1. Home
  2. Recepten
  3. Zwarte Look

Zwarte look recepten (469) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Tapas van scampi met look

Lekker bij het aperitief....

INGREDIENTEN

500 g scampi (diepvries); 1 rode spaanse peper, zaadlijsten verwijderd en in ringetjes gesneden; 1/2 blikje gepelde tomaten, grof gehakt; 1 rode ui, fijngesnipperd; 1 takje verse tijm; 4 el fijngehakte platte peterselie; takje verse peterselie; 4 teentjes look geperst; zwarte peper en zeezout; bakboter; olijfolie

Voorbereiding

Ontdooi de scampi, pel ze maar laat staartstukje eraan zitten. Verwijder eventuele zwarte darmkanaaltjes

Bereidingswijze

Verwarm klontje boter in de koekepan en bak de scampi op hoog vuur tot ze roze kleuren, schep voortdurend om en haal ze van het vuur.Fruit de genipperde ui aan in olijfolie, voeg er de gepelde tomaten, look, spaanse peper, petrsekie, tijm en tomaatblokjes aan toe en roerbak enkele min.Schep de scampi door de saus, breng op smaak met peper en zout en schik ze in een serveerschaal, garneer met een takje peterselie

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.

kippenbolletjes met look

Voedingswaarde : 483 Kcal

INGREDIENTEN

150 gr. kippenfilet -, 25 gr. vetarme geraspte kaas -, 1 eetl. olijfolie -, 1 theel. zwarte peper -, 1/2 theel. lookpoeder -, 1 ei -, 100 gr. paprika ( rood, groen, geel... ) -, 50 gr. ui.

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kippenbolletjes met look

Een mager origineel receptje.Voedingswaarde : 483 Kcal - Eiwit = 47,4 gr - Koolh. = 11,0 gr - Vet = 27,0 gr

INGREDIENTEN

, 150 gr kippenfilet of kippengehakt, 25 gr vetarme geraspte kaas, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel zwarte peper, 1/2 theelepel lookpoeder, 1 ei, 100 gr paprika ( rood, groen, geel... ), 50 gr ui,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Barbecue, scampi met look

Lekker en altijd binnen de kortste keren verorberd door de gasten

INGREDIENTEN

1 kg rauwe scampi, 4 el gesmolten boter, marinade : 1/2 kopje citroensap, zout, grofgemalen zwarte peper, 3 teentjes look fijngehakt, 4 el olie

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2000
  •  
  •  10-20 min.

bloedworst met tomaat en look

Spaanse lunch

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 250 gr bloedworst, 50 gr boter, 1 ui, 1 blikje tomaten (225gr), 2 tl look, 1 el peterselie, zout en zwarte peper

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.

Mossels in look en room

Mossels bereid met knoflook en kookroom.

INGREDIENTEN

Olijfolie, 6 stengels bleekselderij, in stukjes, 1 grote venkelstronk, in reepjes, 2 uien, in dunne ringen, 8 teentjes knoflook, in dunne plakjes, 2 dl witte wijn, 5 dl kookroom, zwarte peper en zeezout, 2 kg mosselen (grootste kwaliteit)

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2013
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Omelet Met Garnalen En Chinese Bies Look

Hoort bij het artikeltje over Chinese bieslook uit het Rotterdams Dagblad van 10-10-2000

INGREDIENTEN

4 eieren 50 g gepelde garnalen 3 el plantaardige olie 0,5 ui 5 stengeltjes Chinese bieslook 0,5 tl gemberpoeder (djahe) 0,5 tl zwarte peper 1 mespunt zout 2 el water, ,

  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.

Jamie Oliver's soep van geroosterde look, brood, amandelen

"Mijn hemel, zoveel knoflook, wat zul je stinken!": niets van aantrekken; laat de hoeveelheid je niet weerhouden, want bij knoflook die in de schil wordt geroosterd, wordt de scherpe geur omgezet in goddelijke, heerlijke zoetigheid.

INGREDIENTEN

- 3 grote bollen verse knoflook, de teentjes losgemaakt maar niet gepeld, - extra vergine olijfolie, - 1 middelgrote, witte ui, gepeld en gesnipperd, - 300 ml slagroom, - 1 l kippen- of groentenbouillon, - 1 ciabattabrood, - 2 el sherry- of wittewijnazijn, - 200 g gepelde amandelen, licht geroosterd in de oven, - zeezout en vers gemalen zwarte peper, - 3 sinaasappelen, vruchtvlees in partjes, - handje verse korianderblaadjes, - handje verse muntblaadjes,

  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2005
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Tussenrib gekonfijt in olijfolie met laurier en look

Een heerlijk stuk rundsvlees met een zuiders accent, dat we lauw serveren

INGREDIENTEN

-1 kg tussenribstuk, -aromaten (selderij, ui, wortel, grove peper, zout, look, laurier, steranijs, rozemarijn), -olijfolie, -200 g boontjes, -200 g erwten, -200 g tuinbonen, -roquetsla, -200 g zwarte olijven (ontpit), -200 g amandelen, -4 dl kalfsjus, -bonenkruid, -citroensap, -zeste van gekonfijte citroen, ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Roergebakken Zwarte Bonen Met Groenten

INGREDIENTEN

8 lente-uitjes, 250gr champignons, 1 rode en 1 groene paprika, 2 grote wortelen, 4 el sesamolie, 2 tenen look, 4 el zwarte bonensaus, 6 el warm water, 250 gr tauge, pezo

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Runderstoofschotel met zwarte olijven

INGREDIENTEN

1 kg runderpoulet (staartstuk), 2 eetlepels extra vergine olijfolie, 4 eetlepels fijngehakte gele ui, 2 fijngehakte teentjes look, 8 grote en rijpe tomaten (ontveld, zaad verwijderd en kleingesneden), of 1 blik van 400 gram in stukken gesneden pomodoretomaten plus sap, 2 theelepels fijngehakte verse tijm, 2 verse laurierbladen of 1 gedroogd laurierblad, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, 2 groene paprika?s (zaadlijsten verwijderd en in ruitjes van 2,5 cm), 50 gram op zout ingemaakte zwarte olijven met of zonder pit

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gebakken rog met zwarte bonensaus

INGREDIENTEN

600 gr rog (2 vleugels) - 1/4 koffielepel zout,peper - 1 soeplepel maizena - 1 ui, soeplepel look. stukje gember. (a) - 2 soeplepels zwarte bonensaus (a) - 1 soeplepel maizena opgelost in 14 tas water - 1 soeplepel vissaus (b) - 1 koffielepel suiker (b) - 1 chilli (rode peper) fijngehakt (b) - 1 koffielepel oestersaus (b) - 2 tassen water - 2 soeplepels olie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken rog met zwarte bonensaus

Chinees voorbereiding: 1/2 uur, bereidingstijd 10 min.

INGREDIENTEN

600 gr rog (2 vleugels) - 1/4 koffielepel zout,peper - 1 soeplepel maizena - 1 ui, soeplepel look. stukje gember. (a) - 2 soeplepels zwarte bonensaus (a) - 1 soeplepel maizena opgelost in 14 tas water - 1 soeplepel vissaus (b) - 1 koffielepel suiker (b) - 1 chilli (rode peper) fijngehakt (b) - 1 koffielepel oestersaus (b) - 2 tassen water - 2 soeplepels olie

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tapenade van zwarte olijven en pepers

Maak je eigen verse tapenade (je kan hem in de koelkast makkelijk 14 dagen bewaren); heerlijk op brood of crackers

INGREDIENTEN

-75 g zwarte olijven (ontpit en in snippers), -75 g zongedroogde pepers in olie (uitgelekt), -1 eetlepel kappertjes, -2 tenen knoflook (gepeld), -30 g peterselie, -1 eetlepel limoensap, -90 ml olijfolie (extra vierge)

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Spaans
  •  10-20 min.

Biefstuk met zwarte bonensaus en gebakken rijst

INGREDIENTEN

Voor de biefstuk in zwarte bonensaus : biefstuk of rosbief in dunne flentjertjes gesneden(800 g voor 4 personen) 2 rode en 2 groene paprika?s, 3 uien en 4 koffielepels zwartebonensaus met look (Lee Kum Kee), wat olie om in te wokken.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

' Zeebaars met tapenade van zwarte olijven, gratin van .....

'...gratin van tomaat, courgettes en mediterrane pesto?s en Gandaham. ' ; een heerlijk visgerecht - voor 4 personen - door chef Stefaan Ghijs van restaurant Laurestes in Nieuwpoort

INGREDIENTEN

700 g zeebaarsfilet;, 4 schijven. Gandaham;, 40 g zwarte olijven;, 10 g ansjovisfilets ingelegd;, 10 g kappertjes;, 5 g tomatenpuree;, 200 g tomaten;, 200 g kleine courgettes;, 150 g zongedroogde tomaten;, 1 bosje basilicum;, 40 g pijnboompitten;, 1 citroen;, 50 g boter;, 40 g parmezaanse kaas;, 200 g Watoukaas;, 1 dl olijfolie;, 3 teentje look;, 1 potje groene kruiden voor de afwerking, ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spaghetti met spekjes, paprika's en zwarte olijven

Een heel pittige zuiderse saus om spaghetti eens lekker anders te eten 4 personen. bereidingstijd: 25 min.Om dit gerecht nog typischer te maken, kunt u er ansjovisfilets en/of kappertjes bijgeven of ze toevoegen aan de saus, op het einde van de bereidingstijd.

INGREDIENTEN

- 400 g spaghettini, - 250 g gerookt spek (in reepjes), - 1200 g tomatenstukjes (blik), - 150 g paprikamix (diepvries), - 15 zwarte olijven, - 2 sjalotten, - 2 teentjes look, - gemalen parmezaan, - 3 eetl. olijfolie, - kruiden: 1,5 eetl. basilicum, tijm, laurier, zwarte peper, - zout,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

ROODBAARS MET TOMATENFONDUE, ZWARTE OLIJVEN, KAPPERTJES ....

KAPPERTJES EN ANSJOVIS; pittige Zuiderse viskeuken;- voor 4 personen - serveren met een vastkokende aardappel (bv Nicola of Charlotte) in de schil gekookt in de microgolfoven

INGREDIENTEN

Of 8 roodbaarsfilets, zorgvuldig ontgraat, 4 tomaten, 1 chilipepertje, zonder pitjes, 1 teentje look, 1 sjalot, 1 eetlepel kappertjes, 2 ansjovisjes, 100 g ontpitte olijven, Parmezaanse kaas, 4 basilicumblaadjes, Peper en zout, Olijfolie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

inktvis met paprika in zwarte bonensaus

INGREDIENTEN

2 el gezouten zwarte bonen uit pot, 2 el sherry, 1 el lichte sojasaus, 1-2 tl maizena, 1 tl suiker, 2 el water, 3 el plantaardige olie, 500 gr schoongemaakte inktvis in ringen of stukjes gesneden, 2 tl geraspte verse gember, 1 teen look, 1 groen pepertje, 6-8 dunne lenteuitjes, 1/2 rode paprika en 1/2 groene, 75 gr shitake

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met groene asperges & scampi

Voor 4 pers. bereidingstijd 30 min.

INGREDIENTEN

? 500 gr pasta naar keuze (rigati, capelini, fusilli ...), ? 1/2 kg scampi (diepvries), ontdooid en gepeld*, ? 400 gr groene asperges, in 2 cm lange stukken snijden, ? 1 ui, fijngesnipperd, ? 2 teentjes look, fijngesnipperd, ? 1 el olijfolie, ? 1 el boter, ? 100 gr RAMBOL met kruiden (kaas), ? Nootmuskaat, ? Zwarte peper & zeezout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

enchilada met kip

De Mexicaanse keuken is wereldwijd populair. Enchilada`s zijn dichtgevouwen of opgerolde zachte tortilla`s met een rijkelijke vulling. En ja, er mag al eens een blik open getrokken worden. Een koude saus met frisse zure room, limoen en koriander drijft het genot nog lichtjes op. €ndale, àndale! Dit gerecht zet je al op tafel vanaf €4 per persoon.

INGREDIENTEN

4 zachte tortilla (bv. tarwetortilla`s), 500 g kippengehakt, 2 (rode) uien (of sjalot), 1 teentje look, 400 g rode of zwarte bonen (uit blik), 400 g tomatenstukjes (uit blik), 200 g maïs (uit blik), 200 g gemalen kaas, 2 eetlepels (mild) paprikapoeder, 1 eetlepel currypoeder, 1 eetlepel komijn (naar smaak), 1 koffielepel sambal (naar smaak), enkele klontjes boter, peper, zout, , serveren, , 2 dl zure room, 1 limoen, enkele takjes koriander, peper, zout,

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2012
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hartige strudel

INGREDIENTEN

1 courgette - boter - 10 zwarte ontpitte olijven - 150 g gekookte ham (3 sneden) - 1 teentje look - 250 g ricotta - 1 ei - 40 g geraspte parmezaan - 1 koffielepel oregano - peper, zout, nootmuskaat - 2 plakken bladerdeeg van 200 g elk - 1 eierdooier

  • Duits
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-05-2001
  • Duits
  •  60-120 min.

kip/chorizo/rijst eenpansgerecht

Echt het lekkerste eenpansgerecht dat je kunt maken en heel goed voor een dieet.

INGREDIENTEN

3 grote tomaten, 1 groene rode en gele paprika, 3 stengels groene selder, 1 grote witte ui, 3 teentjes look, 1 grote chili (groen of rood), 2 laurierblaadjes, peterselie, 3 bosuitjes, 200 gr rijst, 200 gram kippeborst, 100 gram chorizo, kippenboullion, een paar druppels hot sauce (tabasco), voor een dieet gebruik wat minder rijst en chorizo voor 1 man reken ik 50 gr chorizo, 100 gram kip, 80 gr rijst,maar meer groenten dan!

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2006
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

jamie's tapenade

INGREDIENTEN

250 gr zwarte olijven, 1 teen look, 6 ansjovisfilets, zout en zwarte peper van de molen, olijfolie extra vierge, sap van 1 citroen

  • Engels
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Engels
  •  0-10 min.

Ketchup van Jamie Oliver

Leuk om doen en lekker ook nog !

INGREDIENTEN

Voor ongeveer 5dl :, , 1 grote ui, gepeld en grofgehakt, 1/2 venkelknol, grofgehakt, 1 stengel bleekselderij, grofgehakt, olijfolie, 1 stuk verse gember (grootte van een duim), grofgehakt, 2 tenen look, in plakjes gesneden, 1/2 rode spaanse peper, fijngehakt, 1 bosje basilicum, blaadjes apart, steeltjes gehakt, 1el korianderzaad, 2 kruidnagels, zeezout en zwarte peper, 500gr kerstomaatjes, doormidden gesneden, 500gr gepelde tomaten uit bllik, gehakt., 2dl rodewijnazijn, 70gr suiker

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-04-2008
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Türlü (Turkse ovenschotel)

Makkelijk en erg pittige ovenschotel uit Turkije

INGREDIENTEN

- 800 g rundstoofvlees, - 1 aubergine, - 1 courgette, - 4 aardappelen, - 200 g snijbonen, - 2 groene pepers, - 2 teentjes knoflook, - 1 rode ui, - zout, , voor de saus:, - 125 g boter, - 3 el tomatenpuree, - een scheutje water, - zout, - zwarte peper, - oregano,

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2006
  • Turks
  •  30-60 min.

Gegratineerde varkenshaas

Lekkere ovenschotel; eenvoudige bereiding

INGREDIENTEN

-750 g varkenshaas, -4 eetlepels olijfolie, -zout en zwarte peper, -1 kleine ui, -500 g champignons, -2 teentjes look, -1 bosje peterselie, -3 bolletjes mozzarella (elk 150 g), -boter om de schaal in te vetten

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken cantharellen

INGREDIENTEN

500 gr cantharellen - 4 teentjes look - 2 el olijfolie - enkele takjes platte peterselie - versgemalen zwarte peper en fijn zeezout,

  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Toscaanse aardappelgratin

Italië wenkt met deze heerlijke ovenschotel.

INGREDIENTEN

35 krieltjes---2 medium rode uien---1 blik zwarte olijven, uitgelekt---1 glas droge witte wijn---8 el olijfolie---enkele bladeren laurier---3 teentjes look---300 g kabeljauwfilets

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-02-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Blackened Chicken Strips With Cajun Sauce And Pasta

Zwarte kippereepjes met Cajun saus en pasta.

INGREDIENTEN

1,5 theelepel paprikapoeder - 3 teentjes look, geperst - 1 grote ui, geraspt - een mespuntje peper - 4 kippefilets - 350 ml kippebouillon - 1 blik gepelde tomaten in stukjes - 1 glas droge witte wijn - oregano - basilicum - majorijn - zout - peper - 250g penne - 2 eetlepels maizena

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-1999
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Piri Piri saus

Afrikaanse saus, ideaal voor bbq marinade voor kip of bijgerecht. Luchtdicht kan ze lang bewaren in de koelkast.

INGREDIENTEN

Recept voor circa 30 cl:, - 8 grote rode pepers, grofgehakt, - 5 teentjes look, gepeld en grofgehakt, - 2 theelepels paprikapoeder (edelzoet), - 1 theelepel zwarte peper, - 1 theelepel zout, - 1 dl citroensap, - 1,3 dl olijfolie

  • Afrikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2002
  • Afrikaans
  •  0-10 min.

Pittige scampi

Een pittig, warm voorgerecht, met een Vlaamse toets. Geserveerd met rijst kan het als hoofdgerecht dienen.

INGREDIENTEN

-24 scampi, -4 knoflookteentjes, -2 lenteuitjes, -1 Spaans pepertje, ontpit en in stukjes, -1 eetlepel tomatenpuree, -4 eetlepels olijfolie, -2 dl Tongerlo Dubbel Blond 6?, -1,5 dl room, -2 eetlepels gehakte peterselie, -versgemalen peper en zout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

eendeborst met frambozen en rode wijnsaus

Heel lekker

INGREDIENTEN

2 eendeborst filets, glas rode wijn, 2 el balsamic azijn,3 el frambozen marmelade of 200 gram verse frambozen., zout peper, 1 teentje look 1 sjalot, 16 kleine kerstomaten of 8 cherry tomaten., 1/2 kilo aardappelen, 30 gram boter

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Italiaanse uiensoep

Uiensoep eens anders, pittig en lekker ca 350 kcal. per portie

INGREDIENTEN

500 gr uien, 2 a 3 lepels boter / olijfolie, 1 teentje knoflook, 1/2 spaans pepertje, 1 blik tomatenstukjes, 1 tl oregano, 1 el verse basilicum, 150 ml droge witte wijn, 700 ml bouillon, zout, zwarte peper, 1 snuifje cayennepeper, 2 msp suiker, 4 sneetjes witbrood, 100 gr mozzarella

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2002
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Libanese tomatensalade

Frisse, pikant gekruide salade, meer als saus bij verschillende gerechten

INGREDIENTEN

2 tomaten,geschild en fijngehakt, 1/4 kleine komkommer, ontpit en fijngesneden, 1/2 groen paprika fijngesneden,2 eetlepels verse koriander of peterselie fijngehakt, 1 theelepel suiker, 2 theelepels chilisaus, 1/2 theelepel gemalen zwarte peper, sap van 1 citroen. Ik doe er nog 3 tenen look in omdat ik van look houd en veel fijngesneden ajuin, maar dit is niet oorspronkelijk

  • Arabisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Gamba's op een bedje van bieslook- en citroenrisotto

INGREDIENTEN

4 1/2 kop visbouillon - 1 kop droge witte wijn - 2 el olijfolie - 2 teelepels geraspte citroenschil - 2 koppen risottorijst (arboriorijst) - 1/2 kop fijgesneden bieslook - 2/3 kop parmezaanse kaas - 12 a 14 gamba?s - 50 g boter - 1 teenje look - zwarte peper,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-06-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hazenrug met hazenjus en jenever

Filet van haas met eigen jus met jenevertoets

INGREDIENTEN

Een hazenrug /, 50 gram jeneverbessen /, zwarte peper, zeezout /, 5 wortels, 2 uien, peterseliestengels, twee stronken selder, 2 sjalotten, kruidentuiltje, gestoomd spek, twee koppen look /, 2 eetlepels tomatenconcentraat, een glas rode wijn, ,

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-11-2004
  • Frans
  •  60-120 min.

scampi's

Bereid met whisky

INGREDIENTEN

Scampi's, whisky, room, tomatenpuree, look, peterselie, zout en zwarte peper., Olie

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Visrolletjes met Witloof en garnaalsaus

Makkelijk, lekker en light

INGREDIENTEN

-2 tongfilets, - 1 dik stronkje witloof, - 100 gr. Garnalen, -15 cl. Light room, -1 glas droge witte wijn, -Maïzena express, -Versgemalen zwarte peper, Bieslook, - look, -1 Thl. Currypoder, - boter, , , ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stoofschotel van Vlees en Okra (Bamya)

INGREDIENTEN

1 kg verse okra of 1 groot blik okra, 2 grote, fijngehakte uien, 2 grote tenen look, 60 g boter of 3 eetlepels olie, 1 kg lams-, runds- of kalfsvlees, in blokjes, 250 g rijpe tomaten, ontveld en in schijven gesneden, 1-2 eetlepels tomatenpuree, zout en zwarte peper, sap van 1 citroen [naar keuze], 1 theelepel gemalen koriander [naar keuze],

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-05-2004
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

zuiderse groentelasagne

Heerlijke groentelasagne met een zuiders aroma

INGREDIENTEN

Voor de vulling : 1 aubergine, 2 courgettes, 1 ui, 500 gr kerstomaatjes, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 eetl kappertjes, 50 gr zwarte olijven (wil je het straffer : verdubbel kappertjes en olijven), 2 teentjes look, (verse) oregano, (verse) basilicum, 2 bolletjes mozarella;, (ongeveer) 6 vellen lasagne; 100 g parmezaanse kaas;, voor de bechamelsaus : 6 dl melk, ongeveer 50 gr boter, ongeveer 60 gr bloem, peper, zout, nootmuskaat

  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-06-1999
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
Nieuwste zwarte look recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top