Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Wortelen

Wortelen recepten (4.738) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Franse klassieke Boeuf Bourguignon

Belangrijk voor dit SUPER gerecht echt een goede wijn te nemen. Is echt een TOPPERTJE

INGREDIENTEN

1 kilo magere runderlappen, in grove stukken 300 gr wortelen 3 teentjes knoflook 4 rode uien 250 gr kastanje champignons in plakjes 3 el olijfolie halve pot vleesfond 2 el bloem 100 gr spekreepjes 500 ml rode wijn (bourgogne)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-03-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Geweldige wortel taart (of worteltaart cupcakes)

Dit is een heerlijke kruidige worteltaart met een super lekkere romige laag. Ipv een taart kun je ook worteltaart-cupcakejes bakken!

INGREDIENTEN

Voor de taart/ cupcakes:, , 4 eieren, 300gr (tarwe)bloem, 250gr bruine basterdsuiker, 185ml zonnebloemolie, 400gr wortelen (ik weeg ze na t schrapen/ schillen), 55 gr gepelde walnoten, 3 theelepels (1 zakje)bakpoeder, 2 theelepels kaneelpoeder, 1/2 theelepel zout, , voor de romige glazuurlaag:, 180gr zachte boter, 180gr roomkaas, 3 druppels vanille-extract, 250gr poedersuiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2010
  • Europees
  •  10-20 min.

Ovenschotel met winterpeen, uien en gehakt( shephards pie )

Deze heerlijke ovenschotel is bij ons echt favoriet. Weer eens iets anders dan HUTSPOT. Echt veel, veel lekkerder. Het recept is afkomstig van de Ierse Careen en heeft ooit in een tijdschrift gestaan.

INGREDIENTEN

1 ½ kg aardappelen - 1 kg winterpeen - 2 grote uien - 2 teentjes knoflook - 2 eetl. boter + wat boter om te bakken - 500 gr rundergehakt - peper, zout, nootmuskaat - eventueel een scheutje melk -, 3 runderbouillontabletten - worcestershiresaus - 50 gr geraspte Cheddarkaas of belegen Goudse kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2006
  • Iers
  •  20-30 min.

Wortelen

OOIT GEHOORD VAN WORTELEN MET CUSTARD(vlapoeder)

INGREDIENTEN

400g panklaar in plakke wortelen/1/2 t zout/150g sinaasappelsap/1 vol t custard(vlapoeder/1 e suiker/20g margarine/1e vers fijn peterselie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2003
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Wortelen

INGREDIENTEN

250 g wortel, 1/2 theel. kurkuma -of gemberpoeder 1/2 theel. mosterdzaad -of mosterdmeel 1 teen knoflook, 1 theel. sambal -of mespuntje chilipeper snufhe zout scheutje olie om in te bakken, 1 theel. honing 1 eetl. citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Shepherd`s Pie/ Cottage Pie

INGREDIENTEN

* Lams- of Runder gehakt (500 gram), * Aardappelpuree (1 zakje), * Champignons (1 bakje), * Ui (2 grote), * Champignonsoep (1 pakje), * Doperwten (1 blikje), * Wortel (1 a 2 stuks), * Ei (1 stuk), * Gepelde tomaten (1 blikje), * Tomaten puree (70 gram), * Knoflook (2 teentjes/ 2 eetlepels), * Geraspte kaas, * Melk/ water, * Boter, , Extra:, * Mais (1 blikje), * Courgette en of Aubergine (1 stuk), * Prei (1 stuk)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2009
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Foe yong hai met kip (voor 100 % zoals bij de chinees)

Dit is het recept van een chinees restaurant, dus de lekkerste versie. De truc van een goede foe yong hai is, het gebruiken van heel dun gesneden groenten die in de omelet worden gegaard. De saus is heerlijk zoetzuur

INGREDIENTEN

6 eieren, 1/2 ui, 1 teentje knoflook, 50 gram champignons, 50 gram bamboe spruiten (als je niet van bamboe spruiten houdt, zoals ikzelf (!), dan kun je die met een gerust hart weglaten. maakt voor het recept niet zo veel uit), 50 gram wortelen, 1 paprika, 1 eetl. selderij, 1/2 prei, 1 theel. zout, 2 theel. suiker, 100 gram kip, peper, 500 ml. foe yong hai saus, , RECEPT: SAUS (voor 500 ml.), 200 ml. tomaten ketchup, 200 ml. water, 3 gepelde tomaten uit blik, 1/2 ui, 1 teentje knoflook, 50 ml. azijn, wat maizena, peper, zout, 5 eetl. suiker, sesam olie, ong. 6 druppels, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Geglaceerde Wortelen

Gekookte wortelen gegelaceerd in een orientaalse botersaus

INGREDIENTEN

1 bos wortelen (vers!, beslist geen geschrapte die bij de groentenman al een hele dag in een bak water liggen dobberen, daar zit geen smaak meer aan);, 1 teen knoflook;, flinke klont boter (30-50 gr);, 6 hulzen kardamom;, 1 theelepel suiker;, witte peper;, zout.,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-1999
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gestoofde wortelen

Zoals ik ze het liefst heb.

INGREDIENTEN

1 kg wortelen1 uiboter2 blaadjes laurier, in 2 gebroken2 a 3 klontjes suikergehakte peterselie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2004
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken Wortelen

INGREDIENTEN

Enkele teentjes knoflook, 500 gram jonge wortelen, olijfolie.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-1999
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Wortelen cocktail

Start de dag gezond

INGREDIENTEN

-250 g wortelen, -1 liter yoghurt, -suiker naar smaak, -sap en de geraspte schil van 1 citroen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-08-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Roomsoep Met Wortelen

INGREDIENTEN

600 gram wortelen - 8 dl bechamelsaus - 1 dl runderbouillon -1 dl slagroom - zout, peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Geglaceerde Wortelen

Heerlijk bij runds-lams en varkensvlees

INGREDIENTEN

-750 g kleine wortelen, -50 g boter en 50 g suiker, -1/4 l warme vleesbouillon (tabletje), -zout en verse witte gemalen peper, -peterselie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

flan van wortelen

INGREDIENTEN

800 gr. wortelen,4 eieren,1 eetl. bloem,100 gr. geraspte gruyere kaas,boter,peper en zout.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-2005
  • Biologisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gebakken Wortelen

HAVUC KIZARTMASI

INGREDIENTEN

500gr wortelen2 eetlepels bloem2 eetlepels olijfolie1/4 l yoghurt1 theelepel karwijzaadzoutversgemalen zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2000
  • Turks Bijgerecht
  •  20-30 min.

stoofpot van wortelen

Kan worden ingevroren

INGREDIENTEN

150 g a 200 g ontbijtspek of rauwe ham, 2 uien, 8 wortelen, 3 a 4 dl bouillon, 250 g champignons, 25 g boter, 1 citroen, zout, peper, peterselie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Yoghurt Met Wortelen

INGREDIENTEN

200g wortelen, 1teentje look, 1eetlepel boter, 1tuiltje dille, 200g yoghurt, zout

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-1999
  • Indonesisch Tussengerecht
  •  10-20 min.

Gestoofde wortelen

INGREDIENTEN

1 kilo wortelen, 1 ui, 30 gram boter, 1 takje tijm, 1/2 blaadje laurier, een weinig bieslook, marjolein en rozemarijn, 1 klontje suiker, peterselie, peper en zout, aardappelzetmeel.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

stoofvlees met wortelen

Makkelijk en heerlijk

INGREDIENTEN

1 kg stoofvlees, aan een stuk, 1 kg wortelen, 1 dikke ui, 1/2 fles witte wijn, 2 laurierbladen, verse zwarte peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsgehakt Met Wortelen

INGREDIENTEN

: 600 g kalfsgehakt, 1 flinke eetlepel mosterd, Peper en zout, nootmuskaat, paneermeel, 5 tot 6 wortelen, 6 aardappelen, 2 sjalotten, 50 g boter, 1 eetlepel bloem, = l instant bouillon, 10 cl room, 2 bakjes tuinkers,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-1999
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Kalkoenfricassee Met Wortelen

INGREDIENTEN

Boter,8 wortelen,12 blaadjes koriander,4 eetlepels water,8 eetlepels olijfolie,2 eetlepels ketchup,4 eetlepels acaciahoning,8 eetlepels frambozenazijn,600 g kalkoenfricassee

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkenslapjes met wortelen

Lekker en simpel eenpansgerecht. Voor mij is de wok beter geschikt

INGREDIENTEN

2 varkenslapjes,4 vastkokende aardappel,1 takje tijm, 1laurierblaadje, 1 mespunt kristalsuiker, 1 kleine ui, 3 wortelen, 2 eetlepels gehakte peterselie,50 gram boter, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-09-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsfricassee Met Wortelen

Eenvoudig voordelig

INGREDIENTEN

750 gr kalfsvlees zonder been(schouder), 1 ui, 2 kruidnagels, 1 kruidentuiltje (peterseliestengels,tijm,laurier), 10 peperbolletjes, zout, 6 wortelen, 30 g solo, 30 g bloem, 1 eierdooier, 1 dl room, sap van 1 citroen, peper, 1 el gehakte paterselie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Veldzuringsla met wortelen

Heerlijke salade met een pittige vinaigrette

INGREDIENTEN

-150 g veldzuring, -150 g jonge spinazie blaadjes, -2 grote wortelen met loof, VINAIGRETTE, -2 el frambozenazijn, -sap 1/2 sinaasappel, -zout en peper, -4 el goede olijfolie, -1 el hazelnootolie, VERDER:, -2 el amandelschilfers

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2005
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Rundvlees met wortelen

INGREDIENTEN

750 g rundvlees om te stoven, 100 g uien, 20 g boter of margarine, 500 g wortelen, zout, peper, 1 eetlepel marjolein (verse of gedroogde), 1/4 l bouillon (water en blokje),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mousseline van wortelen

Ik heb dit gerecht een keer in een sterrenrestaurrant gegeten, goed geproefd en thuis nagemaakt.

INGREDIENTEN

500 g wortelen, 1 l kalfsfond, 2 uien, 3 tenen knoflook, 2 takjes rozemarijn of een eetlepel gedroogd rozemarijn blad, 2 laurierbladeren, 75-100 ml (olijf)olie, 2 tl ras al hanout, 2 tl komijnpoeder, zout, peper.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2017
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Wortelen met appelen

Magnetron(4 personen) van "moesje2"

INGREDIENTEN

300 g uien 1 dl water 300 g wortelen 300 g appelen met stevig vruchtvlees, (granny smith) 1 eetlepel griessuiker 2 eetlepels wijnazijn 30 g boter zout, peper,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gekruide wortelen

Een heerlijk herfst- bijgerecht.

INGREDIENTEN

750 g winterpeen in reepjes van 5 cm., 30 g boter, 1 kleine ui, zeer fijn gesneden, 1/2 t suiker, 200 ml kruidenbouillon van 1/2 blokje gemaakt, citroensap, 1/2 t komijnzaadjes, 3 e peterselie, fijn

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2009
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.

wortelen met uienringen

INGREDIENTEN

750 gr winterpeen- 250 gr uien- zout- 5 gr boter

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2002
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

heilbotfilet met wortelen

3 points ww

INGREDIENTEN

2 heilbotfilets, 140g elk, geraspte wortelen, het sap van 1 citroen, 2 koffielepels olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte basilicum, zout, peper, ,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-03-2003
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  0-10 min.

Rundsstoofvlees met wortelen

Eenpansgerecht

INGREDIENTEN

500g rundsstoofvlees, 2 uien, 500g wortelen, 400g aardappelen, 1 bouillonblokje, boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ingemaakte wortelen

Deze worden geserveerd als eetlustopwekker, pikant ingredient in groente salades of garnering bij vleesgerechten.

INGREDIENTEN

Een weckpot van 1 liter inhoud, 6 - 10 peper, korrels, 4 kruidnagels, 2 - 3 laurierblaadjes, Voor de marinade:, , 1 l. water, 1 eetl. zout, 2 eetl. suiker, winterwortels

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  • Russisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Rundvlees met wortelen

Magnetron van "moesje2"

INGREDIENTEN

750 g rundvlees om te stoven, 100 g uien, 20 g boter of margarine, 500 g wortelen, zout, peper, 1 eetlepel marjolein (verse of gedroogde), 1/4 l bouillon (water en blokje),

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Wortelen Met Mosterddressing

Italiaans bijgerecht

INGREDIENTEN

2 Grote winterwortelen in staafjes gesneden, 1 el. suiker, 2 el. versgeperste citroensap, 1 el. franse mosterd, 4 el. olijfolie, 1el. gehakte verse bieslook

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-11-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Wortelen met sjalotten

Lekkere groentenschotel

INGREDIENTEN

-500 g sjalotten (schoongemaakt), -1/2 l water, -zout, -500 g worteltjes, -60 g boter, -snufje suiker, -vers gemalen witte peper, -100 g zwarte olijven

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Stoofpot van wortelen

Winters lekker ! Heet serveren .

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 25 g boter, 2 eetlepels verse gehakte peterselie, 70 cl kippenbouillon, 2 laurierblaadjes, 1 peer, 2 uien, 4 worsten "varken-kalf", 500 g worteltjes, 1 sjalotje, 2 snuifjes nootmuskaat, 200 g gezouten spekblokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

SINAASAPPEL WORTELEN

Gebakte Lemoen Wortels

INGREDIENTEN

750 g Baba Wortels -, 3 e Bruin Suiker -, 3 e Margarien -, 3 e Lemoensap,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2003
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

wortelen met rundvlees

Lekkerrrr

INGREDIENTEN

, 750 gr peen ., , 3/8 l bouillon., , 1/4 l witte wijn ., , 2 uien ., , zout peper., , 400 gr mager rundvlees., , 1/8 l slagroom., , peterselie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Coleslaw (Amerikaanse koolsalade)

Een heerlijk bijgerecht, niet alleen bij een barbecue maar ook als onderdeel van een zomerse maaltijd. Door het gebruik van ananas wordt de soms wat scherpe smaak van de kool verzacht.

INGREDIENTEN

1 kleine witte kool of spitskool, 3 middelgrote wortelen, 1 kleine ui, 1 klein blik ananasstukjes, 200 ml sour cream (zure room), 2-3 el mayonaise, zout, peper, Worcestershire sauce, ½ bosje bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2010
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto

Een lekkere, gezonde en slimme visschotel -Superlekker- makkelijk te maken- voor wie geen vis lust maar wel na deze vislasagne - Probeer het ook eens uit, succes verzekerd. - voor 10 tot 12 personen -

INGREDIENTEN

* 1 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet), * 2 bollen mozzarella in fijne plakjes gesneden, * 250 g gepelde garnalen, , , Pastadeeg: Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken., , * 600 g bloem, * snuifje zout, * 6 eieren, * 2 eetlepels olijfolie, , , Tomatensaus:, * 5 tomaten, * 2 sjalotten, * 1 teentje look, * olijfolie, * 250 ml tomatenpulp, * 1 eetlepel mascarpone, * 2 takjes tijm, * 1 blaadje laurier, * peper en zout, , , Groenten:, , * 2 stengels prei, * 3 wortelen, * 400 g spinazie, * 200 g ricotta, * boter, * peper en zout, , , Pesto:, , * 2 teentjes look, * 60 g basilicum, * 20 g pijnboompitten, * 100 ml olijfolie, * 50 g parmezaan,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top