1. Home
  2. Recepten
  3. Zwitserse

Zwitserse recepten (552) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zwitserse Kaasfondue

Fonduen is leuk en gezellig. Deze kaasfondue is lekker als het buiten ijs en ijskoud is. Maar in de zomer op een mooie avond ook heel erg gezellig in de tuin of op het balkon. Gezellige mensen en een wijntje erbij en je hebt een topavond! Deze kaasfondue doet me ook altijd denken aan een vakantie met vriendinnen in de Alpen en dat we daar een huisje bovenop een berg gehuurd hadden. We waren aan het interrailen en waren dus met een taxi die berg op gegaan, maar hoe kom je low budget die berg weer af of erger: hoe kom je er weer op.... We waren dus helemaal afhankelijk van dat kleine ski-dorpje. Maar wel heel gezellig!

INGREDIENTEN

300 gram geraspte Gruyere 300 gram geraspte Emmentaler 100 gram brie 4 dl droge witte wijn 1 teentje knoflook 1/2 eetlepel citroensap 2 el maizena 1 boorelglaasje Kirsch nootmuskaat grof gemalen peper

Voorbereiding

Zet alle ingredienten & hulpmiddelen klaar Verwijder de witte randen van de brie en snijd de brie in stukjes

Bereidingswijze

De binnenzijde van de fonduepan insmeren met de gehalveerde knoflook In de fonduepan wijn en citroensap op een laag vuur net niet aan de kook brengen De geraspte kaas + blokjes brie in gedeelten met een houten lepel door de warme wijn roeren tot alle kaas gesmolten is De maizena met de kirsch tot een glad papje roeren en door de kaasfondue mengen De kaasfondue al roerende laten binden Op smaak maken met nootmuskaat en grofgemalen peper

  • Zwitsers
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  • Zwitsers
  •  20-30 min.

Zwitserse witlof met kip

Heerlijke zachtromige zoetzurige ovenschotel, écht Zwitsers dus!

INGREDIENTEN

, , 500 gram witlof, stronkjes in lengte gehalveerd, 500 gram kipfilet, in lange reepjes, 1 el olijfolie, 2 el suiker, 200 gram geraspte Emmentaler, sap van 1 limoen, 2 dl room, 2 el witte wijnazijn, 1 glas witte wijn, peper en zout

  • Zwitsers
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2008
  • Zwitsers
  •  30-60 min.

Zwitserse Ovenschotel

JODALADITIE!!!!

INGREDIENTEN

400 granm vaste aardappelen, 1 ui, 1 rode paprika, 1 bakje champignons, 2 vleestomaten, grote bak Huttenkase, 100 gram geraspte Emmenthaler, Verse pepe, 2 theelepels parikapoeder

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zwitserse Kaasfondue

Het originele recept voor een gezellige avondje fonduen.

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 2 dl. droge witte wijn, 150 gr. geraspte Emmentaler, 150 gr. geraspte Gruyere, 1 eetl. maizena, 2 eetl. kirsch, zout, peper, mespunt nootmuskaat, stokbrood, evt. ananas en paprika

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zwitserse notentaart

Eens gegeten, altijd een traktatie!

INGREDIENTEN

250 g bloem, 300 g witte basterdsuiker, zout, 1 zakje vanillesuiker, paar druppels citroensap, 2 eieren, 225 koude boter, 200 g studenten haver (=gemengde noten met rozijnen), 2 el honing, 1/8 l slagroom

  • Zwitsers
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-06-2005
  • Zwitsers
  •  60-120 min.

Zwitserse kaasfondue

INGREDIENTEN

300 gram Appenzeller (Zwitserse kaas), 300 gram Gruyere (Zwitserse kaas), 1 teentje knoflook, 4 dl droge witte wijn, 1 dl kirsch, 1 eetlepel maizena, snufje peper,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2002
  •  
  •  30-60 min.

Zwitserse rosti

Rosti; gebakken aardappletjes. Elk van de vier taalgebieden in Zwitserland kent zijn eigen specialiteiten. Het Franssprekende deel van Zwitserland is beroemd om zijn kaasgerechten, Fondue of Raclette. In Tessin kun je verukkelijke Polenta eten en in Graubunderland kun je te goed doen aan Bundnervlees en notentaart. In het Duitssprekende deel van Zwitserland tenslotte, zijn de Birchermueslie en de Rosti wel het meest geliefd. Vooral de Bernse Rosti is bijzonder knapperig en lekker; hierbij horen spiegeleieren, in kleine stukjes gesneden vlees of braadworsten.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappellen, 3-4 eetlepels boter, 1 theelepel zout.

  • Zwitsers Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2001
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  30-60 min.

Zwitserse Kaaskoek

Heerlijk luchtige kaaskoek met een specifieke smaak. Heel apart

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 400 mL melk, 60 g boter, 170 g meel, 120 g gemalen zwitserse kaas, 120 g gemalen parmezaanse kaas, 5 eieren,

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-1999
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Zwitserse spruitjessoep

Een verrukkelijke Zwitserse spruitjessoep maaltijdsoep met drie kazen.

INGREDIENTEN

1 kilo spruitjes, 4 sneetjes witbrood ( liefst oud ), 250 g Zwitserse raclettekaas, 1? l groentebouillon, 5 volle eetlepels grof geraspte Appenzeller kaas, ? el fijngeraspte Schabzinger (groene, Zwitserse kaas ), Gezouten roomboter,

  • Zwitsers
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2005
  • Zwitsers
  •  20-30 min.

zwitserse preitaart

Dit wordt veel gegeten in het Flamish Zwitserse gebied.

INGREDIENTEN

1 kg, prei, 1/2 kg aardappelen (nicola's), 4 ons oude kaas, 2 appels, basilicum, 3 eetlepels olijfolie, 1 dl. witte azijn, 2ons meel, 2 eieren, 40 gr. boter, 20 gram zwitserse gemalen kaas,

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zwitserse hamschotel

INGREDIENTEN

450 g Aviko Zwitserse Aardappelschotel, 50 g walnoten, 1 el honing, 1 el bruine suiker, 2 dikke plakken beenham a 125 g, 25 g boter of 3 el olie, peper en zout, 2 augurken, 2 el zilveruitjes, 1 el versgehakte peterselie,

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2004
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zwitserse kaastaartjes

INGREDIENTEN

4 bladerdeegplakjes, 200 gram geraspte kaas (Gruyère), 1 eetlepel bloem, 1 deciliter slagroom, 1 ei, peper, nootmuskaat,

  • Zwitsers
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2009
  • Zwitsers
  •  30-60 min.

Zwitserse kaasfondue

INGREDIENTEN

* 1 teen knoflook, * 2 dl droge witte wijn, * 150 gr zwitserse emmentaler geraspt, * 150 gr zwitserse gruyère geraspt, * 1.5 eetl maïzena, * 1 eetl kirsch, * naar smaak zout en peper, * naar smaak vers geraspte nootmuskaat, * naar behoefte brood en groenten om te dopen,

  • Zwitsers
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2011
  • Zwitsers
  •  10-20 min.

Zwitserse Wieltjes.

Apart sneetje witbrood.

INGREDIENTEN

2 sneetjes casino wit zonder korst, 1 theel. honing, 1 theeel. mosterd, 30 gr. Zwitserse kaas op kamertemperatuur.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-11-1999
  •  
  •  0-10 min.

Zwitserse Fondue

INGREDIENTEN

5 dl. lichtdroge Zwitserse wijn (b.v. Riesling, Chablis), 900 gr. geraspte Emmenthaler, aardappelmeel, zout en peper, nootmuskaat, 1 borrelglaasje kirsch, 1 teentje knoflook, stokbrood

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Zwitserse Knopf

Zwitsers spinazie-kaasgerecht uit het kanton Glarus, om U tegen te zeggen

INGREDIENTEN

-400 g bloem en 4 eieren, -flinke snuif zout, -1/8 l melk en 1/8 l water, -150 g diepvries spinazie, -150 g Schabziger kaas (Groene Zwitserse kaas), -2 1/2 l water, -50 g boter

  • Zwitsers Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  30-60 min.

Zwitserse Sneetjes

12 sneetjes

INGREDIENTEN

12 sneetjes roggebrood, 1 blikje tonijn, 4 petit-suisses (Zwitserse roomkaasjes) sap van een halve citroen, 1 mespunt zout, peper, 1 mespunt paprikapoeder, 1 flink bosje fijn geknipte bieslook, 12 kappertjes.

  • Zwitsers
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2001
  • Zwitsers
  •  20-30 min.

Zwitserse Gebakken Kipfilet

1 2 3 en klaar is Kees.... super hap....

INGREDIENTEN

4-6 kipfilet, 3/4 kop geraspte Parmezaanse kaas, 1/2 theelepel zout, peper, 1 t knoflookpoeder, 8 plakjes Zwitserse kaas (of Mozzarella), 1/2 kop mayonaise, 1/2 kop zure room

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2015
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zwitserse Kaasfondue

Een heerlijke kaasfondue, naar "echt Zwitsers" recept.

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 4 dl. witte wijn, 250 gr. geraspte Gruyere, 250 gr. geraspte Emmentaler, 1 eetl. maizena, 1 klein glaasje Kirsch

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-1998
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Zwitserse runderstoof

Een bijzonder verfijnde romige Zwitserse stoofschotel

INGREDIENTEN

750 gram riblappen, zout en peper, majoraan gedroogd en vers, bloem, vloeibare margarine, 2 blonde uien, 1,5 dl rundvleesbouillon, 1 bekertje crème fraîche, 2 el geraspte Gruyère

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-12-2006
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zwitserse jamrol

INGREDIENTEN

- 70 gr zelfrijzend bakmeel, - 40 gr bloem, - 3 eieren, - 110 gr witte basterdsuiker, - 2 el witte basterdsuiker, extra, - 4 el aardbeienjam, - 1?dl slagroom,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zwitserse knoflooksoep

INGREDIENTEN

2 stuks bouillonblokjes, 4 teentjes knoflook, 75 gr. gruyere, geraspte, 2 el. olijfolie, 2 stuks eieren, 1 el. tijm, verse, fijngehakte, 1 blaadje laurier, Zout, Peper, 1 l. wafels,

  • Zwitsers
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2003
  • Zwitsers
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

ZWITSERSE KAASSOEP

Zwitserse Kaassoep van Emmi Kaasfondue Original

INGREDIENTEN

400 gram Emmi Kaasfondue Original, 2 eetlepels roomboter, 2 witte uien; fijngesnipperd, 1 teentje knoflook uit de pers, 1 dl droge witte wijn, 1 dl kookroom, 2 dl kalfsfond, 2 dl water, 2 theelepels fijne mosterd, 2 eetlepels gehakte bladselderie, 2 eetlepes verkruimelde walnoten, 2 eetlepels olijfolie, 2 witte boterhammen zonder korst, evt peper en/of zout naar smaak

  • Zwitsers
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2010
  • Zwitsers
  •  20-30 min.

Zwitserse Barbecue-Aardappelen

INGREDIENTEN

8 grote aardappelen wat melk, 100 gr witte roomkaas, boter, 50 gr geraspte emmental, zout peper uit de molen, een handvol fijn gehakte kruiden

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-06-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.

zwitserse zuurkoolschotel

Yorick's lievelingsgerecht.

INGREDIENTEN

500 gr. zuurkool, 2 eetl. boter, 2 grofgehakte uien, 1 tablet voor runderbouillon, 250 gr. casselerrib in blokjes, 1/2 blikje coctailworstjes, 1 doosje puree voor ovenschotels, nootmuskaat, boter om de ovenschaal in te vetten

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

zwitserse courgetteschotel

Een makkelijk te bereiden ovenschotel, op zwitsers-italiaanse wijze.

INGREDIENTEN

750 g courgette, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 4 ons rundergehakt, 1 tomaat, 0,5 dl rode wijn, oregano, 2 el boter, 1 el olie,1 dl jus of bouillon, 3 eieren, 2,5 dl koffieroom of melk, 50 g geraspte kaas, zout en peper.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-09-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zwitserse Pompoensoep

Zwitserse Pompoensoep

INGREDIENTEN

1 pond pompoen *, 1 winterwortel *, 1 aardappel *, 2 el. boter *, zeezout en peper *, 1,25 ltr. water *, 2 blokjes groentebouillon *, 1 dl. room *, 1 tl. maïzena *, rozemarijn *, kruidenzout *, ,

  • Zwitsers
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Zwitsers
  •  30-60 min.

Zwitserse notentaart

Notentaart uit het Zwitserse Engadin. Het is een echt streekgerecht.(Engadiner Nu?torte)

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, , 250 g meel, 200 g boter, 100 suiker, snufje zout, 1 ei, eigeel, , Voor de vulling:, , 300 g suiker, 150 g hazelnoten, 150 g walnoten, 150 g amandelen (gepeld), 3 dl room,

  • Regionaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2000
  • Regionaal
  •  30-60 min.

Zwitserse soep

Lekker stevige maaltijd soep op de Zwitserse manier.

INGREDIENTEN

600 gr. ribstuk, 1,5 liter bouillon, waarvan half Knorr kippen bouillon (blokjes) en half Knorr groente bouillon (kuipje), 150 gr. winterwortelen, 150 gr. knolselderij, 150 gr. witte kool, 150 gr. prei, 200 gr. aardappelen

  • Zwitsers
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-12-2011
  • Zwitsers
  •  > 120 min.

ZWITSERSE KALFSVLEESREEPJES.

Wees in dit gerecht niet zuinig met vlees. Het malse kalfsvlees is het geheim van de Zwitserse specialiteit.

INGREDIENTEN

* 650 gr kalfsfricandeau., * 300 gr champignons., * 1 eetlepel citroensap., * 2 sjalotjes of 1 ui., * 3 eetlepels zonnebloemolie., * 1 eetlepel boter., * 1 eetlepel tarwebloem., * 1/8 liter droge witte wijn., * 1/8 liter kalfsfonds.(potje)., * 200 ml slagroom., * 1 eetlepel gehakte peterselie., * Peper & zout.

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2009
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zwitserse kaasfondue

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 150 ml droge witte wijn, 1 tl citroensap, 175 gr Gruyerekaas, geraspt, 175 gr Emmentalerkaas, geraspt, 1 tl maizena, 2 el kirsch, peper, geraspte nootmuskaat, stokbrood in dobbelsteentjes,

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2002
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zwit­ser­se rös­ti

Lekkere Zwitserse rosti

INGREDIENTEN

800 g iets kruimige aardappelen, 2 uien, 2 middelgrote eieren, 30 g ongezouten boter (of margarine), 2 el traditionele olijfolie,

  • Zwitsers Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2018
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  20-30 min.

Zwitserse kaastaart

INGREDIENTEN

8 plakjes diepvries bladrdeeg, 35 gr. boter of margarine, 35 gr. bloem, 2 1/2 dl. melk, peper, zout, cayennepeper, 100 gr. geraspte Gruyère kaas, 2 eieren

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2010
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zwitserse gehakttaart

INGREDIENTEN

400 gr.rundergehakt,200 gr.h.oh. gehakt,200 gr.ham,150 gr.emmenthalerkaas,1 ui,peterselie,1 eetl.mosterd,2 eetl.paneermeel,2 eieren,zout,peper,9 plakjes bladerdeeg

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-05-2002
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zwitserse spitjes

Deze Zwitserse spitjes zijn natuurlijk ook van kaas voorzien

INGREDIENTEN

-200 g ossehaas en 200 g kalfshaas, -100 g ontbijtspek, -150 g emmenthaler, -2 flinke uien, -1 komkommer, -250 g grote champignons, -sap van 1/2 citroen, -zwarte vers gemalen peper, -paprikapoeder (edelzoet), -3 eetlepels olie, -zout

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-08-2002
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

zwitserse visschotel

Makkelijk te maken

INGREDIENTEN

100 gram kaasplakken, 100 gram hamplakken, 2 eieren, 50 gr geraspte kaas, zout, peper, kabeljauwfilet (diepvries)400-450 gram,1 dl melk(of 0,5 dl melk/o,5 dl witte wijn)

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zwitserse broodschotel

INGREDIENTEN

2 uien, 1 dikke prei, 3 eetlepels olijfolie, 200 ml (slag)room, zout, versgemalen peper, nootmuskaat, 3 trostomaten, 1/2 volkoren of bruin vloerbrood gesneden, 200 g geraspte kaas (bijvoorbeeld Gruyere en Emmentaler), 2 eetlepels fijngehakte basilicum

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zwitserse Kaasfondue

Heerlijke echte kaasfondue

INGREDIENTEN

4 deciliter droge witte wijn, 1 grote gepelde teen knoflook, 300 gram gruyere kaas, 250 gram emmentaler en 200 gram tilsitkaas (als je dit niet kan krijgen doe je een kaas naar keuze),)de kaas door de kaasboer laten raspen scheelt een hoop werk), 4 eetlepels maizena, 2 eetlepels melk, scheutjes kirsch, geraspte nootmuskaat, peper en zout naar smaak., Stokbrood, kleine augurkjes en amsterdamse uitjes, stukjes ananas, kleine stukjes brocoli even in kokend water laten garen., evt. een dikke plak ham in blokjes.

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Zwitserse walnotentaart

Aanrader, wel een week van te voren maken. Deze notententaart is goed verpakt een aantal weken houdbaar.

INGREDIENTEN

350 g bloem, 250 g koude boter, 400 g suiker, snufje zout, 1 ei, 300 g walnoten, (eventueel de helft vervangen door amandelen of hazelnoten., 1 dl slagroom, 3 el honing, 1 eidooier, 1 el melk of slagroom, eventueel een paar eetlepels walnotenlikeur

  • Zwitsers
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-04-2008
  • Zwitsers
  •  60-120 min.

zwitserse zuurkool

INGREDIENTEN

Zuurkool,aardappelen,gehakt,melk,kruiden naar, smaak,braadboter.

  • Zwitsers
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2003
  • Zwitsers
  •  30-60 min.

Zwitserse Appelcake

INGREDIENTEN

115g boter, 115g + 2 el suiker, 2 eieren nr.2.gesplitst, 1/2 citroen, uitgeperst, 200g bloem, gezeefd, 2tl bakpoeder, 1/4tl zout, 4 appels, geschild en gehalveerd, abrikozenconfiture.,

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-02-1999
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
Nieuwste zwitserse recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top