1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelgratin Ui

Aardappelgratin ui recepten (101)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pittige aardappelgratin met pepperoni, paprika en ui

Deze gratin is een heerlijk aardappel en groente gerecht ineen. Ideaal als je slechte groente eters hebt. Maar ook makkelijk omdat je meteen 2 vliegen in 1 klap hebt. Ik heb hier de aardappels in hele dunne plakjes gesneden dan hoef je ze niet eens voor te garen. Hou er wel rekening mee dat daardoor de oventijd wat langer is. Maar het is wel makkelijker want je hebt minder afwas

INGREDIENTEN

- 1 kg vastkokende aardappelen - 50 gram pepperoni worst (chorizo kan ook) - 1 rode (punt)paprika - 1 ui - 3 eieren - 200 ml room - peper en zout - oregano - geraspte kaas

Bereidingswijze

- Schil de aardappelen en snij ze in zo dun mogelijke plakjes. - Snij de paprika en de pepperoni in reepjes en de ui in halve ringen. - Klop de eieren met de room. - Vet een ovenschaal in met wat boter of olie en leg de helft van de aardappelplakjes op de bodem, bestrooi met peper en zout. - Verdeel de paprika, ui en pepperoni eroverheen. - Vervolgens de rest van de aardappelschijfjes en bestrooi weer met peper en zout en nu ook met oregano. - Giet het room ei mengsel eroverheen zodat het overal tussendoor loopt. - Bestrooi met geraspte kaas. - Zet de schaal ongeveer 3 kwartier tot 1 uur in een voorverwarmde oven op 200 graden, controleer de gaarheid door en met een vork in te prikken.

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2015
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin

INGREDIENTEN

1 pak aardappelschijfjes, voorgegaard (700 g); 250 ml slagroom of sojaroom; 100 g geraspte kaas; 2 eieren; nootmuskaat; zout en peper; 1 ui; 200 g spekblokjes of reepjes; olijfolie.

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2009
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

aardappelgratin

De romigste gratin die altijd lukt.

INGREDIENTEN

1 kilo Aardappelschijfjes (zelfgesneden of voorgesneden), 1/2 liter slagroom, 1 ui, zout, 25 gr boter

  • Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-2006
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.

Aardappelgratin

INGREDIENTEN

750 gr. aardappelen 1 ui gesnipperd 150 gr. ontbijtspek fijngesneden 10 gr. boter 1/8 l. demi creme fraiche 1 ei zout en peper 1 tl. kummel 225 gr. magere kwark 50 gr. geraspte 30 pittige milner

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2002
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Aardappelgratin

Past bij elk vleessoort!

INGREDIENTEN

50 g bacon, 1 ui, 1 teentje knoflook, 600 g aardappelen, 200 g appelen, zout en peper, 2 dl melk, 0,5 dl room en 100 g kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Aardappelgratin

Basisrecept voor aardappels gegratineerd met kaas.

INGREDIENTEN

1 kg. geschilde, gekookte aardappels (van de vorige dag)in plakjes; 1 gesnipperde ui; 250 gr. verbrokkelde kaas; 4 dl. room; peper en zout.,

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2000
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

aardappelgratin

Basisrecept voor aardappels gegratineerd met kaas.

INGREDIENTEN

1 kg. geschilde, gekookte aardappels (van de vorige dag)in plakjes; 1 gesnipperde ui; 250 gr. verbrokkelde kaas; 4 dl. room; peper en zout.

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-1999
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Aardappelgratin

Hou je van knoflook, dan is dit een perfect recept!!

INGREDIENTEN

1 kg. schone bonken in plakjes* 150 gr. ui* 2 1/2 dl. melk (cremefraiche)* 1 1/4 dl. slagroom (melk)* 1 eetl. zout* 5 teentjes knoflook* 1 theel. milde curry paste of kerrie poeder* 1 eetl. bieslook* zakje kaas* beetje zonnebloempitten.

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

aardappelgratin

Maar dan even anders. Eigen recept, gegeten op 7 maart 2000

INGREDIENTEN

6 grote aardappels, 1 ui, 1 ei, 400 ml slagroom, nootmuskaat, zout, peper, peterselie,paprikapoeder, 100 gr geraspte belegen kaas, 200 gr spekblokjes, 25 gr boter.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-03-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Aardappelgratin

INGREDIENTEN

- 140 gram roux (blank), - 1 liter melk, - 25 gram gesnipperde ui, - nootmuskaat, - laurierblad, - citroensap, - zout, - 2 dl kookroom, - 25 gram boter, - peper, - geraspte kaas (pittig), - witte wijn, - aardappelen

  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-11-2009
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Aardappelgratin met...

Reblochon.Een overheerlijk Vegetarisch gerecht.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen, zout, 1,25 liter runderbouillon, 1,25 liter slagroom, 500 gram Reblochon, 0,5 theelepel zout, versgemalen peper, versgeraspte nootmuskaat, 30 gram boter, 1 geperst teentje knoflook, 1 eetlepel gesnipperde ui, 1 bosje peterselie.

  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-12-2002
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
Nieuwste aardappelgratin ui recepten

aardappelgratin

INGREDIENTEN

* 2 kilo aardappelen (kruimig) * 1/2 ltr. slagroom * 3 flinke uien * 2 teentjes knoflook * zout * boter * geraspte kaas

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2004
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelgratin

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen, 150 gram Roomkaas Philadelphia kruiden, 150 gram Rauwe ham - in blokjes, 1 grote Ui - fijngesnede, 1 theelepel Boter, 1 eetlepel Bloem, 0,5 liter Groentebouillon, 2 bosjes Verse kruiden - bv bieslook en marjolein,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelgratin

Lekker bijgerecht

INGREDIENTEN

-140 gram roux (blank) -1 liter melk -25 gram gesnipperde ui -nootmuskaat - laurierblad -citroensap -zout -2 dl room -25 gram boter -peper -geraspte kaas (pittig) -witte wijn -aardappelen

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2001
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

aardappelgratin

Gegratineerde aardappelschijfjes met spekjes,ui en champignons

INGREDIENTEN

- 5 grote aardappelen, - 1 ui, - bakje champignons, - bakje spekreepjes, - roomkaas ( kleintje monchou), - 3 dl melk

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelgratin

(4 personen) van "moesje2"

INGREDIENTEN

Kg vastkokende aardappelen, 50 g mager spek in blokjes, 50 g boter of een scheutje olie, 1 gehakte ui, peper, zout, 200 g Boerenkaas, ,

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-2002
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

aardappelgratin met ui, spek en eieren

Niet echt voor de lijners onder ons, maar af en toe moet dit kunnen!

INGREDIENTEN

1 pakje spekjes, 300 gram uien, 500 gram aardappelen (vastkokers) 80 gram boter, 4 theel. koriander(ketoembar) zout en peper, teentje knoflook, 4 eieren, 1/4 liter slagroom, 1/8 liter melk.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin met ui, pesto en creme-fraichesaus

Aardappelgratin met ui, pesto en creme fraiche saus

INGREDIENTEN

2 eetl. olijfolie, 2 uien in ringen, 100gr rode pesto, 1 doosje maggi creme fraiche saus, 25gr boter, 2 zakjes voorgekookte aardappelschijfjes a 450gram, 100gr geraspte jong belegen kaas

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2004
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin met zoete ui

INGREDIENTEN

25 g boter, 2 zoete uien, in dunne ringen, 600 g aardappelen groot, vastkokend, 1 beker slagroom (250 ml), 75 g emmentaler 45+ (kaas), geraspt,

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2012
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aard­ap­pel­gra­tin met zoe­te ui

INGREDIENTEN

25 g boter, 2 zoete uien, in dunne ringen, 600 g aardappelen groot, vastkokend, 1 beker slagroom (250 ml), 75 g emmentaler 45+ (kaas), geraspt

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin met ui, pesto en creme-fraichesaus

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie -, 2 uien in ringen -, 100 gram rode pesto -, 1 doosje Maggi Creme Fraiche Saus -, 25 gram boter -, 2 zakjes voorgekookte aardappelschijfjes a 450 gram -, 100 gram geraspte jong belegen kaas., ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin met ham en ui

INGREDIENTEN

2 uien, , 25 gram boter of margarine, , 100 gram gekookte ham in plakjes, , 4 eieren, , 2 dl. melk of room, , 250 gram stevige aardappelen, , peper en zout naar smaak

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Ui aardappelgratin lekker en snel

INGREDIENTEN

1 1 / 2 pond aardappelen, geschild, gesneden 1 / 4 cm dikke plakken, 3 / 4 pound uien, in dunne plakjes gesneden, 1 kopje geraspte Gruyere kaas, 8 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas, 2 / 3 kopje slagroom

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2010
  •  
  •  20-30 min.

Aardappelgratin met ham en ui

Aardappelgerecht, lekker en anders

INGREDIENTEN

2 uien, 25 g boter of margarine, 100 g gekookte ham in plakjes, 4 eieren, 2 dl melk of room, 100 g geraspte kaas, 250 g stevige aardappelen, peper en zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin Met Ham En Ui

INGREDIENTEN

2 stuk(s) uien, 25 gram boter, 100 gram ham gekookt, 4 stuk(s) eieren, 2 deciliter(s) melk, 250 gram aardappelen, naar smaak peper, naar smaak|zout,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin met wildfond en ui

Uit: De Leeuw (Delhaize), november 2003

INGREDIENTEN

Twee grote uien, olijfolie, peper, zout, kruidentuiltje, 1 kg fijne aardappelschijfjes, een bokaal wildfond, thijm, 100 g paneermeel, 50 g boter in nootjes.

  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelgratin met wildfond en ui

Heerlijk bij wild in en saus

INGREDIENTEN

-2 uien (in ringen), -50 g boter, -zout, peper, -1 kruidentuiltje, -1 bokaal wildfond, -tijm, -100 g paneermeel, -50 g extra boter in nootjes, -1 kg fijne aardappel plakjes,

  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelgratin met andijvie en ui

Winterse ovenschotel

INGREDIENTEN

-8 middelgrote aardappelen, -500 g andijvie, -2 uien, -2 dl koffiemelk, -1 el olijfolie, -(kruiden)zout en peper

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Boerenkaas aardappelgratin

Heerlijk comfort food voor deze winterse dagen! Wist je dat boerenkaas alleen zo mag heten als het voldoet aan 3 kenmerken? De kaas moet gemaakt zijn met rauwe melk, heeft geen standaard vetgehalte en is met de hand gemaakt. 

INGREDIENTEN

1,5 kg aardappelen vastkokend (geschild gewicht), 1 ui, 2 à 3 tenen knoflook, 250 ml (boeren)-slagroom, 150 g geraspte oude Goudse Boerenkaas, 30 g boerenboter, paar takjes tijm

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin met paddestoelen

Weer een variatie op de aardappelgratin, die hier altijd tot het laatste kruimeltje wordt opgegeten. Zoals altijd kan de room worden vervangen door gewone melk, om het recept wat lichter te maken.

INGREDIENTEN

600 g aardappelen, 20 g boter, 1 l koksroom, 1 teentje knoflook, laurierblad, tijm, 1 ui, 200 g eekhoorntjesbrood of andere soort paddestoel, 150 g geraspte Parmezaanse kaas, gemalen zout en peper

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-05-2011
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Aardappelgratin met shi-take

Een bijgerecht die je lekker een dag van te voren kan maken en in leuke vormpjes

INGREDIENTEN

1 kilo vastkokende aardappels 125 ml slagroom, 125 ml melk, 2 eierdooiers, 100 gr belegen kaas geraspt, 1 bakje shi-take (paddestoelen, 100 gr) in plakjes, Muffinvorm voor 12 uitsparingen, ingevet1 el notenolie, Aluminium folie,

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

tomaten en aardappelgratin

Deze aardappelgratin is wat frisser en zoeter door de tomaten en wat pittiger door de uien. Pak wel echt goed rijpe tomaten!

INGREDIENTEN

600 gram in dunne plakjes gesneden aardappel, 4 tomaten in dunne plakjes, 1 ui in dunne plakjes, 1 eetlepel gesnipperde verse basilicum, 100 gram geraspte Parmezaanse kaas, 3 eetlepels olie, paneermeel/beschuit, zout en peper

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Peperrosbief met aardappelgratin

INGREDIENTEN

1,8 kg rosbief, zout en peper, 1-2 el grove peper, 2-3 el olie, 1,5 kg vastkokende aardappels, 200 ml slagroom, 75 g belegen kaas, boter voor de vormpjes, 1 ui, 2 el boter, 2 el bloem, 250 ml melk, 0,5 vleesbouillonblokje, 2 tl mierkiswortel (pot)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-02-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

aardappelgratin met kruidenbrie

INGREDIENTEN

, 1 kg vastkokende aardappelen, , 50 g mager spek in blokjes, , 50 g boter of een scheutje olie, , 1 gehakte ui, , peper, , zout, , 200 g Kruidenbrie,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-1999
  • Frans
  •  30-60 min.

Boerenkaas aardappelgratin

Een heerlijke Vegetarische ovenschotel.  Wil men er nog vlees bij, dan zou ik wat spekjes uitbakken en over de  eerste laag uiringen leggen.

INGREDIENTEN

1,5 kg aardappelen vastkokend (geschild gewicht), 1 ui, 2 à 3 tenen knoflook, 250 ml (boeren)-slagroom, 150 g geraspte oude Goudse Boerenkaas, 30 g boerenboter, paar takjes tijm

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Romige aardappelgratin

INGREDIENTEN

750g stevige aardappelen (maakt niet uit welke soort), geschild en in dunne plakjes gesneden30g boter1 ui, in dunne ringen gesneden125g geraspte kaas375 ml slagroom

  • Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.

Aardappelgratin met ansjovis

INGREDIENTEN

750 gram vastkokende aardappels, 2 eetlepels olijfolie, 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie 50 gram, 750 gram uien, in dunne ringen, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 250 ml room, 100 gram geraspte Gruyèrekaas

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin met kruidenbrie

Heerlijk, maar nogal zwaar, zou er een mager stukje vlees bij eten

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappelen, 50 g mager spek in blokjes, 50 g boter of een scheutje olie, 1 gehakte ui, peper, zout, 200 g kruidenbrie,

  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-1999
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelgratin Met Appel

INGREDIENTEN

1 1/4 kilo grote aardappelen geschild, zout, peper, 75 gram fijngesneden bacon, 2 el tijmblaadjes, 10 gram boter, 200 gram fijngesneden uien, 4 dl kippebouillon, 4 grote appels geschild en in schijfjes, grote ovenschaal ingevet

  • Frans Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  > 120 min.

Aardappelgratin Met Kruidenbri

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappelen -, 50 g mager spek in blokjes -, 50 g boter of een scheutje olie -, 1 gehakte ui -, peper-, zout -, 200 g Kruidenbrie.,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aardappelgratin met ansjovis

Ideaal als lunch.

INGREDIENTEN

750 g vastkokende aardappels, 2 el olijfolie, 1 blikje John West Ansjovisfilets in Olijfolie (à 50g), 750 g uien, in dunne ringen, 250 ml room, 100 g geraspte Gruyerekaas

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Nieuwste aardappelgratin ui recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top