- Eigen recept
Echte (zalige) winter ovenschotel
Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst.
1 - 1, 5 kg aardappels , kruimige soort (geschild gewicht); kipbouillon (b.v., van een bouillon blokje); melk, wat roomboter; magere spekjes (125- 250 gr.); scheut room; nootmuskaat; 500 gr. rundergehakt; paprikapoeder; zout en peper; voorgebakken of vers gebakken uitjes; het sap van een uitgeperste sinaasappel; beetje bruine suiker; flinke theelepel sambal badjak; scheut ketjap manis; scheut ketchup.; pakje zuurkool
Kook de aardappels in de kippenbouillon. maak er een lekkere puree van door de aardappels te mixen met melk, klontje roomboter en flink wat nootmuskaat. Ondertussen staat de zuurkool te pruttelen met wat magere spekjes, een scheut room en met een flinke bodem water. Het vlees maak je als volgt: Braad 500 gr. rundergehakt rul aan met zout en peper naar smaak. Zorg dat het vlees lekker bruin wordt, dat komt de smaak van de jus ten goede. Voeg paprikapoeder toe, twee eetlepels (voor)gebakken uitjes, het sap van een geperste sinaasappel, beetje bruine suiker en een flinke theelepel sambal badjak.. Klein scheutje ketjap manis en een flinke scheut ketchup. Op smaak afmaken met 1 of meerdere van de ingredienten. Zorg dat alles redelijk "nat" blijft. zet de oven aan op 180 graden c. vul een flinke Ovenschaal met eerst de laag zuurkool, dan het vlees en vervolgens de aardappel puree. Beetje boter over de puree, en dan goudbruin bakken in ongeveer een half uur tot drie kwartier.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-10-2008Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
Prei - aardappel, gehakt ovenschotel
Heerlijke en toch makkelijke ovenschotel. Met verse Parmezaanse kaas, creme fraiche, eieren en kruiden!!
700 gr aardappels300 gr gehakt 6 preien gesneden 3 eieren ? bekertje creme fraiche 100 gr verse geraspte Parmezaanse kaas 30 gr boter beetje olijfolie peper en zout 2 tl tijm. melk (aardappelpuree)
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-01-2005Nederlands30-60 min.
Roti met kip, aardappelen, kousenband en ei
Het zoveelste roti-recept op het smulweb, maar deze is zo lekker!
Voor de roti: 500 gr. zelfrijzend bakmeel, 300 ml. water, 150 gr. gele spliterwten, 1 eetl. gemalen komijnzaad, 2 tn. uitgeknepen knoflook, 100 ml. olie, zout en peper., voor de rotimix: 350 ml (= ong. 2 kopjes) water, 2 tn. uitgeknepen knoflook (te vervangen door een theel. uienpoeder), een fijngesneden kleine ui, een half rood pepertje of 1 gedroogd pepertje, 2 eetl. olie, 2 eetl. kerrie (dit luistert nauw, het moet speciale Surinaamse zijn, ik gebruik 'Nandan Massala'), 1 theel. vetsin, 2 bouillonblokjes, 1 klein blikje tomatenpuree, 6 middelgrote geschilde aardappelen, 1 dubbele kipfilet in blokjes, 3 hardgekookte eieren, 250 gr. kousenband of dunne spercieboontjes in kleine stukjes gesneden of geknipt.
- Surinaams Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-03-2003Surinaams Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Knoflook aardappelen
Een ontzettend lekker aardappel recept uit de oven en makkelijk te maken. Zie ook mijn recept: Geroosterd aardappelen Lees meer: 12x aardappelen om je vingers bij af te likken
750 g grote aardappelen, 5 el olijfolie, 5 el citroensap, 3-4 tenen knoflook, 3/4 t zout, 2 t droge oregano, 150 ml water
- Grieks Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-04-2002Grieks Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Jamie Oliver Tagliatelle met broccoli en pesto
Dit is een vlugge versie van een klassiek Italiaans gerecht dat tagliatelle alla Genovese heeft. Voordat je nou denkt dat ik helemaal geschift geworden ben omdat ik geschaafde aardappel door de pasta doe, moet ik je even uitleggen dat het juist heel authentiek is om gesneden of gepureerde aardappel in pastagerechten te verwerken. Het voegt een bepaalde romigheid toe die heel goed werkt en waanzinnig smaakt – je moet het echt eens proberen. Jamie Oliver
1 middelgrote aardappel, 1 stronk broccoli, een flinke bos verse basilicum, 70 g Parmezaanse kaas, zeezout, 400 g gedroogde tagliatelle, 4 eetlepels groene pesto
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-10-2008Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Heerlijke Oer- Hollandse erwtensoep uit eigen keuken!
Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Géén natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk!
1 knolselderij, 3 prei in halve ringen, 2 winterwortels (julienne), 1 stengel bleekselderij (halve ringen), 500 gr spliterwten, 2 bosjes selderij, 1 grote ui, 2 aardappels, Handje verse peterselie, 3 bouillonblokjes rund, 2 bouillonblokjes groente, 500 gr speklappen óf schouderkarbonade, 5 peperkorrels, Zeezout, Zwarte peper uit je molen, 3 liter water, 2 ambachtelijke rookworsten
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op29-10-2012Nederlands> 120 min.
slanke ovenschotel met kip
Een topper ! Ik maak dit vaak als ik veel gasten krijg of gewoon voor een zondagse maaltijd, het een lekker en redelijk slank recept, je kunt het eten met gekookte aardappelen, puree, rijst of pasta. Ik eet het zelf het liefst met een lekkere gekookte aardappel (Nicola).
1 enkele kipfilet per persoon, 40 gr. roomboter, 40 gr. bloem, ong. 8 dl. kippebouillon(blokjes), 1 bekertje slankroom, peterselie, geraspte leidse kaas,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-02-2000Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Eenpansgerecht met Grieks tintje
Bij ons is het altijd smullen geblazen als dit gerecht op tafel komt! Makkelijk te bereiden eenpansgerecht, dat ook zonder vlees heerlijk smaakt.
400 g varkensvleesreepjes (met gyroskruiden gekruid), 600 g aardappelen, 2 uien, 2 kleine courgettes, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 500 g tomaten, 1 dl olijfolie, 1 tl gedroogde oregano, versgemalen zwarte peper, zout, 1.1/2-2 dl kippenbouillon, 1 el fijngehakte peterselie
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-07-2000Hoofdgerecht30-60 min.
Aardappeltjes met rozemarijn van jamie oliver
Supersnelle aardappeltjes uit de oven. Door ze in blokjes te snijden zijn ze veel sneller gaar. Je kunt in plaats van rozemarijn ook gerust andere kruiden gebruiken, zoals tijm of salie. Of doe er eens gebakken uitejs, gehalveerde champignons of stukjes rookspek doorheen. ​Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken
600 gram nieuwe aardappelen, geschild en in blokjes gesneden van 2,5 cm, zeezout en zwarte peper uit de molen, een takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes, olijfolie, 5 tenen knoflook, ongepeld en plat geslagen.,
- Wereld Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-03-2009Wereld Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Gepofte Aardappel Met Knoflookroom
Snelle pofaardappel Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken
*2 grote aardappels,bijv.superbintjes*1 bekertje zure room of griekse yoghurt*1 klein teentje knoflook*1 el gehakte bieslook *zout/peper
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-03-1999Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Geweldige tapas Aardappelomelet (tortilla)
Zo echt even anders dan anders. Leuk om te maken!
4 vastkokende aardappelen (ca 450 gram), 2 uien, 2 knoflookteentjes, 4 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, 6 eieren, ½ dl melk, 75 gr geraspte belegen kaas, zout en peper,
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-01-2008Spaans20-30 min.
Prei-zalmschotel
Ovenschotel met prei, aardappelen en gerookte zalm
300 gr. prei, 200 gr.gekookte aardappelen, 100 gr. gerookte zalm, peper, zout, nootmuskaat, knoflookteentje, 1 eetlepel paneermeel, 1 eetlepel parmazaanse kaas, 15 gr. margarine
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-10-1998Slanke keuken20-30 min.
- Eigen recept
Thaise pompoensoep
Mag het een keer wat anders zijn? Deze zoete, romige pompoensoep met een `twist` staat in een mum van tijd op tafel. Maak de soep bij voorkeur met een zgn. Flespompoen (dik van onderen, smal van boven). Ze zijn meestal te verkrijgen bij de Jumbo of anders misschien bij de toko of op de markt. Vermijd het gebruik van een reguliere pompoen, want de smaak is echt ondergeschikt aan die van de Flespompoen. Citroengras kun je vers kopen (gebruik dan alleen het witte stuk en snijd de wortel eraf) of in een potje van Conimex. Persoonlijk vind ik vers lekkerder. Niet iedereen houdt van een wat pittige soep. Gebruik anders maar één pepertje.
1 el olijfolie, 1 el boter, 1 teentje knoflook, 4 sjalotjes, 2 kleine rode pepertjes, 1 el citroengras (Conimex), 500 ml kippenbouillon, 500 g flespompoen, 1 aardappel, 1 blikje kokosmelk, 1 el verse basilicum
- Thais
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-08-2008Thais20-30 min.
De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie
De allerlekkerste stamppot rauwe andijvie.
- 1,5 kg Eigenheimers (of een andere bloemige aardappel), - 800 gram rauwe, gewassen en in reepjes gesneden andijvie., - 250 gram gerookte spekreepjes, - 2 dl warme melk (om de stamppot wat smeu?ger te maken), - 300 gram pittige geraspte kaas (Cantenaar is lekker), - mosterd, - nootmuskaat, - peper en zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-09-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
aardappel-witlof-brie-ovenschotel
Lekker makkelijk,vegetarisch
8grote aardappels;6 stronken witlof;1 grote ui;300 gram brie boter;peper,zout,bruine basterd suiker.
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-07-2005Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Ovenschotel met doperwten, romige champignons en brie
Een lekkere en gemakkelijke ovenschotel bestaande uit doperwten, romige champignons, aardappelplakjes en brie. Bij deze schotel werd ik geinspireerd door een smulwebrecept. Je kunt natuurlijk ook diepvrieserwtjes gebruiken dat is nog lekkerder.
300 gram diepvries doperwten of 1 klein potje doperwten - 250 gram kastanjechampignons - 2 eetl. (olijf)olie - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - 1 dl room - 1/2 dl droge witte wijn - peper, zout, tabasco - 125 gram brie - plm. 400 gram voorgekookte aardappelschijfjes - gehakte peterselie
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-10-2003Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Gepofte aardappel met kruidenkaas
Heel simpel, maar heel lekker
2 grote aardappelen; 1 bakje kruidenkaas, paprikapoeder, vers gemalen chilipeper, peterselie of bieslook.
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-02-2009Bijgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Verrassende Griekse Gyros Aardappelschotel
Soms heb je geen tijd meer om naar de supermarkt te gaan en ontstaat er een lekker gerecht met ingrediënten die je nog in je koelkast of kelder hebt staan. Dit is echt een verrassende smaakvolle ovenschotel geworden die ik graag met jullie wil delen.
* 500 gram Gyrosvlees, * 4 tomaten, * 2 uien, * 2 teentjes knoflook, * 1 potje witte bonen in tomatensaus, * 200 gram aardappelschijfjes (voorgekookt ), * 200 gram geraspte gratin Kaas, * Peper/zout, * Oregano
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-09-2013Grieks30-60 min.
Vegetarische tajine met pompoen, zoete aardappel en feta
Heerlijk gerecht in de tajine. Kan ook gewoon in een braadpan klaargemaakt worden.
Half blok feta, 2 zoete aardappelen (die met oranje vruchtvlees zijn het zoetst), 1 kleine winterwortel, butternut squash (ik vond hele kleintjes bij de turk, anders gewoon de helft van een grote ofzo), twee grote tomaten, wat gedroogde abrikozen of ander tuttifrutti fruit, half (tuinkruiden-)bouillonblokje, 1 eetlepel Ras en Hanout (Marokkaans specerijnmengsel), 1 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, 2 flinke tenen knoflook. Eventueel een handje geroosterde sesamzaadjes.,
- Arabisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-09-2006Arabisch Hoofdgerecht20-30 min.
Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak
Marokkaans stoofgerecht uit een taijne
400 g. runderpoulet,of stooflappen, Ras-El-Hanout*, zout, peper, olijfolie, 2 rode uien, 3 tomaten, 1 blik. tomatenblokjes met sap, 1 rode peper, 3 knoflooktenen, paar zoete aardappels, of gewone aardappelen zoals bintjes, 2 pastinaken, 1 winterwortel, 1/2 groene paprika, 1 gele paprika, 1/2 zakje gedroogde abrikozen, door midden gesneden, 1/2 pot groene olijven, 1 bojse verse koriander, gesneden en gewassen
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-01-2011Marokkaans Hoofdgerecht60-120 min.
Zuurkoolschotel met appeltjes en creme fraiche
Ondanks dat het niet eens zo koud is momenteel krijg je door de korte dagen zin in echte winterkost. Gisteren aten we deze heerlijk zuurkoolschotel! Een ware smaaksensatie met de combinatie van appeltjes, crème fraîche, gehakt, spekjes en mosterd.
, - 5 aardappelen, - 250 gram zuurkool, - 1 bakje spekjes, - klein potje crème fraîche, - halve appel, - 150 gram gehakt, - geraspte kaas, - nootmuskaat, - peper en zout, - scheutje melk, - klontje boter, - mosterd, hoeveelheid naar eigen smaak,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-11-2011Nederlands0-10 min.
Gepofte gevulde aardappel
4 grote aardappelen, , (2 eetl. olijfolie), 100 g magere gerookte spekblokjes, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 theel. mosterd, 2 eetl. volle yoghurt (Melkan), 1 eetl. gehakte bieslook, zout en versgemalen peper, 50 g geraspte belegen kaas
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-04-2010Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Kip, zoete aardappel, linzen en kokos curry
1 eetl. zonnebloemolie, 2 theel. milde curry pasta, 2 grote kipfilets, in reepjes, 2 zoete aardappelen, in hapklare blokjes, 4 eetl. rode linzen, 300 ml kippebouillon, 400 ml kokosmelk, 175 gr doperwtjes
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-03-200920-30 min.
Zoete gepofte aardappel
Zoete gepofte aardappel uit Amerika.De zoete aardappel, of de sweet patato, is een aan de buitenkant rode aardappel en aan de binnenkant oranje aardappel. Het is een typisch Amerikaans gerecht. De aardappel is bij speciaalzaken te verkrijgen.
*2 grote zoete aardappelen *vier eetlepels roomboter *2 eetlepels basterd suiker *1 theelepel kaneelpoeder
- Amerikaans Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-01-2003Amerikaans Bijgerecht60-120 min.
Mexicaanse aardappel-ovenschotel
1zakje celavita minikriel, 250gr rundergehakt, mexicaanse kruiden, olijfolie, 2eetl.creme fraiche, klein potje mexicaanse groentenschotel, kruidenmix voor chili con carne, 150gr geraspte kaas.
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-07-2005Mexicaans Hoofdgerecht30-60 min.
Hollandse Erwtensoep
Een echte ouderwetse stevige erwtensoep!
Pond spliterwten, pond schouderkarbonaden, 2 speklapjes, kant en klaar erwtensoep-groentepakket, 1 (Hema) rookworst, 1 grote aardappel, 3 rundvleesbouillonblokjes, 2 tuinkruidenbouillonblokjes, zout/verse peper, laurierblaadje
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-11-2002Nederlands60-120 min.
- Eigen recept
Ovenschotel broccoli met kipfilet en aardappelschijfjes
Eenvoudig, lekker en gezond. Kinderen zijn hier dol op. Natuurlijk ook heel lekker met bloemkool. Het recept aangepast v.w.b. de bechamelsaus. Was 50 gr boter en bloem. Nu 30 gram boter en bloem.
750 gram aardappelen (eventueel voorgekookte aardappelschijfjes), 600 gram broccoli, 350 gram reepjes kipfilet, peper, zout, -, 1 theelepel kerriepoeder, 2 eetlepels olie, 125 ml melk of iets meer, 30 gram boter, 30 gram bloem, zout, peper, nootmuskaat, 75 gram geraspte belegen kaas
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-11-2010Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Visrecept (slank)
Dit is een lekkere ovenschotel, makkelijk te maken en bovendien een slankgerecht. Het hele gerecht (dus met de aardappelen en kaassaus). bevat slechts 385 cal. p.p. Mocht je niet op dieet zijn kan je altijd meer aardappels nemen! Het is voor 2 personen maar kan verminderd of vermeerderd worden. Ik ben geen fan van kant en klare pakjes en zakjes, ik maak liever zelf mijn eigen kaassaus, mijn eigen aardappelschijfjes enz. maar… soms komt het wel eens van pas (haast ). Dan maak ik weleens gebruik van een pakje of zakje. De laatste tijd wordt dat steeds minder omdat ik meer tijd heb om mijn maaltijden te bereiden maar omdat dit recept uit `de oude tijd` stamt heb ik dit recept aangehouden. Ik heb deze keer (15.01.2012) `Yellow Sole vis ` (diepvries AH) gebruikt, het was wel lekker maar kabeljauw, koolvis of roodbaars vind ik lekkerder.
1 blik tomatenblokjes (425 g), 2 tenen knoflook. (ik heb er 4 gebruikt maar dat hangt van je smaak af), Bleekselderij (ik heb 6 stengels voor 2 pers. gebruikt)., 1 flinke scheut Worcestershiresaus., Een klein beetje chilipoeder, (of Cayennepeper)., Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak., 2 rode uien., 300 g kabeljauw of andere witvis., 200 g Kant en klare aardappelschijfjes (dieet portie is 100 g aardappel p.p.), 200 ml kaassaus (bvb. Knorr of Maggi), Eventueel wat verse of gedroogde kruiden ik heb nog wat (gedroogde) dragon toegevoegd.
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-04-2006Internationaal20-30 min.
Mexicaanse aardappeltortilla
Een variant op de bekende spaanse aardappeltortilla. Met tacosaus, olijven en kaas erop oogt het als een pizza. Makkelijk te maken en erg lekker.
, 250 g aardappelen (3 middelgrote, 5 kleine), 1-2 uien, 4 e.l. olijfolie, zout, liefst kruidenzout (Herbamare), versgemalen zwarte peper, 5 eieren, ½ bosje bieslook (of wat basilicum of peterselie), tacosaus, ongeveer een half potje, zwarte olijven zonder pit in plakjes gesneden (facultatief), ons jong belegen kaas, in dunne plakjes of stukjes (facultatief),
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-08-2007Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Gratin van aubergine, courgette, tomaat en aardappel
Gratin van schijfjes aubergine, courgette, aardappel en tomaat. Overgoten met room gemengd met roomkaas, knoflook en basilicum. Afgedekt met schijfjes tomaat met geraspte oude kaas.
1 aubergine (dunne), 1 courgette (dikke), 3 tomaten, 250 g aardappelen, 200 ml kookroom, 50 g zachte roomkaas, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels vers gehakte basilicum, 70 g geraspte oude kaas, zwarte peper en zout, 1 eetl olijfolie, 7 klontjes boter,
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-02-2012Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
Aardappel
Aardappel met schil
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-06-2000Nederlands10-20 min.
MOUSAKA
De topper van mijn zusje in Griekenland, maar het is dan ook een authentiek Grieks recept van haar schoonfamilie uit Kato Garouna.
1 kg aubergines, 1 kg gehakt, 500 g uien, 1,5 kg vastkokende aardappelen, olijfolie, 1 tl kaneel, 0,5 tl kruidnagel, 0,5 tl nootmuskaat, 1 tl peper, 3 blaadjes laurier, 2 grote bouillonblokjes, 5 eieren (het eiwit, flinke lepel tomatenpuree of ketchup, paneermeel, , Voor de bechamelsaus:, 5 eieren (het eigeel), 5 el meel, 1 l melk, 75 gr boter, 200 g geraspte kaas, paneermeel,
- Grieks
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-07-1999Grieks0-10 min.
- Eigen recept
Soep met Zoete Aardappel en Courgette
1 grote zoete aardappel, 1 courgette, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 bakje oesterzwammen, 1 eetlepel rode thaise curry (naar smaak), flinke scheut finesse (kookroom), 1 liter groentebouillon
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-02-2009Vegetarisch30-60 min.
Curry met zoete aardappel
Lijkt mij erg lekker. Het was verukkelijk!
600 gram kipdijfilet, 1 eetlepel bloem, 2 eetlepels arachide- of wokolie, 1 ui, gesnipperd, 2 eetlepels milde currypasta, 1 blikje tomatenblokjes (400 g), 300 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes, 400 gram spitskool, in dunne repen, 1 bosje lente-/bosui, in ringetjes, 1 bosje koriander, grof gehakt
- Indiaas Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-11-2015Indiaas Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
kruidige goulash 3 in 1
Heerlijke kruidige goulash waarvan je 3 recepten kan maken. - goulash ( bij rijst, aardappelen of over de friet ) - goulashsoep - bladerdeeghapje gevuld met goulash ( leuk voor op een feestje of lunch ) zeer makkelijk als je er meerdere dingen mee kunt wanneer je wat over hebt ( of dubbele portie maken en invriezen en later er wat anders van maken ). zie foto´s
GOULASH, - 1 kilo runderpoulet, - 1 bakje champignons ( 250 g ), - 2 rode paprika groot, - 1 groene paprika, - 3 uien groot, - 3 knoflookteentjes, - 1 laurierblaadje, - 1/2 tl kruidnagelpoeder, - 2 eetlepels paprikapoeder pikant, - 2 eetlepels mosterd ( zachte ), - 3 eetlepels balsamicoazijn, - 1 eetlepel oregano ( gedroogd ), - 2 maggieblokjes, - 1 blik tomatenblokjes, - 1 pakje tomato frito, - boter, , GOULASHSOEP, - 1 liter rundvleesbouillon ( gemaakt van 2 rundvleesbouillonblokken ), - 1 ui, - 2 tl paprikapoeder mild ( wie pittig wil moet pikant pakken ), - 1 tl oregano ( gedroogd ), - aardappelblokjes of kleine krieltjes, - gedeelte van de goulash die je al gemaakt hebt, - boter, , BLADERDEEGHAPJE MET GOULASH, - bladerdeeg, - beetje melk of eigeel voor in te smeren, - goulash die je al gemaakt hebt
- Oostenrijks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-03-2009Oostenrijks Hoofdgerecht> 120 min.
Aardappel
1 kg aardappelen, 150 gr bloem, 1 ei
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-06-2003Bijgerecht0-10 min.
Aardappel
EEN HEERLIJK GERECHT UIT EEN STUDENTEHUIS.IK HEB HEM ZELF GEMAAKT MET GERULD GEHAKT TUSSEN DE LAGEN ERBIJ.
, , ?700g aardappels, 1 bak kwark (500ml), 1 courgette (?25-30cm lang, ?5cm diameter), 1 ui, 250g champignons, 1 zakje geraspte jonge kaas (150g), 1 zakje geraspte oude kaas (150g), 3-4 teentjes knoflook, 2 eieren, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 flinke eetlepel groningse mosterd, 1 eetlepel tijm, 2 snufjes zout, olie, , ,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-12-2004Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Aardappel
Stukjes aardappel, stukjes kipfilet, kaas en groentebrei
150 gr. geraspte oude kaas, aardappelen, 2 tenen knoflook, 2 grote uien, 2 kipfilets, 1 courgette, naar smaak toevoegen:, champions, paprika
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-09-2000Goedkoop en snel Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Hachee, recept voor Hollands stoofvlees
Hachee is zo`n echt hollands wintergerecht wat er altijd wel ingaat. Die kruidnagel uit de hachee kwam echter met de VOC mee uit de Molukken, dus het accent aan deze stoofpot is exotischer dan je zou denken. Moeilijk om klaar te maken is het niet. Integendeel. Je moet wel gedurende minimaal 3 uur af en toe even naar de pan kunnen kijken om in de gaten te houden of de hachee niet droogkookt.
500 gram runderbraadlappen of hachee vlees, ca 700 gram grote uien (dat zijn er een stuk of 3), 5 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 1 klontje boter, bloem, 1 blokje rundvleesbouillon, 250 cl warm water, 1 scheut azijn, 1 flesje Grimbergen dubbel, of een ander donker biertje, bloem, zout, peper,
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op09-08-2009Nederlands> 120 min.
Aardappel
Dit gerecht gaat er beslist in als ze met een lege maag uit school komen
500 gram rundergehakt. 1 kg aardappels (ongeschild gewicht)1 pakje room culinair, 1 pakje kaassaus, 1 theelepel knoflookpoeder (of 1 verse teen)1 theelepel paprikapoeder, 1 pakje spekblokjes, 1 zakje geraspte belegen kaas, 1 theelepel komijn, 2 uien, half bakje champignons, zout en peper
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-12-2004Internationaal10-20 min.
Aardappel
500 g geschilde, vastkokende aardappelen, 100 g Panco(Chinees paneermeel), iets basilicum, tijm, rozemarijn en peterselie, 250 g boter, 2 eieren, stokjes citroengras en zonnebloemolie. Ronde houten lollystokjes, van ca 4 mm doorsnee..
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-02-2003Nederlands Bijgerecht20-30 min.
-
aardappels en groenten
van susan56 , 316 recepten, 1 volgers
-
Aardappels / Krieltjes
van diaantje64 , 315 recepten, 52303 volgers
-
aardappels
van lelie2 , 164 recepten, 38974 volgers
-
Aardappels / Krieltjes 1
van diaantje64 , 155 recepten, 38971 volgers
-
Groente en aardappelrecepten
van papillon57 , 127 recepten, 38983 volgers
-
Aardappel
van ChanDevries , 86 recepten, 0 volgers
-
Aardappels
van Pummelke70 , 70 recepten, 0 volgers
-
aardappels
van ankie43 , 56 recepten, 38993 volgers
-
Aardappelen
van Christel1976 , 54 recepten, 38970 volgers
-
Bijgerechten aardappel-rijst
van flopzi , 47 recepten, 0 volgers
-
Ovenschotels
van planco , 497 recepten, 0 volgers
-
aardappeleters
van helenben , 148 recepten, 0 volgers
-
aardappelgerechten
van planco , 329 recepten, 0 volgers
-
sausjesendipjes
van monique49 , 40 recepten, 0 volgers
-
soep terrine
van zoepie , 29 recepten, 0 volgers
-
lentekriebeltje35
van lentekriebeltje35 , 4 recepten, 0 volgers
-
texmex
van kees010 , 5 recepten, 0 volgers
-
de verbeteraar
van HobbykokMens , 1 recepten, 0 volgers
-
beautyfood
van EetjeMooi , 6 recepten, 0 volgers