Turks brood gevuld met gyros van kabeljauw
Of het nou Turks of Grieks is laat ik in het midden, vandaar dat ik het maar in de 'vis'keuken heb geplaatst... Maar lekker dat het is! ​Het lekkerst is het met een groot vers brood van de Turkse bakker, als je die geen in de buurt hebt kun je het vervangen door een voorverpakt Turks brood uit de supermarkt..
1 Turks brood, vers of anders voorgebakken 500 gr kabeljauwfilet gyroskruiden (zelf samengesteld of kant en klaar) olijfolie 2 uien, in dunne halve ringen 2 teentjes knoflook, in dunne schijfjes 1 rode paprika, in smalle reepjes 1 gele paprika, dito 1/2 bakje champignons, in plakjes 1 krop ijsbergsla 2 grote vleestomaten, in plakjes 1 komkommer, in schijfjes
Wrijf de kabeljauw royaal in met de gyroskruiden en laat een uurtje of langer intrekken. Verwarm de olie in de pan en bak hierin de kabeljauw om en om, tot ze in lamellen uit elkaar valt. Schuif de vis aan de kant en bak in de ontstane ruimte de groente met evt nog wat olie knapperig. Breng op smaak met peper, zout en nog wat gyroskruiden. Bak indien nodig het Turks brood af in de oven ondertussen volgens aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het brood in 4 stukken en snij het open. Beleg met wat fijngesneden ijsbergsla, tomaat en komkommer. Vul met de 'gyros' en dan lekker Smullen, eet smakelijk!
- Vis Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-02-2017Vis Hoofdgerecht20-30 min.
ROODBAARS MET TOMATENFONDUE, ZWARTE OLIJVEN, KAPPERTJES ....
KAPPERTJES EN ANSJOVIS; pittige Zuiderse viskeuken;- voor 4 personen - serveren met een vastkokende aardappel (bv Nicola of Charlotte) in de schil gekookt in de microgolfoven
Of 8 roodbaarsfilets, zorgvuldig ontgraat, 4 tomaten, 1 chilipepertje, zonder pitjes, 1 teentje look, 1 sjalot, 1 eetlepel kappertjes, 2 ansjovisjes, 100 g ontpitte olijven, Parmezaanse kaas, 4 basilicumblaadjes, Peper en zout, Olijfolie
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-11-2003Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Gebakken vis in mosterdsaus
Zo snel kan de viskeuken zijn! Maak uw gezin enthousiast meet dit lekkere eenpansgerecht. Dille bevat zeer veel vitamine C en heeft bovendien een rustgevende werking.
500 gr. visfilet (roodbaars, kabeljauw of koolvis), 2 eetl. citroensap, zout en peper, 4 eetl. tarwebloem, 500 gr. gekookte aardappels, 40 gr. bakboter, 3 eetl. olie, 250 ml. slagroom, 2 eetl. middelscherpe mosterd, 150 gr. diepvriesdoperwten, 1/2 bosje dille
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-01-2019Goedkoop en snel Hoofdgerecht20-30 min.
Schnitzel van forel met spek en noedels.
Bron: "De europese viskeuken".
8 forelfilets, 150 g zeer dun gesneden gerookt spek, 150 g verse eiernoedels, 3 tomaten, 2 uien, 2 wortelen, bosje lenteui, 1/2 bleekselderij, 1 teentje knoflook, 1 dl bruine fond, 1 glas witte wijn, 1 dl room, 1/2 citroen.
- Oostenrijks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-07-2005Oostenrijks Hoofdgerecht60-120 min.
Makrelen Mireille
Een hoogtepunt in de viskeuken.
-4 makrelen elk 200 g, -witte peper uit de molen en zout, -40 g bloem, -6 el olijfolie, VERDER:, -2 uien (fijn gesnipperd), -2 tenen knoflook (uit de knijper), -250 g champignons (in plakjes), -1 dl witte droge wijn, -4 tomaten, -zout, cayennepeper, oregano, -1 citroen, -peterselie
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-10-2004Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Chileense zeepaling soep
Een land zoals Chili, met meer dan 4000 km zeekust, moet wel een erg goede viskeuken hebben; het bewijs is alvast deze pittige soep
-750 g panklare zeepaling in moten van 5 cm, -sap 1 citroen, -3 uien (fijn gehakt); 3 knoflooktenen (pers), -zout, -4 tomaten (ontveld, ontpit)en in blokjes, -4 eetlepels olie, -1 1/4 l hete visbouillon, -1/4 l witte wijn, -zwarte peper, -1 rode en 1 groene paprika (in stukjes), -1 eetlepel paprikapoeder, -2 eetlepels tomatenpuree, -1 blik mais (350 g), -cayennepeper
- Chileens
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-12-2002Chileens30-60 min.
Zeevruchtensalpicon
Een salpicon is een koud gerecht met zeevruchten, klein gesneden vis en groenten, allemaal gemengd in een frisse vinaigrette. Uit : De Europese viskeuken
1 kg mosselen, 100 g inktvisringen, 100 g inktvisarmen, 50 g Noordzeegarnalen (gepeld), 1 paprika (rood), 2 tomaten, 150 g sla (gemengd), 3 bosjes peterselie, 10 cl olijfolie (extra vierge), 5 cl witte wijnazijn, 1 eetlepel citroensap, peper, zout, ,
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-03-2004Internationaal20-30 min.