Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Zweedse Appeltaart

Zweedse appeltaart recepten (2) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zweedse appeltaart

Bijzonder eenvoudige ; maar erg lekkere appeltaart uit Zweden , die we lauwwarm serveren

INGREDIENTEN

-Ongeveer een halve kilogram stoofappels (vb. Boskop), -1 deciliter appelsap, -een half oud wit brood, -150 gram boter, -50 gram suiker, -1 koffielepel kaneelpoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2006
  • Scandinavisch
  •  30-60 min.

Zweedse appeltaart super lekker en super gemakkelijk te maken

Het bijzondere aan deze Zweedse appeltaart is dat de boter en de melk aan de kook gebracht moet worden en heet door de losgeklopte eieren etc. gemengd wordt. Het recept van deze Zweedse appeltaart kwam ik steeds weer tegen en iedere keer dacht ik "die moet ik maken". De taart is erg lekker en eenvoudig te maken. Het kan niet mis gaan. Je kunt de appeltaart in een rechthoekige vorm bakken (32x39 cm: 24 personen) of in een springvorm van 26 tot 28 cm doorsnede (14 tot 16 personen). NB Op 13 december 2017 deze taart weer gebakken in een springvorm van 24 cm. Hiervoor 2/3 deel van de ingrediënten gebruikt, nameijk: 3 eieren - 190 gram + 60 gram suiker - 95 gram roomboter - 1 dl melk en 225 gram bloem. Vog verder het recept zoals beschreven. De taart viel erg in de smaak. Twee vriendinnen wilden gelijk het recept. .

INGREDIENTEN

Boter en bloem voor de vorm, 1 kg zachzure appels (plm. 6 à 7 stuks), 2 eetlepels citroensap, 4 eieren (M), 250 gram + 75 gram suiker, mespunt zout, 125 gram boter, 1/8 ltr melk, 300 gram zelfrijzend bakmeel, kaneel naar smaak, 75 gram gehakte of geschaafde amandelen, eventueel nog poedersuiker om te bestrooien

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2016
  • Scandinavisch
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top