1. Home
  2. Recepten
  3. Viskeuken

Viskeuken recepten (7)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

ROODBAARS MET TOMATENFONDUE, ZWARTE OLIJVEN, KAPPERTJES ....

KAPPERTJES EN ANSJOVIS; pittige Zuiderse viskeuken;- voor 4 personen - serveren met een vastkokende aardappel (bv Nicola of Charlotte) in de schil gekookt in de microgolfoven

INGREDIENTEN

Of 8 roodbaarsfilets, zorgvuldig ontgraat 4 tomaten 1 chilipepertje, zonder pitjes 1 teentje look 1 sjalot 1 eetlepel kappertjes 2 ansjovisjes 100 g ontpitte olijven Parmezaanse kaas 4 basilicumblaadjes Peper en zout Olijfolie

Voorbereiding

1. Droog de roodbaarsfilets en kruid ze met peper en zout Dompel de tomaten 15 seconden onder in kokend water. Ontvel en ontpit ze, en snijd ze in blokjes.

Bereidingswijze

2. Stoof de tomaten in olijfolie, samen met de versnipperde sjalot, peper en look. Laat stoven totdat het meeste vocht verdwenen is. 3.Spoel de kappertjes af zodat ze minder zout zijn. Snipper de ansjovisjes en voeg toe aan de 'tomatenfondue'. Voeg de olijven toe en warm even mee. 4.Bak de vis kort in olijfolie op de velkant, draai hem om en zet het vuur uit.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Turks brood gevuld met gyros van kabeljauw

Of het nou Turks of Grieks is laat ik in het midden, vandaar dat ik het maar in de 'vis'keuken heb geplaatst... Maar lekker dat het is! ​Het lekkerst is het met een groot vers brood van de Turkse bakker, als je die geen in de buurt hebt kun je het vervangen door een voorverpakt Turks brood uit de supermarkt..

INGREDIENTEN

1 Turks brood, vers of anders voorgebakken, 500 gr kabeljauwfilet, gyroskruiden (zelf samengesteld of kant en klaar), olijfolie, 2 uien, in dunne halve ringen, 2 teentjes knoflook, in dunne schijfjes, 1 rode paprika, in smalle reepjes, 1 gele paprika, dito, 1/2 bakje champignons, in plakjes, 1 krop ijsbergsla, 2 grote vleestomaten, in plakjes, 1 komkommer, in schijfjes,

  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2017
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken vis in mosterdsaus

Zo snel kan de viskeuken zijn! Maak uw gezin enthousiast meet dit lekkere eenpansgerecht. Dille bevat zeer veel vitamine C en heeft bovendien een rustgevende werking.

INGREDIENTEN

500 gr. visfilet (roodbaars, kabeljauw of koolvis), 2 eetl. citroensap, zout en peper, 4 eetl. tarwebloem, 500 gr. gekookte aardappels, 40 gr. bakboter, 3 eetl. olie, 250 ml. slagroom, 2 eetl. middelscherpe mosterd, 150 gr. diepvriesdoperwten, 1/2 bosje dille

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Schnitzel van forel met spek en noedels.

Bron: "De europese viskeuken".

INGREDIENTEN

8 forelfilets, 150 g zeer dun gesneden gerookt spek, 150 g verse eiernoedels, 3 tomaten, 2 uien, 2 wortelen, bosje lenteui, 1/2 bleekselderij, 1 teentje knoflook, 1 dl bruine fond, 1 glas witte wijn, 1 dl room, 1/2 citroen.

  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Makrelen Mireille

Een hoogtepunt in de viskeuken.

INGREDIENTEN

-4 makrelen elk 200 g, -witte peper uit de molen en zout, -40 g bloem, -6 el olijfolie, VERDER:, -2 uien (fijn gesnipperd), -2 tenen knoflook (uit de knijper), -250 g champignons (in plakjes), -1 dl witte droge wijn, -4 tomaten, -zout, cayennepeper, oregano, -1 citroen, -peterselie

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chileense zeepaling soep

Een land zoals Chili, met meer dan 4000 km zeekust, moet wel een erg goede viskeuken hebben; het bewijs is alvast deze pittige soep

INGREDIENTEN

-750 g panklare zeepaling in moten van 5 cm, -sap 1 citroen, -3 uien (fijn gehakt); 3 knoflooktenen (pers), -zout, -4 tomaten (ontveld, ontpit)en in blokjes, -4 eetlepels olie, -1 1/4 l hete visbouillon, -1/4 l witte wijn, -zwarte peper, -1 rode en 1 groene paprika (in stukjes), -1 eetlepel paprikapoeder, -2 eetlepels tomatenpuree, -1 blik mais (350 g), -cayennepeper

  • Chileens
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2002
  • Chileens
  •  30-60 min.

Zeevruchtensalpicon

Een salpicon is een koud gerecht met zeevruchten, klein gesneden vis en groenten, allemaal gemengd in een frisse vinaigrette. Uit : De Europese viskeuken

INGREDIENTEN

1 kg mosselen, 100 g inktvisringen, 100 g inktvisarmen, 50 g Noordzeegarnalen (gepeld), 1 paprika (rood), 2 tomaten, 150 g sla (gemengd), 3 bosjes peterselie, 10 cl olijfolie (extra vierge), 5 cl witte wijnazijn, 1 eetlepel citroensap, peper, zout, ,

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.
Nieuwste viskeuken recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top