1. Home
  2. Recepten
  3. Zwolsche Stoof

Zwolsche stoof recepten (5) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zwolsche stoof van Jonnie Boer

Een van de fijnste dingen van de herfst en winter vind ik dat je weer van deze heerlijke stoofpotjes op het fornuis hebt staan, waar je hele huis naar geurt. Maak maar gerust een grote pan van deze voortreffelijke runderstoof want de tweede dag is het zelfs nog lekkerder. Normaal gesproken ben ik niet zo van de kant en klaar kruiden maar van de blikjes van Jonnie Boer ben ik wel degelijk een fan. Ik heb deze keer ook gewoon het originele recept overgenomen maar ik heb het natuurlijk wel in eigen keuken gemaakt TIP: Met mijn heerlijke Mousseline-van-aardpeer-en-aardappel  erbij kun je met kerstmis, een ander dineetje of gewoon voor jezelf een super makkelijk te bereiden feestmaaltijd op tafel zetten. Deze stoof kun je ook prima al een dag van te voren maken, het wordt er dan alleen nog maar lekkerder van.

INGREDIENTEN

- 850 gram rundersukade (of riblappen) - 1 prei - 1 ui - 1 wortel - 2 el Zwolsche stoof (kruiden) - 1 potje zilveruitjes - 4 el Balsamico azijn - 2 dl rode wijn - 6 dl runderbouillon - zonnebloemolie (of olijfolie) - 150 gram roomboter

Bereidingswijze

1. Snijd de prei en wortel fijn en snipper de ui. Snijd het vlees in stukken van ongeveer 2 cm. 2. Verhit in een pan olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan. 3. Bak in de pan de fijngesneden groenten. Blus dit af met rode wijn en laat dit iets verdampen. Voeg hierbij de Balsamico azijn, Zwolsche Stoof en het gebakken vlees. 4. Voeg bouillon toe en doe de deksel op de pan. Laat het vlees ongeveer 3 uur, op zacht vuur, gaar sudderen. 5. Voeg de boter aan het vlees toe en laat de stoof nog even doorkoken. 6. Voeg als laatste de zilveruitjes toe en verwarm nog minimaal 10 min.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer

Met het blikje 'Zwolsche stoof'  (van Jonnie Boer) dat ik nog steeds had staan, wilde ik deze keer weer eens iets anders maken dan de Zwolsche-stoof-van-jonnie-boer of de Bourgondische-runderstoof die ik er al eerder mee heb gemaakt. Toen ik even Internet checkte kwam ik dit recept tegen. Ik heb het een beetje aangepast en die versie zet ik hier neer

INGREDIENTEN

- 4 sukadelappen, - 1 el pittige mosterd, - 1 el Zwolsche stoof kruidenmengsel van Jonnie Boer, - klont roomboter, - olijfolie, - 2 uien, - 500 ml runderbouillon, - 2 el ketjap manis, - 320 gram zilveruitjes inclusief vocht (1 potje), - 250 gram pastinaak, - 250 gram wortel, - eventueel een beetje fijngeknipte peterselie om mee te garneren,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-02-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zwolsche stoof uit de slowcooker met zoete aardappel frieten

In de supermarkt viel mijn oog op het potje Zwolsche stoof kruiden van Jonnie boer.. De tekst €krachtige specerijenmelange voor een oer-Hollandsche stoofpot' sprak me wel aan. En zeg eerlijk, zo'n kant en klare kruidenmix is toch ideaal? Gemak dient soms de mens.. De mix bestaat uit o.a. kruidnagel, gerookte paprika, ui, zwarte peper, knoflook,  laurier, piment, korianderzaad, kaneel, nootmuskaat, komijn, anijs en mosterdzaad en is 100% puur en natuurlijk zonder toegevoegd zout.Wat ik laatst al zei, nu het herfst is draait mijn slowcooker weer op volle toeren.. We hebben zitten smullen van dit frietje Zwolsche stoof. Je hoeft er natuurlijk geen friet bij te eten, met rijst of bijvoorbeeld aardappelpuree zal het ook heerlijk smaken! Ik koos dit keer trouwens voor zoete aardappel friet vandaar de oranje kleur, deze maakte ik klaar in de airfryer.

INGREDIENTEN

+/- een kilo rundvlees (riblappen), 2 uien, 2 tenen knoflook, 2 eetlepels appelstroop, 1 theelepel uienpoeder, 2 theelepels zout, 2 theelepels peper, Bloem, 2 eetlepels Zwolsche stoof kruiden

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-10-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Bourgondische runderstoof

De meeste blikjes kruiden van Jonnie Boer ken ik al en toen ik onlangs het nieuwe blikje 'Zwolsche Stoof' tegenkwam kon ik niet anders dan deze meenemen om een keertje te proberen. Aangezien ik dol ben op stoofpotjes en verandering van spijs doet eten bleef het niet lang ongebruikt in de kast staan Dit recept is zo ongeveer een combinatie van de Zwolsche runderstoof van Jonnie Boer en het klassieke recept van Boeuf Bourguignon.

INGREDIENTEN

- olijfolie/roomboter, - 1 kilo rundersucade (of riblappen), - 1 prei, - 2 uien, - 1 wortel (eventueel te vervangen door pastinaak), - potje zilveruitjes, - 250 gram champignons, - 1 blikje tomatenpuree, - 2 el Zwolsche Stoof van Jonnie Boer, - 3 tenen knoflook, - 4 el balsamico azijn, - 200 ml rode wijn, - 500 ml runderbouillon, - peper en zout naar eigen smaak,

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-03-2018
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Thais gestoofd rundvlees met broccoli en rijst.

Nu we morgen de Zwolsche stoof van Wilmie eten ben ik weer helemaal in de "ban" van stoofgerechten. Lekker een portie meer maken , invriezen en dan..... weinig werk na een vermoeiende , maar heel leuke oma oppasdag. Aan het water zal ik een rundvlees bouillonblok met minder zout toevoegen.

INGREDIENTEN

4 teentjes knoflook, stukje gemberwortel (4 cm), 2 serehstengel (citroengras) of 2 theelepel gedroogde sereh, 3 gedroogde pepertjes, 500 gram magere runderlappen, 4 eetlepels olie, 2 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepel vissaus, 350 gram (zilvervlies)rijst, 800 gram broccoli,

  • Thais Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-01-2019
  • Thais Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste zwolsche stoof recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top