Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelgratin Paddestoelen

Aardappelgratin paddestoelen recepten (11) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Aardappelgratin met paddestoelen

Weer een variatie op de aardappelgratin, die hier altijd tot het laatste kruimeltje wordt opgegeten. Zoals altijd kan de room worden vervangen door gewone melk, om het recept wat lichter te maken.

INGREDIENTEN

600 g aardappelen, 20 g boter, 1 l koksroom, 1 teentje knoflook, laurierblad, tijm, 1 ui, 200 g eekhoorntjesbrood of andere soort paddestoel, 150 g geraspte Parmezaanse kaas, gemalen zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-05-2011
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

aardappelgratin

.

INGREDIENTEN

1,5 kg aardappelen, 3 bosuitjes, 3 dl koffieroom, 2 teentjes knoflook, vers gemalen zwarte peper, zout, 10 gr boter, 150 gr geraspte oude kaas

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-12-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Aardappelgratin met shi-take

Lekkere romige aardappelgratin. Past helemaal bij de herfst, maar natuurlijk ook in andere jaargetijden lekker. Aangepast recept uit Allerhande waarin de aardappelgratins in een muffinvorm werden gebakken. In plaats van de truffelolie in het AH-recept heb ik de aardappelschijfjes voorgekookt in paddestoelenbouillon. Het resultaat: een heerlijk - licht naar paddestoelen - smakende gratin. Ik heb - volgens het AH-recept - direct bij het begin van de oventijd de shi-take plakjes op de aardappelen gelegd. Deze waren na afloop behoorlijk droog. In het recept stel ik voor de shi-take even voor te bakken en de laatste 10 minuten in de oven op de aardappelgratin te leggen.

INGREDIENTEN

1 kilogram vastkokende aardappelen -, 125 ml slagroom -, 125 ml melk -, 2 eierdooiers -, 1 paddestoelenbouillontablet (te koop bij AH) -, 100 gram geraspte belegen kaas -, 100 gram shi-take paddestoelen -, 1 eetlepel olie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2010
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin met shi-take

Een bijgerecht die je lekker een dag van te voren kan maken en in leuke vormpjes

INGREDIENTEN

1 kilo vastkokende aardappels 125 ml slagroom, 125 ml melk, 2 eierdooiers, 100 gr belegen kaas geraspt, 1 bakje shi-take (paddestoelen, 100 gr) in plakjes, Muffinvorm voor 12 uitsparingen, ingevet1 el notenolie, Aluminium folie,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin Met Paddenstoelen

INGREDIENTEN

15g gedroogde, (wilde) paddestoelen zoals, eekhoorntjebrood, cantharellen of shiithake, , aardappels 900 g-1 kg,1 1/2 eetlepel boter, 500g witte champignons, schoongeborsteld en in dunne plakjes gesneden,2 eetlepels gehakte verse tijm,zout en versgemalen peper, 90g blauwe kaas, zoals Gorgonzola of Roquefort, 6,25 dl room,60g versgeraspte Parmezaanse kaas.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-09-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Litouwse aardappelgratin

INGREDIENTEN

20 gr. gedroogd eekhoorntjesbrood, 1 kg vastkokende aardappels, handjevol verse munt, fijngehakt, 100 gr, dorregen spek, in reepjes, beetje olie, 2 uien,fijngehakt, 2 eieren, z. en p. 2 dl. zure room

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2006
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Aardappelgratin met Champignons en Gruyère

INGREDIENTEN

1 / 4 kopje olijfolie, 4 kopjes fijngehakte prei, 1 1 / 2 pond paddenstoelen (zoals crimini en shiitake, 2 teentjes knoflook, gehakt, 3 ponaardappelen, geschild, gesneden in plakjes, 2 kopjes slagroom, 1 theelepel (of meer) zout, 1 / 2 theelepel (of meer) versgemalen zwarte peper, 1 kopje grof geraspte gruyère, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2011
  •  
  •  60-120 min.

kalfsoesters met paddestoelen

INGREDIENTEN

150 g pate met verse groene peperkorrels ; 1 eetlepel cognac ; 1/2 teentje knoflook ; 4 eetlepels boter ; 2 plakjes gerookt spek ; 100 g oesterzwammen ; 150 g chamignons ; enkele sneetjes brood ; 2 kalfsoesters van 125 g elk ; 1 eetlepel fijngehakte peterselie ; peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stoofpot van konijn en paddestoelen

INGREDIENTEN

*6 konijnenbouten, *zout en peper, *2 tot 3 eetlepels olijfolie, *125 gram bakbacon in dunne reepjes, *10 kleine sjalotjes, gehalveerd, *2 teentjes knoflook, *1 theelepel kerriepoeder, *3 eetlepels cognac, *3 tot 5 deciliter kippenbouillon, *snufje nootmuskaat, *1 kaneelstokje, *4 dunne schijfjes limoen, *1 takje tijm, *klein takje rozemarijn, *25 gram boter, *150 gram paddestoelen (pied de mouton, shii-takes, cantharellen), *2 deciliter slagroom, *1 tot 2 theelepels limoensap, *2 tot 3 eetlepels fijngesneden basilicum of peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-04-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kip met Morilles (wilde paddestoelen) van Niki

Voor dit kip recept kan je beter een goede scharrel kip kopen. Die zijn vaak wat voller van smaak. Hier dronken we een goede Ventoux wijn bij, maar ook een Cotes du Rhone zal hiet uitstekend bij combineren. Neem wel een behoorlijk volle wijn.

INGREDIENTEN

1 kg kipdelen of 1 kip (liefst scharrel), 20 g gedr. morilles, 50 g boter, 1 teen knoflook, 1 dl Madeira, 1 dl room of magere room, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hindestoofvlees met paddestoelenflans

"Fricassee de biche aux flans de chanpignons".

INGREDIENTEN

1 kg hindestoofvlees - 400 gr worteltjes, in schijfjes - 200 gr gemengde paddestoelen (kastanjechampignons, shi-itake, oesterzwammen) - 2 eieren - 1 versnipperde ui - 2 glazen rode wijn - 3 dl bruine vleessaus (vers, uit brick of uit zakje) - 1 laurierblad - 75 gr boter - wat lookpoeder - 2 dl room - peper en zout - bieslook om te garneren.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top