1. Home
  2. Recepten
  3. Walnoten

Walnoten recepten (7.506) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen.

INGREDIENTEN

2 bolletjes mozzarella (liefst buffelmozzarella) 2 eetlepels witte balsamico-azijn 4 eetlepels olijfolie versgemalen peper, zout 1 theelepel honing wat tijmblaadjes 8 grote plakken Parmaham (heel dun gesneden) gemengde sla (liefst met rucola) plm. 20 walnoten wat kerstomaatjes om te garneren eventueel crema balsamico

Bereidingswijze

Snij de mozzarella in repen. Maak een marinade van de azijn, olie, peper, zout, honing en tijm. Laat de mozzarella hier plm. 1 uurtje in marineren. Rooster de walnoten in een droge Koekenpan. Snij de plakken ham in vieren. Verdeel de sla over de borden. Was de kerstomaatjes en snij deze in partjes. Rol de mozzarella in de parmaham. Snij de overgebleven repen in kleine blokjes. Leg de rolletjes op de sla op het bord. Maak een stapeltje van de overgebleven blokjes in het midden van het bord. Garneer met geroosterde walnoten en kerstomaatjes. Verdeel de overgebleven marinade over de salade. Eventueel wat crema balsamico erover, staat altijd leuk.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Quiche met geitenkaas, walnoten, spek en honing

Hartige taart, die op ieder moment van de dag en bij iedere gelegenheid gegeten kan worden Lees meer: de quiche top 10

INGREDIENTEN

- Bladerdeeg om het bakblik mee te bekleden (ik heb vers bladerdeeg van `tante Fanny` gebruikt, maar losse bladerdeeg vellen kan ook), - 150 gram zachte geitenkaas (mag ook geitenkaas met honingsmaak zijn), - 6 plakjes ontbijtspek, - handje vol walnoten, - 3 eieren, - 1 bosui in dunne ringetjes, - 2 eetlepels creme fraiche, - 2 eetlepels honing, - Zout & peper

  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2012
  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Geweldige wortel taart (of worteltaart cupcakes)

Dit is een heerlijke kruidige worteltaart met een super lekkere romige laag. Ipv een taart kun je ook worteltaart-cupcakejes bakken!

INGREDIENTEN

Voor de taart/ cupcakes:, , 4 eieren, 300gr (tarwe)bloem, 250gr bruine basterdsuiker, 185ml zonnebloemolie, 400gr wortelen (ik weeg ze na t schrapen/ schillen), 55 gr gepelde walnoten, 3 theelepels (1 zakje)bakpoeder, 2 theelepels kaneelpoeder, 1/2 theelepel zout, , voor de romige glazuurlaag:, 180gr zachte boter, 180gr roomkaas, 3 druppels vanille-extract, 250gr poedersuiker

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2010
  • Europees
  •  10-20 min.

Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

Jamie Oliver zei hierover: "Dit is de lekkerste chocoladetaart met noten die er is. Als hij een dag oud is, moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover. Ik bak deze taart altijd in een bak- of springvorm, of ik maak kleintjes, in de vormpjes die voor pasteitjes gebruikt worden. Maar je kunt er elke goed ingevette en met bloem bestrooide taartvorm voor nemen."

INGREDIENTEN

Boter om in te vetten; bloem; 150 g geschaafde amandelen; 150 g fijngemalen walnoten; 300 g chocolade; 1 volle theelepel cacaopoeder; 250 g boter; 100 g kristalsuiker; 6 grote scharreleieren, gesplitst; zout

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Engels
  •  60-120 min.

Pangafilet uit de oven

Pangafilet met een kerrieroomsaus

INGREDIENTEN

4 Pangafilet, 1 flesje koksroom, kerriepoeder, uien, prei, (cashew of walnoten)

  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-2008
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bananenbrood met walnoten

INGREDIENTEN

1 ei, 3 grote bananen, 1/2 citroen, sap van, 100 g rozijnen, 220 g zelfrijzend bakmeel, 4 g zout, 1/2 tl kaneel, 120 g walnoten, 180 g basterdsuiker, 180 g zachte boter

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Walnoten

Het inmaken van zoetzuur.

INGREDIENTEN

, 1 ? kilo walnoten, 1 ? kilo suiker, azijn, kaneel., ,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Walnoten

De noten moeten al geplukt worden voordat de harde schil zich heeft gevormd (omstreeks eind juni). Het inmaakproces houdt je enkele weken bezig.

INGREDIENTEN

450 g groene walnoten, 115 g tafelzout, 40 g verse gember, 1,7 l witte wijnazijn, 75 g zwarte peperkorrels, 40 g jamaica peperkorrels

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2000
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pasta met walnotenpesto

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 50 g parmezaanse kaas, 45 g walnoten, 15 g peterselie, 6 el olijfolie, zout, peper, 1 courgette van 400 g, 400 g pasta

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2008
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Witlofsalade met gorgonzola, peer en walnoot amuse

SImpel te maken heerlijke amuse

INGREDIENTEN

12 blaadjes witlof; 50 gr walnoten; 2 zachte peren; 150 gr gorgonzola

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gevulde zalm met walnoot & spinazie

Bomvol omega 3-vetzuren en natuurlijk erg lekker.

INGREDIENTEN

* 1 eetl olijfolie, * 1 medium ui,gehakt, * 1 teen knoflook,geperst, * 1 kg verse,gehakte spinazie, * 0.5 theel versgemalen zwarte peper, * 0.5 theel zout, * 250 g gekookte zilvervliesrijst, * 2 theel geraspte citroenschil, * 50 g geraspte oude Cheddar kaas, * 125 g gehakte walnoten, * 1 mooie zalmfilet,ongeveer 450 g,zonder vel.

  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Franse cake met walnoten en chocolade

Een super Franse cake uit de Perigord. De lekkerste notentaarten kwamen van Paul Koeverle, die in zijn mooie bakkrij de prachtigste notentaarten maakte. Ook een plaatje om te zien (zie foto)

INGREDIENTEN

125 gr boter 200 gr poedersuiker 3 eieren 150 gr bloem5 gr bakpoeder20 gr cacaopoeder0.4 dl melk100 gr fijngehakte gepelde walnoten 2 tl geraspte citroenschil.

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-05-2005
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Champignontaartjes met feta en walnoten

Een recept van Smulwebkok Natuurtje uit Smulweb Agenda 2015! » Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

200 g champignons, in plakjes, 2 el olie, 1 rode ui, gesnipperd, 1 prei, in ringetjes, 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid, 3 eieren, 100 ml slagroom, 200 g feta, verkruimeld, 75 g gepelde walnoten, grof gehakt, 10 g peterselie, fijngehakt, zout en peper, geraspte kaas, 2 el bieslook, fijngeknipt,  

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De allerlekkerste BROWNIES die er bestaan

Dit is absoluut niet gelogen. Heb deze zaterdag bij een High Tea gemaakt. Heerlijk met nootjes en stukjes witte chocolade

INGREDIENTEN

140 gram boter 100 gr walnoten fijngehakt 75 gram witte chocolade in stukjes gehakt 75 gr cacao poeder 140 gr bloem 4 eieren losgeklopt 340 gr lichte bruine basterdsuiker 1 tl vanille essance

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

Baklava

Een van origine Arabisch zoet bladerdeeg gerecht, dat door de eeuwen heen tot nationaal Grieks gerecht is uigegroeid. Er zijn vele variaties, de vulling kan zowel uit walnoot, amandel, gemengd beiden en/of pistachenoten bestaan, de buitenkant is echter altijd bladerdeeg.

INGREDIENTEN

1/2 Kilo papierdun bladerdeeg (Filo, verkrijgbaar in Turkse winkels), naar keuze: 2 koppen grof gehakte walnoten en 2 koppen grof gehakte amandelen of pistachnoten, 2 thl. kaneel, 1 thl. kruidnagelpoeder en 1 kop boter., Voor de syroop:, 3 koppen suiker, 2 koppen water, 1/2 kop honing, 2 el citroensap, vanille essence of poeder.

  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2001
  • Grieks
  •  30-60 min.

Druivensalade met kip en geitenkaas.(voorgerecht)

Dit recept gekregen van mijn dochter, het is een absolute aanrader,makkelijk en snel klaar! Je kan het met witte en blauwe druiven maken maar ik heb pitloze witte druiven genomen. Ook leuk om te maken als je gasten krijgt. Deze hoeveelheid is als voorgerecht genoeg voor 6 personen. Maar ook als maaltijdsalade voor 4 personen serveer er dan bvb lekker knapperig stokbrood bij. De foto`s zijn nogal haastig genomen helaas...(volgende keer beter) maar ik heb ze wel bij dit recept gezet om te laten zien hoeveel er op je bordje komt als je het als maaltijdsalade wilt serveren. Pas dus de hoeveelheden aan als je het als voorgerecht wilt serveren.

INGREDIENTEN

1 zakje gemengde sla., 1 kleine rode ui, in heel dunne ringen., 150 gram gerookte kipfilet in reepjes (supermarkt of snij zelf in reepjes)., 200 gram witte druiven. 200 gram geitenkaas met honing ( is een rondje verkrijgbaar bij A.H.) in blokjes gesneden., 50 gram walnoten, grof gehakt., Voor de dressing: 4 eetl. Olijfolie. 2 eetl.(wijn) azijn. 1 eetl. Medium sherry. (heb je geen sherry in huis laat het dan gewoon weg.)1 flinke eetl. Honing. 1 eetl. Gehakte peterselie. Zout en versgemalen peper naar smaak.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Maaltijdsalade met gorgonzola, walnoten en peer

Supersnel en superlekker. Voor de vrijdag na het werk, bord op schoot en een glas wijn erbij.

INGREDIENTEN

* 1 afbak ciabatta, * 3 eetl walnoten, * 4 eetl (walnoten)olie, * 2 eetl witte wijnazijn, * 1 zak veldsla(melagne) ca. 100 gr., * 2 rijpe handperen, * 2 stengels bleekselderij, * 100 gr gorgonzola,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Winterse salade met bietjes veldsla walnoten en spekjes

Deze winterse salade smaakt verrukkelijk. Heerlijk als bijgerecht maar ook een volledige maaltijd met gebakken aardappeltjes. Echt proberen. Een succes!

INGREDIENTEN

Plm. 300 gram gekookte rode bietjes - 75 gram veldsla - - 40 gram gepelde walnoten - 2 eetlepels gerookte spekreepjes of 8 plakjes mager gerookt spek - 1 middelgrote appel (liefst Elstar) - 3 eetlepels (appel)-azijn - zout, peper, suiker naar smaak - 3 eetlepels zonnebloemolie - 2 theelepels pittige mosterd

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2009
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Selderijsalade met spekreepjes, kaas en walnoten

Deze verrukkelijke selderijsalade kwam ik tegen in een Duits kookboek over Beieren. Het is echt een TOPPER! en doet het heel erg goed op een buffet.

INGREDIENTEN

Knolselderij schillen en in hele dunne reepjes snijden. In kokend water met citroensap en wat zout plm. 3-4 minuten koken. Afgieten en koud water afspoelen. Goed laten uitlekken. (Gebruik je een potje selderijsalade dan deze goed laten uitlekken. Bleekselderij wassen, in smalle boogjes snijden. Appels wassen. Klokhuis verwijderen en in reepjes snijden. Kaas ook in smalle reepjes snijden. Spekreepjes in droge koekenpan knapperig bakken. Noten in droge koekenpan roosteren. Af laten koelen., 300 gram knolselderij of een potje selderijsalade - sap van 1 citroen (vervalt als je een potje selderijsalade gebruikt!) -, 200 gram magere gerookte spekreepjes -, 2 stengels bleekselderij -, 300 gram belegen kaas - 2 appels (liefst Elstar) - 150 gram gehakte walnoten - mayonaise naar smaak -, 1 afgestreken eetlepel scherpe mosterd -, 4 eetlepels slagroom - peper, zout - 2 eetlepels selderijgroen

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2006
  • Duits
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Verrukkelijke kruimel appeltaart met walnoten

EEN TOPPERTJE !! Werkelijk verrukkelijke appeltaart. Vorige week gebakken en mijn man heeft gevraagd hem deze week weer te bakken. Ook mijn gasten waren verrukt en wilden het recept. Niet moeilijk te maken.

INGREDIENTEN

Voor de kruimels:, 150 gram gesmolten boter, 100 gram suiker, 1/2 theel kaneel, 1 eetl geraspte citroenschil, mespunt zout, 250 gram bloem, plm. 125 gram gepelde walnoten, Voor de vulling:, 100 gram lange vingers of kokosbiscuits, 600 gram appels (liefst Elstar), 2 eetlepels citroensap, , poedersuiker om te bestrooien

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2009
  • Duits
  •  30-60 min.

Tagliatelle met walnotenpesto

Simpel kan zoooo lekker zijn!

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 50 g parmezaanse kaas, 45 g walnoten, 15 g peterselie, 6 el olijfolie, zout, peper, 1 courgette van 400 g, 400 g tagliatelle, , ,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-08-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Herfstspaghetti met walnoten

Een recept uit boodschappen, lekker snel en niet te duur.

INGREDIENTEN

1 grote ui, 1 teentje knoflook, 100 gram walnoten, 300 gram spaghetti, 2 eetlepels (olijf)olie, 100 gram magere spekreepjes, 1 blikje gepelde tomaat(400 gr) 2 eetlepels fijngehakte peterselie, zout en versgemalen peper, 1 potje blokjes gemarineerde feta

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Appelbrood met walnoten

Volgens het recept een brood. Ik noem het een koek. Ik heb deze nu 2x gebakken en vind hem nog steeds verrukkelijk. En ik niet alleen want de koek was heel snel op. De koek is lauwwarm maar ook koud heerlijk. Ook lekker bij een uitgebreid ontbijt.

INGREDIENTEN

500 gram goudreinetten, 3 eetlepels citroensap, 4 eetlepels calvados of andere lekkere drank, 50 gram krenten, 150 gram walnoten, boter en bloem voor de vorm, 70 gram gesneden gember met siroop, 200 gram zachte boter, 125 gram suiker, mespunt zout, 1 tl citroenrasp, 3 eieren, 300 gram bloem, 2 tl bakpoeder, 80 gram abrikozenconfiture, 50 gram poedersuiker

  • Duits
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2008
  • Duits
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gevulde pasta met geitenkaas en rucola-walnotenpesto

Een lekker snel, zeer smaakvol gerecht met alleen maar verse producten: pasta gevuld met kaas en spinazie samen met geitenkaas, rauwe ham, zelfgemaakte rucola-walnotenpesto en een beetje verse munt.

INGREDIENTEN

, Verse pasta gevuld met spinazie en kaas (bakje AH), 75g geitenkaas met honing, 80g rucola, handvol geraspte oude kaas, teentje knoflook, handje verse basilicum, 4-5 blaadjes verse munt, 60g walnoten, 50g rauwe ham (liefst biologisch), citroen, gemengde jonge bladsla, extra vergine olijfolie, peper en zout,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Salade met gemarineerde vijgen en serranoham

Geweldige salade met zoetzure gevulde gemarineerde gedroogde vijgen. Wel aan denken dat de vijgen een dag tevoren in de marinade gaan. Een dergelijk recept eerder gelezen, maar aangepast volgens mijn eigen idee.

INGREDIENTEN

16 grote gedroogde vijgen (de lekkerste zijn die van AH met vanille), 12 halve walnoten, 8 plakken serranoham, 2 dl witte Chardonnay wijn, 1 1/2 dl balsamico-azijn, gemengde sla met rucola (AH), [Voor de dressing]:, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 eetlepel honing, 1 theelepel mosterd, versgemalen peper

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Oosterse kipfilet met walnoten en lente-uitjes

Een zalig Oosters kipgerecht wat ik graag door wil geven. Heerlijk met rijst.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet - 6 lente-uitjes - 2 cm verse gember - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels sojasaus - 2 theelepels maizena - 1/2 kippenbouillontablet - 1 theelepel sambal oelek - 1 eetlepel bruine suiker - 1 eetlepel citroensap - 2 eetlepels sherry - 100 gram gepelde walnoten - 3 eetlepels arachideolie - zout

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Worteltaart met walnoten

Overheerlijke worteltaart, beetje werk maar het is het echt waard!

INGREDIENTEN

225 g zelfrijzend bakmeel, 1tl bakpoeder, 2 tl koekkruiden, 3 eieren, 125 ml zonnebloemolie, 350 gr. geraspte wortel, schil van 1 (gewassen) sinaasappel, flinke hand(80 gr) gehakte walnoten, , Voor het glazuur:, 200 gr. roomkaas, 75 gr. poedersuiker, 2 tl citroen, schil van 1 (gewassen) citroen, handje gehakte walnoten(fijngehakt zodat je het eroverheen kan strooien), 8 mooie halve walnoten ter decoratie

  • Engels
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-2010
  • Engels
  •  10-20 min.

geitenkaastaart met walnoten

Hartige taart die je koud eet

INGREDIENTEN

1 blikje croissantdeeg (240 gr.), 100 gr. geraspte oude kaas, 175 gr. zachte geitenkaas, 3 eieren, 1/8 ltr. slagroom, 90 gr walnoten, 8 sprietjes bieslook, peper,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

Chocoladetaart met walnoten

Makkelijk recept voor een lekkere chocoladetaart met walnoten en een vleugje vanille

INGREDIENTEN

100 gr pure chocolade, , 150 ml water, , 1 eetl cacaopoeder, , 125 gr boter, , 50 gr walnoten, grof gehakt, , 170 gr suiker, , 1 theel vanille extract, , 1 ei, op kamertemperatuur, , 125 gr zelfrijzend bakmeel, , Chocolade glazuur:, , 50 ml slagroom, , 50 gr melkchocolade, , , 50 gr pure chocolade

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2013
  •  
  •  30-60 min.

Appel-perentaart met walnoten

Erg lekkere taart, komt -net als mijn pecannoten-taartrecept- uit een erg goed Engels taartenbakboek!

INGREDIENTEN

Voor het deeg: 225 gram bloem; snufje zout; 1 theelepel kaneel; 140 gram roomboter; 110 gram witte basterdsuiker; 55 gram walnoten (hoeft niet, is wel lekker); 1 geklopt ei, Voor de vulling: 3 appels; 3 peren (Doyenne du Comice) of uit blik is ook prima; 30 gram boter; 200 gram witte basterdsuiker; 2 theelepels kaneel; sap van 1 citroen; 110 gram rozijnen; 3 eieren; 150 ml. slagroom; 170 gram walnoten (hoeft niet, is wel lekker)

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2004
  • Engels
  •  30-60 min.

Walnoten Basilicum Pesto voor pasta

INGREDIENTEN

2 dl. olijfolie, 2 tenen knoflook, 100 gram gepelde walnoten, 100 gram parmazaanse kaas, 2 flinke bossen verse basilicum

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-2011
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Gekarameliseerde walnoten

In een afgesloten pot kun je de walnoten 2 weken bewaren. Lekker als snack of garnering.

INGREDIENTEN

200 g walnoten, 100 g suiker,

  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2013
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Worteltaart met walnoten en roomkaascrème

De eerste keer dat je hoort over worteltaart denk je: dit klopt niet. Eenmaal geproeft wil je niets anders meer! Deze taart is vrij luchtig in vergelijking tot sommige andere varianten van carrot cake. De wortel wordt zacht en verdwijnt. Het geheel wordt een heerlijke, licht kruidige taart.

INGREDIENTEN

Voor de taart, 150 g boter, 3 grote eieren, 150 g kristalsuiker, 120 g bruine suiker, 1 tl vanille suiker of extract, 180 g bloem, 2 tl bakpoeder, 1.5 tl baking soda, 1 tl kaneel, 250 g wortel (julienne gesneden of geraspt), 100 g walnoten (bewaar de 8 mooiste voor de decoratie), 150 ml appelmoes, flinke hand rozijnen, , voor de crème, 100 g zachte boter, 300 g roomkaas, 150 g poedersuiker

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Engels
  •  30-60 min.

Kaneelcake met walnoten

INGREDIENTEN

3 eieren, 2 dl suiker, 2 dl tarwebloem, 1 theelepel bakpoeder, 3 theelepels kaneel, 150 gr boter, 1 dl gehakte walnoten

  • Scandinavisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-04-2011
  • Scandinavisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Garnalen met walnoten

INGREDIENTEN

20 stuks grote gamba`s, 50 g bloem, 200 g walnoten, 2 el honing, 1 el sesamzaad, ½ el citroensap, 1 el gecondenseerde melk, 2 el mayonaise, ½ el suiker, 1 Romaanse sla,

  • Amerikaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2009
  • Amerikaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Bananenbrood met walnoten

Dit brood kun je eten als gezond tussendoortje of bij het ontbijt. Zo kun je ook van je "oude" bananen afkomen.

INGREDIENTEN

125 gram zachte boter -, 180 gram donkerbruine basterdsuiker -, 4 grote rijpe bananen, geprakt -, 2 eieren -, 1 theelepel vanille-extract -, 1 theelepel kaneel -, mespunt zout -, 250 gram bloem -, 2 theelepels bakpoeder -, 3 eetlepels warme melk -, 75 gram grof gehakte walnoten

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-05-2011
  • Internationaal
  •  60-120 min.

canneloni met walnoten

Canneloni met kalfsgehakt, salie en walnoten

INGREDIENTEN

1 ui, 200 gram gepelde walnoten, 600 gram kalfsgehakt, 1 ei, 4 eetl. paneermeel, 1 eetl. verse salie, 1 zakje gehaktkruiden, 250 gram cannelonipijpjes, 500 ml kippebouillon, 1 bekertje creme fraiche, 1 eetl. verse peterselie, zout en peper, boter

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

paksoi met walnoten

Niet mokken lekker wokken

INGREDIENTEN

1 struik paksoi, 1 vleestomaat, 1 rode peper, 2 teentjes knoflook, 6 walnoten, bouillonblokje, snufje djintan, snufje ketoembar, theelepel sesamzaad

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

theebrood met walnoten en appel

Een engelse cake. Lekker bij een high tea, maar ook bij de koffie, of een picknick.

INGREDIENTEN

*1 grote appel, *50 g gehakte walnoten, *125 g bruine basterdsuiker, *125 g zachte boter, *125 g rozijnen, *2 grote eieren, *1 el honing, *175 g zelfrijzend bakmeel, *50 g volkorenmeel, *1 tl koekkruiden, *snufje zout, Evt. kan je een gedeelte van de walnoten vervangen door pijnboompitten.

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Engels
  •  60-120 min.

Perentaart met walnoten

Perentaart met walnoten

INGREDIENTEN

, Becel Voor koken, (roer)bakken en braden, 30 g walnoten, 70 g bloem, 50 g poedersuiker, 60 g Becel Dieet, snufje foelie, snufje kaneel, 2 peren, 1 el abrikozenjam,

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Brie met walnoten

Een heel bijzonder kaasgerechtje dat voor het zoete dessert of in plaats daarvan geserveerd kan worden. Kan met bijvoorbeel geroosterd brood of roggebrood!

INGREDIENTEN

200 gr brie ca. 2 el vloeibare honing 100 gr blauwe druiven 8 gepelde walnoten of 16 hazelnoten

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2004
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste walnoten recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top