Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelgratin Kaas

Aardappelgratin kaas recepten (278) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

De allerlekkerste aardappelgratin die ik zelf SUPER vind

Dit is een mix van verschillende recepten. Voor mezelf is hier een TOP aardappelgratin uitgekomen die ik nu regelmatig maak

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels (geen afkokers) 3 teentjes knoflook 25 gr boter 100 gr geraspte kaas na keus( wat ik toevallig in huis heb) 125 ml slagroom 125 ml melk zwarte peper nootmuskaat wat sprieten bieslook fijngeknipt

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin

Dit lekkere bijgerecht kan je de dag van te voren al klaar maken.Op de avond zelf alleen nog even opwarmen in de oven.

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappels, geschild en gewassen, , 2 eieren, , 1 teentje knoflook, geperst, , 150 ml volle melk, , 125 ml slagroom, , nootmuskaat, , 50 g gruy?re (kaas)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Aardappelgratin

Een heerlijke, simpele aardappelgratin. Aardappelgratin smaakt het best als deze vlak voor het eten bereid wordt, maar dat kan eventueel ook een dag tevoren. Bak de gratin dan zonder kaas 30 minuten voor, zodat de aardappels vrijwel gaar zijn. Zet hem tot gebruik afgedekt in de koelkast. Laat de gratin eerst op kamertemperatuur komen en strooi dan de kaas erover. Bak de gratin daarna bruin in een oven van 200 graden in 15-20 minuten.

INGREDIENTEN

1-2 teentjes knoflook, 25 gram boter, 1 kilo vastkokende aardappels, 125 ml slagroom, 125 ml volle melk, versgemalen zwarte peper, (versgeraspte) nootmuskaat, 50 gram geraspte gruyere,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelgratin van Marianne

Een aardappelgratin waarvan je nogmaals opschept.De ovenschaal wordt ingesmeerd met wat olijfolie en verse knoflook. De geur die daarom uit de oven komt is helemaal te gek!!

INGREDIENTEN

Anderhalf kilo aardappels (vastkokers) 2 el olijfolie 2 teentjes knoflook 1.25 dl slagroom zout en peper uit de molen ca. 50 gr vers geraspte Parmezaanse kaas 20 gr roomboter

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin

Lekker bijgerecht voor je kerstdiner

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappels, geschild en gewassen, 2 eieren, 1 teentje knoflook, geperst, 150 ml volle melk, 125 ml slagroom, nootmuskaat, 50 g gruyère (kaas)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2009
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin

Zo n heerlijk simpel maar HEEL veelbelovend recept die met een etentje niet kapot kan!!

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels, in dunne plakjes 2 grote uien, in dunne plakjes gesneden 2 el verse bieslook, gesnipperd 250 gr magere yoghurt 2 en een half dl slagroom 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt, peper en zout eventueel

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2006
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Aardappelgratin met blauwe kaas en knoflook. GEWELDIG!

Voor mij de allerlekkerste aardappelgratiën die er is. Vraag mijn gasten toch altijd wel eerst even of ze van blauwe kaas houden. Zo ja, staat deze regelmatig op tafel als het bij de andere gerechten past.

INGREDIENTEN

1 kilo vastkokend aardappelen, 2 teentjes knoflook, gepeld, 2.5 dl slagroom, 2.5 dl melk, zout en peper, nootmuskaat, 25 gram boter, in klontjes, 150 gram zachte blauwe schimmelkaas, Kan ook met Hollandse geitenkaas eventueel, ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2009
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen in plakjes * 2 winterwortelen in plakjes * 1 zakje mix voor aardappelgratin * 1 eetlepel geknipte peterselie * 2 eetlepels geraspte 20+ kaas

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  30-60 min.

aardappelgratin

Recept van Rudolf van life and cooking!!!

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen*, 2 teentjes knoflook*, 0,5l (slag)room*, zout,peper en snufje nootmuskaat*, 1 takje tijm*, 1 eetl. vloeibaar boter of gewoon boter*, 100 gr. geraspte (belegen) kaas*

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-10-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Aardappelgratin

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappels, geschild en gewassen 2 eieren 1 teentje knoflook, geperst 150 ml volle melk 125 ml slagroom nootmuskaat 50 g gruyère (kaas)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2010
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Aardappelgratin

Aardappelschotel zoals je nog nooit geproefd hebt

INGREDIENTEN

* rauwe aardappels in dunne plakjes * iets boter (voor invetten ovenschaal) * kookroom * knoflook naar smaak * geraspte kaas * zout * peper (vers) *

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-02-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

aardappelgratin

Kwam dit recept tegen tussen vel recepten die ik heb in een boekje

INGREDIENTEN

, 2 eieren, 1 bekertje crème fraîche (125 ml), 1 zakje gemalen kaas belegen (150 g, biologisch), 1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes, 1 duopak aardappelschijfjes (700 g, koelvers), , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2016
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Aardappelgratin

Snelle aardappelschotel voor in de oven.

INGREDIENTEN

* 500 gr. aardappels, * 1/8 l. slagroom, * 150 gr. geraspte jonge kaas, * verse kruiden (bv bieslook), * zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-1999
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappels, geschild en gewassen, 2 eieren, 1 teentje knoflook, geperst, 150 ml volle melk, 125 ml slagroom, nootmuskaat, 50 g gruyère (kaas)

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-05-2012
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Aardappelgratin

INGREDIENTEN

1 pak aardappelschijfjes, voorgegaard (700 g); 250 ml slagroom of sojaroom; 100 g geraspte kaas; 2 eieren; nootmuskaat; zout en peper; 1 ui; 200 g spekblokjes of reepjes; olijfolie.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2009
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin

Gemakkelijk bijgerecht voor een feestelijk winter menu

INGREDIENTEN

1 zak voorgekookte aardappel schijfjes., 1 pot aardappelanders naar keuze, 1 bakje kant en klare hamreepjes, 1 zakje gerasptekaas, olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.

aardappelgratin

Uit de AllerHande.

INGREDIENTEN

1-2 teentjes knoflook, 25 g boter, 1 kg vastkokende aardappels, 125 ml slagroom, 125 ml volle melk, versgemalen zwarte peper, nootmuskaat, 50 g geraspte Gruyere (kaas),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-03-2004
  • Frans
  •  0-10 min.

Aardappelgratin

Dit recept werd bereid tijdens de Nationale Kookstudio Week 2008. Klik hier voor de andere recepten die klaar werden gemaakt bij de deelnemende kookstudio`s.

INGREDIENTEN

Ingrediënten: (10 personen), 1 kg. Aardappels, 6 eieren, 0,5 bosje bieslook, 0,6 liter slagroom, 1 teen knoflook, Zout en peper, Geraspte kaas (Emmentaler),

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelgratin

Na veel experimenteren is dit de lekkerste

INGREDIENTEN

600 gram aardappelen, 1 dl slankroom, 1 teen knoflook, 100 gram (geraspte) kaas, gedroogde kruiden, peper, zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin

Past bij elk vleessoort!

INGREDIENTEN

50 g bacon, 1 ui, 1 teentje knoflook, 600 g aardappelen, 200 g appelen, zout en peper, 2 dl melk, 0,5 dl room en 100 g kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Aardappelgratin

Heerlijk bijgerecht

INGREDIENTEN

300 gram vastkokende aardappelen, 1 sjalotje, 50 gram ontbijtspek in plakjes, 1 el. boter of margarine, 1/8 l. slagroom, zout, peper, ? zakje geraspte Gruyere kaas, 10 sprietjes bieslook

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin

INGREDIENTEN

Ongeveer 800 gram aardappelen, 5 dl slagroom, 3 of 4 teentjes knoflook, peper, zout, (evt. bieslook), geraspte (oude) kaas, boter om in te vetten.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin met

Aardappelgratin met prei, spekjes en kaas natuurlijk.MMMMMM

INGREDIENTEN

400 gram prei, in dunne ringetjes, ? eetl. zonnebloemolie + extra om in te vetten, 50 gram geraspte kaas pittig 35+, 2 pakken bieze aardappelblokjes met fijne kruidenboter en mager, spek a 500 gram, 2 eetl. fijngehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Aardappelgratin

Een stap-voor-stap basisrecept voor aardappelgratin.

INGREDIENTEN

1-2 teentjes knoflook, 25 gram boter, 1 kg vastkokende aardappels (bijv. Lady Christi of Kilo'tje vastkokend), 125 ml slagroom, 125 ml volle melk, versgemalen zwarte peper, (versgeraspte) nootmuskaat, 50 gram geraspte gruyere

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-03-2004
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

aardappelgratin

Aardappels af en toe een keer anders is altijd wel lekker her hoeft niet altijd op de zelfde manier gedaan te worden,vandaar dit recept.weer eens wat anders en lekker

INGREDIENTEN

2 eieren, 1 bekertje crème fraîche (125 ml) dit kan ook vervangen worden door parturain inplaats van kook room of boursin kruidenkaas, 1 zakje gemalen kaas belegen (150 g, biologisch), 1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes, 1 duopak aardappelschijfjes (700 g, koelvers)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2017
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin

Bevat per eenpersoonsportie energie 394 kCal - eiwit 10 g vet 21 g - koolhydraten 40 g

INGREDIENTEN

? 1-2 teentjes knoflook, ? 25 g boter, ? 1 kg vastkokende aardappels (bijv. Lady Christl of Kilo-tje vastkokend), ? 125 ml slagroom, ? 125 ml volle melk, ? versgemalen zwarte peper, ? (versgeraspte) nootmuskaat, ? 50 g geraspte Gruyere (kaas)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

aardappelgratin

Ovenschotel met gegratineerde aardappels

INGREDIENTEN

50 g boter - 750 g aardappelen - 1 teentje knoflook - 1 ei - 2,5 dl melk - zout - peper - 50 g geraspte oude kaas,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-1999
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin

Basisrecept voor aardappels gegratineerd met kaas.

INGREDIENTEN

1 kg. geschilde, gekookte aardappels (van de vorige dag)in plakjes; 1 gesnipperde ui; 250 gr. verbrokkelde kaas; 4 dl. room; peper en zout.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2000
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

aardappelgratin

Basisrecept voor aardappels gegratineerd met kaas.

INGREDIENTEN

1 kg. geschilde, gekookte aardappels (van de vorige dag)in plakjes; 1 gesnipperde ui; 250 gr. verbrokkelde kaas; 4 dl. room; peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-1999
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Aardappelgratin

Normaal staat een aardappelgratin zeker 45 minuten tot een uur in de oven. In de combimagnetron wordt deze tijd teruggebracht tot zo'n 20 minuten.

INGREDIENTEN

750 g aardapelen, 1 pakje verse roomkaas met kruiden 80 g. 1 dl koffieroom, zout, vers gemalen zwarte peper, 100 g geraspte oude kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

aardappelgratin

.

INGREDIENTEN

1,5 kg aardappelen, 3 bosuitjes, 3 dl koffieroom, 2 teentjes knoflook, vers gemalen zwarte peper, zout, 10 gr boter, 150 gr geraspte oude kaas

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-12-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

aardappelgratin

Aardappels op zijn Frans uit de oven met kaas gegratineerd.

INGREDIENTEN

8 middelgrote aardappelen, 30 gr boter,2 el olijfolie, 1 teentje knoflook (geperst), vers gemalen peper, 300 gr paneermeel, 150 gr geraspte cheddar (is niet noodzakelijk), 75 gr parmezaanse kaas .

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Frans
  •  > 120 min.

Aardappelgratin

Lekkere aardappel gratin met een vleugje provence

INGREDIENTEN

400 gr. aardappelblokjes of schijfjes, zout, peper, provencaalse kruiden, MonChou pan & oven, oude geraspte kaas

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2003
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelgratin

INGREDIENTEN

750 gr. aardappelen 1 ui gesnipperd 150 gr. ontbijtspek fijngesneden 10 gr. boter 1/8 l. demi creme fraiche 1 ei zout en peper 1 tl. kummel 225 gr. magere kwark 50 gr. geraspte 30 pittige milner

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2002
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Aardappelgratin

INGREDIENTEN

1 kg aardappels vastkokend, geschild 75 g belegen kaas, geraspt 2 tenen knoflook, geperst 1 beker slagroom (250 ml)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2010
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Aardappelgratin

Hou je van knoflook, dan is dit een perfect recept!!

INGREDIENTEN

1 kg. schone bonken in plakjes* 150 gr. ui* 2 1/2 dl. melk (cremefraiche)* 1 1/4 dl. slagroom (melk)* 1 eetl. zout* 5 teentjes knoflook* 1 theel. milde curry paste of kerrie poeder* 1 eetl. bieslook* zakje kaas* beetje zonnebloempitten.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

aardappelgratin

Recept voor gratin en de nodige tips (niet voor lijners) in het begin mislukte de gratin bij mij, maar na een aantal keer experimenteren is het toch gelukt:)

INGREDIENTEN

Aardappelen,(2 pakjes) slagroom, zout en peper, geraspte kaas

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2004
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Aardappelgratin

Als je eens geen zin hebt in veel werk is dit misschien een leuke tip??.?aardappelgratin?.

INGREDIENTEN

Je hebt nodig:, * Ovenschaal, * 1 zakje kaassaus, * 1 kg aardappels, * 200 geraspte pittige kaas, * Aroma of maggiblokje, * Versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

aardappelgratin

Aardappel gratin. Ieder zijn eigen schaaltje dat van tevoren klaar gemaakt wordt.

INGREDIENTEN

1 kg aardappels vastkokend, geschild, 75 g belegen kaas, geraspt, 2 tenen knoflook, geperst, 1 beker slagroom (250 ml)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelgratin

Een hele lekkere simpel te maken gratin.

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 2 tenen knoflook, 0,5 l slagroom, zout, peper, nootmuskaat, 1 takje tijm, 1 el vloeibare boter, 100 g geraspte belegen kaas

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-05-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top