode ui, * 4 aardappels, * zout en peper, * 3 eetlpls olijfolie, * 50 gr rode kuit of kaviaar, * 100 gr kwark, * 50 gr creme fraiche, * 1 bosje bieslook
- Internationaal Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-11-2014Internationaal Bijgerecht30-60 min.