1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Aardappelpannenkoeken

Aardappelpannenkoeken recepten (27)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Aardappelpannenkoeken

Weight Watchers, voor 1 persoon

INGREDIENTEN

100 gr gekookte aardappelen 1 snee verkruimeld brood 2 middelgrote eieren snufje zout 1 theel gedroogde uienvlokken 1 eetl magere melk 1 eetl dieetmargarine

Bereidingswijze

Pureer de aardappelen. Voeg broodkruimels, losgeklopt ei, zout , uienvlokken en magere melk toe en vermeng alles goed. Laat een antikleefpan zachtjes warm worden en vorm met een lepel enkele pannenkoekjes. Laat de pannenkoekjes op een zacht vuur aan beide zijden bruin worden. Serveer iedere pannenkoek goed warm, besmeerd met margarine.

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Aardappel-pannenkoeken

Aardappel-pannenkoeken

INGREDIENTEN

1 kg aardappels, 100 g bloem, 2 dikke (eenden)eieren, iets zout en peper, (1 eetl. fijngeknipte bieslook), 1 dl zonnebloemolie om in te bakken

  • Regionaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2001
  • Regionaal
  •  20-30 min.

Aardappel-pannenkoeken

Aardappel-pannenkoeken

INGREDIENTEN

1 kg gekookte aardappelen, 5 dl melk, 50 g bloem, 50 g margarine, 3 eieren, zout en nootmuskaat of peper, 1 eetl fijngesnipperde bieslook, boter om in te bakken

  • Regionaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2001
  • Regionaal
  •  20-30 min.

aardappelpannenkoeken

Pannenkoeken hoeven niet altijd gemaakt te worden van bloem, eieren en melk. Ook aardappels zijn een goede basis.

INGREDIENTEN

800 g aardappels, 5 lente-uitjes, 2 el. boter, 1 ei, 100 gr tarwebloem, zout en peper, nootmuskaat, 3 el. bakboter

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

aardappelpannenkoeken

Een Twents gerecht

INGREDIENTEN

Ingredienten:, , 1 kg rauwe aardappelen, 2 grote eieren, 30 gram bloem of paneermeel, peper en zout, flink mespunt nootmuskaat, 1 theelepel gedroogde peterselie

  • Regionaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2003
  • Regionaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

aardappelpannenkoeken

Een zoveelste variatie op de bekende aardappel

INGREDIENTEN

6 grote aardappelen, 2 middelgrote uien, 3 eieren, 3 el bloem, zout en versgemalen peper, boter of olie

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
Populaire aardappelen recepten

Aardappelpannenkoeken

LEKKERRRRRRR!!!!

INGREDIENTEN

Aardappels (zoveel als je gewend bent te schillen), eieren(afhankelijk van de hoeveelheid die je maakt), zout, nootmuskaat,paprikapoeder, melk en bloem., Als variatie: ui of zuurkool toevoegen (mjammie!!)

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

aardappelpannenkoeken

Vegetarisch

INGREDIENTEN

2 kilo aardappelen 2 uien, 4 eieren,paneermeel,melk,halve theelepel oregano,halve thl. basilicum,halve thl.majoraan, 1thl. kerriepoeder, 1 thl.paprikapoeder, zout,peper naar smaak, olie en boter om te bakken.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

aardappelpannenkoeken

Een lekkere hartige pannenkoek

INGREDIENTEN

*6 grote aardappelen, *2 middelgrote uien, *3 eieren, *3 eetl. bloem, *zout en versgemalen peper, *boter/olie, *keukenpapier,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelpannenkoeken

INGREDIENTEN

, 200 g gekookte aardappelen., Voor het pannenkoekenbeslag :, 70 g bloem, 1 ei, zout, 1/8 l melk, , 1 courgette, 1 blikje ansjovis.

  • Internationaal Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2002
  • Internationaal Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Aardappelpannenkoeken

INGREDIENTEN

450 gr voorgekookte krieltjes, geraspt, 1 halve rode ui, versnipperd, 1 ei, 2 eetlepels bloem, 2 eetlepels boter

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Nieuwste aardappelpannenkoeken recepten

Aardappelpannenkoeken

INGREDIENTEN

6 grote aardappelen - 2 middelgrote uien - 3 eieren - 3 eetlepels bloem - zout en peper - boter

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelpannenkoeken

INGREDIENTEN

1 ei, boter, 400 gr.worst in dobbelsteentjes gesneden, 800 gr. aardappelen, 300 gr. soepgroenten, 2 grote uien, kruiden: tomatenketchup, zout, peper, maggie aroma, paprikapoeder, paneermeel

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelpannenkoeken (Bramborák)

Het is in Tsjechie de tradiedie om met pasen deze aardappelpannenkoeken te eten. Ik heb dit geleerd door mijn eerste werkstuk en ik heb het nu een keer gegeten met pasen en het is erg lekker! 

INGREDIENTEN

- 1 kg aardappels, - 2 eieren, - 4 knoflookteentjes , - 1 handje peterselie, - 1 ui, - 1 eetlepel melk, - 250 ml bloem, - 2-3 theelepels olie, - Een mespuntje zout en peper,

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2019
  • Europees
  •  30-60 min.

aardappelpannenkoeken met kaas

INGREDIENTEN

500 gram kruimige aardappels, 3 middelgrote eieren, 50 gram zelfrijzend bakmeel, 125 ml melk, 0,5 theelepel zout, versgemalen zwarte peper, 60 gram boter, 75 gram geraspte jong belegen kaas

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2005
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

AArdappelpannenkoeken uit twente

Aardappel pannenkoeken -------------------------------------------------------------------------------- Ingrediënten: 1 kg rauwe aardappelen 2 grote eieren 30 gram bloem of paneermeel peper en zout flink mespunt nootmuskaat 1 theelepel gedroogde peterselie Bereiding: Schil de aardappelen, rasp ze en doe ze in een kom. Voeg de eieren, bloem en andere ingrediënten toe. Maak het vet in de koekenpan heet en laat er voldoende van het beslag inlopen voor een dun pannenkoekje. Bak het pannenkoekje aan beide zijden bruin en knapperig; niet te snel, want dan zijn de rauwe aardappelen nog niet gaar.

  • Regionaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2008
  • Regionaal
  •  20-30 min.

gebraden duif in truffeljus met aardappelpannenkoeken

INGREDIENTEN

2 grote aardappelen -, 2 eetlepels bieslook -, 2 klontjes boter -, 4 klontjes koude boter -, 200 gram cantharel -, 2 duiven -, 4 eieren -, 2 dl. gevogeltefond -, zout en peper -, 5 dl. room, , 2 dl. truffeljus,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebraden duif in truffeljus met aardappelpannenkoeken

INGREDIENTEN

2 grote aardappelen, 2 el. bieslook, 2 klontjes boter, 4 klontjes boter, koude, 200 gr. cantharel, 2 duiven, 4 eieren, 2 dl. gevogeltefond, Peper, 5 dl. room, Zout, 2 dl. truffeljus,

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-2003
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

zoete bietensalade

Variatiesalade

INGREDIENTEN

1 pot rode bieten, 100 gram cranberries, 300 gram aardappelpannenkoeken.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-01-2008
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gegratineerde aardappelkoekjes met broccoli en mozzarella

Deze heerlijke aardappelpannenkoekjes aten we een tijdje terug bij mijn Poolse schoonzusje. Ze kan heerlijk koken en verrast ons altijd weer met nieuwe lekkere recepten. Dit smaakte ons voortreffelijk.

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen (vastkokend) - 1 ei - 1 kleine ui - 1 eetlepel bloem - zout, peper - 2 eetlepels gehakte peterselie - plm. 500 gram broccoli - 2 bolletjes mozzarella - olie om te bakken

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2009
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Reibekuchen

Aardappel-pannenkoeken (echt goedkoop en toch lekker)

INGREDIENTEN

1 kg Aardappelen, 2 uien, 1 teentje knofloof, Verse Dille en bielook, 3 eieren, eetlepels Bloem, zout en peper, 1 mespuntje Cayennepeper, Olie om te bakken (olijfolie of archideolie), ,

  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Aardappelpannenkoek van de plaat met zure room

16 stuks

INGREDIENTEN

* 1½ kg aardappelen, * 2 uien, * 4 eieren, * 2-3 eetlepels bloem, * olie, * 200 ml zure room,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

reibekuchen

Duitse aardappelpannenkoeken

INGREDIENTEN

Aardappelen, olie, nootmuskaat, peper, zout, 3 eieren, meel

  • Duits
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2001
  • Duits
  •  0-10 min.

Pannenkoeken

Aardappelpannenkoeken

INGREDIENTEN

Kilo aardappelen,2 eieren,peper en zout,1 dl.melk en 1oo gr.bloem.

  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-1999
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

Aardappelpannenkoekjes

Verras uw familie eens met deze Noorse variant op aardappelpannenkoeken.

INGREDIENTEN

1 kg aardappels, 1 kleine ui, 1 bosje peterselie, 4 el tarwebloem, 2 eieren, 1 tl zout en peper, olie of bakboter

  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Draniki

Aardappelpannenkoeken.

INGREDIENTEN

10 middelgrote aardappels, 2 eieren, zout naar smaak, melk, zonnebloemolie

  • Russisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2001
  • Russisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelpannenkoekjes met rode kuit

Je kunt in plaats van rode kuit ook kaviaar gebruiken.

INGREDIENTEN

* 1 ei, * 1 kleine rode ui, * 4 aardappels, * zout en peper, * 3 eetlpls olijfolie, * 50 gr rode kuit of kaviaar, * 100 gr kwark, * 50 gr creme fraiche, * 1 bosje bieslook

  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2014
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste aardappelpannenkoeken recepten
Populaire aardappelen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top