Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelgratin Zalm

Aardappelgratin zalm recepten (14) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Aardappelgratin met zalm

Aardappelgratin is een klassieker in de keuken. Het recept werd in het begin van de negentiende eeuw geintroduceerd door Parmentier. De aardappelgratin met zalm van vandaag is een van de vele varianten op het klassieke recept.

INGREDIENTEN

Ca 600 gram geschilde vastkokende aardappelen (bijvoorbeeld Lady Christl), (zee)zout, ca 300 gram Noorse zalmfilet, witte peper uit de molen, ca 10 gram boter, 2 a 3 ragfijn gesnipperde bosuitjes of 1 a 2 dunne preitjes, 2 1/2 dl slagroom,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aardappelgratin met zalm

Aardappelgratin is een klassieker in de keuken. Het recept werd in het begin van de negentiende eeuw geintroduceerd door Parmentier. De aardappelgratin met zalm is een van de vele varianten op het klassieke recept.

INGREDIENTEN

600 gr. geschilde vastkokende aardappelen, zeezout, 300 gr. Noorse zalmfilet, witte peper uit de molen, 10 gr. boter, 2 a 3 ragfijn gesnipperde bosuitjes of 1 a 2 dunne preitjes, 2 1/2 dl. slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin met zalm

INGREDIENTEN

600 vastkokende aardappelen, geschild, zeezout, 300 g Noorse zalmfilet, witte peper uit de molen, 10 g boter, 2-3 ragfijn gesnipperde bosuitjes, 2 1/2 dl slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin met zalm en Gruyère.Leuk geserveerd

Een heerlijke anders dan anders aardappelgratiën. Verras iedereen door hem in eenpersoonsschaaltjes of pannetjes te serveren. (zie foto)

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen, 15 gr boter, 200 gr gerookte zalm, 20 cl crème fraiche, peper, 150 gr gruyère, 10 cl melk

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken zalm op aardappelgratin

Valentijnsrecept

INGREDIENTEN

Zalmmoot (4 x), Aardappel, bloemige (200 gram), Ei, kwartel- (4 x), Brood, volkoren- (4 snee), Wijn, witte (1 sch.), Boter (50 gram), Melk, Wasabi (1 el.), Olie, zonnebloem- (4 el.), Olie, gearomatiseerde(2 el.), Azijn, balsamico-(2 el.), Peper, gedroogde, versgemalen, Zout,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2000
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin met gerookte zalm

INGREDIENTEN

750 g aardappelen, 4 uien, 300 g gerookte zalmsnippers, 1 el olijfolie, witte peper, 2 dl Room Culinair, 2 dl melk, 2 eieren, zout, 3 el paneermeel, 30 g boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-08-2003
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gegrilde zalm met zuurkool en aardappelgratin

INGREDIENTEN

3 aardappelen 1 ei Italiaanse kruiden creme fraiche geraspte kaas zuurkool grove mosterd 1 laurierblaadje 2 zalmmoten peper zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalm met honing, mosterd en citroen, met Aardappelgratin

Gemakkelijk te bereiden, feestelijk recept

INGREDIENTEN

2 el honing, *2 el grove mosterd, *zout en peper, *sap en schil van 1 citroen, *2 stukken zalmfilet a 125 gr., Voor de gegratineerde aardappelen:, 500 gr aardappelplakjes (voorgekookt, uit de koeling), *3 lente-uitjes, fijngesneden, *1 teen geperste knoflook, *zout en peper, *1 1/4 dl slagroom, *20 gr vers geraspte Emmentaler

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelgratin geserveerd in kleine pannetjes met zalm.

Een heerlijk anders dan anders aardappelgratin. Verras iedereen door hem in eenpersoonsschaaltjes of pannetjes te serveren.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen, 15 gr boter, 200 gr gerookte zalm, 20 cl crème fraiche, peper, 150 gr geraspte gruyère, 10 cl melk,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-04-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zalm Met Courgette-Roomsaus

Een heerlijk en snel visschoteltje.

INGREDIENTEN

25 g boter, 2 sjalotjes, in dunne ringen, 1 kleine courgette met schil, in heel kleine blokjes, 3 grote vleestomaten, ontveld, zaadjes verwijderd, in heel kleine lokjes, 1 el fijngesneden peterselie, zout, peper, 6-8 zalmfilets a 100 g, 2 eidooiers, 1/2 el citroensap, 2 1/2 dl slagroom, voor het serveren, fijngesneden peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalm In Bladerdeeg Met Tomatensalsa

INGREDIENTEN

4 moten zalmfilet van 100 gram, 1 el fijngehakte dille,peterselie of oregano, zout, peper, 9 plakken bladerdeeg, 1 ei., Voor de salsa: 1 klein blikje tomatenblokjes, 2 el balsamicoazijn, 1/2 el suiker, 2 el olijfolie, 1/2 tl korianderzaadjes, 3 el verse basilicum in reepjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalmpakketjes met spinazie en sperzieboontjes

Bron: www.boodschappen.nl

INGREDIENTEN

2 zalmmoten van 200 gr, (vers of diepvries), 4 plakjes bladerdeeg, 2 bosuitjes, 1 bekertje (125 ml) creme fraiche, citroensap, olijfolie, 250 g verse bladspinazie, versgemalen peper, (zee)zout, 200 g verse sperzieboontjes, 4-6 plakjes ontbijtspek

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmpakketjes met spinazie en sperzieboontjes

INGREDIENTEN

2 zalmmoten van 200 gr(vers of diepvries), 4 plakjes bladerdeeg, 2 bosuitjes, 1 bekertje(125 ml) cr?me fra?che, citroensap, olijfolie, 250 g verse bladspinazie, versgemalen peper, (zee)zout, 200 g verse sperzieboontjes, 4-6 plakjes ontbijtspek.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalmpakketjes met spinazie en sperzieboontjes

INGREDIENTEN

Hoofdgerecht voor 2 personen., , 2 zalmmoten van 200 gram (vers of diepvries), 4 plakjes bladerdeeg, 2 bosuitjes, 1 bekertje (125 ml) creme fraiche, Citroensap, Olijfolie, 250 gram verse bladspinazie, Versgemalen peper, (zee) zout, 200 gram sperzieboontjes, 4-6 plakjes ontbijtspek, Bakpapier.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top