De allerlekkerste aardappelgratin die ik zelf SUPER vind
Dit is een mix van verschillende recepten. Voor mezelf is hier een TOP aardappelgratin uitgekomen die ik nu regelmatig maak …
Gratineren wat ook wel 'overbakken' wordt genoemd is een kooktechniek waarbij de bovenkant een korst wordt. Meestal gebeurd dit met kaas door de bovenkant te bestrooien met geraspte kaas en/of paneermeel en boter, door dit warm te maken komt er een korst. Aardappel gratin is een aardappel ovenschotel die oorspronkelijk uit de Franse keuken komt, er zijn veel verschillende recepten maar het bestaan vrijwel altijd uit aardappel, kaas en room.
Dit is een mix van verschillende recepten. Voor mezelf is hier een TOP aardappelgratin uitgekomen die ik nu regelmatig maak …
Een aardappelgratin waarvan je nogmaals opschept.De ovenschaal wordt ingesmeerd met wat olijfolie en verse knoflook. De geur die daarom uit de oven komt is helemaal te gek!! …
Heerlijk Bijgerecht …
Lekker pittige aardappelschotel met een lekkere groene salade …
Voor mij de allerlekkerste aardappelgratiën die er is. Vraag mijn gasten toch altijd wel eerst even of ze van blauwe kaas houden. Zo ja, staat deze regelmatig op tafel als het bij de andere gerechten past. …
Lekker bijgerecht voor je kerstdiner …
Deze gratin is een heerlijk aardappel en groente gerecht ineen. Ideaal als je slechte groente eters hebt. Maar ook makkelijk omdat je meteen 2 vliegen in 1 klap hebt.Ik heb hier de aardappels in hele dunne plakjes gesneden dan hoef je ze niet eens voor te garen. Hou er wel rekening mee dat daardoor de oventijd wat langer is. Maar het is wel makkelijker want je hebt minder afwas …
Dit recept komt van Raquel Carena, chefkok van restaurant Le Baratin in Parijs. …
Het is weer herfst dus eten we weer anders. Er is weer volop verse prei van het land en niet duur. Prei is niet alleen lekker, maar ook erg gezond. Maak dit ovenschoteltje maar eens en dan weet je gelijk hoe lekker prei kan zijn. Er zit een heel arsenaal aan smaken in om zo de combi "prei, aardappels, ham" nog lekkerder te maken. Dit is een leuk bijgerecht in najaar en winter waar je alle kanten m …
Lekker vleesgerecht uit de oven. Supersnel en superlekker! …
Deze supermakkelijk te maken aardappelgratins van Martha Stewart zijn niet te versmaden en het perfecte bijgerecht bij een diner of feestje. …
Heerlijk comfort food voor deze winterse dagen! Wist je dat boerenkaas alleen zo mag heten als het voldoet aan 3 kenmerken? De kaas moet gemaakt zijn met rauwe melk, heeft geen standaard vetgehalte en is met de hand gemaakt. …
Dit is een super lekker, romig kerst bijgerecht en weer eens wat anders dan de klassieke geroosterde roseval aardappeltjes met rozemarijn, olijfolie en grof zeezout. Dit bijgerecht heeft veel meer smaken en past wel bij elk hoofdgerecht. Presenteer het leuk in 2 terracotta 2 persoons ovenschaaltjes. Nog een leuke variatietip: vervang de rozemarijn eens door rijkelijk oregano want is ook erg lekker …
Zoals Johannes van Dam al zei...de lekkerste aardappelgratin maak je zo. Zonder al te veel poespas, ook geen kaas, maar gewoon simpel. …
Eenvoudige maar lekkere ovenschotel,snel te maken en heerlijk met een gemengde salade en wat stokbrood. …
Met tomaten en mozzarella …
gemakkelijk bijgerecht voor een feestelijk winter menu …
kwam dit recept tegen tussen vel recepten die ik heb in een boekje …
Geen slank gerecht, maar met als tegenhanger een frisse salade is het oké …
Met aardappels kun je zoveel kanten op en iedereen vindt ze lekker. Cheesy aardappelgratin is een heerlijk bijgerecht voor de feestdagen! …
Dit recept werd bereid tijdens de Nationale Kookstudio Week 2008. Klik hier voor de andere recepten die klaar werden gemaakt bij de deelnemende kookstudio`s. …
Op deze manier is de witlof wel erg lekker. Simpel gebakken in echte boter en dan wat poedersuiker. Je wilt niet anders meer! . …
Héél veel smaak: met bosui, rode peper en Parmezaanse kaas. Dit bijgerecht past ook prima bij de herfst. …
. …
Leuk om deze te serveren in aparte ovenbakjes. In dit geval dus 6 kleine ovenschaaltjes. Even weer anders dan anders. …
Het staat zo op tafel, je kan het ver van te voren voorbereiden en het maakt je diner net even chiquer. Aardappelgratin is de bom! …
Een variatie op de gewone aardappelgratin. Past bij praktisch elk vlees of visgerecht en de basis is vegetarisch. Gewoon gemaakt met de ingrediënten die ik voorradig had en wat bijna iedereen wel in huis heeft. …
Gratineren wat ook wel 'overbakken' wordt genoemd is een kooktechniek waarbij de bovenkant een korst wordt. Meestal gebeurd dit met kaas door de bovenkant te bestrooien met geraspte kaas en/of paneermeel en boter, door dit warm te maken komt er een korst. Aardappel gratin is een aardappel ovenschotel die oorspronkelijk uit de Franse keuken komt, er zijn veel verschillende recepten maar het bestaan vrijwel altijd uit aardappel, kaas en room.