1. Home
  2. Recepten
  3. Zwarte Knoflook

Zwarte knoflook recepten (11.794) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kip met knoflook

Een eenvoudig kipgerecht uit de oven met verse kruiden

INGREDIENTEN

Kip, sinaasappel, citroen, knoflook, rozemarijn en thym.

Voorbereiding

Kip in stukken verdelen, je kunt ook alleen kippenbouten nemen en deze in tweeen snijden.

Bereidingswijze

2 uien knoflook halveren door de breedte(niet pellen)olie in een wok, ongeveer 4 eetlepels, en de knoflook hierin zachtjes bakken. Zeezout en zwarte peper op de kip doen, met mate, dan de knoflook uit de olie vissen en de kip aanbraden. Ondertussen de sinaasappel en de citroen wassen en in stukken snijden, de kruiden grof fijnsnijden. De kipstukken in een ovenschaal doen, de olie erbij. Dan de knoflook, kruiden, sinaasappel en citroen erover verdelen. Dan 1 dl. kippenbouillon(van een blokje) toevoegen en vervolgens de oven op 180C voorverwarmen. De schotel 50 minuten garen!! Sla en (even opgepiept)turks brood erbij serveren.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De allerlekkerste aardappelgratin die ik zelf SUPER vind

Dit is een mix van verschillende recepten. Voor mezelf is hier een TOP aardappelgratin uitgekomen die ik nu regelmatig maak

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels (geen afkokers) 3 teentjes knoflook 25 gr boter 100 gr geraspte kaas na keus( wat ik toevallig in huis heb) 125 ml slagroom 125 ml melk zwarte peper nootmuskaat wat sprieten bieslook fijngeknipt

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie

Heerlijk met verse basilicum, gehakt, zongedroogde tomaatjes, kaas en olijven. Heerlijk om het is eens uit te proberen.

INGREDIENTEN

25 gr boter, 25 gr bloem, 350 ml melk, 12 lasagnebladen, snufje nootmuskaat, 1 el olijfolie, 1 ui, gehakt, 3 teentjes knoflook, 1 zal losse spinazieblaadjes (bonduel) of, wat ik doe: LEKKER ZELF EVEN MAKEN., 8 zongedroogde tomaatjes op olie, in stukjes, 100 gr zwarte olijven, zonde pit in stukjes, 250 gr ricotta, 3 el basilicum, 150 gr geraspte kaas, peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pikante goulashsoep maaltijdsoep ook voor de slowcooker

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de Slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker.

INGREDIENTEN

2 flinke uien -, 3 teentjes knoflook -, 500 gram aardappelen -, 3 winterpenen -, 500 gram rundvlees voor goulash -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 2 eetlepels tomatenpuree -, 1 blikje gepelde tomaten -, 1 pot geroosterde paprika`s (720 gr) -, 4 runderbouillon-tabletten -, zout, peper -, paprikapoeder naar smaak -, cayennepeper naar smaak

  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2011
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Babi Ketjap

Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken.

INGREDIENTEN

* 500 gram mager varkensvlees (fricandeau of hamlappen) * 5 eetlepels ketjap manis * halve prei in smalle repen gesneden * 1 zeer fijn gesnipperde ui * 3 teentjes geperste knoflook * 1 eetlepel djahe * 1 theelepel ketoembar * 1 theelepel djinten * 1 theelepel zwarte peper * 2 eetlepels azijn * 6 eetlepels slaolie * 2 theelepels sambal * 1 flinke mespunt vetsin * 1-2 eetlepels witte basterdsuiker * 2 dl. water * zout * bindmiddel.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pompoensoep met geroosterde knoflook

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur.

INGREDIENTEN

INGREDIENTEN, 2 knoflookbollen, zonder buitenste velletje, , 5 el. olijfolie, , 2 takjes tijm, , 1 pompoen, , 2 uien, gesnipperde, , 1 tl. koriander, gemalen, , 1.2 l. boullion, Kip, , 3 el. oregano, verse, fijngehakte, , Peper, zwarte, gemalen, , Zeezout, , 4 tomaten, , 1 paprika, rode, van de zaadjes ontdaan, , 1 peper, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, , 3 el. olijfolie, extra vergine, , 1 el. balsamicoazijn, , ,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Mihoen Singapore

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen.

INGREDIENTEN

250 gram Chinese Eiermie, Gember, Knoflook, Zwarte peper, Sambal, Soyasaus of ketjap, Citroensap, 250 gram kipfilet of mager varkensvlees, Ui, Kurkuma,Kerriepoeder, Chilipoeder, Trassi, 100 g ham in reepjes of handje garnalen, 1 rode paprika (in reepjes gesneden), 1 bakje champignons in plakjes, 1 prei in dunne ringen gesneden, 1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd, Houdt u van extra groenten in uw Chinese Mie, voeg dan nog 250 gram groenten toe. Kies uit: witte kool, taugé, champignons, paksoi, Chinese kool, wortel, (lente)ui, broccoli en rode paprika of neem een zak Chinese of Thaise Roerbakgroenten,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2007
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zelf kruidenboter maken: 5 heerlijke recepten!

In dit artikel leer je eenvoudige recepten om zelf heerlijke en gezonde kruidenboter kunt maken. Kruidenboter is roomboter waarin tuinkruiden en specerijen zitten. Dat alles wordt door de boter gemengd. Kruidenboter kun je goed zelf maken en dat smaakt vele malen beter dan uit pakje van de een winkel.

INGREDIENTEN

Basiskruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, Bosje bieslook fijngesneden, Bosje peterselie, fijngesneden, 1 teentje knoflook, geperst, 1 theelepel citroensap, 1 theelepel vergemalen zwarte peper, 1 theleepel grof zeezout, Heerlijk op (stok)brood of op een gepofte aardappel!, , Ingrediënten Italiaanse kruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, Bosje basilicum fijngesneden, 4 cherry tomaatjes, zonder de zaden, zeer fijngesneden, 1 teentje knoflook, geperst, ½ theelepel vergemalen zwarte peper, 25 gram zeer fijn geraspte Parmezaanse kaas., Heerlijk voor op brood of over de pasta., , Ingrediënten Engelse kruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, Bosje munt, fijngesneden, Zest, geraspte schil, van 1 citroen., 1 theelepel citroensap, ½ theelepel vergemalen zwart zout, ½ theelepel grof zout, Heerlijk over lamsvlees of bij groenten zoals erwten en worteltjes., , Knoflook kruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, ½ theelepel Worcestershire sauce, 3 teentjes knoflook, geschild en gepureerd, 1 mespunt versgemalen witte peper, ½ theelepel zout: fleur de sel zout, , Provençaalse kruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, 1 theelepel verse thijmblaadjes, fijngesneden, 1 theelepel rozemarijnblaadjes, fijngesneden, 1 theelepel marjoleinblaadjes, fijngesneden, ½ theelepel lavendelbloemen, 1 theelepel fleur de sel zout, Heerlijk bij roodvlees. Maak deze kruidenboter in het voorjaar dan is de, smaak van de verse ingrediënten het best.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2012
  •  
  •  20-30 min.

Aardappeltjes met rozemarijn van jamie oliver

Supersnelle aardappeltjes uit de oven. Door ze in blokjes te snijden zijn ze veel sneller gaar. Je kunt in plaats van rozemarijn ook gerust andere kruiden gebruiken, zoals tijm of salie. Of doe er eens gebakken uitejs, gehalveerde champignons of stukjes rookspek doorheen. €Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

600 gram nieuwe aardappelen, geschild en in blokjes gesneden van 2,5 cm, zeezout en zwarte peper uit de molen, een takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes, olijfolie, 5 tenen knoflook, ongepeld en plat geslagen.,

  • Wereld Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2009
  • Wereld Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pastasalade

Heeeeeeeele lekkere salade, die ik geproeft heb in de supermarkt en gelijk gemaakt, voor bij een BBQ.

INGREDIENTEN

*300 gr. pasta naar keuze(b.v.schelpjes)*200 gr. tonijn uit blik(of zalm)* 1/2 komkommer in blokjes *3 tomaten in blokjes *1 flinke ui gesnipperd *1 theelepel dille, vers of uit diepvries *groene en zwarte olijven, aantal naar keuze * 1 bosje kleine rucola blaadjes. Dressing: 3 eetlepels mayonaise * 3 eetlepels yoghurt * 1 eetlepel vloeibare honing * 1 of 2 teentjes knoflook vers uit de pers *zout/peper *1 eetlepel olijfolie.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-2005
  •  
  •  0-10 min.

Nasi goreng (indonesisch:

Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een Indonesisch gerecht, waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met rijst. Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham. En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan !

INGREDIENTEN

300 gr Basmatirijst, 150 gr sojascheuten, 1 of 2 Spaanse rode pepertje, 2 uien, gesnipperd, 2 preien, in fijne ringen gesneden, 2 knoflookteentjes,heel fijngesneden, 2 eieren, 1-2 tl koriander, gemalen, 1 tl komijnpoeder, 3 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 2 tl Sambal Oelek, 300 gr kipfilet, in stukjes gesneden, 100 gr ham, in blokjes, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout, Ketjap Asin (zoute sojasaus) of oestersaus

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2009
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Jamie Oliver's pastasalade

Recept van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

- 300 g kleine pastaschelpjes, - 3 teentjes knoflook, - 250 g gele kerstomaatjes, - 250 g rode kerstomaatjes, - 1 handje zwarte olijven, ontpit, - 2 el verse bieslook, - 1 handje verse basilicum, - 1/2 komkommer, - 4 el witte wijnazijn, - 7 el olijfolie extra vierge, - zeezout, - zwarte peper uit de molen

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Kabeljauw met ratatouille uit de oven

Kabeljauw met ratatouille uit de oven .

INGREDIENTEN

Ingrediënten, , 3 eetlepels olijfolie, 2 rode uien, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 1 gele paprika, in kleine stukjes, 1 courgette, in kleine blokjes, ½ eetlepel paprikapoeder, ½ eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden, 500 g kabeljauwfilet, sap van een halve citroen,

  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2008
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mozzarella beef florentine (spinazie ovenschotel )

Dit recept is zo lekker, het is uit mijn allereerste Engels kookboek van Mary Berry en een van de favoriete recepten als mijn kinderen/gasten komen eten. De ovenschotel die ik maak gaat altijd leeg! Probeer het eens uit bij een etentje, de gasten moeten natuurlijk wel van spinazie houden! De foto is een foto uit het blad en volgende keer plaats ik een eigen foto. Een groot gedeelte kun je al een dag van te voren maken.

INGREDIENTEN

1 kilo mager gehakt., 1 blik gepelde tomaten (of tomatenblokjes), 1 klein blikje tomatenpuree., 2 (of meer) uitgeperste teentjes knoflook., 1 flinke theelepel suiker., 150 ml runderbouillon (eventueel van blokje)., 1½ theelepel zout en versgemalen peper, Voor de spinazie en kaas vulling:, ± 600 gram diepvries spinazie (deelblokjes zijn makkelijk) of verse spinazie (± 900 g)., Klontje boter., 50 gram verse broodkruimels (of paneermeel)., 2 à 3 eieren., ±175 gram Mozzarella kaas (dun gesneden, Ik neem gewoon twee bolletjes en ik gebruik Buffel Mozzarella die heeft veel meer smaak)., 50 gram oude of pittig belegen kaas (geraspt) OF 25 g Parmezaanse kaas., Wat gehakte peterselie ( genoeg om over de ovenschotel te strooien).

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Engels
  •  60-120 min.

Spinazie-knoflook soep( low kcal)

Een heerlijke calorie-arme soep. Voor mensen die niet zo van spinazie houden maar wel graag gezond willen eten ook een aanrader, want door de knoflook smaakt de soep niet overheersend naar spinazie. Als lunchgerecht is dit recept voor 2 personen, als hoofdgerecht voor 1 persoon!

INGREDIENTEN

Spinazie- knoflooksoep, , , Ingredienten:, , 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 kleine spaanse peper of 1 theelepel sambal oelek, 300 gr spinazie, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels gehakte munt ( vers of diepvries), 2 eetlepels gehakte koriander ( vers of diepvries), 6 dl groentebouillon, 2 eetlepels citroensap, versgemalen zwarte peper, zout

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2010
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Boeuf Stroganoff

Het orginele recept van de kok van graaf Paul Stroganoff. Malse biefstukreepjes in cognac-roomsaus.

INGREDIENTEN

* 600 gram biefstuk van de haas, * 1 el bloem, * mespuntje cayennepeper en paprikapoeder, * 2,5 el zonnebloemolie, * 1 kleine ui, genipperd, * 2 teentjes knoflook, fijngesneden, * 250 gram (kastanje)champignons, in plakjes, * 2,5 el cognac, * 150 ml rundvleesbouillon, * 150 ml zure room, * 2 el gehakte verse peterselie, * zout en (versgemalen) zwarte peper

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Snelle Indische gehaktballetjes

Dit is een makkelijk gerecht omdat meeste ingredienten kant en klaar gekocht worden. Maar het resultaat is zo lekker dat de hele familie om het fornhuis heen draait en er maar weinig balletjes het halen tot aan de tafel.

INGREDIENTEN

, 1 KG rundergehakt, 2 eetlepels Sambal Badjak (van de, toko), 1 zakje Ajam Pedis Kruidenpasta, , 1 half blikje santen (klein groen, blikje), 3 teentjes knoflook, 10 beschuiten, 1 ei, zout, peper, nootmuskaat, ,

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2007
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Italiaanse Kruidenboter

Lekkere Italiaanse kruidenboter voor bij Ciabatta (Italiaans brood) of gewoon stokbrood.

INGREDIENTEN

250 gram roomboter, 4 teentjes knoflook, verse bieslook, verse basilicum, oregano, tijm, fijngemalen zwarte peper/knoflookmix, snufje zout, 4 druppels citroensap

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Italiaanse aardappelpuree met knoflook en Parmezaan

Deze romige aardappelpuree die heb ik ook zelf ontwikkeld en die past prima bij visgerechten met een Mediterraans tintje of bij Mediterrane kip. Géén melk, géén boter, maar gezonde olijfolie om iets romig mee te maken. Ik pas tegenwoordig ook nog enkel olijfolie toe om zuurkool- andijvie of boerenkoolstamppot op gezonde wijze romig te maken en dat is bij velen in goede aarde gevallen. Deze aardappelpuree is een echte smaaksensatie en is derhalve een uitstekend bijgerecht. Bovendien is hij snel klaar, proef zelf maar.

INGREDIENTEN

750 gr kruimige aardappels, 3 teentjes knoflook (geperst), Bosje verse platte peterselie (gesnipperd), Zwarte peper, Zeezout, 2 el citroensap, 1 1 ½ el Parmezaanse kaas, Goede olijfolie, Optioneel: Olijfolie met truffel die heb ik ook en is natuurlijk helemaal heerlijk

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2012
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

SOUVLAKI à l`écureuil

Eigen foto, met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!!

INGREDIENTEN

SOUVLAKI: 600 g varkenshaas, laurierbladen, marinade: 2 el olijfolie, sap van een halve citroen, 1 el fijngeknipte verse munt, 1/2 el verse tijmblaadjes, 1 klein teentje knoflook (uit de pers), peper en 1/4 theelepel zout......TZAZIKI: 200 g griekse yoghurt, 15 cm komkommer, 1 geperst teentje knoflook, 1 el olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse dille, zout naar smaak............KOOLSALADE: 400 g fijngeschaafde witte kool, 2 el olijfolie, 2 el vers citroensap, zout naar smaak.......TOMATENRIJST: 300 g basmati rijst, 500 g geschilde, in stukjes gesneden tomaten, 1 fijngehakte ui, 1 el boter, 7 dl bouillon (van blokjes), peper en zout naar smaak.,

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-01-2007
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pasta met kip & citroen/basilicumsaus

Heel makkelijk en lekker. Een romige saus met een frisse smaak van Basilicum en citroen.

INGREDIENTEN

400 gr. tagliatelle; 500 gr kipfilet; 2 teentjes knoflook; 1 ui; 1 dl witte wijn; 3 dl sterke kippenbouillon (of 3 dl water en 1 eetl. kippenfond).; 2 dl magere crème fraiche; 1 citroen (schil); 1 kruik basilicum; olijfolie; peper en zout; zwarte olijven voor de garnering.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hartige, romige herfsttaart met gehakt en cantharellen

Iedereen weet nu wel dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Culinair gezien de mooiste tijd van het jaar. Overal zijn de mooiste producten te krijgen. Deze met recht "hemelse" herfsttaart komt uit een kookboek vol streekgerechten uit een bosrijk gebied. Mensen gebruiken dus alles wat het bos te bieden heeft. Paddenstoelen, noten, wild en zo is deze heerlijke taart ontstaan. Hij is makkelijk te maken, walgelijk lekker, maar best wel machtig. Geniet er maar van.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, , 250 gr bloem, 50 gr boter, 150 ml melk, 2 tl bakpoeder, , Voor de vulling:, , 250 gr cantharellen (of paddenstoelenmelange), 500 gr mager rundergehakt, 2 flinke sjalotten, 50 gr mager gerookt spek (fijn), 2 teentjes knoflook (geperst), 1 el olijfolie, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, , Voor de topping:, , 250 gr crème fraîche, 250 gr zure room, 1 el maizena, 4 el mayonaise, 200 gr geraspte Parmezaan, 1 sjalotje (fijn), Vers gesnipperde peterselie

  • Europees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2013
  • Europees
  •  60-120 min.

Albondigas con Ajo y Tomate (gehaktballetjes met knoflook en

Tapas gerecht met een heerlijke saus; ook lekker om als pastasaus te gebruiken met wat rucola en parmezaanse kaas.

INGREDIENTEN

900 g. gehakt, 15 g. broodkruim of paneermeel, zout en versgemalen zwarte peper, 2 tl. uitgeperste knoflook, 1/2 tl. nootmuskaat, 2 eieren, 2 el. bloem vermengd met wat zout en peper, 4 el. olijfolie, 1 grote ui, fijngehakt., 1 groene paprika in reepjes, 1 blik gepelde tomaten, 1 el. tomatenpuree, 150 ml. droge rode wijn, 170 ml. kippenbouillon, 1 el. gehakte platte peterselie.

  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2010
  • Spaans
  •  30-60 min.

Vindaloo [Indiaas pittig curry gerecht]

Een vindaloo is een van de heetste currygerechten. U bent gewaarschuwd! wilt u hem iets minder pittig gebruik dan 1 pepertje in plaats van 2.

INGREDIENTEN

1 el olie, 3 teentjes knoflook, geperst, 1/4 tl van alle volgende specerijen: gemalen komijn, koriander, kaneel, kruidnagelpoeder, zwarte peper en gemberpoeder, 1,5 tl kurkuma, 1 tl mosterdzaad, 500gr varkensfilet in blokjes, 3 laurierblaadjes, 4 el tamarinde extract, 2 tl tomaten puree, 2 tl suiker, 3 el azijn, water of bouillon, 1-2 pepertjes, zonder zaadjes en fijn gesneden, zout, 1el maizena opgelost in een beetje water

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2012
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Muhammara met zwarte knoflook

Muhammara is een Arabisch smeersel van geroosterde paprika, walnoten, olijfolie en kruiden. Net als voor hummus en baba ganoush zijn er ontzettend veel recepten in omloop. De zwarte knoflook onderstreept het zoete van de geroosterde paprika's. Alles bij elkaar een heerlijk recept dat je zeker eens moet proberen.Muhammara met zwarte knoflook is net als baba ganoush en hummus heerlijk bij de borrel, een Barbecue of een tapas maaltijd. Serveer het met vers plat brood, focaccia of toastjes, bij gegrilde of geroosterde groente of smeer het op een stukje brie. Je kan echt alle kanten op met dit smaakvolle smeersel.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 3 puntpaprika's, 30 gr walnoten, 2 tl tomatenpuree, 2 tl dikke balsamicoazijn, 1 tl walnootolie, 1 à 2 tenen zwarte knoflook, ½ tl komijnzaadjes, Paar takjes verse tijm, Chilipoeder of chilivlokken, Olijfolie, Zout,

  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2019
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Aardappelpuree met knoflook en zwarte olijven

Een heerlijke puree die heel lekker smaakt bij de kalkoen-zuurkoolrollade met balsamico-portsaus op mijn pagina

INGREDIENTEN

750 gram kruimig kokende aardappelen - ongeveer 1 dl. melk - 1 ei - 10 gram roomboter - 1 teentje knoflook - 10 zwarte olijven - zout

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Zwarte knoflook aioli

Ik heb deze gemaakt voor een BBQ die ik thuis gaf. Iedereen was onder de indruk van de smaak.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 5 teentjes zwarte knoflook, 100 ml olijfolie, 1/2 teentje witte knoflook, 1 eigeel (kamertemp.), 1 tl sherry azijn, Zout & peper,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2019
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Zalm met zwarte knoflook glaze

Wat is deze lekker zeg! Deze heb ik al een aantal keer gemaakt maar wat blijft hij lekker.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , €" 250gr zalm, €" 4 el soja saus, €" 2 el olijfolie, €" 3 teentjes zwarte knoflook, €" 2 el citroenschil, €" 1 tl citroensap, €" 1 tl geraspte gember, €" 3 el bruine suiker, €" zout en peper naar smaak, €" citroenpartjes voor het serveren

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

kippebouten met knoflook en zwarte olijven

Dikke sneden grof bruin brood horen bij dit recept,want er mag gesopt worden en er moet iets zijn om al die zachte knoflook op te smeren.Er gaat namelijk veel knoflook in dit gerecht,tenminste 1 bol aan teentjes.

INGREDIENTEN

2 kippebouten per persoon in tenminste 2 stukken gehakt, 1 bol knoflook, 1 p griekse zwarte olijven, 1 wijnglas olijfolie, 1 wijnglas rode wijn, zout en peper,

  • Goedkoop en snel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-05-2002
  • Goedkoop en snel
  •  60-120 min.

Hartige zwarte knoflook cake

Dit is een van mijn grootste favorieten, deze heerlijke smeuïge cake met de smaak van een vleugje zwarte knoflook is heel lekker en eenvoudig te maken.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 200 gram zonnebloempitten, 60 gram havermout ( droog), Vier tomaten, Een prei, Twee uien, 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder, 4 tenen zwarte knoflook, 100 ml water

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-06-2019
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Risotto met paddenstoelen en zwarte knoflook

De combinatie van zachte smaken in dit recept vullen elkaar heerlijk aan. zeker het proberen waard!

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 1 €" 1.3 liter groenten bouillon, 125g roomboter, 4 el olijfolie, 1 ui, zeer fijn gehakt, 4 teentjes zwarte knoflook, fijn gesneden, 400g risotto (Arborio of Carnoli), 1 klein glas witte wijn, 225g verse paddenstoelen, gesneden, 25g Parmezaanse kaas, fijn geraspt, 50g mascarpone, 125g doperwten, Vers gehakte peterselie €" optioneel, Truffel olie €" optioneel, Zout & zwarte peper,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spaghetti met zwarte knoflook en garnalen

Weer zoon heerlijk recept gevonden. Een lekkere spaghetti met garnalen en zwarte knoflook

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 3 maïskolven, kaf en blad verwijderd, 6 zwarte knoflookteentjes, 4 teentjes witte knoflook, 3 kleine hete groene pepers, 300 ml extra vergine olijfolie, 500 gr spaghettini, 500 gr ongekookte garnalen, schoongemaakt, 20 basilicumblaadjes, plus kleine basilicumblaadjes om te garneren, Sap van 2-3 citroenen,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zwarte knoflook humus

Hou jij ook zo van humus dan moet je deze zeker een keer proberen! echt een aanrader voor bij de borrel, omdat mensen niet vaak humus eten.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 1 blik kikkererwten of garbanzo-bonen (540 ml), 1 tl bakpoeder, 1 teentje knoflook, 2 bollen zwarte knoflook, 1/3 cup water, 5€"6 el tahini, 2/3 cup extra vergine olijfolie, 1/2 tl zout (voeg meer toe als je je hummus zouter wilt),

  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2019
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Saladedressing met zwarte knoflook

De tijd van de heerlijk frisse salades is eigenlijk bijna weer voorbij, maar ik dacht deze moet ik wel even delen met sla lief hebbers

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 2 kleine sjalotjes, fijngesneden, 8 kleine teentjes gepelde zwarte knoflook, geplet, 2 eetlepels balsamico azijn of sherry, 2 eetlepels water, zout en peper, 100 ml olijfolie, 57 ml arachide-of rijst zemelen of druivenpitolie, ,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2019
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Tomatensalade met granaatappel en zwarte knoflook

Met deze warme tijden is het natuurlijk lekker om te BBQ maar daar hoort natuurlijk ook een frisse salad ebij

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 350 g tomaten (liefst verschillende soorten), 50 g granaatappel, 2 teentjes zwarte knoflook, 1 el fijngehakte sjalot, 5 takjes verse koriander, 2 el citroensap, 3 el olijfolie, Zout & peper,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2019
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Bietenburger met zwarte knoflook

Quote:Ddeze burgers kun je op voorraad maken. Vries ze in, zodat je altijd een verse burger bij-de-hand hebt als je er trek in hebt. Dit recept is goed voor ongeveer 10-12 burgers (afhankelijk van hoe groot je ze wilt). Ze worden in de oven gebakken wat ervoor zorgt dat ze veel minder vet bevatten! Ook slanke burgers dus! Deze burgers passen ontzettend lekker bij onze bloemkoolrijst!

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 500 gram gekookte bieten ( uitlekken, het rode sap bewaren!) waarvan één biet in kleine stukjes gesneden, 250 gram havermout ( droog), 2 el lekkere kruiden naar keuze, 1 halve kleine prei, in ringen, 1 wortel, in kleine stukjes, enkele blaadjes bladpeterselie, fijn geknipt, 50-70 ml water, 3 teentjes zwarte knoflook (gesnipperd)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zwarte knoflook chocolade truffels

Heerlijk voor bij de koffie of om even tussendoor te snoepen

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 220 g bitterzoete of donkere chocolade (hoge kwaliteit, 60% cacao of hoger), goed in kleine stukjes gesneden., 110 ml zware slagroom, 4-5 zwarte knoflookteentjes, Cacaopoeder, Gedroogde kokosnoot, Fijn gehakte noten, Fijn gehakte amandelen,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2019
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Zwarte knoflook hummus

Heerlijk en gezonde hummus!

INGREDIENTEN

Ingrediënten, , blikje kikkererwten, uitgelekt en gespoeld, 2 eetlepels tahini (sesampasta), 3-5 teentjes zwarte knoflook, 2 el vers citroensap, 1/4 theelepel gemalen komijn, 1/2 theelepel zout, 2-3 el olijfolie,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2019
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Zwarte knoflook muffins

Wil je graag gezellig met je kinderen in de keuken bezig zijn en toch ook een beetje gezond voeding binnekrijgen. Dan moet je zeker deze muffins proberen.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 8 teentjes zwarte knoflook, in stukjes gesneden, 200 gram havermout, een oranje puntpaprika, in ringen gesneden, een tomaat, in stukjes gesneden, een eetlepel stevia sweet Xtra, twee flinke eetlepels kokosolie/vet op kamertemperatuur of een flink scheutje avocado olie, 175 ml water

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-06-2019
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Zwarte knoflook kruidenboter

Heerlijk bij stokbrood of gewoon zo op een broodje!

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 150 gram ongezouten boter, zacht, 5 teentjes zwarte knoflook, gepeld en gestampt, 20 gram of 2 eetlepels gemengde, gehakte verse bieslook, peterselie en dragon, Schil van een citroen, Zout & versgemalen peper naar smaak,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2019
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Grandioze lekkere runder herfst stoofpot

Ik geeft niet gemakkelijk top cijfers aan mijn recepten, maar deze krijgt een 9+1/2 van mij en de kids. Op één of andere manier kon ik de smaken precies afstemmen op elkaar.

INGREDIENTEN

1 kg riblappen, in grote blokjes gesneden (runderschenkels kan ook, maar dan eerst gaar koken met been), zout, zwarte peper, bloem voor bestuiven van vlees, zonnebloemolie, 100 g gerookte spekreepjes, 2 grote uien, in halve ringen gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 8 zwarte peperkorrels, 2 laurierbladeren, 3 kruidnagels, 1/4 t gedroogde tijm (takje verse tijm kan ook), 250 ml runderbouillon of runde fond, 1 e witte azijn of 2 t Worcestersaus, 6 aardappelen in blokjes gesneden, 200 g champignons in plakjes gesneden, , 1. Breng vlees pittig op smaak met zout en peper., 2. Bestuif het vlees met bloem en meng de bloem goed door vlees., 3. Bak spekjes uit in olie en haal uit pan., 4. Bak vlees in olie tot goudbruin van kleur en doen vlees erna in een stoofpan., 5. Fruit nu op zacht vuur de uien en knoflook tot glazig., 6. Voeg de voeg de peperkorrels, laurier, kruidnagels, tijm, runderbouillon, azijn of Worcestersaus en spek erbij en breng aan kook., 7. Voeg dit nu bij het vlees en stoof voor 2-3 uren op zacht vuur tot boterzacht en met een gebonden saus., 8. Een half uur voor einde van kooktijd word de aardappelblokjes en champignons toegevoegd., , VARIATIE, Vanuit de Zuid-Afrikaanse traditie heb ik geleerd om veel meer deeg korsten en dumplings ("kluitjes") etc. te gebruiken bij mijn gerechten. Deze runde stoofpot heb ik dan ook precies gemaakt als hier boven beschreven en dit als vulling gebruikt voor mijn makkelijk te maken rundpastei.

  • Afrikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Afrikaans
  •  > 120 min.
Nieuwste zwarte knoflook recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top